60 minuta u skrovistu Ante Gotovine

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Meni je prilog sasvim OK. Nista ekskluzivno, ali sasvim pristojan. Ako cemo pravo, nije ni bombasticno najavljen. Prvo je isao prilog o Ahmicima, pa problemi u HDZ, pa jos svasta nesto i tek na kraju Anthony Cash.

Sad tek kontam kolike pare trebaju za visegodisnje skrivanje covjeka koji van sezone placa 100-150 dolara samo nocenje...
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

ma nisu isli tamo slucajno se potrefili na odmoru :D
wanderer

Post by wanderer »

kub lajkan wrote:Meni je prilog sasvim OK. Nista ekskluzivno, ali sasvim pristojan. Ako cemo pravo, nije ni bombasticno najavljen. Prvo je isao prilog o Ahmicima, pa problemi u HDZ, pa jos svasta nesto i tek na kraju Anthony Cash.

Sad tek kontam kolike pare trebaju za visegodisnje skrivanje covjeka koji van sezone placa 100-150 dolara samo nocenje...
Sa web stranice (bold i boja moji):
Ekskluzivno - 60 minuta u Gotovininom posljednjem skrovištu
Skandalozno - SDA-portparolka i priučena pravnica Seada Palavrić izabrana za sutkinju Ustavnog suda BiH
Da je kojim slucajem slican prilog radila neka zapadna TV kuca la BBC, ne bi mi upao u oci. U najgorem slucaju bih kao gledalac malo zazijevao. Ovako, posebno jos uz Bakirovu bombasticnu najavu u kojoj se po kratkom postupku grupno egzikuisu "primitivci koji bi da vide Mona Lizu u Parizu", moram priznati da mi je sve to izgledalo dosta tragikomicno.

Najbolja mi je bila "rekonstrucija": "Ovo je sto i ovo je stolica..." :lol:

Btw, je li ko cuo sta Palavricka odgovori na pitanje na engleskom?? Ja nisam od buke u pozadini...
Prenj

Post by Prenj »

wanderer wrote: Btw, je li ko cuo sta Palavricka odgovori na pitanje na engleskom?? Ja nisam od buke u pozadini..
Zvucalo je kao 'hau jes nou'
wanderer

Post by wanderer »

:lol: :shock:

Jel' se zajebavas ili ozbiljno? Posto se radi o Seadi, ipak moram priupitati...
Prenj

Post by Prenj »

wanderer wrote::lol: :shock:

Sala mala, mislim da je rekla nesto kao "mozete li prevesti?"
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Damirov izlet na Tenerife

posljednjih nekoliko dana Ante Gotovina, general koji je bio u bijegu, glavna je vijest jednako pisanih i elektronskih medija. poput zvijezde padalice, vijest o njegovom hapsenju i privodjenju u pritvorsku jedinicu Medjunarodnog tribunala za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije preletila je medijskim nebom bivse Jugoslavije. to nije ni neobicno, ni nerazumljivo, ni, na kraju price, neprihvatljivo. cetiri i po godine bio je objekat stalne paznje medja; kao jedan od trojice najtrazenijih haskih bjegunaca ili kao predmet politicke trgovine Evrope s Hrvatskom. konacno je priveden s toga je razumljivo veliko interesovanje medija za njega, za okolnosti hapsenja, za podrsku koju je dobio od simpatizera, za politicke implikacije, za...u name it, u gott it.

federalna televizija nije ostala imuna na antemaniju. bilo bi sramota da jeste jer svijet je zahvaljujuci razlicitim mrezama i majci svih mreza odavno globana mahala, a novinarska etika informaciju poput ove o kojoj pisem tretira kao javno dobro. osim toga, neosporiv je utjecaj privodjenja odbjeglog generala i na Bosnu i Hercegovinu. bez obzira sto je samo hapsenje bilo unutrasnja stvar Republike Hrvatske, pretpostavka da je Gotovina imao obilnu logisticku podrsku hercegovackih tajkuna s pravom glasa u Republici Hrvatskoj i cinjenica da je ima ogromnu podrsku gradjana BiH (vise H) sa pravom glasa u RH, zatim da se svojevremeno sumnjalo da se krije u samostanu Rama-Scit kod Prozora (gdje ga je SFOR pokusao uhapsiti u Junu 2003. godine), te da je njegov slucaj logicki, pravno i moralno povezan sa slucajevima haskih bjegunaca Mladica i Karadzica, ucinila je Gotovinu bosanskohercegovackim unutrasnjopolitickim pitanjem.

