Jesu li GRAS-ove cijene realne?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Prince

Post by Prince »

lejlasa wrote:Studentski kupon, koliko je kostao, tolika ce mu cijena i ostati
Studentske, djacke, penzionerske... kupone i dalje subvencionira Kantonalna vlada, tako da ce i ovo poskupljenje biti na njihovom trosku

Samo radnicki kuponi i karte (za jednu voznju, dnevne, trodnevne, desetodnevne...) poskupljuju, i to za sve zone.

Ooooo, Stitch_.... djes' ba?
Vidim, u Avazu se i dalje bave mahalaštinama, znaš tačno koja je cijena svakog kupona. Ili nema boljeg posla za tebe ? Prepisuješ li cijene jaja i sira iz Tržnice, novinarko velika ?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Ne mogu oni dici cijene koliko se ja mogu svercati :). Elem, ako idem na kakvu dalju relaciju tipa Grad-Dobrinja ili Grad - Ilidza onda i platim kartu iako mislim da je i tako skupa. Inace mi ne pada na pamet da dajem 1,8 za recimo relaciju Marindvor - Pofalici
Prenj

Post by Prenj »

Celicna_saka wrote:Ne mogu oni dici cijene koliko se ja mogu svercati :). Elem, ako idem na kakvu dalju relaciju tipa Grad-Dobrinja ili Grad - Ilidza onda i platim kartu iako mislim da je i tako skupa. Inace mi ne pada na pamet da dajem 1,8 za recimo relaciju Marindvor - Pofalici
Ako se budes imao u cemu svercati ...
Osmotri malo Grasovu flotu, vise od pola tramvaja/trolejbusa je u stanju raspadanja.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ljudi moji....
sta je starije: koka ili jaje???

Ako budemo svi placali karte, bice para za nove trolejbuse....
Tek kad nabave nove trolejbuse, svi cemo placati karte....

:roll: cipelcug zakon...samo bole butkice...
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:ljudi moji....

Ne bih bas krivio putnike za sadasnje stanje GRAS-a. U cijelom svijetu se putnici POKUSAVAJU svercati.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:ljudi moji....

Ne bih bas krivio putnike za sadasnje stanje GRAS-a. U cijelom svijetu se putnici POKUSAVAJU svercati.
da...pokusavaju....ali kad ih uhvate...najebali su....
kazne, sud folovi...a ne koskanje sa revizorima...kao kod nas...
ma ja ti kazem, setnja je zakon....
Prenj

Post by Prenj »

Sa ovakvim Grasom, ovo nam je buducnost ...

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pricajte vi sta hocete, ali da redovnije koristimo GRAS, grad bi bio mnogo cisci i bilo bi lakse kretanje...ovako u centru pjesacke zone PARKIRAN *EBENI AUTO jer je nekom bilo mrsko preci 200 metara pjeske....
trotoari puni leda jer KJKP RAD od POGRESNBO PARKIRANIH vozila nije mogao ocistiti...
i sve tako...
T

Post by T »

Zasto u Grasovim autobusima (popularno nazvanim "komercijala") ne vrijede mjesecni kuponi i godisnja karta?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Sta je nejasno? Bimo neka proda sve svoje nekretnine koje je zaradio od direktorske plate GRAS-a i imacemo najmoderniji vozni park u Evropi, a bimica u gras-u je pun kitas. Naravno da cu se sverati jer mi ne nudi prihvatljivu alternativu, vremenski ponistaci karata nisu valjda toliko skupi da ih ne mogu instalirati i da onda stvarno naplate onoliko koliko se vozis. Kada se oni komforno ponasaju sa subvencijama kantona i ja cu se isto tako komforno ophoditi prema javnoj firmi.
bajadera

Post by bajadera »

uh, lijepa suplja :zzzz: o cijenama i kvaliteti gradskog prevoza najvise diskutuju oni koji, prema sopstvenom priznanju, niti kupuju karte, niti im znaju cijene :x satro "bojkotuju" GRAS, ali ne tako sto se ne voze, nego tako sto NE PLACAJU!!! klasicna diletantska prica :oops:
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Prosvijetli nas, konstruktivni...
masteryoda

Post by masteryoda »

T wrote:Zasto u Grasovim autobusima (popularno nazvanim "komercijala") ne vrijede mjesecni kuponi i godisnja karta?
Vjerovatno se zato i zove KOMERCIJALA
lejlasa

Post by lejlasa »

Vidim, u Avazu se i dalje bave mahalaštinama, znaš tačno koja je cijena svakog kupona. Ili nema boljeg posla za tebe ? Prepisuješ li cijene jaja i sira iz Tržnice, novinarko velika ?
Pa, ako je informisanje o novim cijenema javnog gradskog prijevoza, koje se svakako ticu hiljada gradjana koji taj isti prijevoz svakodnevno koriste, mahalanje, onda zaista ne znam sta je po tebi svrha jedne dnevne novine!!!
Zar novine ne bi na vrijeme trebale obavjestavati ljude o onome sta ih se itekako tice???
Prenj

