Kako ukinuti RS?

Da li ste za to da se RS ako ne moze mirnim putem za kratko vrijeme, ukine ratom?

Da
17
34%
Ne
32
64%
Ne znam
1
2%

Total votes: 50

gavrilo

Post by gavrilo »

8 je glasalo za rat :-)

.... jebo te ne mogu da vjerujem :-?
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:8 je glasalo za rat :-)
vjerovo bi da ne smijes da pridjes svojoj kuci, u kojoj rahat sjedi neki bradonja...
štzngrm

Post by štzngrm »

ukinuti je atomskom bombom
rajvosa

Post by rajvosa »

E tih 8 nije bilo u Bosni tokom rata.....Treba ih nasibat po guzici :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

umro je mostar wrote: 1. Da li misle da to svijet ne bi tretirao kao gradjanski rat, a u ovom slucaju to bi bio?
2. Da li misle da se Srbija ne bi umjesala?
...ovo dvoje bi trebalo iskljucivati jedno drugo, ili?
umro je mostar wrote: 3. Da li misle da bi svijet podrzao jedan takav rat?
4. Sta bi uradili ukoliko bi uveli zemlju u rat koji medjunarodna zajednica ne bi podrzala?
...daleko od toga da podrzavam rat, ali, onako realno, svijet bi zaboljela ona stvarka, kao sto ga je boljela i 92'ge...malo bi prikazali krv na tv-u i zdravo...danas se sve odradjuje parama i lobiranjem, pa valjda bi bosanci i hercegovci najbolje trebali znati sta znaci nadati se u "svijet", "javnost", "zapad", "intelektualce"...sve je to pepeo i dim...
umro je mostar wrote: 5. Da li misle da bi medjunarodna zajednica u ovom odnosu snaga i aktuelnom politickom trenutku podrzala stvaranje jedne 80% muslimanske drzave u srcu Evrope?
-pa gdje ih nabroja 80%, zivota ti?????
umro je mostar wrote:7. Da li misle da taj rat moze znaciti kraj BiH?
...tacno, mogao bi...samo sto ni sada bas nije mnogo drugacije glede toga...
AmirAga wrote: ja mislim da ce se sama ugasit ulaskom bih u eu.
...upravo suprotno, ako udje u eu, ostace vo vjeki vjekova...

...rat vjerovatno nije pravo rjesenje, ali ni gladjenje muda cetnicima narednih 100 godina, isto tako...
gavrilo

Post by gavrilo »

rajvosa wrote:E tih 8 nije bilo u Bosni tokom rata.....Treba ih nasibat po guzici :D

i to dobro :-?
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:vjerovo bi da ne smijes da pridjes svojoj kuci, u kojoj rahat sjedi neki bradonja...

takvi problemi se mogu rijesiti na drugi nacin. koliko znam imovina je vracena ili se jos uvjek vraca
gavrilo

Post by gavrilo »

štzngrm wrote:ukinuti je atomskom bombom

razmisli malo bolje :oops: tako bi i federaciju unistio :-? :-)
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

gavrilo wrote:
štzngrm wrote:ukinuti je atomskom bombom

razmisli malo bolje :oops: tako bi i federaciju unistio :-? :-)
Imaju sad ove nove, "pametne" bombe. Djeluju na nacionalnoj osnovi.
gavrilo

Post by gavrilo »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Djeluju na nacionalnoj osnovi.
:lol:

... nemoj na glas ... povjerovace :-?
goldietrickz

#36 nek

Post by goldietrickz »

nek je ukine visoki predstavnik.rat nije rjesenje.
ak-47

Post by ak-47 »

umro je mostar wrote: pa ja ratnu ne zamisljam nikako i od tih koji misle na nju trazim da mi pojasne kako to oni vide i odgovore na sljedeca pitanja

