Imam čast da vam predstavim..

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

rumenko

Post by rumenko »

Zlaja je kralj....al' ovaj bi ga bocar rasturio ....na male....yebo te gdje nam je sport kad je bocar sportista godine...to je nekad bio hobi za one preko 65...iduce godine....ce biti sportista godine.....ko moze najdalje pisati uz vjetar....ili bacanje pogleda u vis...bez motke...
nidll

Post by nidll »

lol

Treba gledati objektivno :D ...Zaja igra za Swe. zato sto ga nije niko iz NS BiH pozvao da igra za nashu repku.A da su ga pozvali,mozda bi i igrao...
Kick off

Post by Kick off »

FortunaBela wrote: Nije nakav Svensson, već Ibrahimović....
U tome je sva poenta....
Nadam se da se salis!Pa ni najveci desnicari iz Svedske ne razmisljaju tom logikom... pa ti sad kontaj
PR80.

Post by PR80. »

nidll wrote:lol

Treba gledati objektivno :D ...Zaja igra za Swe. zato sto ga nije niko iz NS BiH pozvao da igra za nashu repku.A da su ga pozvali,mozda bi i igrao...
Ne sjecam se gdje sam citala (mozda prije godinu dana) da je Zlaja imao namjeru igrati za nasu repku ali nasi nisu htjeli da cuju za njega.
Kick off

Post by Kick off »

nidll wrote:lol

Ma i da mu je svedska prioritet broj jedan, kao i to jeste, sto se moze zakljuciti iz njegovih intervjua, to bi bilo sasvim normalno i razumljivo. Sta ima lose u tome da je zavolio drzavu u kojoj je rodjen i koja ga je odhranila?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Kick off wrote:
FortunaBela wrote: Nije nakav Svensson, već Ibrahimović....
U tome je sva poenta....
Nadam se da se salis!Pa ni najveci desnicari iz Svedske ne razmisljaju tom logikom... pa ti sad kontaj
Uopšte se ne šalim....
Misliš, da ne razmišljaju?
Kick off

Post by Kick off »

novalic wrote:
Stari wrote:Nejinteresentnija je ova prica o hrvatima trece generacije u inostranstvu...koji jos uvijek navijaju za hrvatsku...hm ...kako to nazvati? Hajte lingvisti ...pomozite mi.

Dakle ...ako se radi o emigraciji 1945 ... pa to vise nije 3-a generacija ...nego pocesto i 4-generacija...fakat ne kontam.

ovdje u svici ima vec treca pa i cetvrta generacija italijana.. koji navijaju za italiju, druga generacija spanjolaca - navijaju za spanjolsku, druga generacija portugalaca - navijaju za portugal.. itd itd..

i nikome nije cudno...

mi smo stvarno drugaciji ljudi.. dok svi gledaju kako bi srusili granice, pravili sto manje razlika medju narodima, mi se jos uvijek zatvaramo u ono.. nase.. nase.. nase...
Normalno je da recimo jedan svicarac porijekom iz Italije (2. 3. generacija) simpatise Italiju jer se na neki nacin (kulturoloski) jos uvijek identifikuje sa Italijom ali isto tako naravno da je cudno ako taj svicarac navija za Italiju u slucaju susreta Italija Svica ! Koji se 'urac ne preseli u Italiju ako mu je ona draza? Inace naravno da ne treba praviti nikakve frke oko toga jer ipak svak ima svoj izbor.
Stari

Post by Stari »

Nova:
mi smo stvarno drugaciji ljudi.. dok svi gledaju kako bi srusili granice, pravili sto manje razlika medju narodima, mi se jos uvijek zatvaramo u ono.. nase.. nase.. nase...
Sad ne kontam ...jel mislis na svajcarce? ili :?
edu

Post by edu »

samo ne kontam zasto takav omalovazavajuci stav prema sportu koji nosi naziv bocanje? rugate se dodigu..mozda su sljedeci po redu igraci u sjedecoj odbojci..jer pobogu ni sjedeca odbojka se ne moze porediti sa fudbalom pa je zato red i da na nju pljunemo...
interwal