Post by Prenj »

lejlasa wrote:
Pa, ako je informisanje o novim cijenema javnog gradskog prijevoza, koje se svakako ticu hiljada gradjana koji taj isti prijevoz svakodnevno koriste, mahalanje, onda zaista ne znam sta je po tebi svrha jedne dnevne novine!!!
Zar novine ne bi na vrijeme trebale obavjestavati ljude o onome sta ih se itekako tice???
Zasto novine ne bi pitale direktora Grasa do kada ce biti direktor?
Ili kada ce uvesti prodaju karata po zonama?
Ili koliki je procenat naplativost karata?
...
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
To je vec za crne hronike....a tamo novinari vec imaju pune ruke posla :P
Stitch__

Post by Stitch__ »

lejlasa wrote:
Stitch__ wrote:brao shefka, a sta je sa vremenskim? obecali su dok sam ja jos bio tamo pa nista :D zapravo je to harbaska jos radila :D
Obecali, pa slagali, moj Z, nista novo za njih
Ne daju se ni upitat, sto im nije po volji, na to nikad nece ni odgovoriti, koliko god da ih pitamo... al gdje se sjeti Harbaskinih zlatnih vremena... :D

eto prenj :D djes ti :D
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:
lejlasa wrote:
Stitch__ wrote:brao shefka, a sta je sa vremenskim? obecali su dok sam ja jos bio tamo pa nista :D zapravo je to harbaska jos radila :D
Obecali, pa slagali, moj Z, nista novo za njih
Ne daju se ni upitat, sto im nije po volji, na to nikad nece ni odgovoriti, koliko god da ih pitamo... al gdje se sjeti Harbaskinih zlatnih vremena... :D

eto prenj :D djes ti :D
Zar i to nije vijest za objavljivanje ili je Fahrine zemljake mozda zabranjeno kritikovati?
Last edited by Prenj on 05/01/2006 13:32, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

12000KM bez poreza(bilo 2002) reklamiranje na tramvaju u trajanju od 1gd.
T

Post by T »

Jutros se vozim u komercijali, i primjetim da su prekidaci za sigurnosno otvaranje vrata blindirani. Da li je to zakonom dopusteno??
jazzer

Post by jazzer »

Od kada znam za sebe znam da je jebeni Jusufranic
direktor gras-a. I svaki jebeni put kada ga vidim na tv-u
on kuka kako gras ne moze dalje ovako, kako im treba pomoc
kantona, kako treba povisiti cijenu karata...
A on direktor od kada postoji gras :x .
Da li mu je ikada palo na pamet da mozda ustupi
mjesto nekome sposobnijem, da jednostavno kaze
'ja ne mogu nista napraviti, neka neko drugi pokusa' ?
Naravno da nije, tu se vrti puno para i njemu je sigurno dobro.
I dok god su tu jusufranici gras ce biti kakav jeste.
Mahalac

Post by Mahalac »

Ima i Halid poslije Halida :-)
Prince

Post by Prince »

Prenj wrote:
lejlasa wrote:
Zasto novine ne bi pitale direktora Grasa do kada ce biti direktor?
Ili kada ce uvesti prodaju karata po zonama?
Ili koliki je procenat naplativost karata?
...
Nema talasanja u Avazu Prenj :roll: , kako je, tako je, dobro je. Samo se nemoj protiviti onome ko ima bilo kakvu vlast i dobro ćeš proći. To ti je njihova politika, jel tako Lejla ?
ragib

Post by ragib »

lejlasa wrote:Studentski kupon, koliko je kostao, tolika ce mu cijena i ostati
Studentske, djacke, penzionerske... kupone i dalje subvencionira Kantonalna vlada, tako da ce i ovo poskupljenje biti na njihovom trosku

Samo radnicki kuponi i karte (za jednu voznju, dnevne, trodnevne, desetodnevne...) poskupljuju, i to za sve zone.

Ooooo, Stitch_.... djes' ba?
nije tacno

studentki je poskupio za 2 marke sada je 33.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Elitni vojnik wrote:Mislim da nije skupo obzirom na sve troskove koje imaju. Osim toga racunaj da velika vecina putnika ne placa kartu...imas penzionere i ostale "ugrozene" kategorije (u koje je nekako upao svak zivi) koji su ili oslobodjeni placanja ili placaju nesto malo za godisnju, odnosno mjesecnu kartu. Onda imas tonu ljudi koji ne placaju kartu i nesto malo koji zapravo plate kartu tako da nema sanse da 100 ljudi na jednoj relaciji plati kartu...mozda jedno vozilo tokom jednog dana (ne racunam komercijalu) uzme toliko...ostalo su tzv mjesecne, godisnje, subvencionirane i ostale ublehaste karte.
Ne znam koliko tebe tvoja kosta, ali mene ta moja "ublehasta" karta stoji dobrih 33KM! To meni nije bas "ublehasta" cifra! :x
Post Reply