1. Da li misle da to svijet ne bi tretirao kao gradjanski rat, a u ovom slucaju to bi bio?
3. Da li misle da bi svijet podrzao jedan takav rat?
4. Sta bi uradili ukoliko bi uveli zemlju u rat koji medjunarodna zajednica ne bi podrzala?
5. Da li misle da bi medjunarodna zajednica u ovom odnosu snaga i aktuelnom politickom trenutku podrzala stvaranje jedne 80% muslimanske drzave u srcu Evrope?
6. Koje su njihove realne, ali realne, pretpostavke o tom ratu i njegovim ciljevima i rezultatimai naravno posljedicama?
7. Da li misle da taj rat moze znaciti kraj BiH?
1.Svijet bi vjerovatno takav rat smatrao gradjanskim ali sve dok se Srbija nebi umijesala.
2.dio svijeta sigurno bi podrzao takav rat a drugi dio nebi tako je uostalom bilo i 92.
3.Pa i prosli rat medjunarodna zajednica nije podrzala ali se ipak nista nije ucinilo da se sprijece zlocini.
4.Dali bi zapad podrzao stvaranje 80% islamske zemlje u srcu evrope ne zna ali ta zemlja nemora biti 80% muslimanska ja svakako nisam za opciju protjerivanja svih Srba sa teritorije BiH svi koji BiH smatraju svojom zemljom treba da ostanu a oni koji sanjaju o velikoj Srbiji nek idu tamo.
5.Taj rat bi sigurno znacio kraj BiH u ovakvom obliku u kakvom je sad.
Tulipan

#38 Re: Kako ukinuti RS?

Post by Tulipan »

umro je mostar wrote:Evo vidim da postoje razlicita misljenja oko ukidanja RS i sve nas koji nismo spremni stupiti u krvoprolice za ukidanje iste i mislimo da ukidanje, ma koliko trajalo, mora ici mirnim putem, mnogi proglasavju izdajnicima i cetnicima i sta sve ne. Kakvo je raspolozenje pucanstva :D
Da li mirom ili ratom?
Ja licno mislim da rat nije rjesenje jer apsolutno ne bi rjesio problem, osim ako rjesenje problema neki vide u etnicki cistoj BiH, a tu vec dolazimo do drugih pitanja. Po meni je put kojim treba ici dezintegracija institucija RS i njihova integracija u institucije BiH, a to je proces koji ce trajati, ali je svakako bolji od rata. Nakon toga je potrebno kad se smiri sva situacija za 50 godina napisati jednu knjizicu o tome kako i zasto je poceo i trajao rat na nasem otoku oko koje ce se postici konzenzus i zatvoriti stranicu ovog rata, a knjizicu dijeliti u osnovnim skolama i da se cita za lektiru da nam se nikad vise ne ponovi.
Jos su glave prevruce da bi se pisala istorija, a i svaki dan se sve vise uvjeravamo da mi ustvari nemamo pojma sta se desavalo i nove cinjenice izlaze na vidjelo.
Bojim se da to ti sigurno nećeš dočekati.

Ja licno mislim da rat nije rjesenje - zar neko uopšte pomišlja na novi rat?Tu se s tobom tvoj idejni vođa ne bi složio.

osim ako rjesenje problema neki vide u etnicki cistoj BiH, - kada se malo bolje pogleda situacija u H i B to je skoro već gotov posao na čitavoj njenoj teritoriji ne samo u RS-u.
Tulipan

Post by Tulipan »

Mene je najviše iznenadilo da je takvu temu postavio neko ko se kune u socijaldemokratiju.
gavrilo

Post by gavrilo »

Tulipan wrote:Mene je najviše iznenadilo da je takvu temu postavio neko ko se kune u socijaldemokratiju.

ma mostar ju je postavio zato sto se prethodno iznervirao zbog tih zagovaraca rata. covjek eksplicitno pise da je protiv rata
mostarac

Post by mostarac »

ahmed_dv wrote:
umro je mostar wrote:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Ako ovu ratnu opciju nudis za hipoteticku raspravu, onda je ok.
Ako je stavljas na analizu uz uvazavanje trenutne situacije, onda se moram nasmijati. Rat protiv RS koji ce organizovati i voditi SDA??? Pa zar nas nisu vec dovoljno zavili u zeleno, pardon, u crno.
Bjeri bola!!!

ps- Da ne spominjem kako bi se HDZ ponasao u zamisljenoj situaciji.
pa ja ratnu ne zamisljam nikako i od tih koji misle na nju trazim da mi pojasne kako to oni vide i odgovore na sljedeca pitanja

