magazin DANI-novi broj

Fair Life

#26 Re: w

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:Sreca pa imamo ove Semire.Jedan nam je otkrio piramidu a drugi ce nam evo izgleda otkriti sve drzavne tajne za koje vjerovatno ni CIA ne zna ali zna on Semir Halilovic jer je eto ko dijete prisluskivo sta mu babo prica sa dajdzom i amidzom....
Semiru su ubili majku diplomato a ocu su mu napakovali !!

Previse on ima da ganja istinu mada nece cijelu nikad saznati, jer Istina je pokopana na Kovacima.
zzzzz

Post by zzzzz »

wanderer wrote:
AmirAga wrote:Poslje rata svi generali...
Nsimo svi, samo oni koje SDA-garnitura nije uspjela pobiti.
Ne vjerujem da makar ti ne znas da ovo nije bio crno-bijeli svijet i da bi ostanak npr. jednog Sibera spasio ovu zemlju. Sjetimo se da smo imali Kneza (cini mi se da se tako zvao) u drugom korpusu.....i kako je zavrsilo
Onaj ko je htio da zna, znao je citav kostur ove price i prije. Nista ovdje ne iznenadjuje.

Nadam se samo da ce otkriti vise detalja vezane za neke od ljudi spomenutih u prvom dijelu feljtona.
Ni za koga iz ovih prica, niti Seve a ni one koji su proganjali Seve, ne bih mogao reci da su nevini.
Da ne pricam o Fikretu Muslimovicu ili onom, zaboravio sam mu ime, sto je bio optuzen za atentat na Cuperka. Na kraju balade vidim ga na vijestima vodi akciju na Vozucu :shock:

Sefera cijenim puno vise nego Delica npr. ali ne smijemo zaboraviti da je on imao jedinice koje su bile iskljucivo njemu odane 9 Motorizovana, 10 Brdska, I Samostalni i jedinica Zulfikar "Zuka". Dakle postrojbe ciji su dijelovi izmedju ostalog i na ovom forumu toliko puta prozivane kao oni koji su ocrnili Armiju BiH.

Mnogi se prihvataju kritike bez ikakvih argumenata.
wanderer

Post by wanderer »

zzzzz, ne kontam sta ovime hoces reci, ali hajde da ti probam odgovoriti... Siber je bio profesionalni vojnik prema kome smo se morali ponijeti puno bolje, bas kao i prema Divjaku. Ipak, opet mislim da je njihova uloga malo precijenjena -- sto vazi i za vecinu nasih generala. BiH nisu odbranili oni nego hiljade boraca koje nisu imale na raspolaganju audije glavnog staba. Tog Kneza se uopste ne sjecam, mada mi zvuci poznato -- hajde molim te malo pojasni.

Sto se tice Sefera, i on ispade nekakav spasitelj, sto je po meni -- opet --pretjerano. Kada je proglasen nacelnikom nije mi se to svidjelo samo zato sto je iz Sandzaka, cak su u saopstenju na TV to naveli kao jednu od osnovnih informacija. Pretpostavljao sam sta ce cetnici i domaci malogradjani napraviti od toga. Sada kada vidim ko su bile alternative, ipak mi je drago da je tako bilo. Medjutim, neovisno o svemu tome, cinjenica je da je njemu SDA poguzli-garnitura predvodjena starim KOS-ovcima napakovala toliko toga da je ukaljala sve ono sto je Armija RBiH posteno stvorila. Za to bi po meni trebali bar na dozivotnu robiju. A ubistvo subruge i badze je prica za sebe -- oko toga bi u svakoj normalnoj zemlji odavno letjele funkcije i presudjivalo bi se naredbodavcima i izvrsiteljima.

Sto se Seva tice, i to je uglavnom poznato, a detalji ce tek sada poceti izlaziti na vidjelo. Sjecam se kada nas je negdje ujesen 92 posjetio momak koji je bio sa nama -- dosao u crnoj uniformi, prica o Sevama gdje je kao prekomandovan, i o njihovim metodama i ciljevima. Tada mu niko nije vjerovao -- jednostavno je zvucalo kao nekakav "crnjak" naucne fantastike.

