danas wrote: u pravu si -- USPIJEDNUTI sa takvim prOEktom necu nikadaevo pokusavam da zajebem par kreditnih kartica, pa cu onda preci na strane banke i kreditore kao efendije iz bosmala
mozda mi uspijedne
Ako se ovo realizuje u Sarajevu bice pravo mocno
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Last edited by pape on 05/01/2006 14:58, edited 1 time in total.
-
Prenj
Kamo srece kada bi 150 Bosanaca uspjelo da postane bijedno kao nasha bijedna @Danas.savjest wrote:danas wrote:aha...savjest wrote: Bosmal je izvrstan projekat.
Jaki argumenti nema sta.
Kad ti uspijednes unijeti u Bosnu bar 1000-ti dio novca i zaposliti bar hiljaditi dio osoba od onoga koliko su to ucinili pokretaci proekta Bosmal , onda nam se javi a do tada suti i gledaj i divi se onima koji su uradili nesto sto ti neces biti u stanju da uradis ni da zivis 150 takvih bijednih zivota kao taj trenutni.
-
Hendrix
Nema mi ništa smiješnije kada ljudi doživaljavaju poslovne poteze bogaćenja nekih kao svoju pobjedu i neku ko satisfakciju.Sad bi ja trebo biti veseo što bosmal gradi ,to je uspjeh bošnjaka jao meni.Priče o šarenim lažama da se narod naloži kako smo mi jaki i uspješni izgleda pale ovde pravo.Preporučujem bosmalovim pionirima da se koncentrišu na svoj život i idu na to da zarade sebi love da žive ko lordovi umjesto da svršavaju na priče brothersa iz Malezije,na kraju krajeva propade i Butmir,koji je gradio zgrade ali nema veze još jedna pobjeda,jupiiii.
PS: Kad će koridor?
PS: Kad će koridor?
-
El-bosniaco
pa nemam ja licno koristi ali barem nasi ljudi ce dobiti poso i poceti raditicemu se radujete? kakve koristi vi imate od poslovne zgrade, osim ako ne radite u gradjevini ili ste cistac prozora
i meni je odma drago i vrijedno paznje
-
angel26
drago mi je ipak je to veliki projekat,... radi opsteg dobra.... naravno meni nikakve koristi, pojedinci ce se opariti......sto se tice Bosmala lijepa zamisao ali nije na kraju zavrsena, zapelo brate....ko i sve...tako da super ako se ovo uspije realizovati.....zivi bili pa vidjeli...hekler wrote:cemu se radujete? kakve koristi vi imate od poslovne zgrade, osim ako ne radite u gradjevini ili ste cistac prozora.
- Macuser
Trebaju i fabrike i autoput, ali ja kazem, neka se gradi. Bolje da se gradi, unistavalo se dosta; a ko ce pokupiti kajmak...kajmak uvijek kupe najprepredeniji. A, djeluje super. Eno Pocitelj se ponovo izgradio, pa Stari Most u Mostaru, ide se naprijed, ne kako se ocekivalo, ali ide se naprijed. Samo naprijed! Pa vidjet cemo za luku u Neumu... Bosna ima strahovite potencijale, ima i pametne ljude.
p.s.
znam da Bosna ima i lopove...
p.s.
znam da Bosna ima i lopove...
- TareSA
Ma ovo je super ideja ali sada treba vidjeti koliko ce se pokrasti u procesu i na sta ce to na kraju liciti jer znate kako to kod nas ide projekt je vrijedan i dobije 70 miliona a onda treba dati kunti 10, panti 10, ostalima 10, politicarima 10 i eto ga ako moja matematika valja ostane 30 mil, a onda onaj sto radi ponese sebi kuci nesto s gradilista i opet manje je za taj specificni projekt i onda pocnu kasnjenja penali, izgovori itd jer se ne radi operativno s novcem koji je na pocetku planiran.Ah nista novo za nas mentalitet ali mislim da ja ovaj kompleks zgrada necu dozivjeti na nogama:) 
-
mamica papucarka
Potpisujem 100 X I nemojte reci da smo pesimistiZadig wrote:pravljenje vakih centara nemore biti lose po ekonomiju...
bice tu poslova, folova golova.
nije lose ni za grad, ako je dobro napravi.
Mada meni je ono smijesno malo super moderna zgrada komplex u sredini, 500 metara dalje obicna kuca 2 sprata, jos neomalterisana i dvoriste
centar regije?
jasta, jedino ako je regija kanton
![]()
dajte ljudi fabrike neke napravite a ne samo poslovne prostore
Kad bi se tolika lova ulozila u nove fabrike sirom BiH, za cijelu drzavu (a i za sarajevo) bila bi bolja investicija.
