Vandali Bruce Lee-a išarali u Mostaru....=(

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

xygirl

Post by xygirl »

Mostarac jaci od Bruce Lija :?
prvo su ga osakatili a sad i obojili :(
e neznam fakat koga zabavljaju takve stvari :-?
gavrilo

Post by gavrilo »

hercegovce :D
Taurus

Post by Taurus »

Uzansi su, nema dalje....

Brine me ta hladonkrvnost Bruce Lee-ija.... Ocekivao sam da ce Zuco dobiti mare kako je i zasluzio :D
xygirl

Post by xygirl »

gavrilo wrote:hercegovce :D
ne budi grozan :D
Henry Chinaski

Post by Henry Chinaski »

Konkurencija iz Hong Konga tu ima svoje prste.
gavrilo

Post by gavrilo »

xygirl wrote:ne budi grozan :D

Image
vjestica

#32 bruce lee

Post by vjestica »

Neki na ovom forumu komentarišu kao da im je baš drago što je ponovo unakažen spomenik Brus Liju. Kao da se i sami rado potpisuju ispod tog vandalskog čina. Primitivaca mi je preko glave, svuda su, glupi su, nemogući, odvratni.
gavrilo

#33 Re: bruce lee

Post by gavrilo »

vjestica wrote:Primitivaca mi je preko glave, svuda su, glupi su, nemogući, odvratni.

a najgori su oni sto nam vode drzavu :roll:
da pamtis

Post by da pamtis »

:( malog zmaja moramo staviti u kafez :( ili ga smjestiti kod gradonacelnika u kancelariju.....ovo je sramota :( ...hebo ti nas....
Henry Chinaski

Post by Henry Chinaski »

Image
vjestica

#36 bruce lee

Post by vjestica »

I ko ne shvata šta spomenik predstavlja, ne treba mu ni objašnjavati. Pametnima je sve jasno, a ograničeni ne mogu to upiti ni za hiljadu goina.
rumenko

Post by rumenko »

nije dobro...al' da je ovo najveci problem u BiH bilo bi super...to se redovno desava i u tzv.uredjenim drustvima...nego ne bi lose bilo praviti ove biste nasih vrlih politicara....normalno jeftinije.....od otpadne plastike ili sl......i onda neka zuco i ostale zuce vjezbaju na njima.....a mali zmaj pamti...samo vi zayebayite...dok majageri ne sjevne...iza uha...
Nesferatu

Post by Nesferatu »

taxi_driver wrote:
Nesferatu wrote:
AjvazDedo wrote: Problem je sto neko nema respekta prema spomenicima,
ma ciji god bili....sad sto se tebi nesvidja Bruze ko ti je kriv :roll:
Nije istina.

Nema se reshpekta prema obicnom covjeku, malom, gladnom, napacenom, onom kojeg zajebavaju u rodjenom gradu pa mu dizu neke spomenike, dok je on nezaposlen i ne zna odakle ce mu doci sljedecih 5 obroka, neko kalemi Bruce Lija, i dize mu zlatno poprsje za borbu protiv zla, kao krunu, na glavu svoju, svercesku, i na to, koju kolicinu sprdnje mogu zapakovati u normalu, i jos, ostalom svijetu nametnuti, ne samo da je to sve dopustivo, vec da bi se mi trebali sad brinuti za Bruce Lija. Evo, satra se, od briga o njemu i njegovom muliti-milionskom racunu u banci, sa kojeg je odskolovano 0 Mostarske dijece u svijetu. Nego, dete se vi, zabrinuti, organizujte, pa po dvojca, u tri smjene, na strazu. Da vidim, koliko ce te dugo imati reshpekta prema Bruce-tu.

e moj neserifratu.

tesko je biti u tvojoj kozi.jarane ja se kladim da je tebi svako kriv sto si kokuz.i kad vidis nekog u bijesnom autu u mostaru ti mu u sebi jebes mater,jer znas da ces ti ostati kokuz i mis mali.
boli tebe neka stvar koliko je brice-ov racun u banci.kao sto mene boli neka stvar imas li ti sutra sta pojesti.
ovdje se govori o vandalizmu ,i nepostovanje bilo kakvog spomenika.
i jos nesto posto zivim u dijaspori mogu ti reci da su ovdje vecina televizija prenijele vijest da se njemu dize spomenik u mostaru.e sad da su digli nekom nasem velikanu to bi objavio samo avaz a mozda i oslobodjenje.
uh sto si mi zivku izvukao sa svojim primitivnim razmisljanjem.
Mojim primitivnim?