Sto se tice tih brigada, i ta "odanost" mislim da je bila pretjerana. Po nekim poluinformacijama iz druge ruke cak mislim da je pocesto bio na rubu svadje sa Cacom i da ga je bar donekle pokusao kontrolirati. A Caco je pred hapsenje insistirao da razgovara samo sa Alijom...
stella_k

#29 Re: w

Post by stella_k »

DiplomataSaSela wrote:
E. Jaganjac wrote:
DiplomataSaSela wrote:Sreca pa imamo ove Semire.Jedan nam je otkrio piramidu a drugi ce nam evo izgleda otkriti sve drzavne tajne za koje vjerovatno ni CIA ne zna ali zna on Semir Halilovic jer je eto ko dijete prisluskivo sta mu babo prica sa dajdzom i amidzom....
ja obozavam seljake kada su u svom prirodnom ambijentu i bave se svojim poslom. Od kako su krnuli u diplomatiju crno nam se pise.

Nije Semir jedini, istu ili slicnu pricu bi moglo napisati na hiljade gradjana Republike BiH.
A ja opet volim vas gradjane kad vako fino znate sve pa mi sve zalivije i zalivije sto niste ovde bili 92' da ovo sredite kako treba.Nego ste grijali guzice po Americi i osnivali razne kongrese.Sad bi nam vjerovatno bilo med i mlijeko...jebiga...
Prisjeti se molim te, gdje je grijao guzicu onaj Sacirbej, sto je novac (koji su donirali izmedju ostalog i gradjani BiH u dijaspori) toliko potreban za odbranu nase zemlje potrosio u svjetskim kockarnicama kupujuci bjelosvjetskim princezama kojekakve preskupe drangulije....I da je bio samo jedan Sacirbej...
Kako to, da su se "posteni" politicari, nekada piljari, pravnici u kojekakvim varoskim opstinama itd. toliko obogatili da sada vaze za "biznismene"...?
Kako je i zasto propala "SASA" (Savremena Administracija Sarajevo), ko ju je upropastio, oduzeo poslovni prostor na atraktivnom mjestu i otvorio "preduzece" za pranje prljavog novca...?

Bila sam cijelo vrijeme agresije na moju zemlju u glavnom gradu, okruzena vanjskim i unutarnjim lesinarima tako da sam kompetentna da govorim o ovome...

Vec godinama mi se uzasno gade svi ti prevaranti koji vode ovu napacenu zemlju u totalnu propast, gade mi se i oni koji glasaju za njih...
To moze samo u Bosni...
Biti slijep pored ociju.
zzzzz

Post by zzzzz »

Istina je da Cacu niko nije mogao kontrolisati ali su sve ove jedinice slusale radje Sefera nego Delica (ako su uopste nekoga slusale)

Sefer je bio dobar izbor u svakom slucaju bolji od Delica ali meni ide na zivce kad balavci ovde pocnu palamuditi o zlocinu u Grabovici, pripisujuci ga Aliji a pojma nemaju zasto. Vidjele zabe da se konji potkivaju pa i one digle nogu.
Ovo je samo jedan u nizu primjera.

Akcija Neretva 93' je bila skoro pa privatna Seferova akcija u kojoj se na zalost desio zlocin. Ubjedjen sam da za taj zlocin ne postoji komandna odgovornost i da Sefer ne snosi odgovornost sto je i u Hagu dokazao ali oni koji poznaju odnose u tadasnjem vrhu Armije znaju da onda ni Rasim Delic ne moze biti odgovoran, koliko god nam bio nesimpatican. Rasim Delic nije imao nikakav uticaj na jedinice koje su ucestvovale u toj operaciji.