1. Da li misle da to svijet ne bi tretirao kao gradjanski rat, a u ovom slucaju to bi bio?
3. Da li misle da bi svijet podrzao jedan takav rat?
5. Da li misle da bi medjunarodna zajednica u ovom odnosu snaga i aktuelnom politickom trenutku podrzala stvaranje jedne 80% muslimanske drzave u srcu Evrope?
6. Koje su njihove realne, ali realne, pretpostavke o tom ratu i njegovim ciljevima i rezultatimai naravno posljedicama?
7. Da li misle da taj rat moze znaciti kraj BiH?
Da samo raznjasnim da nisam za rat. Ali ipak evo moje misljenje na ova vrlo interesantna pitanja.

1. I ovaj prosli tretiraju kao gradjanski, a kamoli kad bi doslo do novog.
2. Sigurno bi se umjesala, jos uvijek se u BG sanja o "Velikoj Srbiji"
3. Nikad
4. Postali bi islamski fundamentalisti u ocima svijeta, iako muslimani u BiH vec malo i jesu (u njihovim ocima), zahvaljujuci propagandi koja se vodi protiv Islama.
5. Nikad u zivotu, kad bi kao sto navodite SDA pocela rat, svijet bi istrijebio muslimane iz BiH. (Licno mislim da idalna BiH u ocima pripadnika SDA nije muslimanska BiH, na isti nacin kao sto je idealna BiH u ocima SDS:ovaca jedna BiH sa 100% pravoslavaca, odnosno Srba i pod nazivom Velika Srbija, zajedno sa SCG. Neznam, mozda se varam.)
6. Pa uzimajuci u obzir situaciju ARBiH pred kraj rata, rezultati bi bili "pozitivni" u tom smislu da bi se "VRS" stjerala u BG pasaluk, tj. bez mjesanja svijeta.
7. Novi rat bi vrlo lako mogao biti kraj BiH, uz pomoc zapadnog svijeta. Kakvo je trenutno misljenje svijeta prema muslimanima, jedan rat koji bi Bosanski muslimani poceli bi vjerovatno bio i njihov zadnji na ovim prostorima.

Moje skromno misljenje. Zato nedaj Boze rata. Valjda ce svijet naci razum pa ukinuti RS, jer mi sami to nikad necemo moci.
trezveno i razborito - svaka cast
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:@rahmetli mostar:

de ti meni objasni sta ti zapravo smatras pod "ukidanjem RS-a"? da li je to samo formalno ukidanje toga imena; povratak situacije iz 1990-e; nesto novo? da ti iskreno kazem, mene licno ne zanima previse toga osim povratka na situciju kakva je bila 1990-e -- sa BiH kao suverenom gradjanskom republikom, izmijesanim stanovnistvom, ravnopravnim narodima, itd. ali se to vise nikada nece desiti, bojim se. ni ratom ni mirom. sad, da li ima nekih nacina da se vratimo na nasto slicno ili blisko tome... ne znam... :-?
meni kozmeticke promjene ukidanja RS ne trebaju nego stvarne promjene na terenu i u ustavno-pravnom uredjenju drzave.
mostarac

Post by mostarac »

Kurt_Kombajn wrote:
umro je mostar wrote: 1. Da li misle da to svijet ne bi tretirao kao gradjanski rat, a u ovom slucaju to bi bio?
...ovo dvoje bi trebalo iskljucivati jedno drugo, ili?
umro je mostar wrote: 3. Da li misle da bi svijet podrzao jedan takav rat?
...daleko od toga da podrzavam rat, ali, onako realno, svijet bi zaboljela ona stvarka, kao sto ga je boljela i 92'ge...malo bi prikazali krv na tv-u i zdravo...danas se sve odradjuje parama i lobiranjem, pa valjda bi bosanci i hercegovci najbolje trebali znati sta znaci nadati se u "svijet", "javnost", "zapad", "intelektualce"...sve je to pepeo i dim...
umro je mostar wrote: 5. Da li misle da bi medjunarodna zajednica u ovom odnosu snaga i aktuelnom politickom trenutku podrzala stvaranje jedne 80% muslimanske drzave u srcu Evrope?
-pa gdje ih nabroja 80%, zivota ti?????
umro je mostar wrote:7. Da li misle da taj rat moze znaciti kraj BiH?
...tacno, mogao bi...samo sto ni sada bas nije mnogo drugacije glede toga...
AmirAga wrote: ja mislim da ce se sama ugasit ulaskom bih u eu.
...upravo suprotno, ako udje u eu, ostace vo vjeki vjekova...

