Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Rasprave o vjerskim temama.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

sanjica wrote:Annela...Ljudska prava se upravo NAJVISE KRSE u zemljama koje imaju islamski predzank

muha_sa....ajde zanemari te ribe, ovnove itd. pa mi objasni sta valja..
Sanjice :)
islamska i muslimanska zemlja nisu jedno te isto ;)
islamske drzave danas nema

to sto si rekla fotonu ;) za sudove ;)
znamo jako dobro kako funkcionise :)
u francuskoj npr., a izgleda ubrzo i u hrvatskoj.

zapad uzima sebi za pravo da odredi mjeru ljudskih prava, koje namece drugima, a kod sebe ih primjenjuje samo kada mu to odgovara. Primjeri? Koliko zelis? :)

Najbolje su Kinezi rekli :), kada su im Ameri poceli prijetiti zbog "ljudskih prava"
.... "mi smo imali civilizaciju prije tri hiljade godina i nasa definicija ljudskih prava, kao i nasa tradicija su uveliko drugacije od vasih. Dovidjenja i prijatno."
Annela

Post by Annela »

sanjica wrote:Annela....svoje zakljucke temeljim na sljedecem:

Islamska drzava u javnosti ne priznaje nijednu drugu vjeru/koncept niti ce ucestvovati u podpomaganju, izgradnji i opravci drugih religijskih/stranackih objekata, stampanju knjiga, i svega onoga sto podpomaze u edukativnom i materijalnom oporavku svih drugih grupica i strancica, pa bilo to vjerskog ili nevjerskog kraktera osim onih koji zastupaju ideologiju koja se zove Islam.

Islamska drzava ne zabranjuje nemuslimanima da imaju svoje bogomolje recimo kao sto je to crkva i zvona na crkvama koja ce tiho zvoniti. A upravo ta tiha zovnjava krsi prava tudje vjere.
Ili dodje ateist u sheriatski uredjenu zemlju. Vodstvo zemlje mu kaze da mora platiti dziziju da bi dobio "zastitu". Dakle, nemusliman, zato sto je nevjernik, mora placati dziziju, inace nece biti legalno, pravno zasticen.... Pa mi onda reci da to nije temeljno krsenje ljudskih prava.

Itd...

Sto se tice zemlje..to sam ti vec odgovorila..

muha_sa.....imam ja konkretnih pitanja za tebe...sto se tice dzizija koliko drzavi placa musliman a koliko nemusliman. I sta se desava sa covjekom koji odbija da plati istu jer se osjeca ravnopravnim i jednakim u temeljnim ljudskim pravima i ne zeli nikakvu zastitu?
Po tebi i Danska krsi ljudska prava sto nedozvoljava da postoji munara na dzmiji a da ne pricam vec o ucenju ezana.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

I jos nesto sanjice :)
ja kada idem u njemacku :)
ja moram platiti osiguranje (dziziju ;)) da bi uopste mogao uci. Moram platiti i vizu. ;) to je valjda za usluge sto me policija stiti :)

a i dok sam u njemackoj, placam porez. nefer ;). jel de?
Sensei

Post by Sensei »

Sarafcina wrote: Najbolje su Kinezi rekli :), kada su im Ameri poceli prijetiti zbog "ljudskih prava" .... "mi smo imali civilizaciju prije tri hiljade godina i nasa definicija ljudskih prava, kao i nasa tradicija su uveliko drugacije od vasih. Dovidjenja i prijatno."
Dobar :thumbup:
giga

Post by giga »

Boze sacuvaj ja pitanja.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:
Sarafcina wrote:I jos nesto sanjice :)
ja moram platiti osiguranje (dziziju ;)) da bi uopste mogao uci. Moram platiti i vizu. ;) to je valjda za usluge sto me policija stiti :)

pih, infideli prokleti :D :D :D kako nas diskriminisu :D :lol: :lol: :lol:

ma ljudi nece da skontaju da je diskriminacija neminovnost :) da bi se mogao uvesti red. ;)
zapad diskriminise po osnovu naciona, odnosno rodjenja ;) (haj se kandiduj za predsjednika na zapadu, ako si sa Balkana ;))
teokratija diskriminise na osnovu odabira religije.

