Zar je ovo polozaj zene u islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nokia6170

#26 2 pitanja

Post by nokia6170 »

Volio bi da mi neko odgovori na dva pitanja?

1. ako je Kuran savrsena knjiga u kojoj je sadrzan smisao svega, koji je smisao hadisa da tumace nesto sto je savrseno? Ili postoji savrsenije od savrsenog.

2. u vezi sa prvim pitanjem. da li je igdje u Kuranu navedeno da ce sam kuran biti razradjen hadisima, tj. da li se hadisi igdje spominju u Kuranu?

Ja licno Kuran smatram svetim i savrsenim, a sve drugo treba da bude u sluzbi Kurana i saglasnosti sa njim, a ne obratno.
Dosta

Post by Dosta »

tigris wrote:ja sam jednom gledala predavanje na tv-u koje je drzao Ahmed Didat(ne znam kako se tacno pise) i neko je takodje upitao zasto je dozvoljeno to nasilje nad zenama u islamu(pitanje nije postavio musliman) i onda je to ovaj covjek objasnio: udarite zenu al cetkicom za zube.....znaci tako malo tako polako da ona to ne osjeti vec samo da je opomenes ......a u hadisu sam jednom proctala :udarite zenu kao sto biste udarili malo djete.....(to za mene znaci malo po straznjici) niposto nesto bolno i sl.
To za tebe znaci "malo po stražnjici"?! Ne kontam, jel te muž udarao četkicom malo po stražnjici ili neko dok si bila dijete? I tebi je to ok? Ono malo da je kinky, al ne previse da boli? :lol:
mr2

Post by mr2 »

:x :x :x ovo su necije majke,sestre :oops: :oops:

Image
stella_k

Post by stella_k »

mr2 wrote::x :x :x ovo su necije majke,sestre :oops: :oops:

Image
Jao.....strasno!!!
Mater mu glupu, kreten!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
mostarac

Post by mostarac »

nemoj tako. to je po kuranu :(
stella_k

Post by stella_k »

umro je mostar wrote:nemoj tako. to je po kuranu :(
Ma ne znam po cemu je, ali ovo je totalno nehumano, idiotski, ma nemam rijeci!!!! :x :x :x Koji su to hebeni kreteni, bagra. :x :x
stella_k

Post by stella_k »

I one jadnice, kako izgledaju.....Halo je li ova slika potice iz 21 stoljeca? :shock:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Meni se cini da je po glavi i po bubrezima!!!
stella_k

Post by stella_k »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:
Meni se cini da je po glavi i po bubrezima!!!
Ma ovo je po postojanju, po dostojanstvu !!!!!
Po zivotu.
FUJ!!!! Koja neljudskost!!! :x :x :x
mostarac

Post by mostarac »

i to sve pozivajuci se na boziju rijec :(

ja bi ovog heroja kastriro majke mi
stella_k

Post by stella_k »

umro je mostar wrote:i to sve pozivajuci se na boziju rijec :(

Imas pravo! Bez anestezije, naravno!! :oops:
mostarac

Post by mostarac »

stella_k wrote:
umro je mostar wrote:i to sve pozivajuci se na boziju rijec :(

Imas pravo! Bez anestezije, naravno!! :oops:
normala. sto bi nas narod reko malo prosto

"kur** na panj" :D
stella_k

Post by stella_k »

umro je mostar wrote:uvijek smo bili mastovit narod a posebno za svakojake vrste zajebancija :D
Da ti pravo kazem meni ovo nije bas nimalo zahebancija, ja bih ovo uradila najozbiljnije kad bih se ovog gada docepala!!!!! :x
Jeste li vidjeli onu "gradjevinu" iza njih, na sta ono lici?? Pa ona burad lijevo na slici....koji uzas i nered duse..ma strasno. :oops:
stella_k

Post by stella_k »

mr2 wrote::x :x :x ovo su necije majke,sestre :oops: :oops:

Image
Opet pogledah sliku...nigdje mu ja ne vidjeh "cetkicu za zube" vec toljagu!
Jos nek mi samo kaze da su ovo sve njegove zene, pa da se onesvijestim. :oops:
digger

Post by digger »

stella_k wrote:I one jadnice, kako izgledaju.....Halo je li ova slika potice iz 21 stoljeca? :shock:
Ovo je foto iz Afganistana: Taliban na djelu. Vjerovatno se vidio clanak jednoj od zena... :roll:
tigris

Post by tigris »

Dosta wrote:
tigris wrote:ja sam jednom gledala predavanje na tv-u koje je drzao Ahmed Didat(ne znam kako se tacno pise) i neko je takodje upitao zasto je dozvoljeno to nasilje nad zenama u islamu(pitanje nije postavio musliman) i onda je to ovaj covjek objasnio: udarite zenu al cetkicom za zube.....znaci tako malo tako polako da ona to ne osjeti vec samo da je opomenes ......a u hadisu sam jednom proctala :udarite zenu kao sto biste udarili malo djete.....(to za mene znaci malo po straznjici) niposto nesto bolno i sl.
To za tebe znaci "malo po stražnjici"?! Ne kontam, jel te muž udarao četkicom malo po stražnjici ili neko dok si bila dijete? I tebi je to ok? Ono malo da je kinky, al ne previse da boli? :lol:
ispalo je da ja to odobravam medjutim nije ,samo sam to navela kao primjer da ustvari ne smije biti nasilja nad zenom.Ovo sa cetkicom i djetetom je simbolika, po meni to znaci nikako.Pored ovakve slike naravno da moj primjer ispada smjesan i glup al stvarno mislim da nasilje nad zenom nije dozvoljeno ni u jednoj religiji .
jusuff

