Mehmed Alagic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Treba li Mehmed Alagci dobit jednu veliku ulicu u nekom od vecih gradova kao Sarajevo ili spomenik?

Treba
23
48%
Treba nesto manje
1
2%
Treba nesto jos vise
11
23%
Netreba
13
27%

Total votes: 48

Vodenjak

Post by Vodenjak »

ak-47 wrote:
zlata wrote:STAVRNO! Mahala jos ozivljava...od kad se njegove "casne vlasti" rijesila!
Opet suplja prica bez ikakvih argumenata po principu rekla kazala de neki primjer neki dokaz iznesi :shock: :shock: :x
Dokazi su izneseni na sudu u Bihacu i zbog istih je osudjen na par godina robije!
Ako te zanimaju, idi u sud!
A ako ti oni nisu dovoljni, onda ti ni ne trebaju!
Cilj ti je samo da provociras!
Neces uspjeti jer ima ljudi koji ipak nesto znaju i sami skontati.
Zivot u gustoj magli je daleko iza njih, sto se za tebe izgleda ne bi moglo reci!
zlata

Post by zlata »

ak-47 wrote:
zlata wrote:STAVRNO! Mahala jos ozivljava...od kad se njegove "casne vlasti" rijesila!
Opet suplja prica bez ikakvih argumenata po principu rekla kazala de neki primjer neki dokaz iznesi :shock: :shock: :x
Ma da! Muslimani ne smiju biti lopovi! :lol: :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja sve ove optuzbe uzimam sa rezervom jer je poznato da ti Bosnjaci prastaju sve sem uspjeha.
Dobar si im dok si jad i cemer pa da se oni mogu osjecati vrjednijim i da im se njihov zivot moze ciniti svrsishodnijim.

Kad pitam Sanjane sta zamjeraju Alagicu (obicno su negativni oni koji su zdusili, dok ga hvale oni koji su sa njim proveli vrijeme u Srednjoj Bosni 92-95) kazu napravio dvije kuce i asfaltirao put do svog sela :shock: .

Ja kazem da bi mu mi u Sarajevu dali jal' Momu jal' Uzeira da oslobodimo grad pa da ne moramo prodati pola Bosne za slobodu prijestolnice. Sad ovako imamo osjecaj krivice dok smo zivotom zivi (ne nasom zaslugom, vec onih koji su nas pripremali i vodili u ratu)

Ako ne po Alagicu, onda bi ja nazvao ulicu po 17 Krajiskoj jer znam koliko je srce bilo sarajevskim borcima, kad su ih ugledali 93' na Igmanu u odsudnim trenucima odbrane igmanskog koridora, izmedju Golog Brda i Malog Polja. Tad je upitanju bio opstanak Sarajeva, a samim tim Bosne i Hercegovine i Bosnjaka u njoj.

HVALA IM :bih:
Fair Life

Post by Fair Life »

Last edited by Fair Life on 21/11/2005 09:35, edited 1 time in total.
da pamtis

Post by da pamtis »

zlata wrote:
ak-47 wrote:
Ma da! Muslimani ne smiju biti lopovi! :lol: :lol:
zlata drugi put kada citiras nekoga moras navesti koga si citirala :D jel ovo Ceric rekao :lol: :lol: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zzzzz wrote:Ja sve ove optuzbe uzimam sa rezervom jer je poznato da ti Bosnjaci prastaju sve sem uspjeha.
Dobar si im dok si jad i cemer pa da se oni mogu osjecati vrjednijim i da im se njihov zivot moze ciniti svrsishodnijim.

Kad pitam Sanjane sta zamjeraju Alagicu (obicno su negativni oni koji su zdusili, dok ga hvale oni koji su sa njim proveli vrijeme u Srednjoj Bosni 92-95) kazu napravio dvije kuce i asfaltirao put do svog sela :shock: .

Ja kazem da bi mu mi u Sarajevu dali jal' Momu jal' Uzeira da oslobodimo grad pa da ne moramo prodati pola Bosne za slobodu prijestolnice. Sad ovako imamo osjecaj krivice dok smo zivotom zivi (ne nasom zaslugom, vec onih koji su nas pripremali i vodili u ratu)

Ako ne po Alagicu, onda bi ja nazvao ulicu po 17 Krajiskoj jer znam koliko je srce bilo sarajevskim borcima, kad su ih ugledali 93' na Igmanu u odsudnim trenucima odbrane igmanskog koridora, izmedju Golog Brda i Malog Polja. Tad je upitanju bio opstanak Sarajeva, a samim tim Bosne i Hercegovine i Bosnjaka u njoj.

