N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...

Forum za humanitarne akcije.
Locked
edu

Post by edu »

ja ovo tek sad vidjoh.. :shock: :shock: ..nek' sam zato ostavio 36 postova na odjavnici i prijavnici.. :D :D :D

odavno nismo nekoga obradovali.. :-) :-) :-) ..vakat je bio.. :-) :-) :-)

podjela paketica..odlicno..odlicno..kako se samo toga nisam ja sjetio.. :D :D ..nemam razumnijeg objasnjenja nego da se kiksevi desavaju i najboljim.. :D :D :D ..helem..do nove godine nas dijeli 25 dana..sta to znaci..to znaci da..ako hocemo ovo da uradimo da moramo sto prije poceti..jer poucen ranijim iskustvom..znam da za slicne akcije treba dosta vremena..(doduse..ona je bila malo obuhvatnija..)..helem..kyodo..ziro racun i sl..to moramo provjeriti sa supkom.. :D ..ciji je nick crocop..vjerovatno negdje mahmura..jer..dapace.. :D ..davis cup je u pitanju.. :D :D :D ..iako on vise voli one seljacke.. :D ..sportove..ud'ri nogom i to..(nick vam sve govori.. :D :D :D )..ukoliko on(o).. :D ..pristane da opet idemo preko istog ziro racuna onda je pola posla vec obavljeno..ukoliko budemo opet morali otvarati ziro racun ja se dobrovoljno javljam da to necu ganjati.. :D :D :D ..helem..lace spomenu domove za nezbrinutu djecu..ja bih predlozio da to bude dom za djecu oboljelu od cerebralne paralize..vladimir nazor..negdje iza robota u hrasnom..ako ste za..odlicno..znaci prvo trebamo usaglasiti KOME?..ja bih volio da se ovaj put zaobidje narodna kuhinja..i tetka zilha..(bez nekog posebnog razloga.. :? :D )..ali volio bih da mi to uradimo..mi kupimo..mi napravimo paketice..mi odnesemo..djeca sretna..ne zbog toga da to bude MI..MI..MI..nego cisto zbog osjecaja..vise radili..bolji osjecaj..(najlakse je pare dati..)..tako da ako zelimo to uraditi..potrebno je sto prije poceti...

predlazem..mircy nek' bude djeda mraz..u bordo kostimu..
:D :D :D

i da..svakako..edu je za! :-) :-) :-)
Lace

Post by Lace »

flora.sa wrote:
danas wrote:
Lace wrote:evo recimo...neka vam cilj bude neki od domova za djecu :-?
da, da -- odlicna ideja... :)
kako se sada zove dom ljubica ivezic? pokusati nesto tu?
ili Mjedenica?
ma sva djeca iz mjedenice uglavnom zive sa svojim roditeljima osim ako su daleko pa su u domu tokom skolske godine jer je dom skola internetskog tipa

mislim da je djeci iz bjelava nekako potrebnije...ima njih koji imaju roditelje ali vecina nema
Bumbar

Post by Bumbar »

Vingo wrote:Nemojte me pogresno shvatiti, ali Dom Bjelave je veoma medijski zastupljen i velik broj donacija bilo koje vrste ide upravo njima.
Mozda da se fokusiramo na neku "Nevidljivu" djecu...puno ih je, sirom zemlje. Da samo znate koliko se djeca u Pazaricu (dom za djecu sa pp) obraduju samo kad im se neko pojavi, a kamoli sta donese...
Rado cu se raspitati, ako ste zainteresovani
Dobra ideja :)...rajo sta kazete?
farky