Ne vidim zasto je prvo bolje od drugog. :)
sanjica

Post by sanjica »

Vidis kako pogresno tumacis....porez ili vizu placaju svi, bez obzira da li su muslimani, katolici, jevrjeji itd......a dziziju placaju samo nemuslimani.
wanderer

Post by wanderer »

Sensei wrote:
Sarafcina wrote: Najbolje su Kinezi rekli :), kada su im Ameri poceli prijetiti zbog "ljudskih prava" .... "mi smo imali civilizaciju prije tri hiljade godina i nasa definicija ljudskih prava, kao i nasa tradicija su uveliko drugacije od vasih. Dovidjenja i prijatno."
Dobar :thumbup:
Vrlo. :roll: Tako nekako im je i Milic od Macve "odgovorio"i "pravo ih zajebo".
Sarafcina

Post by Sarafcina »

sanjica wrote:

Vidis kako pogresno tumacis....porez ili vizu placaju svi, bez obzira da li su muslimani, katolici, jevrjeji itd......a dziziju placaju samo nemuslimani.
ne placaju hrvati. ne placaju danci.ali placaju bosanci. to sto je sebi neko uzeo za pravo da ljude dijeli po mjestu rodjenja, a ne po izboru u zivotu, po tebi je OK?
morse

#35 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by morse »

sanjica wrote:1. Smatrate li da svima pripadaju jednaka prava bez obzira na rasu, boju koze, pola, jezika, vjeroispovjesti, politickog ili drugog misljenja, nacionalnog ili drustvenog porijekla, imovine, rodjenja ili drugih okolnosti?

2. Kako bi se osjecali da zivite u zemlji gdje postoji zakon koji omalovazava vasu vjeru i ne da vam da je praktikujete?
TI HAMAN NEMAS PAMETNIJEG POSLA

NESMATRAMO DA SVIMA PRIPADAJU ISTA PRAVA NI U KOM SLUCAJU.
il si bos il si hadzija.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

wanderer wrote:i bi prvo highway, pa evo sad pocinje my way. ko i s kinezima :-)

ta retorika je za naivne
:wink:

ne znam sta konkretno mislis ;)
ali Kinezi zaista samo pice svoj fol ;) i to rade sve dok im to odgovara :)
kada im se prestane svidjati (novac novac novac), onda fino traze ustupke od nekoga da prekinu s tim, pa dobiju jos novca :).
Probaj im dirnuti u vojsku, teritoriju (tajvan) ili sistem vladanja ;) ...
dobijes gornji odgovor. zaprijeti im sankcijama (Amerika probala, pa se zavalila) samo te mrko pogledaju :D
wanderer

Post by wanderer »

Sarafcina wrote:
wanderer wrote:i bi prvo highway, pa evo sad pocinje my way. ko i s kinezima :-)

ta retorika je za naivne

kada im se prestane svidjati (novac novac novac), onda fino traze ustupke od nekoga da prekinu s tim, pa dobiju jos novca :).
dobijes gornji odgovor. zaprijeti im sankcijama (Amerika probala, pa se zavalila) samo te mrko pogledaju :D
Koji je to "njihov fol"? (btw, ovo nije offtopic -- i kod njih ima muslimana :D )

Rukovodstvo mase partijskim i nacionalnistickim zastavama a otvara racune po Svici. Radnici nadnicare za sicu. Bolje im je i tako nego sto im je bilo u komunizmu, ali to je vec druga tema :)
Sarafcina

#38 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by Sarafcina »

danas wrote:
morse wrote:
NESMATRAMO DA SVIMA PRIPADAJU ISTA PRAVA NI U KOM SLUCAJU.
il si bos il si hadzija.
i ja velim :D ili si djevica :D :D :D ili niko i nista :lol: :lol: :lol:

sve zivotinje su jednake :D samo su neke jednakije :D jel' tako :D :D :D

Ma sanjica je dosla da nas lozi :)
ali je vec u prvom pitanju postavila .... diskutabilno :)
veli ista prava bez obzira na naciju ;)
a vec u Hrvatskoj ne mozes ni reci da si Bosnjak, a kamoli kao takav ocekivati neki status, a o vlasti da i ne pricam.