Dugo je izmedju Sefera i Alije postojala nesuglasnost u vezi sa sukobima sa jedinicama HVO-a. Alija je isao linijom manjeg otpora i politikom toplo-hladno u pregovorima sa Zagrebom pa je od toga zavisio i intenzitet ratovanja na linijama sa snagama HVO-a.
Mnoge je to nerviralo pa i Sefera, Senad Hadzifejzovic je zbog kritike takve politike ostao bez posla na tv bih, niko od boraca se sa tim nije slagao (medju njima i moja malenkost) ali moram priznati da se na kraju dobro zavrsilo...Vasingtonskim sporazumom.
Neretva 93' je bila samo kulminacija tih nesuglasica, Sefer je pokrenuo akciju iako nije imao saglasnost Delica i Izedbegovica.

Meni samo idu na zivce ovi supljaci da su bili ovi a ne oni sve bi bilo super. Kad ih pitas da to malo obrazloze, veze nemaju zasto to kazu, obicno je razlog sto im je jedna strana simpaticna a druga nije.
To sto ja vise gotivim Sefera od Delica ne smije dovesti u pitanje istinu.

btw
Knez je bio prvi komandant II Korpusa Armije BiH (tada jos uvijek staba TO) Upitna je poslije bila njegova odredba da se koncentrise prema Koridoru i Posavini (kako kazu, u toj akciji smo debelo izradjeni od strane hrvatskih snaga sa druge strane koridora) a da se odustane od spajanja sa enklavom Srebrenica i usmjeravanjem snaga ka Podrinju.
Ubrzo nakon toga je smjenjen. Napominjem da su ovo informacije kakve smo mi dobijali u Sarajevu, koliko su frizirane....ne znam. Neka kazu ovi iz Tuzle ali i oni iz donjeg Podrinja.
wanderer

Post by wanderer »

Sto se tice Neretve 93, ne vjerujem da je bas bila Seferova privatna akcija. Lako je moguce da je ideja bila njegova, ali to nikada ne bi mogao izvesti bez Deliceve i Alijine podrske... Sem toga, vjerovatno im je i odgovaralo da se Halilovic malo skloni. Ne vjerujem ni da su mu ovi te zlocine namjestili, ali ne bih bio iznenadjen da su zatvorili oba oka kada su bivsi KOS-ovci to iskoristili i pokusali dokazati Seferovu krivicu. Sto se potrebe za samom akcijom tice, to ponajbolje znaju oni koji su tada bili u Hercegovini (posebno Mostaru), i koji su bili u uzasnoj situaciji.

Eh sad, sto se tice Delicevog uticaja, to nije nikakvo cudo. Caco i Celo nisu postovali nikakav autoritet u startu, a kada im je doveden nekakav Delic za komandanta, i to kao kasni prebjeg iz JNA... Za Sefera su imali bar neko postovanje jer je sa njima organizovao odbranu pred rat i bio je bez dlake na jeziku -- za razliku od Delica koji je igrao po strogo partijskoj muzici.
DiplomataSaSela

#32 Re: w

Post by DiplomataSaSela »

stella_k wrote:
Bila sam cijelo vrijeme agresije na moju zemlju u glavnom gradu, okruzena vanjskim i unutarnjim lesinarima tako da sam kompetentna da govorim o ovome...
.
Bio sam i ja i zato sam onako odgovorio...samo sumnjam da ce neko ko je u ratu imao 12 godina otkriti nam sve drzavne tajne jer mu ni babo ne zna tacno sve.
O ostalom i ja razmisljam kao i ti
Fair Life

Post by Fair Life »

Tajne, pa bile one i drzavne, se otkrivaju na osnovu naknadnih saznanja... pogotovo ako postoje tragovi u pisanoj formi sa autenticnim potpisima.

Naravno da dvanaestogodisnjak ne moze otkriti nikakvu tajnu po osnovi njegovih tadasnjih (ratnih) sjecanja.

Veliki broj forumasa je spreman povjerovati da ce "drugi Samir" otkriti tajnu staru 20.000 godina na osnovu (jos uvijek u oblacima) "visocke piramide", a sumnja u sposobnost Samira Halilovica i njegovog oca Sefera da otkrije tajnu staru 12 godina.

Haj' molim te...
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:Tajne, pa bile one i drzavne, se otkrivaju na osnovu naknadnih saznanja... pogotovo ako postoje tragovi u pisanoj formi sa autenticnim potpisima.

