godina diplomiranja 1988.
9 godina - Mashalla Pre´sjednice.
Moderator: anex
Dabogda ti spomenuta kod kuce sjedila i onako svaki dan umilno zborila ...Nigmus wrote:Radovan je bio ljekar.
Spomenuta je dosegnula vjerovatno nesto sto se moze nazvati vrhuncem u karijeri mlade osobe.
Neuporedivo je porediti 15000 svrsenika Medicinskog fakulteta i samu grupu odabranih koji svoje skolovanje krunisu posebnim titulama na svakom polju.
No, polahko, naucit ce te
Upravo tako nije problem sto je ona "doktor nauka" bitno je kako se uspjela spustiti na taj nivo da brani ovu skandaloznu odluku i lik i djelo Seadin..???? meni to ne ide u glavu.....ocigledno radi po naredjenju stranke i toliko je ocigledno pogazila svoju profesionalnost i moralni dignitet ovim cinom.....samo se kod nas moze desit da doktor medicinskih nauka odlucuje ko ce bit a ko nece ustavni sudija......i slicno.....bolje bi joj bilo da se bavi svojom strukom i odlucuje recimo ko je kvalikifovan za ministra zdravlja i slicno....wanderer wrote:Po meni nije problem sto se i ljekari, kondukteri itd bave politikom, vec njihovi motivi i nacin na koji to cine.danas wrote:pa i karadzic je nekakav doktor, pa sta sta cemo sad?
kod nas se izgleda politikom, ustavnim pravom, uredjenjem i odbranom drzave, medjunarodnom politikom... bave svi osim onih koji o tome imaju nekog pojma i koji su se za te poslove skolovali.
Za ovo boldirano, izvini, ipak nisi u pravu (vidi odgovor danas)... Ja ipak ne bih volio da takvi odlucuju ni o tome ko ce poloziti ispit, a jos manje ko ce biti ministar zdravlja. Nasa realnost je bila i ostala nesto drugo.sierra1712 wrote:Upravo tako nije problem sto je ona "doktor nauka" bitno je kako se uspjela spustiti na taj nivo da brani ovu skandaloznu odluku i lik i djelo Seadin..???? meni to ne ide u glavu.....ocigledno radi po naredjenju stranke i toliko je ocigledno pogazila svoju profesionalnost i moralni dignitet ovim cinom.....samo se kod nas moze desit da doktor medicinskih nauka odlucuje ko ce bit a ko nece ustavni sudija......i slicno.....bolje bi joj bilo da se bavi svojom strukom i odlucuje recimo ko je kvalikifovan za ministra zdravlja i slicno....wanderer wrote:Po meni nije problem sto se i ljekari, kondukteri itd bave politikom, vec njihovi motivi i nacin na koji to cine.danas wrote:pa i karadzic je nekakav doktor, pa sta sta cemo sad?
kod nas se izgleda politikom, ustavnim pravom, uredjenjem i odbranom drzave, medjunarodnom politikom... bave svi osim onih koji o tome imaju nekog pojma i koji su se za te poslove skolovali.
ma nema ove drzave u p.m. ....sto neko rece jebo americki san.....Seada je postigla mnogo vise sanjajuci ovaj bosanski.....
Nigmus wrote:Radovan je bio ljekar.
Spomenuta je dosegnula vjerovatno nesto sto se moze nazvati vrhuncem u karijeri mlade osobe.
Neuporedivo je porediti 15000 svrsenika Medicinskog fakulteta i samu grupu odabranih koji svoje skolovanje krunisu posebnim titulama na svakom polju.
hahaha citam u novinama kaze kad je bila mlada pravo bila"zgodna cura"....cak je pjevala u nekoj kafani....Prenj wrote:Muskim kolegama forumasima,
cuvajte svoje djevojke i supruge, zamislite da vas je onakva 'pneumatika' zapala ...
kub lajkan wrote:Nigmus wrote:Radovan je bio ljekar.
Samo se kreteni loze na titule. Kao sto kreteni kvalitet novine ocjenjuju po njenom tirazu...
Sticajem okolnosti imao sam priliku dobro upoznati neke doktore nauka. Vjerujte mi da medju njima ima takvih osoba za koje su cistacice moralne gromade. Nista to zlo duse nije manje rasporedjeno na njih nego na uzorak populacije prosjecnih ljudi. Samo sto oni to znaju bolje (i duze) da sakriju...
