kako si ti inteligentan decko...e hebo te onaj ko te dovede ovamobach wrote:Ako izmedju 7 i 9 sati ujutro stojite na autobuskoj stanici pod mostom na Ciglanama vidjecete ko izlazi iz tih autobusa iz Visokog, Kaknja, Tuzle, Zivinica... Prosjake i dzepare koje u toku dana vidjate po centru grada ili tramvajima. Na desetine osoba , Roma i NEROMA, nana, djece koja vam kasnije pruzaju ispruzenu ruku dok pijete kafu u kaficu., mladice3 bez staka koji u toku radnog vremena nose staku... Itd...I tako svaki dan iste osobe izlaze u isto vrijeme iz istih autobusa...
TO IM JE PROFESIJA.
Ako na istoj stanici stojite izmedju 4 i 8 poslijepodne vidjecete taj drustveni otpad kako ceka prevoz do kuce na tri sprata negdje u Visokom ili u Zivinicama. Prusunjate li se tim osobama i u7hvatite sta pricaju cucete da razgovaraju o "poslu". Posao podrazumjeva koliko su novca izmamili od naivnih gradjanja. Ili koliko su novcanika odradili.
Ovo je ozbiljan drustveni i socijalni problem.
Zato predlazem da se autobusi koji stizu iz unutrasnjosti obavezno kontroliraju od strane policije. I to po mogucnosti prije ulaska u grad negdje u Barama ili u Vogosci. Tim autobusima u nas grad stize kriminal a odlazi nas ukradeni novac.
fakat me iznervira...
ja sam iz tih istih autobusa izlazio bezbroj puta i znam da vecina ljudi unutra su studenti, učenici i oni koji eventualno prodaju po pijacama...prosijaka ako je i bilo bio je to mizeran broj tako da se i ne sjecam.
a mozda sam i ja prosjak?