kako meni ne dolikuje da se druzim sa - papcima
KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
- manijak1
Kurčeva tema koja me podsjeća da su te "prave šeherlije" po Senadi
uhvatile se noge u startu
........jer nisu znali ko je to na njih krenuo .A sad
bi
da se vrate na početak slučaja
koja arogantna papanka

-
_galaksija
A u cemu je poenta prepoznavanja pravih Sarajlija?Jel ` to znaci da se jedino oni mogu smatrati gradjanima, za razliku od nas ostalih `seljaka`.???? 
-
senada
otkud ti to da mi se blizi pedeseta?nikada ne lazem godine, pa presla sam pedesetu i klimax vec odavno, bez komplexa i PREDRASUDA o klimaxu posebno drugima ne upisujem u klimax (ne)sarajevstinu.... nidje veze ali tema je tipicna.morse wrote:senada jel to klimaks ufatio?
kakve su ustvari ovo teme? sarajevski duh, tamo na drugoj sta je jalija.
ako ti neznas ko ce onda cini mi se da si negdje izjavila da se blizi pedeseta.
nemooj mi se ljutiti,
nije ovo uvreda nikakva ali tema je besmislena i bezkrajna
morse (citat):
mogu ti dati milion primjera i kad ga vidis i kad ga cujes da bi se zakleo a starci mu iz sandzaka, foce, bratunca peci ili sta ti ja znam.
a za ovo, mozes se ti smijati, a da ti posaljem sipca koji je nekih 25 godina u sarajevu.
tip se prilagodio okolini nikad neces ni po prici a pogotovo izgledu skontati ko je i odakle je.
i kad kazem za ove sandze ili druge mislim na pojedince ne na sve.
moram te podsjetiti na jos jednu opcepoznatu istinu, da su pravim sarajlijama smetali "drugi" u Sarajevu se nikada ne bi dogodio nestanak pravih gradjana, a to znaci da su se sarajlije prilagodjavale i asimilirale sa "drugima" a ne kako to ti i drugi zelite reci
- manijak1
- Kurt_Kombajn
Prave sarajlije se prepoznaju, recimo, po tome sto znaju da slovo "x" ne postoji ni u jednom balkanskom jeziku

Prvo postavljas pitanje "Kako prepoznati...", sto znaci da ti je to iz bilo kog razloga potrebno, da te interesuje... A za sta drugo nego za podjelu, za uocavanje razlika, za nipodastavanje jednih a uzdizanje drugih...Zatim pises da nemas predrasuda...A to dvoje, izvini, ne ide zajedno

