prvo su ga osakatili a sad i obojili
e neznam fakat koga zabavljaju takve stvari
vjestica wrote:Primitivaca mi je preko glave, svuda su, glupi su, nemogući, odvratni.
Mojim primitivnim?taxi_driver wrote:Nesferatu wrote:Nije istina.AjvazDedo wrote: Problem je sto neko nema respekta prema spomenicima,
ma ciji god bili....sad sto se tebi nesvidja Bruze ko ti je kriv
Nema se reshpekta prema obicnom covjeku, malom, gladnom, napacenom, onom kojeg zajebavaju u rodjenom gradu pa mu dizu neke spomenike, dok je on nezaposlen i ne zna odakle ce mu doci sljedecih 5 obroka, neko kalemi Bruce Lija, i dize mu zlatno poprsje za borbu protiv zla, kao krunu, na glavu svoju, svercesku, i na to, koju kolicinu sprdnje mogu zapakovati u normalu, i jos, ostalom svijetu nametnuti, ne samo da je to sve dopustivo, vec da bi se mi trebali sad brinuti za Bruce Lija. Evo, satra se, od briga o njemu i njegovom muliti-milionskom racunu u banci, sa kojeg je odskolovano 0 Mostarske dijece u svijetu. Nego, dete se vi, zabrinuti, organizujte, pa po dvojca, u tri smjene, na strazu. Da vidim, koliko ce te dugo imati reshpekta prema Bruce-tu.
e moj neserifratu.
tesko je biti u tvojoj kozi.jarane ja se kladim da je tebi svako kriv sto si kokuz.i kad vidis nekog u bijesnom autu u mostaru ti mu u sebi jebes mater,jer znas da ces ti ostati kokuz i mis mali.
boli tebe neka stvar koliko je brice-ov racun u banci.kao sto mene boli neka stvar imas li ti sutra sta pojesti.
ovdje se govori o vandalizmu ,i nepostovanje bilo kakvog spomenika.
i jos nesto posto zivim u dijaspori mogu ti reci da su ovdje vecina televizija prenijele vijest da se njemu dize spomenik u mostaru.e sad da su digli nekom nasem velikanu to bi objavio samo avaz a mozda i oslobodjenje.
uh sto si mi zivku izvukao sa svojim primitivnim razmisljanjem.
oprosti, ali ko to postavlja parametre? Manimo se dogmatskih ucenja i tumacenja, svijet se - pa i time pojam i percepcija kulture - mijenja nepovratno, razvijaju se oblici za koje neko ko je vecinu zivotnog vijeka prozivio u 60-tim, 70-tim ili 80-tim ili nekog ko je prespavao cijelo razdoblje povijesti svjesno ili nesvjesno odabranom apstinencijom od kulturnih desavanja nema razumijevanja i ne shvaca svijet u kojem zivi. Pop kultura je jedna od savremenijih "ogranaka" u koje vjerovatno spadaju i ovaj kojeg hercegovci ocito ocima ne mogu smisliti, ali i Madonna, Michael Jackson, Freddy Krueger, Musical "Tommy", Live Aid koncerti, Steven King i kino za zderace kokica...Pojam kulture se medju prvim iskoprcao iz kandzi svemocne DOGME, sto je po meni i logicno.Nesferatu wrote:Pa najgori primtivci ste vi, za koje je Bruce Lee spomenik kulture.
Ko je digao spomenik Zaimu Muzaferiji? Znas li ko je Muzaferija uopste? I de ga uporedi sa Bruce Lee-jom. Al' stas, nije dovoljno da nam drzavu vode levati, vec nam je kultura Bruce Lee, Zisko, Selma Bajrami i ini....
Bruce Lee poražen u Mostaru !?
Spomenik Bruce Leeu uklonjen, je iz mostarskog prka Zrinjevac, jer je oštećen i dobrim dijelom isčupan. Tako je "Mali zmaj", izgubio prvi kung-fu obračun s mostarskim vandalima.
MOSTAR - Dragan Krtalić, rukovoditelj tehničko operativnog sektora JP Parkovi u izjavi za Bljesak.info kazao je kako u sklopu aktivnosti uređenja bilja u parku Zrinjevac i sadnje sadnica, spomenik Bruce Leeu uklonjen, jer je oštećen i dobrim dijelom isčupan.
Spomenik je spremljen u skladište gdje će biti popravljen kao i postolje na kojem je stajao i kada sve bude završen ponovo će biti vraćen u park.
Podsjetimo spomenik Bruce Leuu, otkako je prošle godine postavljen u Mostaru, kao prvi spomenik "Malom zmaju" u svijetu da sada je bio česta meta vandala.
17.3.2006.
Pincom.info http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=37208
zato si ti progresivan....dijasporaš....u bijesnom autu i sa računom u bancitaxi_driver wrote:Nesferatu wrote:Nije istina.AjvazDedo wrote: Problem je sto neko nema respekta prema spomenicima,
ma ciji god bili....sad sto se tebi nesvidja Bruze ko ti je kriv
Nema se reshpekta prema obicnom covjeku, malom, gladnom, napacenom, onom kojeg zajebavaju u rodjenom gradu pa mu dizu neke spomenike, dok je on nezaposlen i ne zna odakle ce mu doci sljedecih 5 obroka, neko kalemi Bruce Lija, i dize mu zlatno poprsje za borbu protiv zla, kao krunu, na glavu svoju, svercesku, i na to, koju kolicinu sprdnje mogu zapakovati u normalu, i jos, ostalom svijetu nametnuti, ne samo da je to sve dopustivo, vec da bi se mi trebali sad brinuti za Bruce Lija. Evo, satra se, od briga o njemu i njegovom muliti-milionskom racunu u banci, sa kojeg je odskolovano 0 Mostarske dijece u svijetu. Nego, dete se vi, zabrinuti, organizujte, pa po dvojca, u tri smjene, na strazu. Da vidim, koliko ce te dugo imati reshpekta prema Bruce-tu.
e moj neserifratu.
tesko je biti u tvojoj kozi.jarane ja se kladim da je tebi svako kriv sto si kokuz.i kad vidis nekog u bijesnom autu u mostaru ti mu u sebi jebes mater,jer znas da ces ti ostati kokuz i mis mali.
boli tebe neka stvar koliko je brice-ov racun u banci.kao sto mene boli neka stvar imas li ti sutra sta pojesti.
ovdje se govori o vandalizmu ,i nepostovanje bilo kakvog spomenika.
i jos nesto posto zivim u dijaspori mogu ti reci da su ovdje vecina televizija prenijele vijest da se njemu dize spomenik u mostaru.e sad da su digli nekom nasem velikanu to bi objavio samo avaz a mozda i oslobodjenje.
uh sto si mi zivku izvukao sa svojim primitivnim razmisljanjem.
nesferatu dragi pa gdje ces porediti bruce lee-ija i selmu bajrami???Nesferatu wrote: Mojim primitivnim?
Pa najgori primtivci ste vi, za koje je Bruce Lee spomenik kulture.
Ko je digao spomenik Zaimu Muzaferiji? Znas li ko je Muzaferija uopste? I de ga uporedi sa Bruce Lee-jom. Al' stas, nije dovoljno da nam drzavu vode levati, vec nam je kultura Bruce Lee, Zisko, Selma Bajrami i ini....