Kome smeta djeda mraz?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

I

Post by I »

Taj famozni Deda Mraz u svakoj zemlji postoji samo se u svakoj drugacije zove
sasahodzic

#27 pa kako vas nije stid

Post by sasahodzic »

Da ukinete djeci deda mraza i paketice, stid vas bilo. I kakve veze ima cije je ako se djeca raduju, tvoje se dijete rasduje i ti da mu ukines jednu radost zato sto ti to pretpostavljas da je hriscanski praznik, znas sta
Bila je nekad fina nasa Bosna, ali sjebase je nacije i zaglupise
volio bi da samo gradite religiozne objekte i da crkavate od gladi.
Umjesto da se misli na ekonomije samo se misli na naciju
FUJ
addem

Post by addem »

Ja sam za to da mu uvedemo PDV na prihode. :-) :-) :-)
manijak1

Post by manijak1 »

Meni smeta zloupotreba primjene PDV-a :oops: :D
breskva

Post by breskva »

U mene sveti Dzoni 19-tog pada :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Eh komšinice :D :D priznaj da si sinoć tek ušla u Novo ljeto :D :D ........a taj Džemo :D pardon Džoni :D jel' s košticama leti put zemljinih nizina ? :D :D
breskva

Post by breskva »

Dobro jutro komsija :D
srecna nova godina :D
Hi hi hi ma samo nek je veselo, slavim ja i Kinesku a bogami i Arapsku :D
By the way Johnny says Hi!! :D :D
ragib

Post by ragib »

Image
Image

Image
selena84

Post by selena84 »

ragib wrote:Image
Image

Image

ova prvi dva ti nisu dede mrazovi :D nego svete nikole
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( Niđe polumjeseca i zvijezde :D :D :D :D ma dajte ........potražite neke ...........još slike :D :D :D :D .
Breskvo moja .........zar nisam u pravu :D :D :? :D
breskva

Post by breskva »

Ti si uvek u pravu :D dragi prijatelju
manijak1

Post by manijak1 »

I ti Breskvo :D meni nikada ne smetaš :D čak mi dođeš kao Deda Studen :D :D kad se oglasiš kod nas :D :D .
breskva

Post by breskva »

vise kao Baba studentica :D , eto i ja kao nova godina, dodjem tiho, i necujno..krijem se tu kod vas :D sta cu kad sam se ususkala :D ..lepo mi 8)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

breskva wrote:vise kao Baba studentica :D , eto i ja kao nova godina, dodjem tiho, i necujno..krijem se tu kod vas :D sta cu kad sam se ususkala :D ..lepo mi 8)
ti kao plin...dodjes tiho...a mi svi odemo u legendu :D
breskva

Post by breskva »

otkud znas :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ona sve zna , čak je i upoznala Djeda Mraza :D :D
breskva

Post by breskva »

a jel znala da deda mraz ne postoji? :D
manijak1

Post by manijak1 »

Kako ne postoji kad ga je upoznala :? :D
P.S. Skinula mu je sa sanjki :D :D malo zlata :D :D ali .......on nije skonto :oops: sobovi jeleni irvasi i ostala pogonska ekipa :D nisu je prijavili :D pa je dobila paketić pride :D :D
breskva

Post by breskva »

ko zna koga je ona upoznala :D i meni je jedared jedan rekao da je Deda mraz :D i obecao mi paketic :D i sanke i sve :sad: :sad: :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Daj mi adresu :D :D da mu pokažem zvjezdano nebo :D :D kako ga nije stid :oops: laže djecu :oops:
da pamtis

Post by da pamtis »

:( :( Niđe polumjeseca i zvijezde :
Image

kako mi smeta uhhhhh :D
kojsino

Post by kojsino »

Djed Mraz smeta nekakvom SDA ministru, kome je najveci uspjeh u karijeri da ga otjera iz Sarajevskih skola...
Uspjeh, Turkusicu nema sta !
Prava Beogradska skola ukidanja.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

#48 Re: Kome smeta djeda mraz?

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

array wrote:U prvome redu meni. Rodio se, živio slikao sto puta sa djeda mrazom svake nove godine. Ali sad mi smeta fakat da je djeda mraz nije internacionalni ili komunistički praznik neko samo kršćanski.