Prvo postavljas pitanje "Kako prepoznati...", sto znaci da ti je to iz bilo kog razloga potrebno, da te interesuje... A za sta drugo nego za podjelu, za uocavanje razlika, za nipodastavanje jednih a uzdizanje drugih...Zatim pises da nemas predrasuda...A to dvoje, izvini, ne ide zajedno
- flora.sa
cula sam od jednog kolege super stvar...kaze: ja bih svim pravim sarajlijama dao certifikat, pa da se onda vec i zna ko je pravi sarajlija, kada se vec dice time
...
eee dragi moji
, ljudi se klasificiraju po nekim drugim vrijednostima, a ne po tome odakle je ko...ali kada cemo mi to shvatiti...
meni vala sarajlija nije nista puno vrjedniji kao covjek u odnosu na nekoga ko je iz Foce, Bijeljine i sl...
Sta mislite koliko u Njujorku ima pravih Njujorcana?
U Londonu, pravih Londoncana?
eee dragi moji
meni vala sarajlija nije nista puno vrjedniji kao covjek u odnosu na nekoga ko je iz Foce, Bijeljine i sl...
Sta mislite koliko u Njujorku ima pravih Njujorcana?
U Londonu, pravih Londoncana?
-
senada
kako to mislis - krivi?manijak1 wrote:![]()
A šta ti želiš reći
Da ti ne smetaju drugi
iako su "krivi " ?
ne, ne manijace1, sarajlije su tradicionalno dezurni krivci... nema veze za sto, bitno je da su prave sarajlije krive za sve.ali ne radi se o tome.pitanje - kako prepoznati prave sarajlije je tipicno nesarajevsko
- flora.sa
oooo mane, pros"o odmor???manijak1 wrote:Kurčeva tema koja me podsjeća da su te "prave šeherlije" po Senadi![]()
uhvatile se noge u startu
........jer nisu znali ko je to na njih krenuo .A sad
bi
![]()
da se vrate na početak slučaja
kako meni ne dolikuje da se druzim sa - papcima![]()
koja arogantna papanka
![]()
je li ovo taj dugo najavljivani veliki come back?
- manijak1
Usput Floro ..........ja sam one kriterije odavno shvatio
-
Hendrix
Najsmješnije je kada neki belaj bude ili neko recimo bacanje smeća sa 10 sprata,odmah ti je "to je uradio neki došljak,prave sarajlije nebi nikad...".
Predlažem da se zaštiti brand name "Pravi Sarajlija",ma šta god to značilo.
I ko što reče Zenit jednom u TLN "Mi smo iz stare piljarske porodice, došli smo ovde 72' "
Predlažem da se zaštiti brand name "Pravi Sarajlija",ma šta god to značilo.
I ko što reče Zenit jednom u TLN "Mi smo iz stare piljarske porodice, došli smo ovde 72' "
-
senada
eto vidis kako to ide... dovoljno je postaviti temu o pravim sarajlijama i hajka... kazem ti samo tema je nesarajevska... odmorite malo.. ne udarajte na prvu... kao da sam kriva ko neka tamo.......sarajkamanijak1 wrote:Ma nisam ja htio ništa najavljivati
ni nestanak ni povratak
ja samo znam navaljivati
![]()
na slične tebi
![]()
pa bila ti prava ili kriva
![]()
.........helem Senada kako ti misliš pravi , prave ?
![]()
Usput Floro ..........ja sam one kriterije odavno shvatio![]()
i primjenjivaću ih dok dišem
![]()
bilo pravo bilo krivo nekome
ozgora i odozdola
![]()
-
_galaksija
Kurt_Kombajn wrote:Prave sarajlije se prepoznaju, recimo, po tome sto znaju da slovo "x" ne postoji ni u jednom balkanskom jeziku
![]()
![]()
![]()
a ne sad stvarno ljudi ,dajte recite mi kako da prepoznam pravog sarajliju jer imama namjeru da ga trazim....
-
edu
strumfe..vidi se da te dugo nije bilo..tako da ne znas da je florkin novi nick..šugava..manijak1 wrote:Ma nisam ja htio ništa najavljivati
ni nestanak ni povratak
ja samo znam navaljivati
![]()
na slične tebi
![]()
pa bila ti prava ili kriva
![]()
.........helem Senada kako ti misliš pravi , prave ?
![]()
Usput Floro ..........ja sam one kriterije odavno shvatio![]()
i primjenjivaću ih dok dišem
![]()
bilo pravo bilo krivo nekome
ozgora i odozdola
![]()
-
edu
prave sarajlije malo frljavije hodaju.._galaksija wrote:Kurt_Kombajn wrote:Prave sarajlije se prepoznaju, recimo, po tome sto znaju da slovo "x" ne postoji ni u jednom balkanskom jeziku
![]()
![]()
![]()
![]()
a ne sad stvarno ljudi ,dajte recite mi kako da prepoznam pravog sarajliju jer imama namjeru da ga trazim....
- manijak1
- manijak1
-
senada
ovako to kao na ovoj temi biva i u stvarnom zivotu Sarajeva.. kad "dva losa ubise milosa" sto ne biste mogli na desetljecima vec vidjen - kulturan - nacin vi svi protiv mene jedne, i to samo zato sto ste pomislili da sam sarajka.... kao sto i nije da nisam.Dobrodosli i bolje nas ovako napadali... sramota
Hvala lijepa
Hvala lijepa
-
xygirl
#48 Re: KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
po ovom ispade da je prava elita bila praaavosenada wrote:Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa - dje si picko jedna, djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....
nemoj tako
-
_galaksija
Da mi je bit ova senada
prosto gorim od zelje da budem prava sarajka
o boze kako da postanem senada
O BOZE HOCU DA BUDEM sOrOjkO!!!!
O BOZE HOCU DA BUDEM sOrOjkO!!!!
-
senada
#50 Re: KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
sta ti je sanerxygirl wrote:po ovom ispade da je prava elita bila praaavosenada wrote:Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa - dje si picko jedna, djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....shanerska...
nemoj tako