Sta nema u sarajevu sto u Evropi ima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

meskox

Post by meskox »

Vodenjak wrote:
meskox wrote::sax:
De citiraj sta si bio napisao pa te htjedose banirati!

:D :D :D
dobar fazon,
ma nista pretjero sam malo, nije nista strasno ali me je napalila pravo
cuo sam da je presla na http://www.smokva.com.
tamo je gramatika i pravopis tema broj jedan, pisé se francuski,grcki
i svi se pridrzavaju pravila i neskrecu sa teme.
mr2

Post by mr2 »

iza ponoci ,nemas mjesta za izac :P :P :P .....mislim suplje
buhtelj

Post by buhtelj »

Fali dobre i inteligentne rulje sto su otisli vani i sada zive na bogatom zapadu.
I jos nesto najbitnije previse je imigranta sa istoka BIH i SiCG.
Ostalo su sve sitnarije.. shoping, parkovi, zoo....
G.O.D.

Post by G.O.D. »

sta nema Sarajevo sto evropski gradovi imaju????
lakse bi bilo odgovoriti sta ima Sarajevo sto drugi nemaju u evropi,a to su cevapi i pite....
sve ostalo nam je "nedostupno" kao da zivimo u Africi!
kao sto u svakoj familiji postoji "crna ovca" tako smo i mi u Evropi!"crna ovcetina"
Duuuuuuuuug bi ovaj postreply bio kada bih poceo da nabrajam sta nam sve fali....tako da sam samo nabrojao ono sto mi imamo a drugi nemaju:)
meskox

Post by meskox »

G.O.D. wrote:sta nema Sarajevo sto evropski gradovi imaju????
lakse bi bilo odgovoriti sta ima Sarajevo sto drugi nemaju u evropi,a to su cevapi i pite....
kao sto u svakoj familiji postoji "crna ovca" tako smo i mi u Evropi!"crna ovcetina"
Duuuuuuuuug bi ovaj postreply bio kada bih poceo da nabrajam sta nam sve fali....tako da sam samo nabrojao ono sto mi imamo a drugi nemaju:)
greska u koracima cevapa i pite imas na sve strane od beca do brisela ali jedan je zeljo i jedan je nagib.
teska je tema ali sigurno vam je se desilo da trazite nesto sto je u gradu jednostavno nemogu naci.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

meskox to sam mislio jedan je zeljo i jedna je bosna....
ali previse je stvari koje nisam mogao naci ovdje i potrazio sam od prijatelja u susjednim nam zemljama...
al nek mi imamo merkatora za izvoz :-)
buhtelj

Post by buhtelj »

Za G.O.D.....evo sto definitivno ne fali, bez obzira sto je "Europe's black hole"..... su Sandzaklije :lol: :lol: :lol: ..
To je istina, da je Sarajevo neusporedivo sa zapadno europskim gradovima...ali zato ima manje "smeca" nego Beograd :lol: :lol: :lol: (neka susjedu crkne krava) :-)
bach

Post by bach »

Pa recimo da pozelite kupiti mikroskop. Nekakav mikroskop. U glavnom gradu jedne evropske drzave to necete naci. Ne mozete kupiti najnovije CD ove svjetski poznatih muzicara. Osim ako po najnovije ne podrazumijevate nesto iz 1999 ili 2001. Ne mozete kupiti najnovije tehno igrackice poput fotoaparata ili MP3 playera o kojima citate na NET-u. Ne mozete kupiti zmigavac za Hondu Civic. Vrlo je mali izbor gdje se covjek moze kvalitetno obuci osim pijaca i butika po centru grada koji prodaju isto smece samo tri puta skuplje. Svaka cast Merkatoru. Istinski jedino mjesto gdje se covjek za razumne pare moze kvalietno obuci.

