eh ono "nesto" je sakhi..mIRCerka wrote:kako nisu....pa vidis da nam edu sluti novog doajena...nensi abdel sakhi...uvjek dobar gost wrote:
rodnom listu pise Darijan, a ja sam do 16. godine zivio u ubjedjenju da sam Darjan, bez I..... no uvid u rodni list je promjenio neke stvari, iz tih razloga nekad dodje do zabune.. no svi znaju da se prezivam Bilic... kaznite me klikovima misha i to sa njih 100-tinu....
Ma ko me god poznaje nije siguran ima li i ili j ili oba slova..al tema danasnje emisije nisu konji...
joj i onda kazu PLATI PRETPLATU....
Sarajevo 10 godina posle
-
edu
-
deki-bg
zar je vazno ko je radio pricu? ja sam je pre svega postavio ovde da vidim reakcije sarajlija i svih koji posecuju ove forume. pogresio sam sto sam stavio imena autora, pa sada tu gresku ispravljam. a sekire ostavite sa strane. oprez jeste majka mudrosti, ali se zaista nadam da nam takva vrsta mudrosti nece biti potrebna.
- uvjek dobar gost
brate u tudjini, ja bih u BG-u za vrijeme Eurobasketa... mogao bi i ja tebe pitati gdje je onaj BG koji sam ja poznavao prije 90. godine...iz moje perspektive a ne iz pera kojekakvih autora, al nije bitno... ako budes dolazio u Sa.. i budes u kontaktu sa pravim sarajlijama sve jasno tebi biti ce.. Zivio.
- uvjek dobar gost
razlog je fakat jednostavan, pobjedili su seljaci na svim stranama.. istina tek sad i to polako izlazi na vidjelo... tuga je to sto su nam ovi zadrigli lopovi a politicari nametnuli vakum u komunikaciju, sva komunikacija medju nama svima se svodi na usamljene primjere drugovanja ili uzajamnih posjeta starih prijatelje...istinska komunikacija nama svima fali i to pravo.
-
deki-bg
pa zato smo mi tu da je uspostavimo. ko jebe zadrigle idijote? ako o njima budemo razmisljali nikada je necemo uspostaviti. uostalom, sto se mene tice, ja njima ne bi pridavao nikakvu paznju. oni su najjadniji kada ih nema u medijima, u carsijskim pricama, u kafanama...dok god paznja javnosti bude usmerena na njih i na njihove gluposti komunikacije nece biti.
- uvjek dobar gost
upravo tako... samo otvoreno, bez ikakvog nac.predznaka, iskreno i posteno...deki-bg wrote:pa zato smo mi tu da je uspostavimo. ko jebe zadrigle idijote? ako o njima budemo razmisljali nikada je necemo uspostaviti. uostalom, sto se mene tice, ja njima ne bi pridavao nikakvu paznju. oni su najjadniji kada ih nema u medijima, u carsijskim pricama, u kafanama...dok god paznja javnosti bude usmerena na njih i na njihove gluposti komunikacije nece biti.
Ja odo sad na pauzu pa se pishemo kasnije... i moram ti priznati da se corba na Skadarliji nista nije promjenila....i nocni zivot je cool...i naravno djevojke su za pet...ne sve naravno.
-
Santos
Da znate samo kako su se Hadzici promjenili to nije normalno.Kod Enzaginice tapi nije vise ista .Kod Aziza sampita ni blizu ko nekad.Da ne campri kod Sacira pecenje ma daj ba fakat nema smisla.Eto tako malo mjesto a toliko promjena a mos zamislit Sarajvo nolko.Haj bolan sta ti je.
-
edu
jok eto nije vazno..cuj zar je vazno ko je radio pricu..deki-bg wrote:zar je vazno ko je radio pricu? ja sam je pre svega postavio ovde da vidim reakcije sarajlija i svih koji posecuju ove forume. pogresio sam sto sam stavio imena autora, pa sada tu gresku ispravljam. a sekire ostavite sa strane. oprez jeste majka mudrosti, ali se zaista nadam da nam takva vrsta mudrosti nece biti potrebna.
deki..jedno pitanje..koje nema veze sa ovom temom..da li je u srebrenici vojska rs uz pomoc iz beograda izvrsila genocid?