Post by interwal »

edu wrote:bas me interesuje da li smatrate da je terrel ray castl izdajica?
Ne jer realno gledajući Castle nikad nebi imao taj kavlitet potreban da zaigra u USA košarkaškoj repki, tako da on nije između 2 opcije izabrao jednu ostavivši druge. Ovaj jeste, nije imao snage da se izbori protiv mafijoza ergo srce mu nije dovoljno naše. Ko ga hebe, da valja nebi otišo u juventus... firaun on, firaunski mu klub, baš su se našli :lol:
edu

Post by edu »

interwal wrote:
edu wrote:bas me interesuje da li smatrate da je terrel ray castl izdajica?
Ne jer realno gledajući Castle nikad nebi imao taj kavlitet potreban da zaigra u USA košarkaškoj repki, tako da on nije između 2 opcije izabrao jednu ostavivši druge. Ovaj jeste, nije imao snage da se izbori protiv mafijoza ergo srce mu nije dovoljno naše. Ko ga hebe, da valja nebi otišo u juventus... firaun on, firaunski mu klub, baš su se našli :lol:
uopste ne ulazim u kvalitet niti jednog niti drugog..samo ne volim licemjerstvoo..cinjenice kazu sljedece:

castl - nastupa za tudju zemlju i ne bunimo se jer je ta tudja zemlja nasa...

zlatan - nastupa za svoju zemlju i bunimo se jer ta njegova zemlja nije nasa...
interwal

Post by interwal »

Razumijem, tako gledajuci u pravu si, ali Castlovim igrama za nas nije niko oštećen. Samo smo mi i Castle bili na dobitku.

Međutim evo ti primjera u kojima bi se ovo što si rekao moglo primjeniti

Misimović- I mi i Srbi ga zvali on izabro nas, za 2 godine kad bude prvi napadač Bayerna Srbi će se osjećati izdanim. U slucaju Castle nema ko da se buni, niko ga nije htio osim nas...
Kick off

Post by Kick off »

interwal wrote: Misimović- I mi i Srbi ga zvali on izabro nas, za 2 godine kad bude prvi napadač Bayerna Srbi će se osjećati izdanim. U slucaju Castle nema ko da se buni, niko ga nije htio osim nas...
To sto bi se "Srbija osjecala izdanim" nije nas problem vec njihov . Po toj logici svaki Bosnjak treba igrati za BiH nebitno je li rodjen u BiH, Hrvatskoj, Srbiji ili Svedskoj :-)
edu

Post by edu »

interwal wrote:Razumijem, tako gledajuci u pravu si, ali Castlovim igrama za nas nije niko oštećen. Samo smo mi i Castle bili na dobitku.

Međutim evo ti primjera u kojima bi se ovo što si rekao moglo primjeniti

Misimović- I mi i Srbi ga zvali on izabro nas, za 2 godine kad bude prvi napadač Bayerna Srbi će se osjećati izdanim. U slucaju Castle nema ko da se buni, niko ga nije htio osim nas...
ne znam zasto toliko napadate zlatana..em nije ovdje rodjen em kazu da je zelio igrati za bih ali zasmetase usanovici..pa koga onda treba napadati? pa rahimic je rekao da nece igrati dok ova postava u savezu...
Kick off

Post by Kick off »

interwal wrote:Ne jer realno gledajući Castle nikad nebi imao taj kavlitet potreban da zaigra u USA košarkaškoj repki, tako da on nije između 2 opcije izabrao jednu ostavivši druge. Ovaj jeste, nije imao snage da se izbori protiv mafijoza ergo srce mu nije dovoljno naše. Ko ga hebe, da valja nebi otišo u juventus... firaun on, firaunski mu klub, baš su se našli :lol:
MA ti si prava JUNACINA
interwal

Post by interwal »

@ kickoff Ili pročitaj čitav post pa odgovori nešto što ima smisla ili nemoj nikako, samo mi nemoj vadit po rečenicu iz konteksta i onda tu nešto šarat. Misiovića sam naveo kao primjer igrača bez oko kojeg su se nadmetalal 2 fudbalsko nogometna saveza. To što tebi mozak radi pogrešno pa vidiš stvari koje ne postoje nije moj problem.

