SNOVI

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

car-x

Post by car-x »

sanjam cesto i intenzivno.. sljedeci dan mi uvijek prodje pod dojmom sna, naravno, ako ga se mogu sjetit.. sanjam svasta..
anais_nin

Post by anais_nin »

A DA LI VAM SE IKAD DESILO DA SE ZALJUBITE U SNU? :D

ja sam mislila da se svima to redovno desava, dok mi dosta ljudi nije reklo da im se to nije nikad desilo...meni se to desava, da se zaljubim u neke fiktivne, izmisljene ljude u snovima...i onda me taj osjecaj vozi citav taj dan...san snova :D
car-x

Post by car-x »

anais_nin wrote:A DA LI VAM SE IKAD DESILO DA SE ZALJUBITE U SNU? :D

ja sam mislila da se svima to redovno desava, dok mi dosta ljudi nije reklo da im se to nije nikad desilo...meni se to desava, da se zaljubim u neke fiktivne, izmisljene ljude u snovima...i onda me taj osjecaj vozi citav taj dan...san snova :D

yeaaaaah.. svega je bilo.. ali to nekad u mladjim godinama.. sad obicno sanjam strahote tipa uvodjenje pdv-a, globalno zagrijavanje, i tak.. mada, bude nekad i seksa.. ali se to, srecom, ogranicilo samo na jednu ciljnu osobu.. hehehe..
maccarona

Post by maccarona »

joj tebe anchi :D daj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu :D ona o snu :roll:
sojka

Post by sojka »

Ovo mi je bas zanimljiv fenomen zaljubljivanja u snu...
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:joj tebe anchi :D daj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu :D ona o snu :roll:
jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovima :D ali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji :D
maccarona

Post by maccarona »

anais_nin wrote:
maccarona wrote:joj tebe anchi :D daj Boze da se vec jednom zaljubim u stvarnom zivotu :D ona o snu :roll:
jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovima :D ali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji :D
:x pih, nece se meni to desiti! :x :x :D

nije to lose :D kad se probudis nema ga :D ne moras prat`, cistit`, kuhat`i zapalis cigaru :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Meni se desi seks ...........u snu :D :D
sojka

Post by sojka »

anais_nin wrote:
Ana,

a ko to zaljubljen zna sasvim razlikovati san od jave? :) :-)
maccarona

Post by maccarona »

ma dajte :roll: zaljubljena u snu i jos je drzi u javi :roll: :D a mozda sam i ja nenormalna :roll: :-? :?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nisi ako si ..........znaš već ......... :D :D zaljubljena u mene :D :D :D :D
maccarona

Post by maccarona »

joj, tebe se docepat`u snu :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D Tek na javi .........možda je dernek pravi ? :D :D
Ah :D da ti neumorna pletisanko što pletivo pleteš tanko
il' međ javom il' međ' snom :D :D
in&san

Post by in&san »

kad si zaljubljen zaljubljen si i u snu i na javi,
doduse kad nesto zarko zelis.... sanjas ono sto ti je
u podsvijesti.... :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:ma dajte :roll: zaljubljena u snu i jos je drzi u javi :roll: :D a mozda sam i ja nenormalna :roll: :-? :?
ja svakako nisam normalna....ja sam psiholog :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

sojka wrote:
anais_nin wrote:
Ana,

i to sto kazes :lol: :D mozda nastavim sanjat citav dan :D

uh ali je gadno kad se taj osjecaj "stvarnosti" prelije i u javu kad nesto ruzno sanjamo....npr ja se znam posvadjat u snu sa nekim od prijatelja i onda biti ljuta citav dan :lol: :D
sojka

