Osvetoljubivost i prastanje....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Vozdra_123

#26 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by Vozdra_123 »

anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost? :D

i ako ste se svetili, na koji nacin ste se svetili? :D
ne bih rekao da sam... ne bih rekao da sam imao nesto toliko neprijatno da bih se morao osvetiti...

ne pamtim nego zapisem :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

uvjek dobar gost wrote:Po meni nije da smo zlopamtila, jednostavno ja tim ljudima necu dati drugu priliku da mi zabiju cakiju u ledja...mislim ja se sa tim ljudima pozdravim , upitam na cesti ,cestitam praznike i rodjendane, ali na emotivnom planu nemamo vise kontakta...
upravo tako...
PR80.

#28 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by PR80. »

anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost? :D

Niko nije vrijedan toga pa da se trosi vrijeme na stvari koje su bezvrijedne. Oni koji su me povrijedili su zaboravljeni na mojoj listi.
Mogu oprostiti ali ne mogu zaboraviti.

anais... Samo me interesuje sto ova tema nije ubacena pod "Diskusije". :D
Sa punim respektom... svaka cast pa je ovaj podforum ziv zahvaljujuci tebi i tvojim zanimljivim temama. :)
anais_nin

#29 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by anais_nin »

PR80. wrote: anais... Samo me interesuje sto ova tema nije ubacena pod "Diskusije". :D
Sa punim respektom... svaka cast pa je ovaj podforum ziv zahvaljujuci tebi i tvojim zanimljivim temama. :)
ma tema je orginalno zamisljena u okviru ljubavnih veza....jer tu ljudi najvise i najbrze gore i u pozitivnom i u negativnom smislu...medjutim u brzini sam ispustila taj dio tako da je jednostavno ostalo ovako generalno kako jeste... :D

i hvala na komplimentu....ja stvarno volim ovaj podforum (pa i MORAM ga voliti kad mi je ovo muzOv kutak :lol:), posto ne zalalim na politiku, ni na religiju, ovo mi je super mjesto za zestoke diskusije :D mada znam da ima dosta ljudi kojima ne odgovara moj stil...srecom imaju izbora pa ne moraju citati :D

a da li vas je ikad iko tako povrijedio ili naljutio da ste silno zeljeli da se osvetite iako to niste uradili? :D

ja u onom prvom zaru ljutnje obicno lajem na sve strane i prijetim da cu ovo da cu ono, i obicno zamisljam detaljne planove osvete, mada ih nikad ne sprovedem u dijelo jer me to brzo popusti :D
maccarona

Post by maccarona »

nema prastanja :oops: osveta naturlich :D
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:nema prastanja :oops: osveta naturlich :D
u kom obliku? :D primjeri?
maccarona

Post by maccarona »

pa, zavisi :D koliko je zgrijesio :D

inace, uzmem odmor i smisljam 8-) eh, kad smislim :D jaooooooo :D nema nista ljepse :D :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:pa, zavisi :D koliko je zgrijesio :D

inace, uzmem odmor i smisljam 8-) eh, kad smislim :D jaooooooo :D nema nista ljepse :D :-)
jesi ista od toga do sada konkretno sprovela u dijelo?
maccarona

Post by maccarona »

ma, jok :D kod mene samo prazna prica :wink:

saljem ti sve moguce metode na pp :D :D :D
Mocart kuglica

Post by Mocart kuglica »

Neki grijesi se jednostavno ne oprastaju....

A opet ima i ona mjesta "Neko to od gore vidi sve..." (I stvarno je tako, sto puta sam se uvjerila)
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

kažu da je čovjek veliki koliko može da oprosti...

i opraštanje i osveta...sve je za ljude :)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Onako iskreno, od srca, mojoj prirodi vise odgovara da oprostim....ja se bolje osjecam, dakle radim to i iz sebicnih razloga, jer sto da dozvolim da me neko povrijedi i jos da se izjedam oko toga kako da mu/joj vratim milo za drago.

S druge strane, zavisi i o kakvoj se situaciji radi i kakvim okolnostima. Ako je poslovni ambijent u pitanju, gdje zayebati nekog znaci izgubiti novac, posao.....dakle means of life...prastanja nema. Sto kazu, mozes me jednom zayebat' a i to tesko :x. Posto zivim u zemlji gdje je u biznisu covjek covjeku-vuk, "kome ovdje ne narastu zubi...":D

Prijateljima, rodbini, muzu :D oprostim, ali i u oprostu ima mjera, jer ne dozvoljavam nikome da me gazi, za devizu "ma ona je dobre duse, oprostit ce" :roll: :D
bug

Post by bug »

Lucy01 wrote:Prijateljima, rodbini, muzu :D oprostim
ovima najteze :D oprastam
Macuser

Post by Macuser »

Ne znam sta bi se trebalo raditi Mladicu i Karadzicu za sve mrtve i ranjene Bosance. Njima bih se osvetio, ali ne znam kako, veliki su zlocin napravili. Ali, definitivno tim ljudima bih se osvetio. Ili da mi neko, ne daj boze, takne dijete.