I opet ce to biti extra zgrada posljeratne elite
-
Murisno1
kod nas ti vlada onaj sistem - ne daj mu nikad ništa,napravi od njeg fukaru i onda poslije nekog vremena šta god mu daš ti si kralj (kila kafe,šećera,brašna)...
eh to je neko moje viđenje a super bi bilo kad bi griješio..
ako malo bolje pogledate svi stranci se faktički bore za strateška mjesta u BiH... dakle ne bore se za Bosnu,jebe se njima čija će ona biti...
njima je bitno da oni postanu vlasnici koliko je moguće više nekretnina u BiH...
ako malo bolje pogledate svi stranci se faktički bore za strateška mjesta u BiH... dakle ne bore se za Bosnu,jebe se njima čija će ona biti...
njima je bitno da oni postanu vlasnici koliko je moguće više nekretnina u BiH...
-
madona
citat:
Mada meni je ono smijesno malo super moderna zgrada komplex u sredini, 500 metara dalje obicna kuca 2 sprata, jos neomalterisana i dvoriste
mislis onaj niz kucica kod bivse kasarne & zelj.stanice? neka te kucice, tu zivi moja najbolja drugarica, i najbolja osoba koju sam ikada upoznala.
mislis onaj niz kucica kod bivse kasarne & zelj.stanice? neka te kucice, tu zivi moja najbolja drugarica, i najbolja osoba koju sam ikada upoznala.
-
madona
Samo neka oni prave, ostace nama jednoga dana kada se Bosanci probude i pocnu za svoju Bosnu da se bore.Murisno1 wrote:kod nas ti vlada onaj sistem - ne daj mu nikad ništa,napravi od njeg fukaru i onda poslije nekog vremena šta god mu daš ti si kralj (kila kafe,šećera,brašna)...
-
A-Wien
#40 Danke Österreich
Povodom ovog i ostalih vecih i manjih projekata i investicija koje dolaze iz Austrije radujem se kao mojim licnim i mojim familijarnim uspijesima.Vec par godina zivim u Austriji te na osnovu tog iskustva kao i iskustva mnogih prijatelja,austrijanaca itd svi mi moram biti sretni i zahvalni Austriji kao velikom i jakom bratu.
U sadasnjim konstalacijama odnosa u EU kao i u cijeloj Europi jedino Austija ima pravi bratski odnos prema BiH i Sarajevu.
Naravno,najvecu korist od sbega ima austriski( u ovom slucaju jevrejski kapital, kapital bogatih javreskih familija u Austriji) kao i ljudi koji ce saradivati na svim tim projektima.Naravno i kompletna BH infastruktura,mnoge frime i pojedinci moci ce veoma dobro zaraditi u svim ovim projektima.Dugorocno gledajuci to je nevijerovatno dobra stvar za Sarajevo i BiH.
Na osnovu svega toga ponavljam da moram biti zahvalni i moram znaci sa kim i kako saradivati sa prijateljima.
U sadasnjim konstalacijama odnosa u EU kao i u cijeloj Europi jedino Austija ima pravi bratski odnos prema BiH i Sarajevu.
Naravno,najvecu korist od sbega ima austriski( u ovom slucaju jevrejski kapital, kapital bogatih javreskih familija u Austriji) kao i ljudi koji ce saradivati na svim tim projektima.Naravno i kompletna BH infastruktura,mnoge frime i pojedinci moci ce veoma dobro zaraditi u svim ovim projektima.Dugorocno gledajuci to je nevijerovatno dobra stvar za Sarajevo i BiH.
Na osnovu svega toga ponavljam da moram biti zahvalni i moram znaci sa kim i kako saradivati sa prijateljima.
- BigBalabuto
#43 Ako se ovo realizuje u Sarajevu bice pravo mocno
BIĆE MOĆNO ZA ONE ŠETAČE OD FERHADIJE DO MARIJIN DVORA, KOJI NIKADA NE PODIGOŠE POGLED DA VIDE KULISE ZA TO "BIĆE PRAVO MOĆNO".
RAM ZA SLIKU MOJE DRAGE, IZGLEDA PRIBLIŽNO OVAKO:
-DESETNA HILJADA BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA, NA OKOLNIM BRDIMA ( KULISAMA ), OD NEDOSTOJNIH MATERIJALA, KAO ŠTO SU CRNI BETONSKI BLOKOVI.