Naravno da dvanaestogodisnjak ne moze otkriti nikakvu tajnu po osnovi njegovih tadasnjih (ratnih) sjecanja.

Veliki broj forumasa je spreman povjerovati da ce "drugi Samir" otkriti tajnu staru 20.000 godina na osnovu (jos uvijek u oblacima) "visocke piramide", a sumnja u sposobnost Samira Halilovica i njegovog oca Sefera da otkrije tajnu staru 12 godina.

Haj' molim te...
Haj vidjecemo kad procitamo sve...
Dobrusky

Post by Dobrusky »

DiplomataSaSela wrote:
Ja niti sta tvrdim niti izgleda sta znam nego se radujem sto cu evo konacno saznat.Kontam bio sam i ja u ratu pa steta bi bilo da ne znam sve...jebiga sad ce nam Semir kazat.A sto se tice Cengica bio je u Turskoj i hapo pare a Delic je bio tamo gdje i svi nasi generali u JNA osim generala Prazine naravno...
Nije tacno, prika moj. Kad je sefer komandovo Pofalickom bitkom, Rasim Delic je bio zajedno sa cetnicima.

I ne mlati zivota ti. Vrijeme je da izadje djelo na vidjelo. ;Mora se skinut maska sa Alijinog izdajnickog lica i razkrinkati zlocinacka organizacija sa skracenim imenom SDA.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

definiraj novi broj
da pamtis

Post by da pamtis »

