Duh bez sjekire Poslano: 20. nov. 2005. 09:47
Ocean (citat):
U Ze bolnici, ne provociraju se samo pokrivene zene...SVE IH SE PROVOCIRA! Osoblje je uzas jedan: pocevsi od nadrkanih sestara koje su si umislile ko zna sto, pa do nadrkanih doktora...cast izuzecima naravno...
vjerovali ili ne, ali ja sam se u po poroda svadjala sa medicinskom sestrom....
Vidim da je ekipa na celu sa Hanom,skroz otisla od teme.
A sav odgovor je u postu iznad.
Bolnicko osoblje i doktori u svim drzavnim bolnicama su relativno lose placeni i bez kovertice nista .To svako zna.
Ako hoces da sesrtice budu fine ko lutkice,svakoj u padze po 50 KM,pa da vidis ljubaznosti i usluge.Bolnicko osoblje ne dijeli ljude na pokrivene i otkrivene,nego na one koji turaju u dzep i one koji to ne rade,a te, zna se sta ceka.Ko nije spreman da plati imace tretman dostojan,konc-logora bez obzira na vjeru i naciju.
Danas se za najmanju operaciju u Sarajevu,mora dati doktoru minimum 3-4 stotine.Ako nemas, nema te nigdje.
Taj proces mozemo nazvati srbizacijom bosanskog drustva.I situacija je jos gora u srpskim dijelovima,upravo zastrasujuca.
Kao prvo, molim te, ne guraj me u nikakvu ekipu.
Dalje, ti si taj koji je otisao sa teme a ne ja. Ja sam samo napisala ono sto jeste, ne spominjuci koliko su doktori i sestre placeni. Ne sumnjam da su nedovoljno placeni, ali to uopce nije tema. Govorim da su gotovo sve zene tretirane isto, bez obzira pokrivene ili ne...mada nimalo lijepo.
Svakoj zeni je potrebna ogromna podrska prilikom poroda i u svim medicinskim knjigama, naci ces koliko je vazno znati pruziti tu podrsku pacijentici. Medjutim...toga nema...sve sto cujes je: hajde bona sta se dernjas, opusti se glupaco...i slicno!!
Znas ko mi je najvise pomogao (izuzev doktora, kojem u mom slucaju skidam kapu s glave) ?? SPREMACICA! Ona mi je brisala lice vlaznom krpom, drzala ruku, i govorila , hajde duso, mozes ti to...
Pa hajde mi sada reci, koliko je ta spremacica placena i da li je placena da radi tudji posao?
Ponavljam opet, cast izuzecima...nismo svi isti...