Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...

Post Reply
danas

Post by danas »

sudnjidan wrote:
danas wrote:kontate li vi sarkazam :-) :-) :-)
Draga moja Danas, covjek se uci dok je ziv, bas kao u slucaju Seade Palavric. :lol:
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem :D :D :D
Saian

Post by Saian »

da nam je ovo usmeno prenio imali bi shanse da po tonu provalimo, a ovako bez smajlija slova ko slova, hebi ga ili to "sudnjidan" vec ima izgradjen renome kao cijenjen sarkazmlija :D :D :D , ako je to sluchaj onda se ja "izvinjajem" :D (e ovo je vec cinizam :D)
Saian

Post by Saian »

Jel Seada ona sto je izjavila : "Slovensko mlijeko nije radioaktivno, slovensko mlijeko je malo radioaktivno" :D :D :D , ako jest onda bih se ja iznenadio da je nisu izabrali na tu funkciju, ovako je with the flow, presli smo sa "nista nas ne smije iznenadit' " na "nista nas ne moze iznenadit' " , sve delegat do delegata :roll:
wanderer

Post by wanderer »

A wrote:
profko wrote:glasajte za bilo koga,za bilo kog aiz opozicije samo nemojte za vladajuce stranke
molim vas zaobidjite i stranku za bih jer su oni jedina stranka koja je cijelo vrijeme u vlasti.
Trebalo bi glasati za onu opozicionu stranku koja ima najvise sansi da dobije, da se glasovi ne bi rasprsili na outsidere.
Trebalo bi glasati za one koji ce donijeti sustinske promjene, a ne "njihove" podobne zamijeniti "svojima".

Elem, da se vratim na temu i postove ovdje, jer i oni ilustriraju jedan nacin razmisljanja koji je ujedno i osnovni razlog sto nam je Palavricka sada ustavni sudija.

Naime, problem uopce nije to sto je Palavricka bila spremacica sa 18 i diplomirala sa 30, vec sto je pravni diletant prve klase, a takvih ima dosta i medju onima koji su napamet bubali pa diplimirali u 24-oj. Cinjenica da je i beskrupulozni, okorjeli skorojevic mahalalskog mentalnog sklopa stvar ne cini nimalo boljom.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Saian wrote:
da nam je ovo usmeno prenio imali bi shanse da po tonu provalimo, a ovako bez smajlija slova ko slova, hebi ga ili to "sudnjidan" vec ima izgradjen renome kao cijenjen sarkazmlija :D :D :D , ako je to sluchaj onda se ja "izvinjajem" :D (e ovo je vec cinizam :D)
Prihvaceno. :D

P.S. One koji misle da gore ne moze, moram razocarati. Ex-cistacica i nova sudinica Ustavnog suda pohadja ubrzani kurs engleskog i mini-kurs diplomatije kako bi svoju impresivnu biografiju obogatila ambasadorskom karijerom. Jos je neizvjesno hoce li njene planove u diplomatiji pokvariti angazman u Ustavnom sudu BiH, ali je izvjesno da to mogu uraditi glasaci na izborima u oktobru 2006. Naime, nova ekipa ambasadora i diplomatskih predstavnika bira se na osnovu rezultata izbora 2006... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

profko wrote:...molim vas zaobidjite i one prepravljeno-mod. iz stranke za bih jer su oni jedina stranka koja je cijelo vrijeme u vlasti.....
Ovdje Bajramović iz Demokratske stranke Roma.
Dajte se malo korigirajte brat...
pitt

Post by pitt »

sudnjidan wrote:
Saian wrote:
Prihvaceno. :D

P.S. One koji misle da gore ne moze, moram razocarati. Ex-cistacica i nova sudinica Ustavnog suda pohadja ubrzani kurs engleskog i mini-kurs diplomatije kako bi svoju impresivnu biografiju obogatila ambasadorskom karijerom. Jos je neizvjesno hoce li njene planove u diplomatiji pokvariti angazman u Ustavnom sudu BiH, ali je izvjesno da to mogu uraditi glasaci na izborima u oktobru 2006. Naime, nova ekipa ambasadora i diplomatskih predstavnika bira se na osnovu rezultata izbora 2006... :D

i kaze neko amerika zemlja snova...........Jebo njih....vidi sta ti je Bosniam Dream :D:D
nineac

Post by nineac »

Ovo je stvarno definitivni dokaz da mi izgleda stvarno nemamo vis enikakve nade. Moja mati je u pravosudju 30 godina, sa 27 imala polozen pravosudni, a zavrsavala pravni fakultet u sarajevu kada nije bilo tople vode za tusirati se, i po 6 mjeseci nije mogla kuci u bjeljinu. Bila je sudija, tuzioc u zenici sada advokat, i dan danas se bori kako da naplati svoja potrazivanja od iste te drzave koja je seadu poslala na ustavni sud.
Svaka im Cast!
Ja samo mogu preporuciti svima koji imaju do jedno 35g da se hvataju noge, definitivno!
Vingo