Zijareti od bajrama do bajrama kako je to i red medu BosnjacimaPrenj wrote:Dabogda ti spomenuta kod kuce sjedila i onako svaki dan umilno zborila ...Nigmus wrote:Radovan je bio ljekar.
aha, ima onaj jedan lik iz tuzle, zao mu sto je otisla u politiku kaze mogla je seada cudo napravit da je ostala pjevat u kafanisierra1712 wrote:hahaha citam u novinama kaze kad je bila mlada pravo bila"zgodna cura"....cak je pjevala u nekoj kafani....Prenj wrote:Muskim kolegama forumasima,
cuvajte svoje djevojke i supruge, zamislite da vas je onakva 'pneumatika' zapala ...
Mozemo li za trenutak ostaviti politiku po strani?Nigmus wrote: Zijareti od bajrama do bajrama kako je to i red medu Bosnjacima
A rijecnik prilici osobi s kojom razgovaras pa tako i teme su nam zajednicke-djelimo fah.
Zanimljiva tema... svaka cast.Prenj wrote:Sulejman Tihic je nedavno predstavio inicijativu koja je izazvala dosta kontroverzi u javnosti, a to je da univerzitetski profesori ne bi smjeli biti clanovi vlade.
Zasto uvesti restrikcije, ako cemo ih uopste uvoditi, samo na profesore?
Sta cemo sa doktorima?
Zamislite situaciju kada pripadnik neke manjine u BiH, treba otici pod noz doktora, vidjenog nacionaliste?
Kako se osjeca? Da li mu je svejedno ili ...?
pa brate ne bih je slusao kod kuce ni za sve pare na svijetu...trece minute bi bila nokautirana...jadan njen muz ako ga ima naravnoPrenj wrote:Mozemo li za trenutak ostaviti politiku po strani?Nigmus wrote: Zijareti od bajrama do bajrama kako je to i red medu Bosnjacima
A rijecnik prilici osobi s kojom razgovaras pa tako i teme su nam zajednicke-djelimo fah.
Da li bi ti 'spomenutu' volio slusati kod kuce, da ili ne?
Ja ne bih, nizasto na svijetu, ko cekic pneumatski, glava me zaboljela od zadnjeg "Centralnog"
Pa kad vec pogresno interpretiras mnoge druge detalje onda me ne cudi sto pogresno interpretiras i moje rijeci. Nigdje nisam rekao da politici ne trebaju doktori nauka, ali ta titula za jednu moralnu politicku karijeru ne predstavlja NISTA. To je sasvim nedovoljno...Nigmus wrote:kub lajkan wrote:Nigmus wrote:Radovan je bio ljekar.
Samo se kreteni loze na titule. Kao sto kreteni kvalitet novine ocjenjuju po njenom tirazu...
Sticajem okolnosti imao sam priliku dobro upoznati neke doktore nauka. Vjerujte mi da medju njima ima takvih osoba za koje su cistacice moralne gromade. Nista to zlo duse nije manje rasporedjeno na njih nego na uzorak populacije prosjecnih ljudi. Samo sto oni to znaju bolje (i duze) da sakriju...u politici nam trebaju...mesari, vlasnici diskoteka i recimo...bravari
![]()
pa sta mislis, cija je seada pudlica?E. Jaganjac wrote:Gledao sam i ja cd na NTV Hayat
ne znam koliko je kompetntna Seada, ali znam da je alternativa Kasim Trnka bio i ostao nista drugo nego Karadjiceva pudlica. Bilo ko da je biran umjesto njega je progres, pa cak ako se radi i o cistacici.
Vjeruj da nije...E. Jaganjac wrote:Gledao sam i ja cd na NTV Hayat
ne znam koliko je kompetntna Seada, ali znam da je alternativa Kasim Trnka bio i ostao nista drugo nego Karadjiceva pudlica. Bilo ko da je biran umjesto njega je progres, pa cak ako se radi i o cistacici.
Dobri danas to je istina. A istina je i da u tim drzavama izabrani onda ostavljaju, zapostavljau ili zamrzavaju njihovu prethodnu funkciju.vrlo mali broj drzava ima ljude koji se bave politikom a da su se za to i skolovali. mislim da je francuska jedna od drzava koja ima ugradjen proces i obrazovanje za "civil servants" -- znaci za drzavnog/javnog sluzbenika se tamo obrazuje i trenira.
problem je kada osoba koja ima diplomu iz jedne oblasti misli da je bogomdana da pametuje i odlucuje o svemu. jer naravno, kod nas svi sve znaju.