-
deki-bg
edu wrote:jok eto nije vazno..cuj zar je vazno ko je radio pricu..deki-bg wrote:zar je vazno ko je radio pricu? ja sam je pre svega postavio ovde da vidim reakcije sarajlija i svih koji posecuju ove forume. pogresio sam sto sam stavio imena autora, pa sada tu gresku ispravljam. a sekire ostavite sa strane. oprez jeste majka mudrosti, ali se zaista nadam da nam takva vrsta mudrosti nece biti potrebna.![]()
![]()
![]()
deki..jedno pitanje..koje nema veze sa ovom temom..da li je u srebrenici vojska rs uz pomoc iz beograda izvrsila genocid?
to pitanje ces morati da postavis vojski rs. uostalom kad vec pitas verujem da su ti poznate cinjenice da bez beograda nista nije radjeno, tako da mi nije jasno cemu takva pitanja. ako zelis da isprovociras nesto to ti nece uspeti tako lako.
-
edu
ne..uopste mi nije namjera da provociram..samo ti zelim reci da nikakav oprost nije moguc dok se stvari ne postave na svoje mjesto..ako ti mene pitas da li su tokom bombardovanju nato-a u beogradu ginuli i nevini ljudi ja ti necu odgovoriti pitaj nato..nego cu reci JESU..zato te ja pitam da li je u srebrenici izvrsen genocid?deki-bg wrote:to pitanje ces morati da postavis vojski rs. uostalom kad vec pitas verujem da su ti poznate cinjenice da bez beograda nista nije radjeno, tako da mi nije jasno cemu takva pitanja. ako zelis da isprovociras nesto to ti nece uspeti tako lako.edu wrote:jok eto nije vazno..cuj zar je vazno ko je radio pricu..deki-bg wrote:zar je vazno ko je radio pricu? ja sam je pre svega postavio ovde da vidim reakcije sarajlija i svih koji posecuju ove forume. pogresio sam sto sam stavio imena autora, pa sada tu gresku ispravljam. a sekire ostavite sa strane. oprez jeste majka mudrosti, ali se zaista nadam da nam takva vrsta mudrosti nece biti potrebna.![]()
![]()
![]()
-
deki-bg
eto ako ce ti biti lakse, ja cu da ti odgovorim na isti nacin. u srebrenici jeste pocinjen genocid. uz ciju pomoc? nemam pojma, a voleo bi da saznam. jednom je , ne mogu se setim ko, lepo rekao: "prepoznajem se u svovoj naciji kroz sramotu". e, to je slucaj i sa mnom. stoga, mislim da su takva pitanja zaista suvisna, pogovoto kada sam znas sta se desilo.
-
digger
@deki-bg
Ne brini sto te pomalo "udaraju" sa strane. Niko ovdje nije zlonamjeran ali je tesko da se zaboravi skora proslost. Mozda bi bilo dobro poceti diskusiju uz izvinjenje domacima za proslost... i ako si vjerovatno bio veoma mlad kada je sve pocelo da nam ide naopako.
Ima vjerovatno istine u svemu. Jer sve je ovdje nerijeseno--kako drustveno tako i politicki da bi se pronasla neka jednostavnija rjesenja. N.pr., "istocno" i "zapadno" Sarajevo.
Ali sto kazu, vrijeme lijeci sve rane pa se nadam da ce i ove na neki nacin zacijeliti...
Ne brini sto te pomalo "udaraju" sa strane. Niko ovdje nije zlonamjeran ali je tesko da se zaboravi skora proslost. Mozda bi bilo dobro poceti diskusiju uz izvinjenje domacima za proslost... i ako si vjerovatno bio veoma mlad kada je sve pocelo da nam ide naopako.