...rat vjerovatno nije pravo rjesenje, ali ni gladjenje muda cetnicima narednih 100 godina, isto tako...
prva i druga tacka ne iskljucuju jedna drugu iz razloga sto bi se Srbija umjesala pod izgovorom da brani srspki narod u gradjanskom ratu, nesto slicno kao sto je to uradila hrvatska u ovom

sto se tice tovg odogovora na trecu i cetvrtu tacku mislim da se sada situacija malo obrce i da bi svijet itekako zaustavio ovaj rat svim silama iz hiljadu i jednog razloga, a izmedju ostalog i od straha od stvaranja nekog legla islamskog fundamentalizma u evropi.

sto se tice pete tacke vrlo je jednostavno jer ti je odnos Bosnjaci:Hrvati 4:1 minimum, a Srba bi bilo taman za sjemena.

sa tackom 7 se djelomicno mogu sloziti, ali sada ima nada u opstanak BiH a sa novim ratom mislim da bi sve nade bile pokopane
Panta Rei

Post by Panta Rei »

MA KAKAV CRNI RAT!!!Valjda nam malo ovaj što nas je pregazio, pa neko hoće još! Ako neko hoće rat, nek uzme pušku i nek ide u Irak pa nek ratuje! Ne mogu da vjerujem da je nekome uopšte palo na pamet da bi mogao opet ratovati!
:x
Ukinuti RS - SVAKAKO, ali to će se uraditi nekim drugačijim putem. Ne skoro, nažalost, ali nadam se da će ipak biti nekad ubrzo.
:-D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Cuj pitanja "Kako ukinuti RS?"
Nista se ne treba brinuti, ona sama ima takav nacin funkcionisanja da se samounistava... samo polako... :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

gavrilo wrote:
danas wrote:vjerovo bi da ne smijes da pridjes svojoj kuci, u kojoj rahat sjedi neki bradonja...

takvi problemi se mogu rijesiti na drugi nacin. koliko znam imovina je vracena ili se jos uvjek vraca
Aha, samo je pitanje kako gdje kojom dinamikom ide... malo da slikovito docaram: kao da poredis dial-up i ADSL... :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

daduli_sa wrote:Aha, samo je pitanje kako gdje kojom dinamikom ide... malo da slikovito docaram: kao da poredis dial-up i ADSL... :roll:
daduli nisam upucen kojom dinamikom to tacno tece :roll: ali logicno je da ce svako da dobije svoje ... sve ostalo bi bilo apsurdno :-?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Genocidnu tvorevinu se jedino lobotomijom njenih stanovnika moze ukinuti.
da pamtis

Post by da pamtis »

hem republika hem srpska hem na mojoj livadi napravljena

nego u ustavu RS-a stoji da se prica bosanskim jezikom na toj teritoriji, pa kako to da se na srpskoj zemlji ne prica srpskim jezikom??(citaj ustav rs)
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

da pamtis wrote:hem republika hem srpska hem na mojoj livadi napravljena

nego u ustavu RS-a stoji da se prica bosanskim jezikom na toj teritoriji, pa kako to da se na srpskoj zemlji ne prica srpskim jezikom??(citaj ustav rs)
Gdje si to procitao?
Član 7.

U Republici je u službenoj upotrebi srpski jezik ijekavskog i ekavskog izgovora i ćirilično pismo, a latinično pismo na način određen zakonom.
Na područjima gdje žive druge jezičke grupe u službenoj upotrebi su i njihovi jezici i pisma, na način određen zakonom.
http://www.vladars.net/lt/zakoni/ustav.html

Ali ova je dobra:
Član 1.

Član 1. zamjenjen je Amandmanom XLIV, koji glasi:
"Republika Srpska je država srpskog naroda i svih njenih građana".
Drzva svih gradjana, a pogotovo ako su Srbi :lol:
Post Reply