mislim komadanti su ginuli vrlo, vrlo zagonetno
MESIC, Hajro - Kapetan Hajro

ZMAJ OD MAJEVICE
Napomena: Umjesto biografije za sada objavljujemo ovaj prilog. Nadamo se da ce nam nasi posjetioci poslati odgovarajucu biografiju za ovu rubriku. Redakcija!
Budući da kao komandir Stanice milicije u Ugljeviku nije prihvatio zaraznu srbizaciju svega i svačega, te nije iskazao traženu lojalnost srpskim vlastima, morao je ići iz tog kraja. Sa grupom odvažnih momaka iz svoje Trnave obreo se u Teočaku. Tu je našao nešto pristalica za rat protiv četnika, ali većina žitelja nerado su u svojoj sredini gledali ove “buntovnike” koji su im remetili “san o mirnom suživotu sa komšijama”. Tek, valjalo je ići dalje. A dalje se moglo samo kroz šume, mimo neprijateljskih utvrđenja, preko čuvene Zečije kose - za koju su se vojske u svim ranijim ratovima otimale - pa do Vitinice.
U ovoj sredini Hajro i njegovih dvadesetak momaka naišli su na bolje raspoloženje za suprostavljanje agresoru. Naročito je to važilo za mladiće koji su bili presretni da se pojavi neko ko bi ih mogao predvoditi.
Pošto je dao upustva o organizovanju odbrane tamošnjih sela, sa nešto većom grupom momaka Hajro odlučuje da krene u pomoć legendarnim braniteljima zvorničke “Kule”. Najprije su pokušali preći preko Kalesije, ali u ovom mjestu nisu naišli na razumjevanje. Nije bilo vremena za gubljenje, pa je uslijedio povratak prema sapanjskim selima, a zatim pohod prema Zvorniku - niz sapanjsku dolinu.
Još prije stupanja u borbene okršaje kapetan Hajro nameće se izuzetnom voljom, snagom i izvanrednim razumjevanjem vojne situacije. Tako stiče i ogroman autoritet među vojnicima, koji su bezpogovorno slijedili njegove namjere.
Sa “Kule” su stizale vijesti o sve jačim najezdama četničkih snaga, čvrsto riješenih da zauzmu ovo strateško uporište. Hajro i momci spuštajući se preko Debeljaka, Nezuka, zaseoka, Klise i Brane crvenog mulja na Đulićima do Dardagana gdje su postavljene barikade i time zapriječena komunikacija prema Sapni. Četnici su započeli djejstva sa svojih položaja na ]irilovom brdu i Kovačevcu. Nakon smrti prvog našeg borca prihvaćena je borba. Ispoljivši neviđenu hrabrost i umijeće Hajro i borci razbijaju neprijateljske položaje i stižu do mosta u Ceru.
U saradnji sa Hasetom Tirićem i njegovim specijalcima iz Bijeljine, te kapetanom Senadom komandirom Pariotske lige, bilo je planirano više akcija na tom području. Međutim, izostala je dogovorena podrška iz muslimanskih sela - Đulića i Klise. tada stiže i teška vijest da je “Kula” pala. Uslijedili su dogovori - šta dalje. Hajro i dalje ispoljava ratobornost i zalaže se za nastavak borbi, revoltiran četničkim porukama: Pala je Kula, sutra ćete i vi!
Ipak, uvažio je rezon kapetana Senada, da moraju izbjeći četničko okruženje, jer bi došlo do sloma tadašnjeg ustaničkog i vojničkog jezgra Sjeveroistočne Bosne sa posljedicama pogubnim za čitavu regiju. Tako su odlučili da izvuku snage prema sapanjskom kraju.
Zatim slijede svakodnevne bitke za odbranu Zaseoka (gdje hrabro gine kapetan Senad), Nezuka, Goduša, Vitinice i Kovačevića. Četnike su ti napadi koštali stotine žrtava. U organizaciji odbrane, na ovom kraju Hajri su pomogli kapetan Džemail Spahić i kapetan Šemsudin Muminović, kasnije komandant Opštinskog štaba OS Zvornik. Hajrini borci: Babak, Bobe, Mujo i mnogi drugi često vrše uspješna ofanzivna borbena dejstva na teritoriji koje su pod kontrolom četnižkih snaga. u nekoliko navrata razbijena su neprijateljska utvrđenja u Ravnim Njivama, Brđanima, Odžačini, te djelovima Boškovića, Malešića i Šetića.
Teočak je dugo vremena bio u okruženju, ali četnici nisu žurili sa napadima na tom kraju računajući ionako da je to njihova teritorija. Za to vrijeme momci iz bošnjačkih sela tog područja, prikrivajući se, prolaze i priključuju se Hajri. Neki od njih upadali su u zasjede i doživjeli tragičnu sudbinu.
Kada je bošnjačkom narodu teočanskog kraja zaprijetilo masovno odvođenje u konc-logore i druga stradanja, Hajro se sa vojskom probija u Teočak i organizuje odbranu koja do danas uspješno odolijeva elitnim jedinicama SAO Semberije i Majevice prekinuvši važnu komunikaciju Bijeljina - Priboj. Uviđajući snagu ustaničkog pokreta koji je izazvao nemir i nesigurnost u srcu četničke teritorije, Hajri se sa uvažavanjem počinju obraćati četničke vođe Dubajić, Mauzer i ostali - stalno nudeći pregovore i primirja. I tu onda demonstrira vrhunsku vojnu i političku taktiku. Nastavlja s pregovorima ali istovremeno priprema velku “Majevičku oluju” oslobodilački slalom kroz četnička utvrđenja. Uz pomoć i sadejstva boraca sapanjskog kraja Hajrina vojska, iz dana u dan, ruši četnička uporišta: Laze, Čaklovicu, Čaire, Rastošnicu, Vsiljeviće, Zavid, Rožanj, Skakovicu. Time je obezbjeđena komunikacija Teočak - Goduš. Za oko 15.000 civila u teočanskom kraju to je postao put nade i spasa. Da nije bilo kapetana Hajre i njegovih momaka konc-logori bi bili dopunjeni sa novih 15.000 ljudi, od kojih mnogi ne bi ostali živi.
Na slobodnoj teočanskoj teritoriji organizuje se uzorna vojna i civilna vlast. Provodi se regrutacija i obuka mladih vojnika u tamošnjoj kasarni, vrše se pripreme za buduće oslobodilačke zahvate, jer čovjek Hajrinog kova nije mogao imati mira dok čitava Bosna ne bude slobodna. Autoru ovih redova, koji je jedini puna četiri mjeseca u sredstvima informisanja govorio o ovom nenadmašnom vojskovođi i čovjeku, koji ga je nazvao “umjetnikom rata” - u nekoliko je navrata pominjao svoju ogorčenost zbog toga što su mu neki “foteljaši” iz regionalne komande pripisivali da je sirovi seoski lider, buntovnik koji vodi neki svoj rat. Bio je to veliki moralni grijeh “birokrata” koji su u rat ušli, ako su uopšte ušli, kad je Hajro već iza sebe imao odbranjena i oslobođena prostranstva.
On je vodi svoj rat onoliko koliko je morao, jer da je čekao nekakav “zajednički rat” ne bi bile spašene desetine hiljada ljudi sapanjskog i teočanskog kraja, ne bi bilo slobodnih teritorija bez kojih se ne bi odbranila ni Sprečanska dolina, a može se pretpostaviti kakav bi to bio dodatni teret za branitelje Tuzle.
Srećom, narod ga je dobro razumio i čvrsto mu je vjerovao. Legenda o kapetanu Hajri, kao spasitelju naroda i nenadmašnom vojskovođi, davno je prešla granice zvorničko-teočanskog ratišta.
A legende ne nastaju i ne ostaju tek tako. Hajro je poginuo u najplemenitijoj misiji. Pokušao je da otvori koridor prema opkoljenom i napaćenom narodu Kamenice, onom narodu koji mjesecima umire od gladi i četničkih najezda, onim herojima koji su nadčovječanskim naporima očuvali veliku slobodnu teritoriju, koji su mjesecima apelovali, molili, zvali - a niko prije Hajre nije se našao da im pomogne. Slučajna smrt (ako u ratu ima slučajne smrti) spriječila ga je da ne zada odlučujući udarac, već razbijenim agresorskim snagama između Sapne i Kamenice.
Noć uoči pogibije - pjevao je sa čuvenim goduškim komandirom - Jusom Jusićem Bonzom pjesmu o “Zmaju od Bosne”.
Kažu da ju je ponavljao bar deset puta. I imao je pravo da je pjeva, jer se u ovom ratu ponajviše približio legendi “Zmaja od Gradačca”.

