Odlazak iz BiH?
-
wanderer
Vecina ih vjerovatno ne bi stigla do mosta, vec bi ih liferovali nazad.muha_sa wrote:Šta i da sad ukinu vize ? Omladina plitko razmišlja da bi se odmah dali u bijeg preko u evropu.Kick off wrote:Jao divi komentara. I vi bi da vam evropa vize ukine
Pitam ih ja gdje bi to spavali i šta bi klopali dok se ne snađu? pod kakvim mostom ?
- danas
ma neka mu i americkog pasosa, ne pije mu vode ako ga moze izganjat -- lakse je sa americkim pasosom nego sa bosanskim trazit posao i u evropi...wanderer wrote:nineac, ako si tamo na skolovanju, zavrsi fax pa probaj naci posao u evropi. do tad ces vidjet zasto.
-
nineac
Znam ja to Wandere. Proputovo sam ja evropu jer sam bio sportista pa sam stalno bio na putu. Kada skolu zavrsim ovdje vidjet cu. Evrop je evropa! Ali o tom potom, ono jest blize si bosni, pa cesce mozes otici i sve to, ali vidjet cemo. Ali svakim danom kada sjednem za kompujtr sve vise nalazim razloga da ostanem ovdje. Otvorim http://www.avaz.ba ono samo pucnjave, ovaj ukro, ovo, ovaj kaze da lazu. Sve isto. Mi smo gama, 15 godina nas jebu u zdrav mozak a mi isto radimo. Ja ovdje jos nemam auta, a znate kako je bez auta u USA! Kad god krenem kuci stane mi auto univerzitetske policije i odveze me kuci. U BiH policija mi nece ni na pjesacki da stane a kamoli da nekom nesto pomogne. Te sitnice covjeka nerviraju najvise, a o seadi i tome, to je samo posljedica nase sebicnosti!
- stella_k
Ma Bosna ti je prepuna takvih "sitnica"......nineac wrote:Znam ja to Wandere. Proputovo sam ja evropu jer sam bio sportista pa sam stalno bio na putu. Kada skolu zavrsim ovdje vidjet cu. Evrop je evropa! Ali o tom potom, ono jest blize si bosni, pa cesce mozes otici i sve to, ali vidjet cemo. Ali svakim danom kada sjednem za kompujtr sve vise nalazim razloga da ostanem ovdje. Otvorim http://www.avaz.ba ono samo pucnjave, ovaj ukro, ovo, ovaj kaze da lazu. Sve isto. Mi smo gama, 15 godina nas jebu u zdrav mozak a mi isto radimo. Ja ovdje jos nemam auta, a znate kako je bez auta u USA! Kad god krenem kuci stane mi auto univerzitetske policije i odveze me kuci. U BiH policija mi nece ni na pjesacki da stane a kamoli da nekom nesto pomogne. Te sitnice covjeka nerviraju najvise, a o seadi i tome, to je samo posljedica nase sebicnosti!
Eh, kad se samo sjetim onih obecanih "zlatnih kasika"....
- stella_k
Jos da imam srca da se prodam vladajucoj partiji....al ne da mi...ono "moje" u meni...danas wrote:eh, pa da si glasala za nazifa, sad bi imala rolexstella_k wrote:
Ma Bosna ti je prepuna takvih "sitnica"......
Eh, kad se samo sjetim onih obecanih "zlatnih kasika"....![]()
![]()
- DiplomataSaSela
- danas
eto vidis kakva si budala i idealistastella_k wrote:Jos da imam srca da se prodam vladajucoj partiji....al ne da mi...ono "moje" u meni...danas wrote:eh, pa da si glasala za nazifa, sad bi imala rolexstella_k wrote:
Ma Bosna ti je prepuna takvih "sitnica"......
Eh, kad se samo sjetim onih obecanih "zlatnih kasika"....![]()
![]()
-
Zadig
http://www.cic.gc.ca/english/index.htmlHey bro, imas kakav link ili slicno, sa PRAVIM informacijama?
http://www.immi.gov.au/
mrdni malo misem ba
istrazite prije nego odma kukate da nas niko nece, jebiga, previse ima negativnih vibracija...
putovao sam sa drugom jednom autom sa-bratislava preko beca i ceske.Prije svake granice je coek srao kao eto sad ces vidjet kako ce nas jebat, eto slovenci ce nas prvi jebat, pa austrijanci, pa cesi, pa slovaci...i tako prije svakog prelaza...niko nas nije jebo.... sto odma negativno
?
- stella_k
O hvala ti draga na dobrom misljenju...al sta ces, ludo pa zivi....danas wrote:eto vidis kakva si budala i idealistastella_k wrote:Jos da imam srca da se prodam vladajucoj partiji....al ne da mi...ono "moje" u meni...danas wrote: eh, pa da si glasala za nazifa, sad bi imala rolex![]()
![]()
![]()
![]()
ako je seada mogla do ustavnog suda, pa moci ces i ti makar do premijerke ili barem ministrice
![]()
: D
-
Zadig
wanderer wrote:Govori se o ipak ostanku vani, a ne o prolasku do bratislave.
govorim o stavu da nas niko nece....nije tacno.
Ako te niko ne jebe do bratislave, haj, mozda te niko nece jebat ni u kanadi?
Trenutno, papiri za EU su veliki problem, veci nego za Kanadu recimo. ..
problem je sto treba stisnuti pa jedno 3 godine ne ici u bosnu nego stediti lovu,privikavati se, i onda mozda u posjetu...
jebiga, i ja bih da radim u njemackoj za 4.000 milje eura, da imam sigurnost, papire, i blizinu bosne...e malo teze (mada ni to nije nemoguce...jedino ovih 4 milje...)