Sta dalje Sarajevu nedostaje. To su svakako mjesta izlazak poslije ponoci. To su razni dogadjaji i dogadjajcici koji bi trebali ispunjavati zivote gradjana a nema ih. Poput predstava, izlozbi, koncerata alternativnih muzicara.
halo

Post by halo »

Sarajevo ima kamerni teatar ima Jedan stariji i ozbiljniji i kulturniji Klub Zelju i ima jedan mali komunisticki klub kojeg su sad preuzeli nacionalisti seljaci i sovinisti svih boja fk Torpedo a toga nema u evropi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

bach wrote:Pa recimo da pozelite kupiti mikroskop. Nekakav mikroskop. U glavnom gradu jedne evropske drzave to necete naci. Ne mozete kupiti najnovije CD ove svjetski poznatih muzicara. Osim ako po najnovije ne podrazumijevate nesto iz 1999 ili 2001. Ne mozete kupiti najnovije tehno igrackice poput fotoaparata ili MP3 playera o kojima citate na NET-u. Ne mozete kupiti zmigavac za Hondu Civic. Vrlo je mali izbor gdje se covjek moze kvalitetno obuci osim pijaca i butika po centru grada koji prodaju isto smece samo tri puta skuplje. Svaka cast Merkatoru. Istinski jedino mjesto gdje se covjek za razumne pare moze kvalietno obuci.

Sta dalje Sarajevu nedostaje. To su svakako mjesta izlazak poslije ponoci. To su razni dogadjaji i dogadjajcici koji bi trebali ispunjavati zivote gradjana a nema ih. Poput predstava, izlozbi, koncerata alternativnih muzicara.
A sta se to u Merkatoru moze kupit :roll: Nikakav izbor.
monolog

Post by monolog »

stochar wrote:
monolog wrote:Radnje, butici, MCDonnaldsi, gluposti... To je sve bezveze. Ja bih radije vidio par lijepo uredjenih parkova, pravi zooloski vrt i veliku botanicku bastu. :) 8-)
Potpisujem... S tim da Zemaljski muzej ima ne bas veliku ali jako lijepu botanicku bastu za koju, nazalost, malo ljudi zna...
Naravno da znam za lijepu botanicku bastu Zemaljskog muzeja (imaju npr. u Evropi rijetko Ginko drvo :) ), ali bih rado vidio veliku botanicku bastu sa staklenikom :-) Volim biljke i zivotinje, a voli ih vjerovatno i Stochar :) :-)
meskox

Post by meskox »

Sahbaz wrote:
Sta nema u Sarajevu sto u Evropi ima?
Osmjeh? Ljubaznost? :-)
Mislim da je greska trebas provesti jedan period zivoa na zapadu da bi vidio sta znaci biti hladnokrvan i bezosjecajan, mozes pasti na sred ulice slabo bi ti ko pogledao ili prisao da vidi sta ti je, tako isto u svakodnevnici
ja sam zivio u zgradi gdje komsija komsiju ne poznaje niti ga pozdravlja
mislim da smo ih u tome prevazisli, a sto se tice nocnog zivota mislim da je Sarajevo aktivan grad gdje ima svega za svaciju dusu samo se svak treba pronaci.
morti

Post by morti »

Posljednji tramvaj u pola 12!!!
Pa gdje to ima???
U Sarajevu ba!
mr2

Post by mr2 »

nema kulturne murije...... :lol: :lol: :lol: dijasporci su im u krvi :P :P :P
G.O.D.

