Bar nas je lako naci ako se izgubimo u snijegu.hananah wrote:Pr8 i Anais onda vi i prdite vise zimi nego ljeti, mislim zbog graha
ljub ljub vas Hana prduckave
Zimska hrana i topli napici
Moderator: anex
- flora.sa
i ono što ja volim da jedem (nisam vidjela da ljudi u sa to prave), a što su pravile moje rahmetli dajdžinica, je kuhani kiseli kupus sa suhim mesom, pravi se kao i "obični" kupus-koji ne volim, a okus ovog je...extra...
uh jedva čekam da se bačim na ovo...
uh jedva čekam da se bačim na ovo...
- flora.sa
pomjeri se s mjestasilentbob wrote:puno ti ove kiseline konzumiras....da nisi,nedaj boze,gravidnaflora.sa wrote:i više jedem kisele krastavce, paprike, turšiju...mljac....i naravno kiseli kupus...plus sarma od kiselog kupusa...
ma, volim ti ja kiselinu, a kisele krastavce...poebno odmah na jutro, nakon neke burne "pijane" noći...e onda ide tegla u krilo, pa fino udri viljuškom ili prstićima
- flora.sa
već sam napisala da mi grah nije omiljena hrana...posebno sa suhim mesom...ma bilo kojim mesom...silentbob wrote:a sta kazes na grah sa suhom koljenicom
ja volim samo onaj bijeli grah, i to solo bez mesa, a pošto ga moja stara nikada ne pravi bez mese, onda ga slabo i jedem...
bijeli grah, sa vrlo malo graha, više vode
- flora.sa
hvala na idejisilentbob wrote:imas onaj u Merkatoru "Prebranac",bez mesa,bijeli...samo ga zapeces u rerni....ma divota,probaj
pa upravo zato što ne volim puno tih zrna, tj.volim rjeđi grah, ne jedem pečeni grah...sjećam se da sam jednom jela kod prijateljice takav grah sa puno chillija, i baš mi je bilo muka...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Angela, ovo mi je previse posh
:D
Nemam sliku ali imam objasnjenje
:D
Čokanj - ono malo iz čega se pije rakija...
to je autohtona stvarka
:D:D
Nemam sliku ali imam objasnjenje
Čokanj - ono malo iz čega se pije rakija...
to je autohtona stvarka
-
silentbob
imas i obicni,bez mesa, malo rjedji,taj ce ti se svidjeti garantflora.sa wrote:hvala na idejisilentbob wrote:imas onaj u Merkatoru "Prebranac",bez mesa,bijeli...samo ga zapeces u rerni....ma divota,probaj, u svakom slučaju, ali ga ne volim ni zapečenog
![]()
...
pa upravo zato što ne volim puno tih zrna, tj.volim rjeđi grah, ne jedem pečeni grah...sjećam se da sam jednom jela kod prijateljice takav grah sa puno chillija, i baš mi je bilo muka...
-
hananah
najbolji grah:
malo ga obariti
izrezati bijeli i crveni luk, ljuta papricica i mrkva, sve prodinstati, dodati zacine (sol, biber, lovorov list) i kasiku brasna, onda vode malo dok se masa ne ujednaci, zatim jos malo vode i kad prokuha ubaciti obaren grah
kuhati dok se ne skuha haha i za prste oblizati
malo ga obariti
izrezati bijeli i crveni luk, ljuta papricica i mrkva, sve prodinstati, dodati zacine (sol, biber, lovorov list) i kasiku brasna, onda vode malo dok se masa ne ujednaci, zatim jos malo vode i kad prokuha ubaciti obaren grah
- flora.sa
hano...to je tohananah wrote:najbolji grah:
malo ga obariti
ali to je grah o kojem ja pričam i koji ja volim...(bez lovora, of course