Post by sojka »

anais_nin wrote:
sojka wrote:
anais_nin wrote: jbg-a ja romantikus na kvadrat....i na javi i u snovima :D ali u snovima je uvijek ludje....jer je nestvarno....i mozak ti stvori neku fiktivnu licnost koja ni ne postoji...figment maste...ali je meni najjace od svega kad taj osjecaj potraje i na javi...hodas po oblacima...ono drzi te, a osoba u koju si kao zaljubljen/a ni ne postoji :D
Ana,

i to sto kazes :lol: :D mozda nastavim sanjat citav dan :D

uh ali je gadno kad se taj osjecaj "stvarnosti" prelije i u javu kad nesto ruzno sanjamo....npr ja se znam posvadjat u snu sa nekim od prijatelja i onda biti ljuta citav dan :lol: :D

Snovi su me odrzali njima hvala.Pretezno lijepo sanjam bez obzira na desavanja oko mene. Na prste jedne ruke mogu nocne more prebrojati, mijenjam javu za san, miran, lijep san.;)
Mislim da sam tu Kusta mAJ own reziser. :) :-)
Baghira

Post by Baghira »

Covjek sanja uvijek, samo se ne sjeca uvijek svog sna :oops:

A inace sanjam, i ne vjerujem da je to neko predkazivanje, ali ne volim da mi neko prica svoj san (ovo se najvise odnosi na moju mamu, koja namah tumaci, te vako, te nako :-? :D ) Osim jednom, kad smo tetka i ja imali identican san, zivimo u razlicitim zemljama, nismo imali isti dozivljaj...nakon par mjeseci se desila nesreca :-?

Sojkic, da ne planiras mozda ici u ikea-u? :roll: :D :D
sojka

Post by sojka »

Ja to planiram vec mjesecima, samo nikako da odem. :)

Zasto pitas?

Mislim da je to negativno asociranje u pitanju, koje se da izbjeci...
Cak znam da se moze uci i u tudji san. Oblast je toliko siroka...
Baghira

Post by Baghira »

sojka wrote:Ja to planiram vec mjesecima, samo nikako da odem. :)

Zasto pitas?

Mislim da je to negativno asociranje u pitanju, koje se da izbjeci...
Cak znam da se moze uci i u tudji san. Oblast je toliko siroka...
Hm, moguce...trebalo bi se malo s tim pozavabaviti, ali ne osjetih nesto potrebu :D

Ma trebaju mi zavjese :D A u Minkenu ih u toj boji vise nemaju :D :D A kod vas, cini mi se, ima :D
sojka

Post by sojka »

:) :-)

Potreban mi je tepih...mislim da je ipak u Minhenu veci izbor. :)

Mislim ne trazim sada leteci cilim, ali bio bi mi od ruke. ;)
Baghira

Post by Baghira »

Skontacemo nesto :wink: :D
sojka

Post by sojka »

:)
Zavjesa je na zimskom snizenju.;) :D
manijak1

Post by manijak1 »

Mislim da vi upravo realizirate ženske snove :D koja romantika :D vas dvije .........kese .........vreće ......... :D :D a ja vas pratim :D :D .
P.S Meni su potrebne zavjese :oops: :D
mačak u čizmama

#50 Re: SNOVI

Post by mačak u čizmama »

anais_nin wrote:
mačak u čizmama wrote:
anais_nin wrote:
ma ja sam rodjeni sanjar, i budna sanjam :D

uh sinoc sam imala neopisivo intenzivan san...sanjala sma da sam trudna...ono momenat do poroda, stomak do zuba, ali citav san nikako da se porodim
i ja sam puno puta sanjala da sam pred porođajem :shock:
godinama mi se taj san ponavlja...

interesantno...:)
moja nena odmah uhvatila objasnjavat....ma to ti je neka velika tegoba koje ne mozes da se rijesis :lol: :D u narodu je chapri kao kad sanjas trudnocu ili malu dijecu to znaci neku teskocu ili brigu... :D

i meni se zna desavati da sanjam da sam trudna...i nekad zna biti ne bas prijatan san, vjerovatno jer na javi nemam trenutno bas puno afiniteta ka tom stanju, ali ovaj put je san bio pravoooooooo prijatan :D jedino su me ledja ujutru bolila :lol:
ne osjećam nikakvu brigu, čak se izuzetno lijepo i prijatno osjećam
kad ovo sanjam, čak mi bude žao kad se probudim :(
Post Reply