je l se to ti bavis nekim teroristickim aktivnostima?edu wrote: home delivery..BOOM..![]()
![]()
Recepti za koktele...
Moderator: anex
-
xygirl
sangrija
crno ili bijelo slatko vino,vodka, narandze, breskve, kriske limuna, cimet i secer...
naravno prije nego sto sve ovo sastavis natopiti prvo voce samo u vodku... da bi ucinak bio sto jaci
a poslije dodavati ovo gore nabrojano...
ah da, i neizostavni klincici

crno ili bijelo slatko vino,vodka, narandze, breskve, kriske limuna, cimet i secer...
naravno prije nego sto sve ovo sastavis natopiti prvo voce samo u vodku... da bi ucinak bio sto jaci
ah da, i neizostavni klincici
-
car-x
s tim da je omjer 50% vino, 25 % neki sok (najbolje sok od narandze), a 25% sve ostalo..xygirl wrote:sangrija
naravno prije nego sto sve ovo sastavis natopiti prvo voce samo u vodku... da bi ucinak bio sto jacia poslije dodavati ovo gore nabrojano...
ah da, i neizostavni klincici![]()
-
xygirl
naravski... kad se igra po pravilimacar-x wrote:s tim da je omjer 50% vino, 25 % neki sok (najbolje sok od narandze), a 25% sve ostalo..xygirl wrote:sangrija
naravno prije nego sto sve ovo sastavis natopiti prvo voce samo u vodku... da bi ucinak bio sto jacia poslije dodavati ovo gore nabrojano...
ah da, i neizostavni klincici![]()
ali ja onako k`o sebi ubacim malo vise voca i vodke..
nego, kad smo vec kod ovih slatkastih stvari, nekako mi najdrazi onaj sa gustim sokom (uglavnom od narandze) i malo likera od kokosa... mmmm
ne moze biti jednostavnije
-
mačak u čizmama
da nije ove teme, ne bih ni primijetila da nisam nikad ni probala neki koktel 
-
_galaksija
Jel ima neki koktel koji lici na sok???Zgrazavam se alkoholnih pica pa dajte mi neku preporuku koji je koktel extra a da lici na sok ...ono da se mozes od njega napiti al` da je ukusan kao sok 
- anais_nin
vec spomenuh kombinaciju soka od ananasa i malibu ruma preko zdrobljenog leda (ili obicnog ako hoces)....apsolutno ne osjetis ukus alkohola ni u jednom momentu...super klizi...i nema glavobolje sutradan_galaksija wrote:Jel ima neki koktel koji lici na sok???Zgrazavam se alkoholnih pica pa dajte mi neku preporuku koji je koktel extra a da lici na sok ...ono da se mozes od njega napiti al` da je ukusan kao sok
-
_galaksija
Uh a reci mi jel taj rum skup???Nemoj mi skupih picaanais_nin wrote:vec spomenuh kombinaciju soka od ananasa i malibu ruma preko zdrobljenog leda (ili obicnog ako hoces)....apsolutno ne osjetis ukus alkohola ni u jednom momentu...super klizi...i nema glavobolje sutradan_galaksija wrote:Jel ima neki koktel koji lici na sok???Zgrazavam se alkoholnih pica pa dajte mi neku preporuku koji je koktel extra a da lici na sok ...ono da se mozes od njega napiti al` da je ukusan kao sok
- anais_nin
mene to podsjeca na:debela wrote:vraga mu ne mogu da se sjetim imena koktela. jako ukusno, slatkasto naravno, sluzi se u malim casama (tipa onih za tekilu), zapaljen, slamka i pije se naiskap. udara odmah.
zna li neko o cemu pricam?
Flaming Asshole
1/2 oz grenadine syrup
1/2 oz green creme de menthe
1/2 oz creme de bananes
1/2 oz overproof rum
Ovako ih tocis u casicu: grenadine, creme de menthe, banana liqueur, white rum. Zapalis rum prije serviranja....sluzi se sa slamkom
- anais_nin
mislim da je boca manje od 20KM....a s bocom pomjesas 1 i po pakovanje soka od ananasa, tako da dosta ljudi moze da se napije_galaksija wrote: Uh a reci mi jel taj rum skup???Nemoj mi skupih picammmmm voljela bih to da probam
to ti je ova bijela boca:
http://www.malibu-rum.com/home.html
na zalost kod nas jos nema ovih ostalih okusa
- anais_nin
ima dosta ovih "shots" koji se pale i piju sa slamkom, ali ovaj mi je prvi pao na pamet jer je sladak i pravo ukusan....a to ti sve zavisi od kafane do kafane, ovako su ih zvali u kanadi sto ne znaci da je to isto to u americi ili negdje drugodebela wrote:joj tek me sad zadevera. ovo ime mi ne pali lampice. moracu traziti ljude sa kojima sam to pila da provjerim
evo jos jedan dobar jednostavan recept:
BLOW JOB
1/4 oz Bailey's Irish cream
1/2 oz amaretto almond liqueur
pomjesas ovo dvoje u malu casu od tekile i stavis na vrh slag...pije se sa rukama iza ledja, casu uhvatis zubima i treba je odmah nageti pozadi i eksirati bez koristenja ruku
- karanana
Long Island Iced Tea - 5 vrsta alkohola ali vrijedi jer poslije 2 si majka:
Iste kolicine (pola doze):
rum
tequila
vodka
gin
triple sec (liker od narandze)
nadodaj malo sweet and sour mixa (sirup od limuna ili limete)
poprskaj malo kolom da dobije boju ledenog caja. Uzivaj!
Pij s odgovornoscu za sebe i druge!
Iste kolicine (pola doze):
rum
tequila
vodka
gin
triple sec (liker od narandze)
nadodaj malo sweet and sour mixa (sirup od limuna ili limete)
poprskaj malo kolom da dobije boju ledenog caja. Uzivaj!
Pij s odgovornoscu za sebe i druge!