Pa pogledaj samo kakav im je oglas hinjski oglas, nigdje BIHAMK skracenice ili ne daj boze BIHAMK logo-a (o tome da ide je u koloru da ne pricam) da nekom ne privuce paznju i da slucajno procita kakva su mu prava, nego ga ovako kamufliraju u CB i arial font ga preskocis kao da je oglas pilane u stecaju ili suda ga neko mora platiti telekomu racun za mobitel.Rosebud_ wrote:Ih, nista ovo. Sad fino pogledat u saobracajnoj kad je registrovano auto, onda brojgodinax3 i sve naplatit.
Stvarno jadno, cuj, nisu smjeli previse razglasit, ljudi ce pocet koristit te "beneficije". A razglase na sve strane kad poskupljuje registracija ili bilo sta drugo. Ccc. Najgore je sto vise ovakve vijesti i ne iznenadjuju.
Tri besplatne usluge AMSBiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#26 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
-
paradjik
#27 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
mene su slepali besplatno dva puta, oba puta do mog maistora, te sam se nakon drugog puta uclanio..u mom slucaju bili su maximalno korektni
- AmADin_gospo
#28 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
usluge clanstva, auto-moto sporta, publikacije te medjunarodna suradnja s FIAom je odtalo pod udruzenjem gradjana, servis i pomoc na cesti je bihamk d.o.o. osnovan 2010te godine.chuchumbamayumbe wrote:Mislim da sam negdje pročitao da je BIHAMK većinski privatna firma, ne bi bilo loše da se javi neko ako nešto više zna da razjasni?chuchumbamayumbe wrote:Ove 3 intervencije plaćate kroz registraciju, provjerite na računu šta piše.
Oni su godinama ovo tajili i nisu reklamirali (iz očiglednog razloga), ali je raja provalila.
Jedna stvar me interesuje, a to da li je BIHAMK privatna firma ili nešto drugo?
- chuchumbamayumbe
#29 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Klasična muljaža i lov u mutnom, koliko vidim? Ili ne?
- AmADin_gospo
#30 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
nikakva muljaža nego čisto poštovanje zakona. UG može na godišnjem nivou imati maximalno 50.000 KM ne oporezovanih primanja, a bihamk je imao mnogo više, pa su otvorili d.o.o. radi toga.
-
donja_crtica
#31 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Evo iz licnog iskustva.
Nisam bio clan i godinama sam koristio ovu uslugu i redovno dodju. Prosle godine mi je auto stalo, i dosla mi je slepa besplatno. I na to se ima pravo 1x godisnje. Doduse odbacili su me do njihovog servisa na Ilidzi, ne znam jel to obaveza, ali platio slepanje nisam, niti je trebalo.
Oko nove godine su izbacili cijenu 22KM za clanarinu, pa sam i ja postao clan. Nisam ih zvao do sada kao clan
Nisam bio clan i godinama sam koristio ovu uslugu i redovno dodju. Prosle godine mi je auto stalo, i dosla mi je slepa besplatno. I na to se ima pravo 1x godisnje. Doduse odbacili su me do njihovog servisa na Ilidzi, ne znam jel to obaveza, ali platio slepanje nisam, niti je trebalo.
Oko nove godine su izbacili cijenu 22KM za clanarinu, pa sam i ja postao clan. Nisam ih zvao do sada kao clan
- chuchumbamayumbe
#32 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Hvala dingospo!AmADin_gospo wrote:nikakva muljaža nego čisto poštovanje zakona. UG može na godišnjem nivou imati maximalno 50.000 KM ne oporezovanih primanja, a bihamk je imao mnogo više, pa su otvorili d.o.o. radi toga.
Vidim da si upućen.
Znači, BIHAMK je doo, a odgovor ko su vlasnici kapitala ostaje da potražimo, ili i to znaš?
Mene samo interesuje da li svi mi koji kroz registraciju obavezno plaćamo i BIHAMK-u 8 ili 10km, da li mi ustvari punimo džepove privatnoj/privatnim osobi/osobama, ili je većinski udio BIHAMK-a državni?
-
baja
#33 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
BIHAMK ima samo rijeci hvale od mene!
cuo sam za oprecna misljenja od prijatelja, ali ja nikad nisam na cjedilu ostao...
REGISTRUJEM auto kod njih i imam dzabe clanarinu. jednom su me cak izvlacili, pomagali sa puknutom gumom i nikad nisam cekao dugo na pomoc (na planini nije 45min dugo, nedodjija je). ako nisi clan ponudice ti da dodju i da platis slep i izvlacenje (sto je opet OK).
prijatelj je imao onu ATP + (60km) i u crnoj gori je imao besplatnu pomoc za stavljanje vozila u pogon (nesto mu spalo sa mjenjaca, nije mogao u brzinu, nazvo bihamk, a oni CG AMS ili kako vec se zove, uglavnom euro ne dade a popravili ga).
ne znam love li u mutnom, ali ovako nesto treba da postoji i ja sam zadovoljan, zasad!
cuo sam za oprecna misljenja od prijatelja, ali ja nikad nisam na cjedilu ostao...
REGISTRUJEM auto kod njih i imam dzabe clanarinu. jednom su me cak izvlacili, pomagali sa puknutom gumom i nikad nisam cekao dugo na pomoc (na planini nije 45min dugo, nedodjija je). ako nisi clan ponudice ti da dodju i da platis slep i izvlacenje (sto je opet OK).
prijatelj je imao onu ATP + (60km) i u crnoj gori je imao besplatnu pomoc za stavljanje vozila u pogon (nesto mu spalo sa mjenjaca, nije mogao u brzinu, nazvo bihamk, a oni CG AMS ili kako vec se zove, uglavnom euro ne dade a popravili ga).
ne znam love li u mutnom, ali ovako nesto treba da postoji i ja sam zadovoljan, zasad!