Post by farky »

edu wrote:ja ovo tek sad vidjoh.. :shock: :shock: ..nek' sam zato ostavio 36 postova na odjavnici i prijavnici.. :D :D :D

odavno nismo nekoga obradovali.. :-) :-) :-) ..vakat je bio.. :-) :-) :-)

podjela paketica..odlicno..odlicno..kako se samo toga nisam ja sjetio.. :D :D ..nemam razumnijeg objasnjenja nego da se kiksevi desavaju i najboljim.. :D :D :D ..helem..do nove godine nas dijeli 25 dana..sta to znaci..to znaci da..ako hocemo ovo da uradimo da moramo sto prije poceti..jer poucen ranijim iskustvom..znam da za slicne akcije treba dosta vremena..(doduse..ona je bila malo obuhvatnija..)..helem..kyodo..ziro racun i sl..to moramo provjeriti sa supkom.. :D ..ciji je nick crocop..vjerovatno negdje mahmura..jer..dapace.. :D ..davis cup je u pitanju.. :D :D :D ..iako on vise voli one seljacke.. :D ..sportove..ud'ri nogom i to..(nick vam sve govori.. :D :D :D )..ukoliko on(o).. :D ..pristane da opet idemo preko istog ziro racuna onda je pola posla vec obavljeno..ukoliko budemo opet morali otvarati ziro racun ja se dobrovoljno javljam da to necu ganjati.. :D :D :D ..helem..lace spomenu domove za nezbrinutu djecu..ja bih predlozio da to bude dom za djecu oboljelu od cerebralne paralize..vladimir nazor..negdje iza robota u hrasnom..ako ste za..odlicno..znaci prvo trebamo usaglasiti KOME?..ja bih volio da se ovaj put zaobidje narodna kuhinja..i tetka zilha..(bez nekog posebnog razloga.. :? :D )..ali volio bih da mi to uradimo..mi kupimo..mi napravimo paketice..mi odnesemo..djeca sretna..ne zbog toga da to bude MI..MI..MI..nego cisto zbog osjecaja..vise radili..bolji osjecaj..(najlakse je pare dati..)..tako da ako zelimo to uraditi..potrebno je sto prije poceti...

predlazem..mircy nek' bude djeda mraz..u bordo kostimu..
:D :D :D

i da..svakako..edu je za! :-) :-) :-)
ne vjerujem da ce pristati :roll:

i farky je za! :-)
flora.sa

Post by flora.sa »

ako je problem samo giro racun, eo ja cu se raspitati kako to sve ide?

tj., da otvorimo novi, ali u tom slucaju mijenjamo banku :D :D

ok? :-)
Lace

Post by Lace »

flora.sa wrote:
danas wrote:
Lace wrote:evo recimo...neka vam cilj bude neki od domova za djecu :-?
da, da -- odlicna ideja... :)
ili Mjedenica?
bivsi dom ljubica ivezic je sada poznat pod nazivom dom bjelave
Vingo

Post by Vingo »

Ponavljam, djeci u Bjelavama svako malo neka firma daje donacije. Neka, tako i treba!
Ali ovi ovdje http://zavodpazaric.org/galerija.php
ili na jos mnogo ovakvih mjesta
su zaboravljeni....
flora.sa

Post by flora.sa »

Lace wrote:
flora.sa wrote:
danas wrote: da, da -- odlicna ideja... :)
ili Mjedenica?
da lace znam, ali ja sam predlozila i Mjedenicu kao neku soluciju, no evo vec si rekla da oni svi uglavnom zive sa roditeljima, tako da ipak ostaje neki dom za nezbrinutu djecu kao solucija.
digger

Post by digger »

flora.sa wrote:ako je problem samo giro racun, eo ja cu se raspitati kako to sve ide?

tj., da otvorimo novi, ali u tom slucaju mijenjamo banku :D :D

ok? :-)
Go ahead flora.sa; make my day!

U vezi ostalog:

Nemojmo da PRVO vidimo kome treba. Svakome treba. PRVO je da dobijemo racun i O-D-M-A-H svi posaljemo nesto love.

Drugo, DAJTE DODATNE PRIJEDLOGE KOME. Dok to analiziramo, novac treba da pocne da stize.

Flora.sa: Ti treba jos jednu da ucinis ako mozes. Porazgovaraj sa domom na Bjelavama tj., direktorkom,
kako se ovo moze na brzaka ostvariti. Jel' moze?

