Kanadski izbori
-
Vozdra_123
sad day for canada....
A Strategic Counsel poll from January 9-10, published in Thursday's Globe and Mail, put the Conservatives at 39 percent popular support, up one point from the day before, with the Liberals at 28 percent. An SES/CPAC poll put the Conservatives at 38 percent and the Liberals at 29 percent.
A Strategic Counsel poll from January 9-10, published in Thursday's Globe and Mail, put the Conservatives at 39 percent popular support, up one point from the day before, with the Liberals at 28 percent. An SES/CPAC poll put the Conservatives at 38 percent and the Liberals at 29 percent.
-
Vozdra_123
trebali bi mi zaratiti sa vama amerima i vlada bi ostala ista... 
-
Vozdra_123
hos da mu nadjemo jednu... da je podvalimo ko amerku??Zadig wrote:pitt ne seri visepitt wrote:trebali bi vala.....dati nam povoda da vas poklopimo
![]()
dobogda se zaljubio u kanadjanku
![]()
vidio si nam mis kaka je dobra
-
Vozdra_123
hos da mu nadjemo jednu... da je podvalimo ko amerku??Zadig wrote:pitt ne seri visepitt wrote:trebali bi vala.....dati nam povoda da vas poklopimo
![]()
dobogda se zaljubio u kanadjanku
![]()
vidio si nam mis kaka je dobra
zar on nije isao tamo u toronto za neku
- anais_nin
#34 Re: Kanadski izbori
Liberali su se malo previse opustili na vodecoj poziciji...a jbg-a kakav je politicki zivot be skandala, korupcije, sranja itd itd...ko god da dodje na vlast taj dio se ne bi promjenio...jer ljudi su ipak samo ljudi...ali u poredjenju s konzervativcima i NDPom, Liberalima stope ljubim...I sad me jeza prolazi od same pomisli na Mike Harris-a i sta je uradio od OntariaVozdra_123 wrote:
Evo moga misljenja....
1. Liberali
Jesu pravo "ukakili" u zadnjih par godina sa korupcijom itd. Ali bojim se da od svih partija jos uvijek su najmanje zlo.![]()
-
Vozdra_123
bujrum hocete van kanade, izvolite...BASTA wrote:pitt...
Kod nas makar postoji vise opcija od dvije...
Sto se mene tice ja cu na izborima glasati il za NPD il za ZELENE
posto zivim 3 koraka od parlamenta quebeskog ovdje je jasno ko ce pobijediti al nije bitno moj glas ide gdje je meni cejf.
Ovdje su liberali tolko zasrali od kako su preuzeli provincijsku vlast na proslim izborima da vjerujem i vidim po raji da bi sljedeci referendum mogao vrlo lako drugacije proci.
Makar cemo se otarasiti kraljice i crvenih mundira
a zastava - LJILJANI
ali mojne pasos kanadski da trazite ....
hocete i svoj i nas... malo morgen
a kad vam se indijanci na sjeveru otcijepe eto vam bih situacije...
uh hebote to nesto ima veze sa zastavama
-
Vozdra_123
frenchie cbc reports
cons 98
lib 85
hebo ja ontarijancima mamicu
cons 98
lib 85
-
Vozdra_123
frenchie cbc reports
cons 98
lib 85
cons 98
lib 85
-
Vozdra_123
party / elected / leading / % vote
CON 90 32 36.40%
LIB 62 40 31.53%
BQ 43 7 9.06%
NDP 13 17 17.94%
IND 0 1 .44%
OTH 0 0 4.63%
CON 90 32 36.40%
LIB 62 40 31.53%
BQ 43 7 9.06%
NDP 13 17 17.94%
IND 0 1 .44%
OTH 0 0 4.63%
-
Vozdra_123
CON 96 26 36.53%
LIB 76 26 30.89%
BQ 47 3 9.83%
NDP 15 17 17.44%
IND 1 0 .50%
OTH 0 0 4.81%
saadd saaaddd day for canada....
dobro je da nisu dobili majority vladu (155 mjesta)
parlament conservatives, senat liberal.... nece bas tako lako prolaziti zakoni....
spremite se za nove izbore za manje od godinu
LIB 76 26 30.89%
BQ 47 3 9.83%
NDP 15 17 17.44%
IND 1 0 .50%
OTH 0 0 4.81%
saadd saaaddd day for canada....
dobro je da nisu dobili majority vladu (155 mjesta)
parlament conservatives, senat liberal.... nece bas tako lako prolaziti zakoni....
spremite se za nove izbore za manje od godinu
- anais_nin
Ontario ce sjebati ostatku drzave koncepcijuVozdra_123 wrote:frenchie cbc reports
cons 98
lib 85
de samo nek jos privatizuju sistem zdravstva, onda znam da se nikad vise necu vrnuti u CA
-
array
Neka neka sad i vi malo osjetite kako je kad vas jebu konzervativci u zdrav mozak.
Cini mi se da je citav svijet poludio. Svi su poceli birati desnicarske i nacionalisticke stranke. Prvo su poceli Austrijanci sa onom ultranacionlistickom vladom ako se ko sjeca, pa onda Italija, USA, evo sad i ona kurava Njemackoj dobi izbore, evo sad i Canada... ma ode citav svijet u kurac. Ne pise se dobro sa toliko desnicara na vlasti. Duhovi rata opet ustaju, malo po malo.
Cini mi se da je citav svijet poludio. Svi su poceli birati desnicarske i nacionalisticke stranke. Prvo su poceli Austrijanci sa onom ultranacionlistickom vladom ako se ko sjeca, pa onda Italija, USA, evo sad i ona kurava Njemackoj dobi izbore, evo sad i Canada... ma ode citav svijet u kurac. Ne pise se dobro sa toliko desnicara na vlasti. Duhovi rata opet ustaju, malo po malo.
