SNOVI
Moderator: anex
- anais_nin
A DA LI VAM SE IKAD DESILO DA SE ZALJUBITE U SNU?
ja sam mislila da se svima to redovno desava, dok mi dosta ljudi nije reklo da im se to nije nikad desilo...meni se to desava, da se zaljubim u neke fiktivne, izmisljene ljude u snovima...i onda me taj osjecaj vozi citav taj dan...san snova
ja sam mislila da se svima to redovno desava, dok mi dosta ljudi nije reklo da im se to nije nikad desilo...meni se to desava, da se zaljubim u neke fiktivne, izmisljene ljude u snovima...i onda me taj osjecaj vozi citav taj dan...san snova
-
car-x
anais_nin wrote:A DA LI VAM SE IKAD DESILO DA SE ZALJUBITE U SNU?![]()
yeaaaaah.. svega je bilo.. ali to nekad u mladjim godinama.. sad obicno sanjam strahote tipa uvodjenje pdv-a, globalno zagrijavanje, i tak.. mada, bude nekad i seksa.. ali se to, srecom, ogranicilo samo na jednu ciljnu osobu.. hehehe..
- anais_nin
jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovimamaccarona wrote:joj tebe anchidaj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu
ona o snu
- maccarona
anais_nin wrote:jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovimamaccarona wrote:joj tebe anchidaj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu
ona o snu
ali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji
nije to lose
- manijak1
- sojka
Ana,anais_nin wrote:jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovimamaccarona wrote:joj tebe anchidaj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu
ona o snu
ali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji
a ko to zaljubljen zna sasvim razlikovati san od jave?
- manijak1
- manijak1
Ah
il' međ javom il' međ' snom
- anais_nin
i to sto kazessojka wrote:Ana,anais_nin wrote:jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovimamaccarona wrote:joj tebe anchidaj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu
ona o snu
a ko to zaljubljen zna sasvim razlikovati san od jave?![]()
uh ali je gadno kad se taj osjecaj "stvarnosti" prelije i u javu kad nesto ruzno sanjamo....npr ja se znam posvadjat u snu sa nekim od prijatelja i onda biti ljuta citav dan
- sojka
anais_nin wrote:i to sto kazessojka wrote:Ana,anais_nin wrote: jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovimaali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji
a ko to zaljubljen zna sasvim razlikovati san od jave?![]()
![]()
mozda nastavim sanjat citav dan
![]()
uh ali je gadno kad se taj osjecaj "stvarnosti" prelije i u javu kad nesto ruzno sanjamo....npr ja se znam posvadjat u snu sa nekim od prijatelja i onda biti ljuta citav dan![]()
Snovi su me odrzali njima hvala.Pretezno lijepo sanjam bez obzira na desavanja oko mene. Na prste jedne ruke mogu nocne more prebrojati, mijenjam javu za san, miran, lijep san.
Mislim da sam tu Kusta mAJ own reziser.
- Baghira
Covjek sanja uvijek, samo se ne sjeca uvijek svog sna
A inace sanjam, i ne vjerujem da je to neko predkazivanje, ali ne volim da mi neko prica svoj san (ovo se najvise odnosi na moju mamu, koja namah tumaci, te vako, te nako
) Osim jednom, kad smo tetka i ja imali identican san, zivimo u razlicitim zemljama, nismo imali isti dozivljaj...nakon par mjeseci se desila nesreca
Sojkic, da ne planiras mozda ici u ikea-u?

A inace sanjam, i ne vjerujem da je to neko predkazivanje, ali ne volim da mi neko prica svoj san (ovo se najvise odnosi na moju mamu, koja namah tumaci, te vako, te nako
Sojkic, da ne planiras mozda ici u ikea-u?
- Baghira
Hm, moguce...trebalo bi se malo s tim pozavabaviti, ali ne osjetih nesto potrebusojka wrote:Ja to planiram vec mjesecima, samo nikako da odem.![]()
Zasto pitas?
Mislim da je to negativno asociranje u pitanju, koje se da izbjeci...
Cak znam da se moze uci i u tudji san. Oblast je toliko siroka...
Ma trebaju mi zavjese
- manijak1
Mislim da vi upravo realizirate ženske snove
koja romantika
vas dvije .........kese .........vreće .........
a ja vas pratim
.
P.S Meni su potrebne zavjese

P.S Meni su potrebne zavjese
-
mačak u čizmama
#50 Re: SNOVI
ne osjećam nikakvu brigu, čak se izuzetno lijepo i prijatno osjećamanais_nin wrote:moja nena odmah uhvatila objasnjavat....ma to ti je neka velika tegoba koje ne mozes da se rijesismačak u čizmama wrote:i ja sam puno puta sanjala da sam pred porođajemanais_nin wrote:
ma ja sam rodjeni sanjar, i budna sanjam![]()
uh sinoc sam imala neopisivo intenzivan san...sanjala sma da sam trudna...ono momenat do poroda, stomak do zuba, ali citav san nikako da se porodim![]()
godinama mi se taj san ponavlja...
interesantno...![]()
u narodu je chapri kao kad sanjas trudnocu ili malu dijecu to znaci neku teskocu ili brigu...
![]()
i meni se zna desavati da sanjam da sam trudna...i nekad zna biti ne bas prijatan san, vjerovatno jer na javi nemam trenutno bas puno afiniteta ka tom stanju, ali ovaj put je san bio pravoooooooo prijatanjedino su me ledja ujutru bolila
kad ovo sanjam, čak mi bude žao kad se probudim