Narode, bar 1600 forumasa ce ovo posjetiti. Neka cetvrtina u prosjeku podari po 50 KM, pa ce to biti "lova do krova!"

Hajde, pozurimo. Dosta smo srali mjesecima po forumu: vrijeme je za akciju!
pitt

Post by pitt »

Ne bi bilo zgoreg pokusati pomoci mozda i neki drugi dom sem LJ.I. ovo zato sto smo njima vec jednom pomogli. A domova i djece kojima se moze pomoci je puna bosna. Licno bih volio pomocinajvise djeci srebrenice.
Sto se same akcije tice, dijaspora moze poslati pare a vi lokalni domorodci mozete donjet po koju novu igracku. Toys For Tots sto bi rekli braca ameri.

ovako to mi radimo svake godine:
Private Wealth Management will be sponsoring the 5th Annual Toys for Tots Drive this Holiday Season. Please join us in supporting this worthwhile cause and get a special “reward” for your generosity! The Details: Drop off a new, unwrapped toy, with your name on it, for a child age 4 to 13, on December 8th or 9th at *********on the 37th floor and receive 2 of *********Famous Chocolate Chip Cookies! Put a smile on the face of a child in need and enjoy a few cookies with your friends in Private Wealth Management
Vingo

Post by Vingo »

JU DJEČIJI DOM «BJELAVE»SARAJEVO
DOM PORODICA ZENICA
DOM ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA TUZLA
DJEČIJI DOM MOSTAR MOSTAR
DJEČIJI DOM DUGA GRADAČAC
DJEČIJI CENTAR MOST ZENICA
Dječiji Dom 'Rada Vranješević' ,Banja Luka
Dom za djecu i omladinu Kiseljak ,Kiseljak Višegrad
digger

Post by digger »

OK, da smanjimo nepotrebno gubljenje vremena i moguce argumente pro-contra, daj da se dogovorimo:

-- Ako imate prijedlog za donaciju, dajte ime i lokaciju, i ukratko obrazlozite zasto. Ne bi bilo lose da prethodno nazovete obdaniste/dom/ili vec sta, i pitate koliko sticenika imaju jer nam je to veoma vazan podatak.

-- Nakon toga, daj da vidimo sta je stvarno logicno, koliko nam je dug pokrivac, i kako cemo podijeliti obzirom da svako dijete nesto treba.

Ima li ko dopunu ili bolji prijedlog?
pitt

Post by pitt »

bez ikakvih politickih i vjerskih konotacija.........ako je problem organizovati do nove godine, nije problem ni da bude "tek onako" akcija i poslije. Bolje je i zakasnati za praznike al sve fino i konkretno organizovati...a ne sve zbrzati.
danas

Post by danas »

problem collective (in)action :-)
nemamo puno vremena; a kao sto digger kaze, puno smo palamudili po forumu, daj da nekoga obradujemo.

ja ne znam sta mogu odavde da ucinim, osim da posaljem lovu. recite ako jos sta mozemo uciniti. pitt-ova ideja je dobra, samo treba skontati i od koga se i gdje mogu kupiti novogodisnji paketici...
pitt

Post by pitt »

ma moze se ba skontati da od para od dijaspore se uzmu slatkisi a lokalci nek skupe igrace i samo zapakovati u neke fine kese i to je to. Bolje nego davat pare nekom lihvaru. naravno, najbolje bi bilo srediti sa nekim supermarketom (kao za operation tetka) koji bi mozda dao neki popust ili promovirao akciju na svojim lokacijama.
danas

Post by danas »

PS vec sam postavila link za organizaciju "obrazovanje gradi BiH" koju vodi jovo divjak. oni imaju racun, na koji se moze donirati iz inostranstva.

ne znam samo da li rade ista po pitanju paketica, jer najvise ulazu u obrazovne svrhe... ali mozda, ako napravimo kolekticni racun u ime "sa-x" i kazemo da je ovo namjenska donacija, i pristanu za paketice? ne znam, mozda neko iz SA moze da provjeri?
pitt