@edu boli mene taki za Zlatana, al budimo iskreni ako ti hoćeš da igraš za svoju zemlju onda se izboriš za to (u normalnim zemljama tako da dobro igraš, kod nas tako da zayebeš Pašalića, al sve se svodi na to koliko si se ti spreman boriti da igraš za repku). Zlatan, Rahimić i ostali nisu htjeli da se peglaju sa njima, opet dobro, njihov izbor. S druge strane Barbarea su isto tako zavlačili al je čovjek o svom trošku otišao na skupljanje repke u Argentinu iako nije bio pozvan. To je ta razlika između Zlatana kojeg ne volim i Sergeja kojeg volim. Osim toga dao je Italijanima gol na EP :x
fido1

Post by fido1 »

Bio bi nam Zlatan

Nakon što su kvalifikacije za SP 2006. ušle u završnu fazu, a reprezentaciji BiH se konačno ukazala šansa da ugleda neko značajnije takmičenje, još jedan Bosanac prošle sedmice je punio stranice evropskih novina. Riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću koji je spektakularnim golom u Budimpešti doveo Švedsku na prag baraža za SP. Kiks Hrvatske na Malti (1:1) doveo je Švede u situaciju da se ravnopravno bore za Njemačku, a dijelovi intervjua koji uskoro treba da izađe u švedskom Sportmagazinetu još jednom potvrđuju kakva se licemjerna bagra krije u NS-u BiH.

Sam Zlatan kaže: "San mog oca Šefika je bio da me vidi u bosanskom dresu, ali je NS BiH bio nezainteresovan i nisu mi nikad odgovorili." U velikoj reportaži novinar Erik Niva analizira dramatične događaje u vezi sa registracijom jednog od ponajboljih evropskih napadača. "Zlatanov otac Šefik je dugo pokušavao ubijediti sina da igra za Bosnu. U tome mu je pomagao i Zlatanov juniorski trener Rasim Suljkić. Još kao 17-godišnjak Zlatan je imao bh. pasoš."

NS BiH je odbio njegove usluge, ali je njihov bezobrazluk, zaista, veličanstven. Pašalić je švedskim novinama izjavio sljedeće: "Zlatan Ibrahimović? Da, tačno je da je bio ovdje sa ocem. Danas, kad pogledamo unazad, slobodno možemo reći da smo uradili premalo da on zaigra za Bosnu i Hercegovinu."

Šta se, zaista, dogodilo? Dvije godine kasnije stigla je ponuda iz NS-a BiH da Zlatan učestvuje na zimskoj turneji u Indiji sa juniorskim timom, ali nije htio pristati na juniorsku reprezentaciju: "Pitao sam: 'Gdje su Salihamidžić, Baljić, Barbarez, Hibić, Bolić? I rekao: A-tim ili ništa. Nisam megaloman, ali znam koliko vrijedim.'"

Nakon Zlatanovih igara u Ajaxu i Juventusu, jasno je da je imao pravo: sa NS-om BiH ne bi stigao ni do austrijske druge lige, gdje naše vodstvo ekskluzivno prodaje potencijalne reprezentativce. A da bi nam bio Zlatan u Beogradu protiv SiCG, nema sumnje.
Kick off

Post by Kick off »

interwal wrote:@ kickoff Ili pročitaj čitav post pa odgovori nešto što ima smisla ili nemoj nikako, samo mi nemoj vadit po rečenicu iz konteksta i onda tu nešto šarat. Misiovića sam naveo kao primjer igrača bez oko kojeg su se nadmetalal 2 fudbalsko nogometna saveza. To što tebi mozak radi pogrešno pa vidiš stvari koje ne postoje nije moj problem.