Knez je bio prvi komandant II Korpusa Armije BiH (tada jos uvijek staba TO) Upitna je poslije bila njegova odredba da se koncentrise prema Koridoru i Posavini (kako kazu, u toj akciji smo debelo izradjeni od strane hrvatskih snaga sa druge strane koridora) a da se odustane od spajanja sa enklavom Srebrenica i usmjeravanjem snaga ka Podrinju.
Ubrzo nakon toga je smjenjen. Napominjem da su ovo informacije kakve smo mi dobijali u Sarajevu, koliko su frizirane....ne znam. Neka kazu ovi iz Tuzle ali i oni iz donjeg Podrinja.
II Korpus nikada nije imao plan da se spoji sa Kamenicom, Cerskom, Srebrenicon, jedini plan je bio razmjena teritorije. Poslali su oko 50 vojnika da obave taj plan, tada je palo Snagovo Kamenica G. Brdo, njihov plan je prekinuo Naser, kada je pohapsio vojnike koji su stigli iz Tuzle u opkoljenu Kamenicu, sta je bilo sa tim vojnicima najbolje zna AID koji je pokrenuo operaciju "guber". Poslije toga dolazi do pada Cerske i Srebrenica je bila totalno opkoljena, od tada se vise niko i nije borio za Srebrenicu.........
Cerska
Konjevic Polje
Kamenica kod Zvornika
Teritorij oko Srebrenice
teritorij oko Zepe
Igman
Bjelasnica
Trnovo
Rogoj
Teritorij oko Gorazda sve do Rudog
Prostor na Nisickoj visoravni.
Mjesta koja su pala poslije smjene Halilovica
da pamtis

Post by da pamtis »

Sjecam se kada nas je negdje ujesen 92 posjetio momak koji je bio sa nama -- dosao u crnoj uniformi, prica o Sevama gdje je kao prekomandovan,
mozda zanimljiva informacija, vojnici koji su dosli u opkoljenu teritoriju podrinja su svi bili u crnim uniformama, a ljudi koji su branili tu teritoriju su u rov isli sa sjekirama.......
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