-OBJEKTI SE KREĆU BRZINOM OD PAR CENTIMETARA GODIŠNJE, VEĆINA TIH OBJEKATA JE BEZ PLANSKE INFRASTRUKTURE KOJ JE SAMOINICIJATVNO NAPRAVLJENA, OD PRISTUPNH PUTEVA, KANALIZACIJE , VODOVODA I.DR.
-UBILI SU MI GRAD U KOME SAM SE RODIO, SRCE MU I DUŠU IŠČUPALI,
GRAD POZNAT PO MIRISNIM DVORIŠTIMA I NADALEKO ČUVENIM BAŠTAMA, A SAD SE OSJETI MIRIS KA-CE SI-RA, I ČINI MI SE DA SAMO JA NEMAM KOME BOGA NAZVAT OD BAŠĆARŠIJE DO MARIJIN DVORA A VIDIM SVAKO SA SVAKIM RAZGOVARA, TAPŠU SE PO RAMENIMA I TEGLE SE ZA RUKAVE E "TO JE PRAVO SOČNO"
JAVITE KO JE DIGAO LOVU ZA ONU IZREKU "PRAVI KUĆU DAJ LOVU, POSLIJE ĆEMO SVE LAHKO LEGALIZOVATI"[/b]
RAM ZA SLIKU MOJE DRAGE, IZGLEDA PRIBLIŽNO OVAKO:
-DESETNA HILJADA BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA, NA OKOLNIM BRDIMA ( KULISAMA ), OD NEDOSTOJNIH MATERIJALA, KAO ŠTO SU CRNI BETONSKI BLOKOVI.
-OBJEKTI SE KREĆU BRZINOM OD PAR CENTIMETARA GODIŠNJE, VEĆINA TIH OBJEKATA JE BEZ PLANSKE INFRASTRUKTURE KOJ JE SAMOINICIJATVNO NAPRAVLJENA, OD PRISTUPNH PUTEVA, KANALIZACIJE , VODOVODA I.DR.
-UBILI SU MI GRAD U KOME SAM SE RODIO, SRCE MU I DUŠU IŠČUPALI,
GRAD POZNAT PO MIRISNIM DVORIŠTIMA I NADALEKO ČUVENIM BAŠTAMA, A SAD SE OSJETI MIRIS KA-CE SI-RA, I ČINI MI SE DA SAMO JA NEMAM KOME BOGA NAZVAT OD BAŠĆARŠIJE DO MARIJIN DVORA A VIDIM SVAKO SA SVAKIM RAZGOVARA, TAPŠU SE PO RAMENIMA I TEGLE SE ZA RUKAVE E "TO JE PRAVO SOČNO"
JAVITE KO JE DIGAO LOVU ZA ONU IZREKU "PRAVI KUĆU DAJ LOVU, POSLIJE ĆEMO SVE LAHKO LEGALIZOVATI"[/b]
- Zox
Dajte, ljudi, nije OBAVEZNO napisati BILO STA, cak i kad se o materiji nema pojma.savjest wrote:danas wrote:aha...savjest wrote: Bosmal je izvrstan projekat.
Jaki argumenti nema sta.
Kad ti uspijednes unijeti u Bosnu bar 1000-ti dio novca i zaposliti bar hiljaditi dio osoba od onoga koliko su to ucinili pokretaci proekta Bosmal , onda nam se javi a do tada suti i gledaj i divi se onima koji su uradili nesto sto ti neces biti u stanju da uradis ni da zivis 150 takvih bijednih zivota kao taj trenutni.
Ono Bosmala sto je zavrseno, zavrseno je tako sto se do dana danasnjeg oteze sa placanjem domacih gradjevinskih firmi koje su ucestvovale u izgradnji. Firma skonta da je popusila, odustane, oni nadju drugu pa im i ona na "dodjem ti" uradi dva sprata i sve tako. Znam iz prve ruke
-
zoka
po meni ovo je totalno sranje, nema se tu parkinga za toliko nebodera a i kome treba guzva na marin dvoru kad ti ljudi budu dolazili do svojih offices...
usput Bosmal neboderi su ruglo u sred grada, kostali su ogromene pare i sad nema kupaca za takve stanove u sarajevu.... i zato je sve prslo.
usput Bosmal neboderi su ruglo u sred grada, kostali su ogromene pare i sad nema kupaca za takve stanove u sarajevu.... i zato je sve prslo.