@edu boli mene taki za Zlatana, al budimo iskreni ako ti hoćeš da igraš za svoju zemlju onda se izboriš za to (u normalnim zemljama tako da dobro igraš, kod nas tako da zayebeš Pašalića, al sve se svodi na to koliko si se ti spreman boriti da igraš za repku). Zlatan, Rahimić i ostali nisu htjeli da se peglaju sa njima, opet dobro, njihov izbor. S druge strane Barbarea su isto tako zavlačili al je čovjek o svom trošku otišao na skupljanje repke u Argentinu iako nije bio pozvan. To je ta razlika između Zlatana kojeg ne volim i Sergeja kojeg volim. Osim toga dao je Italijanima gol na EP :x
Interwal kome ne radi mozak vidi se iz prilozenog. Uporedi taj primjer kojeg si naveo sa Zlatanovim primjerom pa ces mozda i skuziti sustinu mog posta upucenog tebi.

Isto tako uporedjivanje Zlatana i Barabareza je TOTALNO BESMISLENO. Ponavljan Ibrahimovic je rodjen u Svedskoj i posjetio je BiH maksimalno 5 puta u zivotu a proveo mozda 0.005 procenata svog ziovota u Bosni.

To da je zelio igrati za Bosnu ali su ga ovi iz saveze zajebali je licno Zlaja demantovao nekoliko puta ...
Kick off

Post by Kick off »

fido1 wrote:Bio bi nam Zlatan

Nakon što su kvalifikacije za SP 2006. ušle u završnu fazu, a reprezentaciji BiH se konačno ukazala šansa da ugleda neko značajnije takmičenje, još jedan Bosanac prošle sedmice je punio stranice evropskih novina. Riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću koji je spektakularnim golom u Budimpešti doveo Švedsku na prag baraža za SP. Kiks Hrvatske na Malti (1:1) doveo je Švede u situaciju da se ravnopravno bore za Njemačku, a dijelovi intervjua koji uskoro treba da izađe u švedskom Sportmagazinetu još jednom potvrđuju kakva se licemjerna bagra krije u NS-u BiH.

Sam Zlatan kaže: "San mog oca Šefika je bio da me vidi u bosanskom dresu, ali je NS BiH bio nezainteresovan i nisu mi nikad odgovorili." U velikoj reportaži novinar Erik Niva analizira dramatične događaje u vezi sa registracijom jednog od ponajboljih evropskih napadača. "Zlatanov otac Šefik je dugo pokušavao ubijediti sina da igra za Bosnu. U tome mu je pomagao i Zlatanov juniorski trener Rasim Suljkić. Još kao 17-godišnjak Zlatan je imao bh. pasoš."

NS BiH je odbio njegove usluge, ali je njihov bezobrazluk, zaista, veličanstven. Pašalić je švedskim novinama izjavio sljedeće: "Zlatan Ibrahimović? Da, tačno je da je bio ovdje sa ocem. Danas, kad pogledamo unazad, slobodno možemo reći da smo uradili premalo da on zaigra za Bosnu i Hercegovinu."

Šta se, zaista, dogodilo? Dvije godine kasnije stigla je ponuda iz NS-a BiH da Zlatan učestvuje na zimskoj turneji u Indiji sa juniorskim timom, ali nije htio pristati na juniorsku reprezentaciju: "Pitao sam: 'Gdje su Salihamidžić, Baljić, Barbarez, Hibić, Bolić? I rekao: A-tim ili ništa. Nisam megaloman, ali znam koliko vrijedim.'"

Nakon Zlatanovih igara u Ajaxu i Juventusu, jasno je da je imao pravo: sa NS-om BiH ne bi stigao ni do austrijske druge lige, gdje naše vodstvo ekskluzivno prodaje potencijalne reprezentativce. A da bi nam bio Zlatan u Beogradu protiv SiCG, nema sumnje.
Vijest o navodnoj zelji Zlatana da zaigra za BiH objavio je Svedski list Aftonbladet, da bi tu vijest nekoliko dana kasnije isti list demantovao....