-
zlata
Ako pogledate dobro...najveci problem nije Onatario...vec Quebec. Liberalci su skroz porazeni u "La Belle Province"...docim...spasilo ih je bas Ontario. Iznenadjujuce je koliko su konservativci uspjeli u Quebec-u!
Izmedju ultra-desnicara...i ultra-nacionalista-separatista...u Quebec-u...haman "neja normalnih"!
Izmedju ultra-desnicara...i ultra-nacionalista-separatista...u Quebec-u...haman "neja normalnih"!
-
digger
Dakle, finalno:
Konzervativci (Pitt-ova i Bushova banda) 124 mjesta
Liberali (Paul Martin silazi sa vodjstva Liberala) 103
Kvibeski Blok (ko im jebe mater) 51
NDP--kvazi komunisti zaljubljeni u pare i moc: 29
Sto znaci nema vecine za Konzervativce pa moraju da dijele se "crvenim" NDP-ovcima.
E vi ostali iz Kanade: da vas mi iz Ontaria nismo izvukli, imali bi Steven Harpera za vratom. Posebno vi homoseksualci i lezbejke... nema zenidbe i legalnog seksa...
Kazite hvala...
Konzervativci (Pitt-ova i Bushova banda) 124 mjesta
Liberali (Paul Martin silazi sa vodjstva Liberala) 103
Kvibeski Blok (ko im jebe mater) 51
NDP--kvazi komunisti zaljubljeni u pare i moc: 29
Sto znaci nema vecine za Konzervativce pa moraju da dijele se "crvenim" NDP-ovcima.
E vi ostali iz Kanade: da vas mi iz Ontaria nismo izvukli, imali bi Steven Harpera za vratom. Posebno vi homoseksualci i lezbejke... nema zenidbe i legalnog seksa...
Kazite hvala...
-
Vozdra_123
@array...
ne znam sta je spopalo svijet.... evo taj novi premijer kanade je rekao da ce da pocne trositi love na vojsku da ce se cijeli svijet iznenaditi...
@zlata
sinoc kad sam krenu na spavanje rezultati su izgledali drugacije....
cinjenica je da u vecini velikih gradova su pobijedili konzervativci:
halifax, st john, quebec city, ottawa, regina, edmonton, calgary, itd itd....
ne znam sta je spopalo svijet.... evo taj novi premijer kanade je rekao da ce da pocne trositi love na vojsku da ce se cijeli svijet iznenaditi...
@zlata
sinoc kad sam krenu na spavanje rezultati su izgledali drugacije....
cinjenica je da u vecini velikih gradova su pobijedili konzervativci:
halifax, st john, quebec city, ottawa, regina, edmonton, calgary, itd itd....
-
Vozdra_123
ma daj ba....
one koliko se sjecam crvene zgrade??
grad je super.... bio sam na laval faxu mjesec ipo dana ljeto '03...
i festival d'hiver '03
naravno par posjeta chez dagobert
one koliko se sjecam crvene zgrade??
grad je super.... bio sam na laval faxu mjesec ipo dana ljeto '03...
i festival d'hiver '03
naravno par posjeta chez dagobert
- anais_nin
eh kako narod ima kratko pamcenje kad treba
svi su zaboravili koliki su nam deficit konzervativci nabili, iz kojeg su nas liberali teskom mukom cupali...paul martin je u nekim stvarima bio cudo...
a sto se Quebec-a tice, pa normala da su kontra svega kad je citava drzava kontra njih...lafo Kanada dvojezicna...
vise od 50% ostatka drzave ne govori francuski...
uvijek su donji...nece se oni odcijepiti ni za 100 godina, ali fakat bi vrijeme bilo da se poprave neke stvari u odnosu na njih...
imam jak predosjecaj da ce konzervativci sjebati sistem obrazovanja do bola...njihov stav je bio da je visoko obrazovanje privilegija a ne pravo??!!!

a sto se Quebec-a tice, pa normala da su kontra svega kad je citava drzava kontra njih...lafo Kanada dvojezicna...
imam jak predosjecaj da ce konzervativci sjebati sistem obrazovanja do bola...njihov stav je bio da je visoko obrazovanje privilegija a ne pravo??!!!
-
Vozdra_123
ma hebali smo jeza....anais_nin wrote:eh kako narod ima kratko pamcenje kad trebasvi su zaboravili koliki su nam deficit konzervativci nabili, iz kojeg su nas liberali teskom mukom cupali...paul martin je u nekim stvarima bio cudo...
a sto se Quebec-a tice, pa normala da su kontra svega kad je citava drzava kontra njih...lafo Kanada dvojezicna...vise od 50% ostatka drzave ne govori francuski...
uvijek su donji...nece se oni odcijepiti ni za 100 godina, ali fakat bi vrijeme bilo da se poprave neke stvari u odnosu na njih...
imam jak predosjecaj da ce konzervativci sjebati sistem obrazovanja do bola...njihov stav je bio da je visoko obrazovanje privilegija a ne pravo??!!!![]()
![]()
ima da nas unazade ko sto je harris ontario.....
nek on svojoj mamci dadne 2% GSTa.... skontaj ovo... koliko para potrosis na stvari za koje se placa GST?
$10-20 k = $200-400 godisnje u tvoj padje
ontario OHIP taxa se uduplala za godinu dana zbog deficita koji je napravio harris.... sad je oko $500.....
ko je ovdje u minusu???
neka ti dijete ide na fax... $4000 semestar... deregulated program znaci mogu da dignu cijenu cini mi se preko 7% godisnje... neka harper smanji education transfers provincijama i cijena faxa automatski skace .... ~$500
hebo ga njegov GST....