SEVE nisu izmisljene i po vjerodostojnim informacijama koje imamo pokusale su ubiti Sefere i ubijale su patriote RBiH, koji su se borili za cjelovitu RBiH. Cinjenica da protiv te cetnicke jedinice ubica ni jedna dosadasnja dejtonska vlast nije pokrenula istragu znaci da danasnje izdajnicke vlasti stoje iza njih, odmosno ubistava patraiota RBIH u toku rata. Kako kaze Abdulah Sidran, mi im sutnjom pomazemo da uzivaju "plodove" izdaje i zlocina.
doktor30

Post by doktor30 »

e sada ne trebamo svi biti previse pametni.
hajmo da vidimo sta e biti dalje u sljedecem nastavku od kojeg ocekujem da ce sve potresti.

sto se tice Diplomate sa sela,
vidi ovako majsotre
ko god i kako kod i odakle god nam dobio informacije hvala mu vrelika i na hrabrosti i na svemu.

ovdje se sve suti zataskava,presucuje.
mislim da je vrijeme da se sve razotkrije i ja podrzavam Semir aHalilovica maximalno.
neka ima neko ko ce sve staviti na stol pa odakle god mu neka je.
na kraju krajeva imas uz knjigu i cd za dokumentima i audio razgovorima
prema tome nema lazi nema prevare.
prvi nastavak u danima "pobise nam alijini zlikovci familiju" je uzas ovoga rata
kako ih nije stid pucali su u osnivaca i komandanta Armije

Puna podrska knjizi Drzavna tajna!!!!
Dobrusky

Post by Dobrusky »

doktor30 wrote:e sada ne trebamo svi biti previse pametni.
hajmo da vidimo sta e biti dalje u sljedecem nastavku od kojeg ocekujem da ce sve potresti.

sto se tice Diplomate sa sela,
vidi ovako majsotre
ko god i kako kod i odakle god nam dobio informacije hvala mu vrelika i na hrabrosti i na svemu.

ovdje se sve suti zataskava,presucuje.
mislim da je vrijeme da se sve razotkrije i ja podrzavam Semir aHalilovica maximalno.
neka ima neko ko ce sve staviti na stol pa odakle god mu neka je.
na kraju krajeva imas uz knjigu i cd za dokumentima i audio razgovorima
prema tome nema lazi nema prevare.
prvi nastavak u danima "pobise nam alijini zlikovci familiju" je uzas ovoga rata
kako ih nije stid pucali su u osnivaca i komandanta Armije

Puna podrska knjizi Drzavna tajna!!!!

P O T P I S U J E M !!!
profko

Post by profko »

POTPUNA PODRSKA SEMIRU HALILOVICU I KNJIZI DRZAVNA TAJNA!!!!

JEDVA CEKAM NASTAVAK
stella_k

Post by stella_k »

Mozda je (ili nije) koincidencija da knjiga izlazi uskoro...

Sve sto se desava....Pregovori EU sa BiH, Paddy izjavljuje da u EU ne mozemo ici sa nacionalnim vodjama...pa ova knjiga...
Momak ili ima m*da ko lubenice, ili ima iza ledja nekog nedodirljivog, nekog ko smatra da to treba pustiti u javnost...i sama cinjenica da je uspio doci do nekih podataka koji su okvalificirani kao drzavna tajna, govori mnogo...

Nadam se da ce ova knjiga pokrenuti lavinu u Bosancima, i da ce na sljedece izbore izaci pametniji....

Semire, svaka cast!
Fair Life

Post by Fair Life »

stella_k wrote:(...)
Nadam se da ce ova knjiga pokrenuti lavinu u Bosancima, i da ce na sljedece izbore izaci pametniji...
(...)
Bog te cuo, ali "znam ja nas..."
stella_k

Post by stella_k »

Fair Life wrote:
stella_k wrote:(...)
Nadam se da ce ova knjiga pokrenuti lavinu u Bosancima, i da ce na sljedece izbore izaci pametniji...
(...)
Bog te cuo, ali "znam ja nas..."
Neka, pusti ti to....
Previse se desilo u ovih "10 najtezih godina zajedno"...loseg....
Djeca iz rata su postali mladi ljudi....a mladost je uvijek najjaca!