zato mi i jeste draze ;) o tim strijelcima i djevicama :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

wanderer wrote:
Sarafcina wrote:

ta retorika je za naivne

Koji je to "njihov fol"? (btw, ovo nije offtopic -- i kod njih ima muslimana :D )

Rukovodstvo mase partijskim i nacionalnistickim zastavama a otvara racune po Svici. Radnici nadnicare za sicu. Bolje im je i tako nego sto im je bilo u komunizmu, ali to je vec druga tema :)
Isti ko i kod nas ili kod Amerikanaca ili Engleza ;) ili ...
Kako nam je predsjednik Jelavic ;)
zasto Bush ratuje ;)
Kojom lovom raspolaze Slobodanov sin
Koje privatne poslove pogadjaju britanski ministri sa Slobodanom dok medjusobno ratuju

Ne mozemo ni mi ni Amerikanci nametati volju Kinezima pod krinkom nekakve civilizacije. Moc i novac su interesi, sve ostalo je cista demagogija, da bi se dobilo ovo dvoje.
wanderer

Post by wanderer »

Upravo tako, bas zato i kazem da je to retorika za naivne :wink:
sanjica

Post by sanjica »

Sarafcina wrote:ne placaju hrvati. ne placaju danci.ali placaju bosanci. to sto je sebi neko uzeo za pravo da ljude dijeli po mjestu rodjenja, a ne po izboru u zivotu, po tebi je OK?
Ne mozes me ubjediti da hrvati ili danci ne placaju porez osim ako je u pitanju neki posao a na crno ( a to je onda opet druga tema).....Porez placaju SVI...

Jesam li ja igdje tokom ovih pet stranica rekla da je OK da se ljudi djele po mjestu rodjenja?!?

A da je tebe pitam da li je OK da porez, osiguranje, dziziju (zovi to kako hoces) placaju samo nemuslimani?
muha_sa

Post by muha_sa »

sanjica wrote:
Sarafcina wrote:ne placaju hrvati. ne placaju danci.ali placaju bosanci. to sto je sebi neko uzeo za pravo da ljude dijeli po mjestu rodjenja, a ne po izboru u zivotu, po tebi je OK?
Ne mozes me ubjediti da hrvati ili danci ne placaju porez osim ako je u pitanju neki posao a na crno ( a to je onda opet druga tema).....Porez placaju SVI...

Jesam li ja igdje tokom ovih pet stranica rekla da je OK da se ljudi djele po mjestu rodjenja?!?

A da je tebe pitam da li je OK da porez, osiguranje, dziziju (zovi to kako hoces) placaju samo nemuslimani?
Žali se Bušu ili Bleru----nek uvedu red,imaju oni iskustva.
jesi li i ti djevica ili strijelac?
nemoj samo reći da si Riba
sanjica

#43 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by sanjica »

Sarafcina wrote:
Ma sanjica je dosla da nas lozi :)
ali je vec u prvom pitanju postavila .... diskutabilno :)
veli ista prava bez obzira na naciju ;)
a vec u Hrvatskoj ne mozes ni reci da si Bosnjak, a kamoli kao takav ocekivati neki status, a o vlasti da i ne pricam.

zato mi i jeste draze ;) o tim strijelcima i djevicama :D
cccc....postavit cu isti post samo tebi za ljubav o katolicima, mada vec znam njihovo misljenje.

NISAM DOSLA DA IKOGA LOZIM!!!!!!!!!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

sanjica wrote:

zato sto nemuslimani u islamskoj drzavi nemaju vojnu obavezu, a drzava ima obavezu da stitinjihovu imovinu.
Ne znam jesi li rekla da li je OK ili nije, ali to sto ti pricas o ljudskim pravima je samo zapadna definicija tih prava, gdje se ljudi defakto dijele prema porijeklu.
Islam, kao drustveno politicki sistem, ima svoj nacin uredjenja, kao sto ga ima i socijalizam i komunizam ili mozda liberalni kapitalizam ili neki drugi kvazidemokratski sistem. To sto se on nekome ne svidja, to je njegova stvar.
Ja samo kazem da u demokratiji ljude dijele prema porijeklu, u islamskom sistemu dijele ih prema religiji. I jedni i drugi ti kazu "ako ti se ne svidja ovjde, razligu".