Post by G.O.D. »

eh to divno Sarajevo...Imamo za izvoz stvari kojih se vecina civilizovanih zemalja stidi...ne znam ko navede sandzaklije,bez uvrede al' ima ih na izvoz...ne smeta mi toliko sto ih ima u enormno velikom broju,smeta mi samo to sto oni namecu svoju volju i svoj mentalitet(cast izuzecima)...umjesto da se prilagode sredini,oni tjeraju sredinu da se prilagodi njima!
e to mi smeta ,ali to vec nije tema ovog razgovora....zalutao sam:)
stella_sa

Post by stella_sa »

G.O.D. wrote:eh to divno Sarajevo...Imamo za izvoz stvari kojih se vecina civilizovanih zemalja stidi...ne znam ko navede sandzaklije,bez uvrede al' ima ih na izvoz...ne smeta mi toliko sto ih ima u enormno velikom broju,smeta mi samo to sto oni namecu svoju volju i svoj mentalitet(cast izuzecima)...umjesto da se prilagode sredini,oni tjeraju sredinu da se prilagodi njima!
e to mi smeta ,ali to vec nije tema ovog razgovora....zalutao sam:)
hebote, kad se prije stize izuti? :-) :-) :-)
G.O.D.

Post by G.O.D. »

hehehehehehe
skidanje garderobe sam doveo do savrsenstva :lol: :lol: mislim na brzinu
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

meskox wrote:
Sahbaz wrote:
Sta nema u Sarajevu sto u Evropi ima?
Osmjeh? Ljubaznost? :-)
Mislim da je greska trebas provesti jedan period zivoa na zapadu da bi vidio sta znaci biti hladnokrvan i bezosjecajan, mozes pasti na sred ulice slabo bi ti ko pogledao ili prisao da vidi sta ti je, tako isto u svakodnevnici
mislim da smo ih u tome prevazisli, a sto se tice nocnog zivota mislim da je Sarajevo aktivan grad gdje ima svega za svaciju dusu samo se svak treba pronaci.
A gdje je to tako hladan narod, da ti ne bi pomogao ako ljosnes na sred ulice? Sta sam se ovakvih prica naslusala, a na kraju spoznala nesto sasvim drugo. :-)
Moj zakljucak je da nema mahalanja kao kod nas. Znaci, nece ti komsinica u kalosama banut u 6 h na jutarnju kahvu, nego ce zvrcnut tvoj broj i pitati te da li moze doci tad i tad.
meni Austrijanci obavezno pridrze varata kada sa kolicima ulazim u trgovinu, sto cu kod nas vrlo rijetko dozivjet. A svakavih prica sam se pred odlazak naslusala.
hiseta-BL

Post by hiseta-BL »

Nemojte ljudi protiv tog Sarajeva toliko... razumijem ja samokritiku, to je pozitivno, ali nemojte bas toliko protiv grada u kojem zivite bolan, bolan. Mozda mene malo nostalgija spici ali evo ja sam rodjeni Banjalucanin (znaci nisam iz istocne bosne), zivim trenutno u New Yorku (ima graficki karti stvarno ko u prici), ali svake godine kad dodjem kuci u BL na odmor, obavezno odvojim par dana da navratim do Sarajeva, prije svega dozivim ono sto nigdje na svijetu vise dozivjeti nemogu, a to je ono kad negdje sjednes sa rajom na kaficu, pa se ispricamo dobro, zezamo se, ismijemo se i meni bude opet 12 mjeseci dobro do iduceg puta... Eh to je ono sto Sarajevo ima, a drugi nemaju
G.O.D.

Post by G.O.D. »

hiseta-BL wrote:Nemojte ljudi protiv tog Sarajeva toliko... razumijem ja samokritiku, to je pozitivno, ali nemojte bas toliko protiv grada u kojem zivite bolan, bolan. Mozda mene malo nostalgija spici ali evo ja sam rodjeni Banjalucanin (znaci nisam iz istocne bosne), zivim trenutno u New Yorku (ima graficki karti stvarno ko u prici), ali svake godine kad dodjem kuci u BL na odmor, obavezno odvojim par dana da navratim do Sarajeva, prije svega dozivim ono sto nigdje na svijetu vise dozivjeti nemogu, a to je ono kad negdje sjednes sa rajom na kaficu, pa se ispricamo dobro, zezamo se, ismijemo se i meni bude opet 12 mjeseci dobro do iduceg puta... Eh to je ono sto Sarajevo ima, a drugi nemaju
eeee jaraniko svuda je lijepo doci kao turista na nekoliko dana...ali problem je zivjeti.....
danas