Post by Vingo »

Nije mi dobro...nije mi dobrooooooooo
Ne mogu da vjerujem, odoh gledat dnevnik
Hajd nek zaimaju jos malo, dok mogu...
danas

Post by danas »

Vingo wrote: Hajd nek zaimaju jos malo, dok mogu...
dok mogu... koja utjeha... :roll:
pa i kad odu (ako odu), toliko su nakrali i stete uradili, da spasa vise i nece biti... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

Ustav Bosne i Hercegovine

Član VI
Ustavni sud

1. Sastav

Ustavni sud Bosne i Hercegovine sastoji se od devet članova.

(a) Četiri člana bira Predstavnički dom Federacije, a dva člana Skupština Republike Srpske. Preostala tri člana bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava nakon konsultacije sa Predsjedništvom.

(b) Sudije će biti istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda. Svako ko udovoljava takvoj kvalifikaciji i ima pravo glasa može biti imenovan za sudiju Ustavnog suda. Sudije koje bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava ne mogu biti državljani Bosne i Hercegovine ili bilo koje susjedne države.

(c) Mandat sudija imenovanih u prvom sazivu biće pet godina, izuzev ako podnesu ostavku ili budu s razlogom razriješeni na osnovu konsenzusa ostalih sudija. Sudije koje su imenovani u prvom sazivu ne mogu biti reimenovani. Sudije koje će biti imenovani nakon prvog saziva služiće do navršenih 70 godina života, izuzev ako podnesu osvaku ili budu s razlogom razriješeni na osnovu konsenzusa ostalih sudija.

(d) Za imenovanja koja se budu vršila nakon isteka perioda od pet godina od prvih imenovanja, Parlamentarna skupština može zakonom predvidjeti drugačiji način izbora troje sudija koje bira Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava.
2. Procedure

(a) Većina svih članova suda sačinjava kvorum.

(b) Sud će, većinom glasova svih članova, usvojiti svoj poslovnik o radu. Sud će voditi javne rasprave, a svoje odluke će javno obrazlagati i objavljivati.
3. Jurisdikcija

Ustavni sud će podržavati ovaj Ustav.

(a) Ustavni sud je jedini nadležan da odlučuje o bilo kojem sporu koji se javlja po ovom Ustavu između dva entiteta, ili između Bosne i Hercegovine i jednog ili oba entiteta, te između institucija Bosne i Hercegovine, uključujući ali ne ograničavajući se na to:

* Da li je odluka entiteta da uspostavi poseban paralelan odnos sa susjednom državom u skladu sa ovim Ustavom, uključujući i odredbe koje se odnose na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.
* Da li je bilo koja odredba ustava ili zakona jednog entiteta u skladu sa ovim Ustavom.

Sporove može pokrenuti član Predsjedništva, predsjedavajući Vijeća ministara, predsjedavajući, ili njegov zamjenik, bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine; jedna četvrtina članova/delegata bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine, ili jedna četvrtina članova bilo kojeg doma zakonodavnog organa jednog entiteta.

(b) Ustavni sud također ima drugostepenu nadležnost u pitanjima koja su sadržana u ovom Ustavu, kada ona postanu predmet spora zbog presude bilo kojeg suda u Bosni i Hercegovini.

(c) Ustavni sud je nadležan u pitanjima koja mu je proslijedio bilo koji sud u Bosni i Hercegovini u pogledu toga da li je zakon, o čijem važenju njegova odluka ovisi, kompatibilan sa ovim Ustavom, sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama i njenim protokolima, ili sa zakonima Bosne i Hercegovine; ili u pogledu postojanja ili domašaja nekog opšteg pravila međunarodnog javnog prava koje je bitno za odluku suda.
4. Odluke

Odluke Ustavnog suda su konačne i obavezujuće.
Zar Zlatko Lagumdzija nije dobio spor na sudu oko drzavnog udara protiv ove tuzlanske metlomahacice i kako onda jedna takva persona moze imati moralne kvalitete da bude sudija. Da ne govorim o ostalim, jer je zena mozda genije, pa je bila neshvacena dok je metlom mahala.
Jebote pa dotakli smi dno dna i svaki dan kad mislim da nema dalje mi odemo jos vise u tri prelijepe p.m.
Fair Life

Post by Fair Life »

SeaDA

Image
[size=150]Seada Palavrić - Biography[/size] wrote:Date and place of birth:

10. November 1954. Tuzli, Bosnia and Hercegovina

Education:

College degree

Foreign languages:

passive knowledge of English

Civic status:

Married

Email:

[email protected]

Biography:

Education: Primary and secondary education in Tuzli. Graduated with a Law degree in University of Sarajevo in 1984 and passed her bar exam in 1995.