Receno ovo...nisam ni zlopamtilo, ni osvetoljubiv, zivi i pusti zivjeti.
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Prastalo se nekada dok bijah mlad i zelen pa kontah da je ona kraj svijeta, nema druge, nema bolje, nikada drugu naci necu, a ona koristila dobrotu moju i pravila sebi ugodjaj i srecu, potom kao sto neko rece osjetih male crvene rogiće na glavi i odlucih da se strpim i pricekam pogodan trenutak za istinu, nadjoh je sa prijateljicom i dva momcica u kaficu, vesele one pravo, a nih dvojica zadali temu jezik ne uvlace, pridjem i pitam ima li mjesta, nastade tajac, zavezase jezici, nestade veselost uz cudan pogled kao ono otkud ja, momcima pruzim ruku i kazem svaka cast, a njima pozelim ugodan ostatak veceri. BTW. Oprost nikada, osveta takodje jer ta kojoj bi se svetio vise nije vrijedna paznje pa bi to na kraju bilo presipanje iz supljeg u prazno.

Pozz. i izvinite na duzem postu, morao sam pokazati zasto ne prastam..... :D
P.S. Manijace, pozdravljam tvoj post.
Baba_Droga

Post by Baba_Droga »

lijepo je nekom nesta oprostiti......i onda postati osvetoljubljiv :lol: :D
Lace

Post by Lace »

Baba_Droga wrote:lijepo je nekom nesta oprostiti......i onda postati osvetoljubljiv :lol: :D
:D :D :D
FortunaBela

#43 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by FortunaBela »

U početku budem jako ljuta, kad me prva faza prođe, onda jednostavno tu osobu precrtam iz svog života, kao da je nikad Bog nije dao...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

ja prekrizim jednostavno. Ma kakvo prastanje. Doduse, jako tesko treba mi da nekoga prekrizim. Ali ima njih, troje ja msilim koje (ako ih kojim slucajem sretnem) gledam kroz njih.

A ima i ovih letecih, sto misle da su mi toliko bitni u zivotu pa kad ne pricam s njima odmah kontaju da su mi bili neko u zivotu pa se cak kurce s tim , kao "On ne prica sa mnom" i tako to. Kao da je nesto golemo bilo izmedju nas pa sad eto ja ih prekrizio...

Dakle kroz prvu kategoriju gledam, a drugu kategoriju jednostavno izbrisem iz mobitela
horns&drums

Post by horns&drums »

Osveta, e sad je to diskutabilno. Niko mi nikada nije uradio nesto za sto bih ulagao svoju energiju u osvetu. Ali ne daj Boze neceg velikog...sastavio bih nebo i zemlju da se osvetim.

Oprost - ma moze uvijek, opet ako nije nesto krupno. Ali za oprost ima jedna "kvakica u ugovoru", oprostiti cu tek kada mi osoba kojoj oprastam kaze da se iskreno kaje, naravno uzivo. tako cu i ja biti siguran da mi se nece obiti o glavu

hehehe zadovoljna Anais? :D:D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Što bolan prepisuješ..... :kiss:
horns&drums

Post by horns&drums »

FortunaBela wrote:Što bolan prepisuješ..... :kiss:
Naucio u skoli :D:D
:kiss:
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Osveta, e sad je to diskutabilno. Niko mi nikada nije uradio nesto za sto bih ulagao svoju energiju u osvetu. Ali ne daj Boze neceg velikog...sastavio bih nebo i zemlju da se osvetim.

Oprost - ma moze uvijek, opet ako nije nesto krupno. Ali za oprost ima jedna "kvakica u ugovoru", oprostiti cu tek kada mi osoba kojoj oprastam kaze da se iskreno kaje, naravno uzivo. tako cu i ja biti siguran da mi se nece obiti o glavu

hehehe zadovoljna Anais? :D:D
a kad to nisam kad si ti u pitanju... :D ma samo ti svrljaj drug :D fino te citat... :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ovo nema veze sa bliskom tragičnom prošlosti ? :D :D samo ljubav i keks u kontekstu ? :D :D
I ako ima i ako nema nisam osvetoljubiv ali i ne praštam :D :D u oba slučaja :oops:
horns&drums

Post by horns&drums »

Brazzo, diplomato :D:D
Post Reply