Mi u klin, ti u plocu @zzzzz :-) :) !

Rat na stranu, ejvala mu za uradjeno, ali od rata na ovamo nisu problem dvije kuce i asfalt do sela...
Da je booogdo samo to... :( :oops:

I nije ti fer, hebiga...
Nemoj sad ubacivati 17. krajisku u ovaj kontekst! :roll:
mracni

#32 Mehmed Alagic

Post by mracni »

Da i ja kazem koju jer sam u ratu poznavao rahmetli generala Alagica.
Zlata fakat kenjas.Ja mogu reci da je bio veliki covjek,komndant i da je oslobodio ono sto nikome u onom usranom ratu nije poslo za rukom.Ovo je objektivno i istinito.Za kratko vrijeme je digao Sanski most na noge.Kakva bi Zlata bila na njegovom mjestu?Sad si za neizdrzati a kamoli da ti je malo vlasti u ruke.

Neka mu je vjecni rahmet
zlata

#33 Re: Mehmed Alagic

Post by zlata »

mracni wrote:Da i ja kazem koju jer sam u ratu poznavao rahmetli generala Alagica.
Zlata fakat kenjas.Ja mogu reci da je bio veliki covjek,komndant i da je oslobodio ono sto nikome u onom usranom ratu nije poslo za rukom.Ovo je objektivno i istinito.Za kratko vrijeme je digao Sanski most na noge.Kakva bi Zlata bila na njegovom mjestu?Sad si za neizdrzati a kamoli da ti je malo vlasti u ruke.

Neka mu je vjecni rahmet
Pa cekaj malo! Ko je rek'o da nije znao vojskovati? Rekla sam samo da je i borac i lopov! Nisam se ja po"kenjala" na njegovo herojstvo...neg'je on sam sebi! Dokazano i utvrdjeno...sudski...a ne samo na Mahalskom kahvenisanju! :P

Sto se tice neizdrzavanja...sve mi je jasno. Trebam presut'ti generalov lopovluk...i ko guska mahat glavom: "Kako Mracni kaze"!

Najiskrenije...nisam podnosila ni Titin kult..a kamo li ovih novih "oceva", "didova", "heroja" i mrtvaca!
Bosna_E

Post by Bosna_E »

zlata wrote:Pa Becho ako te zanima...pro-google
Hajde boga ti u tebe se sve zasniva na google i yahoo?
Pa cest je slucaj tamo da smo mi teroristi i ubice a srbi nevine zrtve jel i to tako mislis? Jelde sami smo sebi stavljali nagazne mine na Sarajevske ulice da bi na njima stradali ljudi koji krenu u redove za vodu? Ti ne vidis dalje od vlastitog nosa, ili si izgleda jedna od onih sto se svo vrijeme informisala preko SRNE i YUTEL-a. Sto se tice Alagica imao je greski nije perfektan, ali ko jeste? Svi zivi ljudi grijese. Rahmet mu veliki i zasluzio je mnogo sta.
halo

Post by halo »

Vodenjak wrote:
zzzzz wrote:Ja sve ove optuzbe uzimam sa rezervom jer je poznato da ti Bosnjaci prastaju sve sem uspjeha.

Mi u klin, ti u plocu @zzzzz :-) :) !

Rat na stranu, ejvala mu za uradjeno, ali od rata na ovamo nisu problem dvije kuce i asfalt do sela...
Da je booogdo samo to... :( :oops:

I nije ti fer, hebiga...
Nemoj sad ubacivati 17. krajisku u ovaj kontekst! :roll:
Pozdravljam njegove ratne uspjehe a o civilnim necu pricat posto nisam upoznat ali po meni ako vec pricamo o generalima jedini covjek koji zasluzuje ulicu ili trg je General Dudakovic nisam krajisnik govorim u svoje ime i mogu reci da me je taj covjek odusevljavo sa svojim 5 Korpusom svaka mu cast.U vrijeme kad je sve tapkalo u mjestu on je pravio takve poduhvate da sam se divio njemu i njegovim Borcima Svaka im Cast :thumbup: :bih:
savjest

Post by savjest »