Occupations: In Tuzla: 1993.-94. Secretary of the district council of Tuzla; 1994.-96. Secretary of the canton Council in Tuzla 1997. Defence lawyer in canton Tuzla; In Sarajevu 1998. Assistant to the federal Minister of Justice; 1998.-2002. Representative of the Bosnia and Herzegovina Federation in the House of Human Rights Law; 1996.-2002. Member of Parliament in the Federation of BiH and member of the legal committee; 2002. until today member in the House of Representatives in the BiH Assembly and deputy chairman of the Committee on Foreign Affairs; chief of the SDA club; member of legal committee; member of the delegation of the Assembly of BiH Parliamentary Council in OSCE-a; Member of the committee for gender equality in BiH; member of the joint commission of the Parliament of BiH for security and defence policy and supervision on the work of defence and security on the BiH level. Political engagements: 2001 until today vice president of the Party fro Democratic Action SDA.
Seada Palavric
File Format: PDF/Adobe Acrobat
nineac

Post by nineac »

Ovo Pasiv english je vrhunac!
danas

Post by danas »

nineac wrote:Ovo Pasiv english je vrhunac!
vrhunac :D cega :D :D :D
:roll:
nineac

Post by nineac »

Vrhunac cega? Nemam pojma nemogu definisati! Titovi ministri poslije IIsv.rata su imali diplome sa sorbone, a mi nismo u stanju na kljucnu funkciju u drzavi postaviti osobu koja eto bar engleski govori. Nemam rjeci, ovo me danas toliko dotuklo da je to ludnica :(
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:Na vrhuncu... cega?
K'o biva... engleski joj na vrh(uncu) jezika, al' ne moze da se sluzi njime (engleskim... ne jezikom).
Last edited by Fair Life on 06/12/2005 21:00, edited 2 times in total.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

nineac wrote:Vrhunac cega? Nemam pojma nemogu definisati! Titovi ministri poslije IIsv.rata su imali diplome sa sorbone, a mi nismo u stanju na kljucnu funkciju u drzavi postaviti osobu koja eto bar engleski govori. Nemam rjeci, ovo me danas toliko dotuklo da je to ludnica :(
Ma, dobro sto ne govori engleski ali ni arapski. HEJ!!!
danas

Post by danas »

Fair Life wrote:K'o biva... engleski joj na vrh jezika, al' ne moze da se sluzi s njime.
ma ona to sve razumije, ulazi joj u mozak :D :D :D pasivno :D osmozom ili tako nekim procesom :D :D :D :lol: :lol:

da nije tuga i zalost, covjek bi se i smijao... :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Zena koja je bila glasnogovornik (bolje reci glavni huskac) u slucaju "mafija protiv drzavnih udarnika" nije zasluzila poslije toga ni cistacica da bude...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Saian wrote:Jel Seada ona sto je izjavila : "Slovensko mlijeko nije radioaktivno, slovensko mlijeko je malo radioaktivno" :D :D :D , ako jest onda bih se ja iznenadio da je nisu izabrali na tu funkciju, ovako je with the flow, presli smo sa "nista nas ne smije iznenadit' " na "nista nas ne moze iznenadit' " , sve delegat do delegata :roll:
Pored svog jada oko teme ovog topika ja oplakah od smijeha :D :D :D
nineac

Post by nineac »

Nema sta uvjek nadju nacina da opovrgnu onu "nemoze gore biti"
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nego, mislite li da ce ostati na ovom? Pojeo vuk magarca!

Ja stvarno ne mogu vjerovati da ce ovo proci - da jedna politicka kuja postane clan Ustavnog suda... Valjda ce se aktivirati neki mehanizmi koji ce to sprijeciti...
danas

Post by danas »

nineac wrote:Nema sta uvjek nadju nacina da opovrgnu onu "nemoze gore biti"
vidis kako su sposobni... :lol:
:shock: :(
danas

Post by danas »

kub lajkan wrote:Valjda ce se aktivirati neki mehanizmi koji ce to sprijeciti...
neki mehanizmi ?!? kao na primjer, koji? :?

a sada cemo tek po prvi put istinski shvatiti smisao izreke "kadija te tuzi, kadija ti sudi..." :-?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Jel se na tu funkciju dolazi na odredeni vremenski rok, neodredjeno, stalno, dozivotno, moze li neko da mi/nam to malcice bolje objasni...
Post Reply