Post by danas »

mama29 wrote:
meskox wrote:
Sahbaz wrote: Osmjeh? Ljubaznost? :-)
A gdje je to tako hladan narod, da ti ne bi pomogao ako ljosnes na sred ulice? Sta sam se ovakvih prica naslusala, a na kraju spoznala nesto sasvim drugo. :-)
Moj zakljucak je da nema mahalanja kao kod nas. Znaci, nece ti komsinica u kalosama banut u 6 h na jutarnju kahvu, nego ce zvrcnut tvoj broj i pitati te da li moze doci tad i tad.
meni Austrijanci obavezno pridrze varata kada sa kolicima ulazim u trgovinu, sto cu kod nas vrlo rijetko dozivjet. A svakavih prica sam se pred odlazak naslusala.
ne treba biti rob stereotipa; meni sarajevo jako nedostaje i nostalgicna sam, ali daleko da su ljudi ovdje hladni. a mnogo su pristojniji nego dole; niko ne hrace po ulici, ustupe mjesto trudnicama u metrou, otvore vrata...
mada o prirodi i dubini prijateljstava mozemo raspravljati, ali to nije za ove teme...

evo sta se meni jednom desilo: u SA u tramvaju mi se pogled susretne sa nekom zenom, i -- kao sto je obicaj ovdje -- ja se onako nasmjesim i blago klimnem glavom. kad ce ona meni "sta se keslas picka ti materina". :?
Last edited by danas on 10/12/2005 19:35, edited 1 time in total.
sveti tamantije

Post by sveti tamantije »

meskox wrote:
G.O.D. wrote:sta nema Sarajevo sto evropski gradovi imaju????
greska u koracima cevapa i pite imas na sve strane od beca do brisela ali jedan je zeljo i jedan je nagib.
teska je tema ali sigurno vam je se desilo da trazite nesto sto je u gradu jednostavno nemogu naci.
SARAJEVO JE GRAD LJUBAVI I DOSTOJANSTVA EVROPA TO NIKAD NECE IMATI
bpsang

Post by bpsang »

hananah wrote:100 cini sve da ga primjetim :) cak je spreman i po pijacama me traziti :) naravno onim sa povrcem jer za one sa odjecom nemam para :(
izvini (slucajnost) PJACE :D
meskox

Post by meskox »

danas wrote:
mama29 wrote:
meskox wrote: Mislim da je greska trebas provesti jedan period zivoa na zapadu da bi vidio sta znaci biti hladnokrvan i bezosjecajan, mozes pasti na sred ulice slabo bi ti ko pogledao ili prisao da vidi sta ti je, tako isto u svakodnevnici
ne treba biti rob stereotipa; meni sarajevo jako nedostaje i nostalgicna sam, ali daleko da su ljudi ovdje hladni. a mnogo su pristojniji nego dole; niko ne hrace po ulici, ustupe mjesto trudnicama u metrou, otvore vrata...
mada o prirodi i dubini prijateljstava mozemo raspravljati, ali to nije za ove teme...

evo sta se meni jednom desilo: u SA u tramvaju mi se pogled susretne sa nekom zenom, i -- kao sto je obicaj ovdje -- ja se onako nasmjesim i blago klimnem glavom. kad ce ona meni "sta se keslas picka ti materina". :?
jasno je to ko dan da ima balvana svugdje ko taj primjer u tramvaju
ali vjeruj mi da jedan austrijanac moze dosta toga nauciti od jednog dostojnog gradana iz Sarajeva, tu sam vec par godina i vjerujte mi da je njima sasvim normalno prditi u toku jela. opet kazem nisu svi isti ali vecina.
Post Reply