Firefox nestao
Moderator: Benq
-
BigusDickus
puno bolja?
daj konkretno, sta je bolje?
- irfan2
skini pa probaj 
brza je, ima mogucnost neprikazivanja slika (dobro, to vas adslovce ne zanima
)...drzi stranice u kacheu, tako da kad se vracas korak nazad ne ucitava se stranica ponovo..ima nesto slicno i u firefoxu, al je ovo brze...
kad recmo ugasis komp, imas mogucnost da nastavis tacno gdje si stao..itd
probaj
brza je, ima mogucnost neprikazivanja slika (dobro, to vas adslovce ne zanima
kad recmo ugasis komp, imas mogucnost da nastavis tacno gdje si stao..itd
probaj
-
BigusDickus
sta cu radit' sa ugasenim kompjuterom...irfan2 wrote:...kad recmo ugasis komp, imas mogucnost da nastavis tacno gdje si stao..
-
La_Forge
raja, imam konkretan problem vezan za Firefox 1.5...
Fontovi u zaglavlju browsera su Serif (ja mislim da je u pitanju Times New ili Courier..)
htio bih to nekako vratiti na Arila koji sam prije imao ...
bio sam na postavkama, tools> options > content >font&colors ali nikako da skontam kako da promijenim stanje ...
help

Fontovi u zaglavlju browsera su Serif (ja mislim da je u pitanju Times New ili Courier..)
htio bih to nekako vratiti na Arila koji sam prije imao ...
bio sam na postavkama, tools> options > content >font&colors ali nikako da skontam kako da promijenim stanje ...
help
-
La_Forge
jest buga li u tom slučaju se izmjena odnosi na čćžšđ...dakle na ove naše "endeme" slova.... a ne na samu vrstu fonta ...ovo je meni Very Happy kareem rijesio Very Happy
view > character encoding > pa neki central Very Happy european
- perke
La Forge, a da nisi slucajno mijenjao teme u FF....meni se to desavalo.La_Forge wrote:jest buga li u tom slučaju se izmjena odnosi na čćžšđ...dakle na ove naše "endeme" slova.... a ne na samu vrstu fonta ...ovo je meni Very Happy kareem rijesio Very Happy
view > character encoding > pa neki central Very Happy european
- Sensei

To a tabbed Web browser, what is the most important thing? That is stable, if you used to open dozens of tab, but the browser always crashs, what do you think? Now, you have choice - Crazy Browser, Crazy Browser is the most stable tabbed Web browser! By the way, it's freeware, totaly free, no ads, no spyware.
http://www.crazybrowser.com/
Preporucujem!!!
- perke
onda probaj ovako....La_Forge wrote:e to jesam radio ... jedno milion puta ....
pa su neke teme bile i na update-u s obzirom da sam nedavno skinuo 1.5 verziju ....
pojma nemam šta je fol ali me izludi ovaj font... sitna naka slova i još serifna .. ma kriza ....
ukucaj u addressbar about:config i nadji liniju font-default pa> desni klik >modify i upisi sans-serif i naravno restart ff....valjda pomogne
- perke
zna "vindoZ" narod sta valja (barem ja) ali je Mac u Bosni bar tri puta skuplji od PC-a.....digger wrote:Mac OS-X sa Safari, najbrzim browser-om na planeti. Postojan (halo unix), mocan, brz...
E kada bi vi Windows narode znali sta valja.
a za ove "operase" no comment ...pogledajte zajednicu koja radi oko Firefoxa i silne ekstenzije... a sve besplatno od pocetka dok je Opera to pocela tek odnedavno, bojeci se da ce totalno izgubiti trziste....o mogucnostima je suvisno govoriti...Firefox je trenutno najmocniji browser za web
- perke
Tacno, statistika jos uvijek ide u korist IExplodera
i vise je razloga za to...evo samo par najvaznijih (ukoliko moderatori misle da skrecemo s teme molim da ovo stave kao novu temu,hvala)
-IE dolazi sa Windowsima, OS koji koristi preko 90% korisnika racunara
-Vecina tih korisnika su "obicni" korisnici interneta koji ne znaju i ne traze bolje
Firefox je daleko napredniji browser, o tome ima toliko mnogo na webu da sad ne bih o tome, ako koga interesuje zna gdje ce naci
Pogledaj statistike na sajtovima koje posjecuju "napredniji" korisnici(web/graficki/print dizajneri, programeri i slicno) pa ces vidjeti o cemu govorim.
O podrsci W3C standardima ...IE nece podrzati sve CSS2 preporuke do verzije 8 (ako je, ne da boze, bude
) ,o CSS3 nema ni govora....
ekstenzije za FF su prica za sebe...idi samo googlaj Greasemonkey pa vidi.
O tome Mr$ki IExploder moze sanjati...toliko.
btw, jesi ti sensei ikad probao Firefox pa da tako pricas ili samo lupetas,onako

-IE dolazi sa Windowsima, OS koji koristi preko 90% korisnika racunara
-Vecina tih korisnika su "obicni" korisnici interneta koji ne znaju i ne traze bolje
Firefox je daleko napredniji browser, o tome ima toliko mnogo na webu da sad ne bih o tome, ako koga interesuje zna gdje ce naci
Pogledaj statistike na sajtovima koje posjecuju "napredniji" korisnici(web/graficki/print dizajneri, programeri i slicno) pa ces vidjeti o cemu govorim.
O podrsci W3C standardima ...IE nece podrzati sve CSS2 preporuke do verzije 8 (ako je, ne da boze, bude
ekstenzije za FF su prica za sebe...idi samo googlaj Greasemonkey pa vidi.
O tome Mr$ki IExploder moze sanjati...toliko.
btw, jesi ti sensei ikad probao Firefox pa da tako pricas ili samo lupetas,onako

Last edited by perke on 20/12/2005 18:51, edited 1 time in total.
-
La_Forge
onda probaj ovako....
ukucaj u addressbar about:config i nadji liniju font-default pa> desni klik >modify i upisi sans-serif i naravno restart ff....valjda pomogne
HVALA perke, uspio sam ... ne zanm tačno kako ali sam zato sve moguće opcije vezane za font prebacio na sans e eo sve radi ko prije...
ma forum je exta stvar, posebno ovaj naš... uvijek se nadje neko ko je konkretnim savjetom u stanju da pomogne...
Što se tiče browsera... ja sam definitivno za firefox...
jednom mi je IE zagorčao život poprilično ... virusi i slične gluposti ...
- Sensei
Kakva korist od W3C standarda kad ih više od 90% stranica ne poštuje. http://validator.w3.org/check?uri=www.sarajevo-x.comO podrsci W3C standardima ...IE nece podrzati sve CSS2 preporuke do verzije 8 (ako je, ne da boze, bude ) ,o CSS3 nema ni govora....
Naravno da imam i Firefox, ali nisam nimalo zadovoljan.
Last edited by Sensei on 22/12/2005 02:49, edited 1 time in total.
-
BigusDickus
Ovom mom cudu ne gine jedna temeljita reinstalacija...
nije odavno... 
-
neko iz mase
eto da si imao xbox 360 sad to nebi trebao raditiBigusDickus wrote:Ovom mom cudu ne gine jedna temeljita reinstalacija...nije odavno...