Pa najgori primtivci ste vi, za koje je Bruce Lee spomenik kulture.

Ko je digao spomenik Zaimu Muzaferiji? Znas li ko je Muzaferija uopste? I de ga uporedi sa Bruce Lee-jom. Al' stas, nije dovoljno da nam drzavu vode levati, vec nam je kultura Bruce Lee, Zisko, Selma Bajrami i ini....
St.Germain

Post by St.Germain »

Nesferatu wrote:Pa najgori primtivci ste vi, za koje je Bruce Lee spomenik kulture.

Ko je digao spomenik Zaimu Muzaferiji? Znas li ko je Muzaferija uopste? I de ga uporedi sa Bruce Lee-jom. Al' stas, nije dovoljno da nam drzavu vode levati, vec nam je kultura Bruce Lee, Zisko, Selma Bajrami i ini....
oprosti, ali ko to postavlja parametre? Manimo se dogmatskih ucenja i tumacenja, svijet se - pa i time pojam i percepcija kulture - mijenja nepovratno, razvijaju se oblici za koje neko ko je vecinu zivotnog vijeka prozivio u 60-tim, 70-tim ili 80-tim ili nekog ko je prespavao cijelo razdoblje povijesti svjesno ili nesvjesno odabranom apstinencijom od kulturnih desavanja nema razumijevanja i ne shvaca svijet u kojem zivi. Pop kultura je jedna od savremenijih "ogranaka" u koje vjerovatno spadaju i ovaj kojeg hercegovci ocito ocima ne mogu smisliti, ali i Madonna, Michael Jackson, Freddy Krueger, Musical "Tommy", Live Aid koncerti, Steven King i kino za zderace kokica...Pojam kulture se medju prvim iskoprcao iz kandzi svemocne DOGME, sto je po meni i logicno.
No k temi: Bruce Lee je bio legenda za mnoge generacije bez obzira na nacionalnost, vjersku pripadnost, bez obzira na sve vidljive i nevidljive razlike medju ljudima, uvijek se borio na strani DOBRA i kao takav je idealan za spomenika ovom i ovakvom Mostaru.
Nego tvoja kritika ocito cilja na opravdavanje vandalizma kojeg nijednom rijecju ne osudi sto je vec poznata matrica argumentiranja, krug iz kojeg nema izlaza niti razumnog konsenzusa niti razumne diskusije doli besvrsishodnog naprdjivanja...
ramo ramirez

Post by ramo ramirez »

...obzirom da se doticni spomenik nalazi u *hrvatskoj avliji*, ...samo preostaje da se citira:sacuvaj me boze srpskog junastva,i hrvatske kulture" 8-),Krleza ...naravno diverzije mudzahidica nisu iskljucene :x ...ipak je to sanelov rodni grad 8)
p.s. potpis žućo lee vjerovatno ima vezesa bojom koze doticno junaka,a ne sa sprej-potpisnikom,dakle osim vandalstva...priheftat cemo i
rasizam : :oops: ...sto i nije strano doticnom puku,imajuci u vidu da pojedine ulice i dan-danas"krase" imena nekih najcrnjih fasista iz Pavelicevog staba...sve u svemu :roll:
da pamtis

Post by da pamtis »

Bruce Lee poražen u Mostaru !?

Spomenik Bruce Leeu uklonjen, je iz mostarskog prka Zrinjevac, jer je oštećen i dobrim dijelom isčupan. Tako je "Mali zmaj", izgubio prvi kung-fu obračun s mostarskim vandalima.

MOSTAR - Dragan Krtalić, rukovoditelj tehničko operativnog sektora JP Parkovi u izjavi za Bljesak.info kazao je kako u sklopu aktivnosti uređenja bilja u parku Zrinjevac i sadnje sadnica, spomenik Bruce Leeu uklonjen, jer je oštećen i dobrim dijelom isčupan.

Spomenik je spremljen u skladište gdje će biti popravljen kao i postolje na kojem je stajao i kada sve bude završen ponovo će biti vraćen u park.

