zico wrote:
Evo nešto od jednog forumaša sa nekog drugog foruma koji često navraća i ovdje...Ima nešto u ovome...Dodajem da ni ja nisam ljubitelj teorija zavjere...
Prenj,u ovom se slučaju radi o nekolicin koji su preselili na drugi svijet,a
nekoga se treb optužiti zar ne...
Ja nisam protiv ideje Haškog suda,ali da tu ima politike to ne može nitko pobiti...
Evo za nedjela po Hvrtaskoj i BiH odgovaraju mahom hrvatski bosnaki Srbi,a od političkog i vojnog vrha Srbije sve je sublimirani u liku Slobodana Miloševića..
A reci ti meni što je sa Kadijevićem,Adžićem i drugin JNA generalima..Za
Oluju je optužen cijeli vrh vojske..
Sve je dovedeno do apsurda jer su u Hrvatskoj čak i neki Hrvati došli na ideju da traže od Hrvatske odštetu za ratna stadanja koja je počinila srpska vojska...
Oluja je zaista bila "cista" vojna operacija, koliko se za bitku u ratu to uopste moze reci.
Ali, odmah nakon bitke su nastupili kokosari koji su krenuli da miniraju kuce i ubijaju jadne starce koji su ostali kod svojih kuca.
Kazes 'nekolicina', nazalost ta cifra je bila daleko veca.
I niko nije tada ni pokusao da te kokosare zaustavi u tom naumu, jer bice da su to sve radili sa saglasnoscu onih istih snaga koje su preseljavale civile u BiH, pregovarale o podjeli u Karadjordjevu, koje su poslale brigade hrvatske vojske da napadaju Mostar, Gornji Vakuf, ...
I kojima je bila draza krv nevinih civila, od obraza zemlje na cijem su celu.
Obraza kojeg je bilo tako lako sacuvati.
Neka Gotovine u Hagu ...