Ja ne znam samo zasto ti potenciras jedne podjele, a na druge zmiris.
Annela

Post by Annela »

Sanjice zaobilazis neka pitanja odgovaras samo na ono sto mislis da imas argumente.
ragib

Post by ragib »

sanjica wrote:Foton sto se tvoje primjedbe da se u Danskoj krse ljudska prava... Ti se mozes zaliti i podici optuzbu u Medjunarodnom sudu za ljudska prava, mozes povuci sve instance koje su ti dostupne da se ljudska prava ustanove. No tako nesto ne mozes uciniti u muslimanskoj zemlji...
Zabrana marame(u nekim evropskim zemljama) zar nije to krsenje ljudskih prava?
A da napomenem marama je stroga islamska duznost.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Annela wrote:Sanjice zaobilazis neka pitanja odgovaras samo na ono sto mislis da imas argumente.
ma nema argumenta ni zglave ;). ne znam sto meni treba bezze diskusija.
sve je tako jednostavno, ako covjek hoce da razmisli.
U teokratiji je podjela na osnovu religije
U demokratiji na osnovu porijekla

U danasnjim muslimanskim zemljama imas kombinaciju i jednog i drugog.

Ne vidim zasto je hrvatski ili danski ili izraelski sistem posteniji od saudijskog ili kineskog.
memo67

Post by memo67 »

danas wrote:
sanjica wrote:
Kao prvo, da bi komentarisala,najosnovnije stvari moras poznavati, na primjer, dzizija je porez, i on je obavezan SAMO MUSLIMANIMA!!!!
De mi nadi jedan sistem pored islama da oslobada kategoriju ljudi od placanja drzavnog poreza???
Da li ti je poznato koliko ima katolika u Siriji i kolko participiraju u vlasti, koliko jos uvijek ima sacuvanih , odnosno autenticnih crkvi u islamskom svijetu, i na kraju krajeva ko ih finansira??
O krscanskoj toleranciji suvisno je pricati..
Tisina

#49 Re: Molim sve muslimane da odgovore na sljedeca pitanja.....

Post by Tisina »

sanjica wrote:1. Smatrate li da svima pripadaju jednaka prava bez obzira na rasu, boju koze, pola, jezika, vjeroispovjesti, politickog ili drugog misljenja, nacionalnog ili drustvenog porijekla, imovine, rodjenja ili drugih okolnosti?

2. Kako bi se osjecali da zivite u zemlji gdje postoji zakon koji omalovazava vasu vjeru i ne da vam da je praktikujete?
1. beskrajno glupo pitanje, to se valjda podrazumjeva
2. preselila bih u drugu zemlju :)
sanjica

Post by sanjica »

Sarafcina wrote:
zato sto nemuslimani u islamskoj drzavi nemaju vojnu obavezu, a drzava ima obavezu da stitinjihovu imovinu.
Ne znam jesi li rekla da li je OK ili nije, ali to sto ti pricas o ljudskim pravima je samo zapadna definicija tih prava, gdje se ljudi defakto dijele prema porijeklu.
Islam, kao drustveno politicki sistem, ima svoj nacin uredjenja, kao sto ga ima i socijalizam i komunizam ili mozda liberalni kapitalizam ili neki drugi kvazidemokratski sistem. To sto se on nekome ne svidja, to je njegova stvar.
Ja samo kazem da u demokratiji ljude dijele prema porijeklu, u islamskom sistemu dijele ih prema religiji. I jedni i drugi ti kazu "ako ti se ne svidja ovjde, razligu".

Ja ne znam samo zasto ti potenciras jedne podjele, a na druge zmiris.
Ne potenciram ja nikakve podjele.....Nije istina da zmirim na druge podjele. Trenutno me zanima samo islam i zato i izbjegavam da raspravljam o podjelama koje se desavaju na zapadu ili u drugim vjerama. Ne moras objasnjavti kako se ljudi u demokratiji djele znam ja to vrlo dobro. Mene zanima vise sta se desava u islamu.

Koliko vidim ti ovaj post shvatas kao neku provokaciju. Nije mi namjera da provociram samo zelim odgovore iz prve ruke o vidjenju islama.

Mogu li sad da pitam kako se islam postavlja prema nemuslimana i da mi das konkretne odgovore bez poredjenja kako je u Danskoj, Francuskoj, Njemackoj itd. ??????
Post Reply