Ima vjerovatno istine u svemu. Jer sve je ovdje nerijeseno--kako drustveno tako i politicki da bi se pronasla neka jednostavnija rjesenja. N.pr., "istocno" i "zapadno" Sarajevo.
Ali sto kazu, vrijeme lijeci sve rane pa se nadam da ce i ove na neki nacin zacijeliti...
-
edu
drago mi je ako tako mislis..i ovakva pitanja nisu suvisna..(ok..nemaju veze sa ovom temom..)..ali ne mogu ja sjediti s nekim..piti..zezati se..ako on negira neke stvari..ne mogu ja biti s nekim ko kaze da je u bosni bio gradjanski rat..da u srebrenici nije bio genocid..itd..ono sto je normalno danas je nemoguce..normalno je "postaviti stvari na mjesto"..ali to je nekima najteze..normalno je reci nisu svi srbi zlocinci..ali ces opet cuti da jesu..vjerujem da ni ti ne bi sjedio sa nekim ko misli za tebe da si zlocinac?
- Alfons Kauders
Lijeci, lijeci, kad pohapse sve zlocince i sve koji ih podrzavaju, kad zabrane djelovanje fasistickih stranaka, kad isplate odstetu za sve sto su porusili, sjebali i pobili (dakle nikad), e onda ce vrijeme zalijeciti sve. A ovako, nece nikad, kao sto nije ni rane iz proslog rata, zbog kojih je i ovaj rat bio moguc. Ako se nista ne uradi, vidimo se u sljedecem ratu, mi ili nasa djeca...digger wrote:
-
Santos
Mene nervira sto se uvjek postavlja tema Sarajvo ovako Sarajvo onako.Kad skontas sad odjednom svi nesto zao im prijasnjeg sarajva.Stipu Sarajvo pitaj jesu li ljudi isti tj. oni prijasnji.Evo ja nisam vise isti.Puko ko lubenica .Sta mislis sto.Mani te se Satrologije.Ja sam isti u Begisu kod konja cugo ali nekad ne vise.Sto ne vise pa radi ljudi ne radi Beograda.
-
digger
Well, onda razumijes. Narod ovdje samo zeli da se cinjenice postave na pravo mjesto.deki-bg wrote:ma nema ti brines. nisma ja bas toliko mlad kao sto mislis. imam dovoljno godina da se secam sarajeva gde je nekad bilo, kakko govori naziv fenomenalne knjige, ali mnogo skupe:(
- wels
Evropa ima cak i danas stosta ucit od Sarajeva.
Necu rec da je sjajno,al nije nimalo cudno sto ovaj grad ne sija punim sjajem.To je svima jasno.
Za mene je ocigledno, da mnoge, mnoge evropske sredine tolerisu zajednistvo samo i samo dok im dobro ide.
Jel,se pocnu praznit dzepovi,tolerancija,zajednistvo,multikultura,postaju nebitna kategorija.
Netrepeljivost zaudara u zraku.
Evropski parlament preselit u Sarajevo.
Nek se uce.
Necu rec da je sjajno,al nije nimalo cudno sto ovaj grad ne sija punim sjajem.To je svima jasno.
Za mene je ocigledno, da mnoge, mnoge evropske sredine tolerisu zajednistvo samo i samo dok im dobro ide.
Jel,se pocnu praznit dzepovi,tolerancija,zajednistvo,multikultura,postaju nebitna kategorija.
Netrepeljivost zaudara u zraku.
Evropski parlament preselit u Sarajevo.
Nek se uce.
-
deki-bg
#49 titozgrada:)
pa dobra ti zgrada. ja sam odavno prestao da gledam sta se desava na ovom postu, jer je pocetni entuzijazam splasnuo. ali...nesto se ipak desava.
vidimo se u sarajevu
vidimo se u sarajevu
-
deki-bg
#50 11 godina Dejtona
Da li se nesto promenilo od prosle godine, ili je dodata samo jos jedna godinica na moju pricu o Sarajevu 10 godina posle?