Post by pitt »

gdje je ona mahalusha MIRci kad je potrebna :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:gdje je ona mahalusha MIRci kad je potrebna :D:D
bash vala :lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

flora.sa wrote:
Lace wrote:
flora.sa wrote: ili Mjedenica?
da lace znam, ali ja sam predlozila i Mjedenicu kao neku soluciju, no evo vec si rekla da oni svi uglavnom zive sa roditeljima, tako da ipak ostaje neki dom za nezbrinutu djecu kao solucija.
odgovarala sam na pitanje koje je postavila danas (sorry ako te zbunilo to sto si upala u citat :D)
Lace

Post by Lace »

Vingo wrote:Ponavljam, djeci u Bjelavama svako malo neka firma daje donacije. Neka, tako i treba!
Ali ovi ovdje http://zavodpazaric.org/galerija.php
ili na jos mnogo ovakvih mjesta
su zaboravljeni....
vjerovatno si u pravu :)
Lace

Post by Lace »

pitt wrote:Ne bi bilo zgoreg pokusati pomoci mozda i neki drugi dom sem LJ.I. ovo zato sto smo njima vec jednom pomogli. A domova i djece kojima se moze pomoci je puna bosna. Licno bih volio pomocinajvise djeci srebrenice.
Sto se same akcije tice, dijaspora moze poslati pare a vi lokalni domorodci mozete donjet po koju novu igracku. Toys For Tots sto bi rekli braca ameri.

ovako to mi radimo svake godine:
Private Wealth Management will be sponsoring the 5th Annual Toys for Tots Drive this Holiday Season. Please join us in supporting this worthwhile cause and get a special “reward” for your generosity! The Details: Drop off a new, unwrapped toy, with your name on it, for a child age 4 to 13, on December 8th or 9th at *********on the 37th floor and receive 2 of *********Famous Chocolate Chip Cookies! Put a smile on the face of a child in need and enjoy a few cookies with your friends in Private Wealth Management
a gdje ces naci djecu srebrenice...pitanje je na koju djecu mislis (onu koja je u srebrenici ili onu koja je raseljena/protjerana?)...i btw ako mislis na raseljene/protjerane trebas krenuti od nekog udruzenje raseljenih/protjeranih srebrenicana...racunajuci da imaju malu djecu ...uzmi u obzir da je vecinu udruzenja sacinjavaju majke srebrenice ciji su sinovi pobijeni a mozda da su ostala njihova djeca..tj unucad
Last edited by Lace on 05/12/2005 17:20, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Pa mislio sam na neko da neko od tih udruzenja ima neku evidenciju. Vjerovatno bi izasli u susret.
digger

Post by digger »

Daj da vidimo sta ima.

Sto Pitt rece, nije ni vazno samo za Novu godinu, ali bi bilo bolje ako moze. Bice i 17% jeftinije!!! Zato, dajte da ciljamo na Novu.

Drugo, nemojmo nabaciti teret "lokalcima" da pakuju. To je komplikovano: kupi, pakuj, salji...

Prosli put za Zilhu nas dobar saradnik su bile HOSE prodavnice, pa sto im ne dati sansu da naprave paket sa slatkisima i necim drugim sto prodaju (travaricu :) ) pa da se to podijeli. Oni imaju i mogucnost da preko svojih kamiona posalju grupno u odredjene institucije. Ako nece HOSE, imaju profesionalci koji pakuju. Neka neko pita Mercator ako HOSE ne moze.

@VINGO: Mozes li naci kontakte za ove sto si listao i da ih pitas za kontakt i broj djece...?

C'mon guys: Let's M O V E !
digger

Post by digger »

seka wrote:evo da se opet pridruzim akciji.
Dobrodosla! Flora.sa se ponudila da ovo ispita oko ziro racuna.
Saian

Post by Saian »

Ja sam tamo od 17.12. negdje, pa ako nije kasno mogao bih pomoci i pri realizaciji samoj
Locked