Podsjetimo spomenik Bruce Leuu, otkako je prošle godine postavljen u Mostaru, kao prvi spomenik "Malom zmaju" u svijetu da sada je bio česta meta vandala.

17.3.2006.
Pincom.info http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=37208
:? :(
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

koliko je brus li levata polomio u karijeri :D pa možda je neko od njih
AG

Post by AG »

taxi_driver wrote:
Nesferatu wrote:
AjvazDedo wrote: Problem je sto neko nema respekta prema spomenicima,
ma ciji god bili....sad sto se tebi nesvidja Bruze ko ti je kriv :roll:
Nije istina.

Nema se reshpekta prema obicnom covjeku, malom, gladnom, napacenom, onom kojeg zajebavaju u rodjenom gradu pa mu dizu neke spomenike, dok je on nezaposlen i ne zna odakle ce mu doci sljedecih 5 obroka, neko kalemi Bruce Lija, i dize mu zlatno poprsje za borbu protiv zla, kao krunu, na glavu svoju, svercesku, i na to, koju kolicinu sprdnje mogu zapakovati u normalu, i jos, ostalom svijetu nametnuti, ne samo da je to sve dopustivo, vec da bi se mi trebali sad brinuti za Bruce Lija. Evo, satra se, od briga o njemu i njegovom muliti-milionskom racunu u banci, sa kojeg je odskolovano 0 Mostarske dijece u svijetu. Nego, dete se vi, zabrinuti, organizujte, pa po dvojca, u tri smjene, na strazu. Da vidim, koliko ce te dugo imati reshpekta prema Bruce-tu.

e moj neserifratu.

tesko je biti u tvojoj kozi.jarane ja se kladim da je tebi svako kriv sto si kokuz.i kad vidis nekog u bijesnom autu u mostaru ti mu u sebi jebes mater,jer znas da ces ti ostati kokuz i mis mali.
boli tebe neka stvar koliko je brice-ov racun u banci.kao sto mene boli neka stvar imas li ti sutra sta pojesti.
ovdje se govori o vandalizmu ,i nepostovanje bilo kakvog spomenika.
i jos nesto posto zivim u dijaspori mogu ti reci da su ovdje vecina televizija prenijele vijest da se njemu dize spomenik u mostaru.e sad da su digli nekom nasem velikanu to bi objavio samo avaz a mozda i oslobodjenje.
uh sto si mi zivku izvukao sa svojim primitivnim razmisljanjem.
zato si ti progresivan....dijasporaš....u bijesnom autu i sa računom u banci
anais_nin

Post by anais_nin »

Nesferatu wrote: Mojim primitivnim?

Pa najgori primtivci ste vi, za koje je Bruce Lee spomenik kulture.

nesferatu dragi pa gdje ces porediti bruce lee-ija i selmu bajrami??? :? :shock: :roll:

meni licno je totalno nebitno sta bruce lee i kome predstavlja, niti zasto je tu postavljen, ja ga nisam postavljala, niti je od mojih usta odvojeno da se plati pravljenje i postavljanje tog spomenika prema tome nemam nista protiv tog cina...ali imam protiv malogradjanstva, nekulture, vandalizma...ma da je na tom mjestu bio spomenik homer simpsonu ne bi mi niko mogao opravdati saranje ili cupanje istog :roll: u cemu je poenta tog cina osim u demonstraciji divljanja :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Meni sve ovo predstavlja da mi još ne znamo šta su zablude :oops: :D :D :D .
Saian

Post by Saian »

Jesam li samo ja shvatio taj spomenik vishe kao svim likovima koje je Bruce Lee glumio nego kao spomenik njemu samome (nisam siguran dali je Bruce Lee ime koje je izabrao da pod njim nastupa). Meni je taj spomenik spomenik borbe protiv nepravde i borbe za potlachene. Nesferatu se uhvatio kineske mafije, rasistichkog stereotipiziranja azijata, a ja se ne mogu otet dojmu da je to jedan nachin da se diskretno privuche paznja na vlastite humanistichke stavove, pronicljivost i nesvakidasnju inteligenciju. Ja ipak mislim da je simbolika vazhna i chinjenica da je Bruce Lee i na lijevoj i na desnoj obali Bruce Lee, sto se u Mostaru za malo stvari mozhe reci.
Post Reply