- AmADin_gospo
#34 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
što se tiče vlasništva, to stvarno neznam ko je i kako je, samo znam da je UG osnivač d.o.o.-a te da ne uzimaju pare lopatom nego fakat jedva sastavljaju kraj s krajem. narod misli pošto na godišnjem nivou uzmu možda 3-4 miliona od registracija da je to neka cifra, al kad pogledaš samo troškove plata, to ih nemože pokriti, a gdje su troškovi režija, goriva, alata, itd itd itd. mislim da se dodatno finansiraju iz donacija kantona il federacije te donacija.chuchumbamayumbe wrote: Znači, BIHAMK je doo, a odgovor ko su vlasnici kapitala ostaje da potražimo, ili i to znaš?
Mene samo interesuje da li svi mi koji kroz registraciju obavezno plaćamo i BIHAMK-u 8 ili 10km, da li mi ustvari punimo džepove privatnoj/privatnim osobi/osobama, ili je većinski udio BIHAMK-a državni?
s obzirom na primanja, uzluga je više nego fenomenalna
- chuchumbamayumbe
#35 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
I ja sa BIHAMK-om imam samo pozitivna iskustva, a i člansku karticu.
Ali me intresuje po kom osnovu smo mi prisiljeni da dajemo BIHAMK-u novac kroz registraciju (u slučaju da je u većinskom privatnom vlasništvu)?!
Da je u većinskom državnom vlasništvu, to bih razumio, ali ako je većinski privatna firma - onda je to skroz druga priča, da li se slažete?!
Ali me intresuje po kom osnovu smo mi prisiljeni da dajemo BIHAMK-u novac kroz registraciju (u slučaju da je u većinskom privatnom vlasništvu)?!
Da je u većinskom državnom vlasništvu, to bih razumio, ali ako je većinski privatna firma - onda je to skroz druga priča, da li se slažete?!
- drndalo
#36 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Teritorijalni princip... Pravni nasljednik bivseg AMS BiH... Kao sto je u RS pravni nasljednik AMS RS, a u HZ HB pravni nasljednik HAK... Ostalo su/bile mahinacije sa registracijama vise pravnih lica... Da ne bi bilo nesporazuma, i ja s njima imam pretezno pozitivna iskustva, osim sa dijelom koji se tice auto-moto sporta u BiH, a i tu su se "nadlezni" nakrali sasvim fino para... Ali to je za druge teme...
- AmADin_gospo
#37 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
mislim da nije državno vlasništvo, jer kako iz višegodišnjeg iskustva znamo, sve državne firme su u katastrofalnom stanju za razliku od BIHAMKa
- chuchumbamayumbe
#38 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
E ako BIHAMK nije većinski državni, onda me baš interesuje na osnovu kojeg zakona/akta smo mi dužni da dajemo novac privatnoj firmi?!?!?!
- drndalo
#39 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Pravni nasljednik bivseg AMS BiH...
- chuchumbamayumbe
#40 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
J*bote, vidi ti to! "Pravni nasljednik"?! Samoproglašeni pravni nasljednik?drndalo wrote:Pravni nasljednik bivseg AMS BiH...
Baš ću se malo raspitati okolo kako i na osnovu čega sam prisiljen da dajem novac privatniku?!
- drndalo
#41 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Na osnovu toga sto je BIHAMK "donirao" zgradu AMS BiH za centralu SDA-demokratija, pored HR ambasade, i na osnovu toga su vjerovatno dobili dozivotnu funkciju, nesto kao Tito sto je imao, samo je po meni on to puno vise bio zasluzio...
- chuchumbamayumbe
#42 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Božesačuvaj!drndalo wrote:Na osnovu toga sto je BIHAMK "donirao" zgradu AMS BiH za centralu SDA-demokratija, pored HR ambasade, i na osnovu toga su vjerovatno dobili dozivotnu funkciju, nesto kao Tito sto je imao, samo je po meni on to puno vise bio zasluzio...
- malawi
#43 Re: Tri besplatne usluge AMSBiH
Logicno je da ima UG i DOO. Po zakonu UG mora koristiti doo kad vrsi naplatu trecim licima, izdavacku djelatnost, prodaju robe i sl...to je zbog lakse revizije i kontrole... ADAC (ug) ADAC panenhilfe (doo), HAK (ug) HAK Usluge (doo), OAMTC (ug) OAMTC Nothilfe (doo).chuchumbamayumbe wrote:J*bote, vidi ti to! "Pravni nasljednik"?! Samoproglašeni pravni nasljednik?drndalo wrote:Pravni nasljednik bivseg AMS BiH...
Baš ću se malo raspitati okolo kako i na osnovu čega sam prisiljen da dajem novac privatniku?!
Samo sto je ovaj ADAC gigant, ima nekih 20-tak kcerki firmi.
Skinuto sa Ekapija:
potpuni naziv BIHAMK Udruženje građana Bosanskohercegovački auto-moto klub, Sarajevo
adresa Skenderija 23
mjesto 71000 Sarajevo
email [email protected]
website http://www.bihamk.ba
oblik svojine zadružna
ID broj 4200197350001
PDV broj 200197350001
potpuni naziv BIHAMK ASISTENCIJA d.o.o. - za pružanje usluga pomoći na cesti i poslova koji su sa njima povezani, Sarajevo
adresa Skenderija 23
mjesto 71000 Sarajevo
email [email protected]
website http://www.bihamk.ba
oblik svojine državna
ID broj 4200261540006
PDV broj 200261540006