cijeli slucaj je na federalnoj televiziji i dobio takav tretman, pa je sinocnji unutrasnjopoliticki magazin '60 minuta' dobar dio sadrzaja posvetio slucaju Gotovina. u jednom od priloga o hapsenju odbjeglog hrvatskog casnika istrazivacki zadatak Damira Kaletovica, novinara pomenutog politickog magazina, bio je, bar ja tako mislim, ispitivanje okolnosti Gotovininog hapsenja ili okolnosti koje su dovele do hapsenja. ukoliko nije, novinar politickog magazina dobio je tek lagani radni izlet na suncane Tenerife. naime, u prilogu Damira Kaletovica od ukupnih okolnosti hapsenja vidjeni su hotel sa 4 (ili5?) zvjezdica u kojem je Gotovina boravio, vino koje je pio uoci hapsenja, bazen u kojem se kupao, sto za kojim je sjedio, dio sobe u kojoj je boravio i nesto tenerifske atmosfere koju sebi ne moze priustiti bas svako. to su jako zanimljivi detalji jer sve to kosta. Tenerifi nisu bas jeftino mjesto, s toga je opravdano pitanje otkud novac. no sve ono sto je Kaletovic u prilogu prikazao nije udarna informacija i svakako nije prilog kvalitetom jednak onima na koje me je ovaj, jedan od rijetkih dobrih novinara istrazivaca na nasim medijima, navikao. bez ikakve izjave ili razgovora sa odgovornim predstavnicima tenerifske policije, izjave ili razgovora sa Jozom Grgicem s kojim je Gotovina vecerao u momentu hapsenja, te bilo kakve politicki relevantne informacije prikazani prilog bio je duboko neprimjeren politickoj TV emisiji koja tezi reputaciji kojoj tezi '60 minuta'. ono sto sam ja vidio bio je tek kontekst pretvoren u tekst, opasno koketiranje sa zutim novinarstvom i igranje sa inteligencijom gledatelja kojima sapunice nisu omiljeni TV program, te podilazenje onima kojima jesu. nadam se da prilozi koji zavrsavaju sa '...za politicki magazin 60 minuta, Damir Kaletovic' ubuduce nece potcjenjivati gledatelje koji mu poklanjaju paznju.
vryzas

Post by vryzas »

Prenj wrote:

.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 12:19, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

moj vryzas, vjerovatno jedino sto je gore od Suade u Ustavnom sudu bi bio neko ko razmislja kao ti...
vryzas

Post by vryzas »

wanderer wrote:moj vryzas, vjerovatno jedino sto je gore od Suade u Ustavnom sudu bi bio neko ko razmislja kao ti...
.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 12:19, edited 1 time in total.
sule_krug

Post by sule_krug »

dajte mi link kod mene nece da otvori
ejub

Post by ejub »

Od mojih 6 KM mjesecno Damir moze da ode do Spanije i posjeti ljetovaliste, a nemoze da ode do ekonomskog fakulteta i provjeri koji su to profesori dobili bezpovratne kredite da kupe treci stan.Nemoze da obidje zenu koja strajkuje gladju jer su joj supruga prodali amerikancima.....

Je li treba govoriti o profesionalizmu SKANDALOZNOG???????????
Nigmus

Post by Nigmus »

ejub wrote:Od mojih 6 KM mjesecno Damir moze da ode do Spanije i posjeti ljetovaliste, a nemoze da ode do ekonomskog fakulteta i provjeri koji su to profesori dobili bezpovratne kredite da kupe treci stan.Nemoze da obidje zenu koja strajkuje gladju jer su joj supruga prodali amerikancima.....

svaka cast :)
senada

Post by senada »

Nigmus wrote:
ejub wrote:Od mojih 6 KM mjesecno Damir moze da ode do Spanije i posjeti ljetovaliste, a nemoze da ode do ekonomskog fakulteta i provjeri koji su to profesori dobili bezpovratne kredite da kupe treci stan.Nemoze da obidje zenu koja strajkuje gladju jer su joj supruga prodali amerikancima.....

svaka cast :)
i sram ga bilo, ne moze ni da ispolitizira sve sto izreziraju nacionalisti......
simster

#40 Re: 60 minuta u skrovistu Ante Gotovine

Post by simster »

truhlo14 wrote:U vecerasnjem izdanju 60 minuta bice emitovana reportaza sa Tenerifa na kojim je uhapsen Ante Gotovina.
onaj reporter je zesci papak, predstavio je one jadne tenerife na koje svako moze otici kao nekakvo ekstramondensko skupo ljetovaliste, buahahahahaha.
simster

Post by simster »

vryzas wrote:
Prenj wrote:

ponovila je samo zadnju rijec koju je novinarka rekla i napravila teleci izraz lica :D :D :D :D
cistacica iz tuzle 8)
papanka nije znala sta znaci obstacle.

kadar sds-a je skupina nobelovaca u poredjenju sa rukovodsvom i clanstvom sda.
Nigmus

Post by Nigmus »

simster wrote:
kadar sds-a je skupina nobelovaca u poredjenju sa rukovodsvom i clanstvom sda.
pokazalo se i u ratu

a svedska akademija je sanu :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

Kako brzo zaboraviste da je ista emisija jedina napravila snimak medju nasim navijacima u Beogradu.

Ma neka malo i na Tenerife.

Pa kada uhvate Karadzica valjace im prvo na planinarski kurs prije nego sto naprave reportazu :D
Prenj

Post by Prenj »

Edin H. wrote:Kako brzo zaboraviste da je ista emisija jedina napravila snimak medju nasim navijacima u Beogradu.

Pa kada uhvate Karadzica valjace im prvo na planinarski kurs prije nego sto naprave reportazu :D
Sto ne znaci da na osnovu herojskog snimka sa Marakane imaju beskrajan kredit za ovakve gluposti.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Edin H. wrote:Kako brzo zaboraviste da je ista emisija jedina napravila snimak medju nasim navijacima u Beogradu.

ovo sto si napisao je isto ko kad ja kazem da 'zoster' ne valja, a papak ih pokusava braniti argumentom-pitanjem, a jel to 'skroz' valja?
Post Reply