A ako i ovi izbori budu kao i ovi ranije.... :(
Iskreno, malo se bojim zbog dijaspore...do sada je SDA imala jaku podrsku ljudi iz vana jer su glasali nacionalisti a ova normalnije raja na izbore nije uopste izlazila....
I u BiH dosta ljudi nije glasalo....Glasali su najvise opet nacionalisti iz sva tri tabora, dok su gradjanski orjentirani cak izbjegavali izbore po principu "nemam za koga da glasam", tako da su nacioni opet pobijedili...
Zachatah temu, izvini, omace mi se.... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

@ Stela... glasovi dijaspore da se u sol pretvore ne bi dovoljno bilo ni za dorucak vama u BiH.
stella_k

Post by stella_k »

Fair Life wrote:@ Stela... glasovi dijaspore da se u sol pretvore ne bi dovoljno bilo ni za dorucak vama u BiH.
Nemoj me pogresno shvatiti...ja ne osudjujem.....
Radi se o tome da se sa tim glasovima cine takve kalkulacije da ti se zamanta. Strasno.
Pusur

Post by Pusur »

Sto se tice muda Semirovih ne treba zaboraviti da je ne tako davno pokusan atentat na njega ispred porodicne kuce i da je pucano na njega iz pistolja! Sto se tice izbora i dijaspore ja mislim da je dijaspora najmanji problem. Radio sam na svim izborima u Osce poslije rata i vjeruj da najveci problem je selo i ono sta nacionalne stranke rade za ljude na selu. SDA, SDS, HDZ kupuju ljude sa sela tako sto im dovedu asfalt ili rasvetu u selo i oni su njih kupoli za sva vremena. LJudim sa sela je to ianako bio najveci san i sto se tice toga oni su njih kupili za sva vremena. Skoro svaki put kad se brojali glasovi i prvo se broje glasovi iz grada dok vrece s listicima dodu sa sela i uvijek glasovi iz grada budu za gradsku inicijativu ali kakop dolaze sa sela tako se povecava broj glasova za nacionalne stranke.

To je problem a ne dijaspora jer ni oni u dijaspori bas ne glasaju nesto, boli i njih vise za BIH, dijaspori je BIH samo turisticka destinacija manje-vise. :D
kekec

Post by kekec »

Pusur wrote:Sto se tice muda Semirovih ne treba zaboraviti da je ne tako davno pokusan atentat na njega ispred porodicne kuce i da je pucano na njega iz pistolja! Sto se tice izbora i dijaspore ja mislim da je dijaspora najmanji problem. Radio sam na svim izborima u Osce poslije rata i vjeruj da najveci problem je selo i ono sta nacionalne stranke rade za ljude na selu. SDA, SDS, HDZ kupuju ljude sa sela tako sto im dovedu asfalt ili rasvetu u selo i oni su njih kupoli za sva vremena. LJudim sa sela je to ianako bio najveci san i sto se tice toga oni su njih kupili za sva vremena. Skoro svaki put kad se brojali glasovi i prvo se broje glasovi iz grada dok vrece s listicima dodu sa sela i uvijek glasovi iz grada budu za gradsku inicijativu ali kakop dolaze sa sela tako se povecava broj glasova za nacionalne stranke.

To je problem a ne dijaspora jer ni oni u dijaspori bas ne glasaju nesto, boli i njih vise za BIH, dijaspori je BIH samo turisticka destinacija manje-vise. :D
Nasa bolna istina ! :sad: :x
danas

Post by danas »

ma kome je SDA, HDZ ili SDS dovela asfalt ili rasvjetu u selo? :lol: :lol: :lol: :lol:
daj da i to vidim :lol: ovi debili napravili asfaltnog puta? ili rasvjete?!? :D ma dajte... :lol:
da oni svoje glasace kupuju necim konkretnim, kao cumurom ili asfaltnim putem... pa ni po jada... nego ih kupuju strahom... i gluposcu... :( :roll: :sad:
Post Reply