"The Football Association of Bosnia and Herzegovina rejected Zlatan in 1999. This has later been confirmed as rumour and hearsay; Zlatan Ibrahimović himself stating, in the tabloid Expressen, that he had never spoken to a journalist from Aftonbladet and that he felt insulted over the allegations."

http://www.italian-soccer.net/player/12 ... movic.aspx
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ako je Zlaja Svedjanin, onda mi nije jasno sto ga mi to proslavljamo?

Nije ga Usanovic zaustavio da kupi dvije garniture dresova pa da posalje juniorima nekog tima. Ali to neces od Zlaje vidjeti. Jer on nije duzan. Pa jebo ga ti slava obavezuje, koliko i pruza. Ako cijeni sam samog sebe, sto nije proveo jedan vikend godisnje tamo odakle mu je babo, jel iz Bijeljine, sto nije organizovao kamp za djecu, da nauce driblat, neka je i FK Radnik, nije bitno. Pa onda mozda nebi ni gledali transparente cetnici iz Bijeljine na Marakani, kako navijaju za SCG. Al djes to. Treba imati vizije. A, osim toga, sta bi Zlaja od toga dobio, a sto vec nema?

Najlakse je reci, ja sam od vasih guvana pobijegao daleko, tamo gdje je hladno i rodjen'o mi ne smrdi. Sad sam sportista godine, jel vam smeta, jel vas zulja...

Ne smeta Zlatane brate dragi. Ako tebi pase, nama jos bolje.
Kick off

Post by Kick off »

Mislim da nije obavezan praviti nikakve humanitarne kapmanje po Bosni posebno ne u Bijeljini gdje se jos uvijek podrzavaju i slave ratni zlocinci.

Isto tako ne stoji da se covjek stidi svojih korijena kao sto neki misle. Covjek je jednostvarno izabrao Svedsku drzavu kao svoju sto je po meni sasvim normalno.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Pa slavi i Zlatan ratne zlocine. Ako nista pasivno. Sta je on to uradio i njegov babo da bude drukcije u Bijeljini ili BiH?

Eto de. Sto nije u Malmo-u nasao da bude sponzor nekome necemu. Da se objavi kakva knjiga Bosanska, da se novine pisu na Bosanskom, da pomogne slikaru, valjaru, tokaru Bosanskom....

Sta je, gdje je, ko je?

On je Svedjanin sa onim kljunom znas koliko? Pa veci sam ja Amerikanac.

Izabro je frajko lovu, i nece da sa nama ima ista, jer smo mi bol'a Balkanci, i nece mu sutra niko reci ni hvala, reci ce mu samo, sto si, budala si.... A i on, ogladnio, boji se, nestat ce. Upitace ga ko, za 2 dinara druze. A njemu bi eto, ofalilo. Ma, eto mu sve, dzaba mu, kad je veliki sportista i nula od coj'ka.

Nije ko ima, vec ko je naucio, kiseliti kupus za sarmu.
novalic

Post by novalic »

edu wrote:samo ne kontam zasto takav omalovazavajuci stav prema sportu koji nosi naziv bocanje? rugate se dodigu..mozda su sljedeci po redu igraci u sjedecoj odbojci..jer pobogu ni sjedeca odbojka se ne moze porediti sa fudbalom pa je zato red i da na nju pljunemo...
ti edu.. samo trazis nekakve extremne situacije.... spusti malo.. bavi se sportom..
edu

Post by edu »

novalic wrote:
edu wrote:samo ne kontam zasto takav omalovazavajuci stav prema sportu koji nosi naziv bocanje? rugate se dodigu..mozda su sljedeci po redu igraci u sjedecoj odbojci..jer pobogu ni sjedeca odbojka se ne moze porediti sa fudbalom pa je zato red i da na nju pljunemo...
ti edu.. samo trazis nekakve extremne situacije.... spusti malo.. bavi se sportom..
da..meni jeste extremna situacija kada neko pljuje po svjetskom prvaku..ma o kojem se sportu radilo!
winetou

Post by winetou »

Nije boćanje sport :oops: :D
Post Reply