Post by jusuff »

tigris wrote:
Dosta wrote:
ispalo je da ja to odobravam medjutim nije ,samo sam to navela kao primjer da ustvari ne smije biti nasilja nad zenom.Ovo sa cetkicom i djetetom je simbolika, po meni to znaci nikako.Pored ovakve slike naravno da moj primjer ispada smjesan i glup al stvarno mislim da nasilje nad zenom nije dozvoljeno ni u jednoj religiji .
tvoj primjer nikako nije glup, naime istina je to sto si napisala.
ova slika ne pokazuje odnos islama prema zeni, naime, na slici ja nigdje ne vidim islam. vidim frajera sa nekakvim stapom koji tuce nekakvu zenu, ako neko na slici vidi islam, molio bih da mi ga pokaze
stella_k

Post by stella_k »

jusuff wrote:
tigris wrote:
Dosta wrote: To za tebe znaci "malo po stražnjici"?! Ne kontam, jel te muž udarao četkicom malo po stražnjici ili neko dok si bila dijete? I tebi je to ok? Ono malo da je kinky, al ne previse da boli? :lol:
ova slika ne pokazuje odnos islama prema zeni, naime, na slici ja nigdje ne vidim islam. vidim frajera sa nekakvim stapom koji tuce nekakvu zenu, ako neko na slici vidi islam, molio bih da mi ga pokaze
Jusuffe....Frajer sa stapom ima kratke pantalone, bradu i neku vrstu turbana na glavi. Zene na slici su potpuno pokrivene, ne vidi im se ni lice.
Ovakvih, samo mozda obucenih u druge boje (zene su obicno pokrivene crnim) ja vidjam u dijelu grada u kojem zivim bar deset na dan. Svi oni dolaze u obliznju dzamiju; ne znam sta rade tamo, prica se daklanjaju (muskarci)....Koliko je meni poznato, klanjaju muslimani...
Ne mislim da je samo ovo Islam, ali jeste jedna od njegovih slika.
:oops:
Ako grijesim, ispravi me.
stella_k

Post by stella_k »

Ovu si zaboravio...
Image

Pa zar ovo postoji, ljudi moji....uzas!!!
Last edited by stella_k on 05/12/2005 13:02, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

stella_k wrote:Ovu si zaboravio...
http://www.kavehroom.com/pictures%5CCuthand.jpg

Pa tar ovo postoji, ljudi moji....uzas!!!
Nisam zaboravio...

Tema je ipak "Polozaj zene u Islamu".

Za ostalo... upitaj Jusufa.
jusuff

Post by jusuff »

stella_k wrote:
jusuff wrote:
tigris wrote: ispalo je da ja to odobravam medjutim nije ,samo sam to navela kao primjer da ustvari ne smije biti nasilja nad zenom.Ovo sa cetkicom i djetetom je simbolika, po meni to znaci nikako.Pored ovakve slike naravno da moj primjer ispada smjesan i glup al stvarno mislim da nasilje nad zenom nije dozvoljeno ni u jednoj religiji .
Jusuffe....Frajer sa stapom ima kratke pantalone, bradu i neku vrstu turbana na glavi. Zene na slici su potpuno pokrivene, ne vidi im se ni lice.
Ovakvih, samo mozda obucenih u druge boje (zene su obicno pokrivene crnim) ja vidjam u dijelu grada u kojem zivim bar deset na dan. Svi oni dolaze u obliznju dzamiju; ne znam sta rade tamo, prica se daklanjaju (muskarci)....Koliko je meni poznato, klanjaju muslimani...
Ne mislim da je samo ovo Islam, ali jeste jedna od njegovih slika.
:oops:
Ako grijesim, ispravi me.
stella, da li to znaci da svi muskarci kretkih pantalona klanjaju? ili tuku zene?
ja samo kazem da na slici ja ne vidim islam, a ti to mozes protumaciti kako zelis
dakle, ono u cemu se ne slazemo jeste to da ti kazes da ne mislis da je samo ovo islam, a ja kazem da ovo nije islam i da na ovoj slici nema islama
jusuff

Post by jusuff »

Fair Life wrote:
stella_k wrote:Ovu si zaboravio...
http://www.kavehroom.com/pictures%5CCuthand.jpg

Pa tar ovo postoji, ljudi moji....uzas!!!
Nisam zaboravio...

Tema je ipak "Polozaj zene u Islamu".

Za ostalo... upitaj Jusufa.
zasto bi pitala mene?
stella_k

Post by stella_k »

Image[/quote]

It shows two Taliban from department of Amro bil mahroof (Promotion of Virtue and Prevention of Vice, Taliban religious police) beating a woman in public because she has dared to remove her burqa in public.
stella_k

Post by stella_k »

Image

Ovdje je prisutan i drugi kreten. :x :x
Post Reply