Djeda mraz je u stvari Sveti Nikola koji u kršćanskom svijetu djeci donosi poklone za Božić a ne za Novu Godinu. Komunisti su taj tipično kršćanski običaj pretvorili u komunistički. Lijep običaj, ali brat bratu nema ništa sa muslimanima. I zašto bi ja sada učio svoju djecu o djeda mrazu kad on nema ništa sa našim običajima?
Pošto Isus meni nije Bog znači nema teorije ni da mi je Sveti Nikola neki kurac. Jebem ga crvenog!
Samo da mi je znati sta se ima uciti o Deda Mrazu. Prouci mu fatihu.
Za djecu je Deda Mraz isto sto je pakao i raj za odrasle. Fino se ponasaj, dobro uci, postuj odrasle, jednom izrekom "budi dobar" i na kraju godine ce se pojaviti DM koji je pratio tvoje ponasanje i shodno tome bice nagrada ili malo manja nagrada, da ne kazem kazna.

Sta ovde nije u skladu sa osnovama morala i pravila ponasanja koje promovisu sve i jedna religija koju pominjete.
Jedino sto nije uredu su zasljepljeni nacionalisticki manijaci koji u svome ludilu jako sebicno oduzimaju djeci jedan od rijetkih radosnih momenata u njihovom odrastanju u sugavoj postratnoj, dejtonskoj Bosni.

ps- ako budes imao priliku, nemoj slucajno dijete odvesti u Disneyland Park jer nema nikakve veze sa "nasim obicajima"
array

Post by array »

I wrote:Stvarno nema nikakvog smisla da pricas o necemu o cemu nemas pojma. Sveti Nikola nije isto sto i Deda Mraz. Ako to ne znas nema ni potrebe da otvaras temu...
Da ti pojasnim Sveti Nikola je 6. decembra i na taj dan, zapravo noc prije djeca ciste cizme i stavljaju ih u prozor kako bi ujutro dobili poklone... Oni koji su bili dobri dobiju poklon a oni koji nisu sipku...
Deda Mraz je sasvim nesto drugo....
Cijela Evropa ima Deda Mraza a sada ga vi pokusavate maknuti sa nasih prostora. Pa jebote gdje ide ova nasa drzava. Doduse mozda ce uskoro postati Velika Islamska Republika.
Jebite se svi i naucite da zivite u Evropi i naucite se tako ponasati.
Posto ti "imas pojma" ne bi ti bilo lose da istrazis istoriju djeda mraza. Evo malo cu ti ja pomoci, ovaj je tekst sa historychannel.com:

The legend of Santa Claus can be traced back hundreds of years to a monk named St. Nicholas. It is believed that Nicholas was born sometime around 280 A.D. in Patara, near Myra in modern-day Turkey. Much admired for his piety and kindness, St. Nicholas became the subject of many legends. It is said that he gave away all of his inherited wealth and traveled the countryside helping the poor and sick. One of the best known of the St. Nicholas stories is that he saved three poor sisters from being sold into slavery or prostitution by their father by providing them with a dowry so that they could be married. Over the course of many years, Nicholas's popularity spread and he became known as the protector of children and sailors. His feast day is celebrated on the anniversary of his death, December 6. This was traditionally considered a lucky day to make large purchases or to get married. By the Renaissance, St. Nicholas was the most popular saint in Europe. Even after the Protestant Reformation, when the veneration of saints began to be discouraged, St. Nicholas maintained a positive reputation, especially in Holland.

Ako ovo nije Sveti Nikola onda neznam ko je. U Evropi i Americi djeda mraz ili kako ga vec zovu dolazi na bozic a ne na novu godinu. Ako djeda mraz nije sveti Nikola, sta mislis onda sto komunisti nisu izmislili da on dijeli djeci pokloncice 5 dana iza bajrama?

Zasto onda u Hrvatskoj vise nema djeda mraza nego ga sad zovu djed bozicnjak?

Svako ko misli da djeda mraz nije potekao od Svetog Nikole je glup do daske. Imate internet, idite na google i trazite pa se uvjerite.
kojsino

Post by kojsino »

Djed Mraz smeta nekakvom SDA ministru, kome je najveci uspjeh u karijeri da ga otjera iz Sarajevskih skola...
Uspjeh, Turkusicu nema sta !
Prava Beogradska skola ukidanja.

Zivio Djed Mraz
Post Reply