Kip nikako .. ulice i vojni objekti

http://rapidshare.de/files/8186048/Gene ... c.jpg.html
Skljoco

Post by Skljoco »

savjest wrote:Kip nikako .. ulice i vojni objekti

http://rapidshare.de/files/8186048/Gene ... c.jpg.html
--------------------
pod jednim uslovom,
da se objekti oko tih mehledovih objekata nazovu po njegovim najblizim saradnicima koji su ga pratili u Travniku i sanskom Mostu !
Oni su zivi ... njima je mehmedova rehabilitacija i najpotrebnija .
Pospanko

Post by Pospanko »

Zlatu i slicne ribice bih bas volio vidjeti '95 na Vlasicu. Kako bi vi meni kuckali sa promrzlim prsticima.

Kada sam sreo Alagica '95 na Vlasicu, covjek nocima nije spavao, neobrijan, smrznut... da je imao 31212321123123... prekrsajnih prijava ja bih mu tolerisao. Jer je u ratu imao 92111121231212123... pobjeda koje su mu trebale donijeti takve privilegije od drzave tako da nebi imao potrebe za "lopovlucima" za koje ga optuzuju.

Jos kada bi znali ko ga to optuzuje i ko mu je to sudio. Oni isti koji su Celu i svu ostalu bagru oslobodili za ubistva.

Nek mu je rahmet dusi
Last edited by Pospanko on 26/11/2005 16:12, edited 1 time in total.
Skljoco

Post by Skljoco »

Pospanko wrote:Zlatu i slicne ribice bih bas volio vidjeti '95 na Vlasicu. Kako bi vi meni kuckali sa promrzlim prsticima.

Kada sreo Alagica koji vec nocima nije spavao, neobrijanog, smrznutog... da je imao 31212321123123 prekrsajnih prijava ja bih mu tolerisao. Jer je u ratu imao 12111121231212123 pobjeda koje su mu trebale donijeti takve privilegije od drzave tako da nebi imao potrebe za "lopovlucima" za koje ga optuzuju. Jos kada bi znali ko ga to optuzuje i ko mu je to sudio. Oni isti koji su celu i svu ostalu bagru oslobodili za ubistva.
---------------------
... i sve njegove pratioce i logisticare koji se vec jasno mogu prepoznati u borbi za lik i djelo Mehmeda Alagica .
Njegovom rehabilitacijom i oni bi se vratili u vode u kojima fantasticno plivaju ... i love u mutnom !
E , e , e , sto ste vi naivni hajde de al sto vi i nas smatrate budalama i naivnima ... Hm !
zlata

Post by zlata »

Pospanko wrote:Zlatu i slicne ribice bih bas volio vidjeti '95 na Vlasicu. Kako bi vi meni kuckali sa promrzlim prsticima.

Kada sam sreo Alagica '95 na Vlasicu, covjek nocima nije spavao, neobrijan, smrznut... da je imao 31212321123123... prekrsajnih prijava ja bih mu tolerisao. Jer je u ratu imao 92111121231212123... pobjeda koje su mu trebale donijeti takve privilegije od drzave tako da nebi imao potrebe za "lopovlucima" za koje ga optuzuju.

Jos kada bi znali ko ga to optuzuje i ko mu je to sudio. Oni isti koji su Celu i svu ostalu bagru oslobodili za ubistva.

Nek mu je rahmet dusi
Sto mu nisi dao svoju didovinu...i posavjetov'o da ne krade drustvenu. Il'si ti od onih "iz njegove Mafije" kojima je djelio pokraden harac! :lol:
Pospanko

Post by Pospanko »

pazi na rjecnik!!!
zzzzz

Post by zzzzz »

Dzabe pricas u vjetar Pospanko, mi smo dva svijeta i nikad im ne mozes predociti taj Vlasic ili Igman 93'. To se ipak mora dozivjeti da bi mogao cijeniti.

Sve se bojim da su americki ili ruski generali u II svjetskom bili cvjecke ali se njih istorija samo prisjeca po vojnim uspjesima. Ne interesuje ih previse jesu li bili kurvari, manijaci, lopovi ili diktatori. Danas ih se samo sjecaju kao pobjednika
Skljoco

Post by Skljoco »

zzzzz wrote: Dzabe pricas u vjetar Pospanko, mi smo dva svijeta i nikad im ne mozes predociti taj Vlasic ili Igman 93'. To se ipak mora dozivjeti da bi mogao cijeniti.

Sve se bojim da su americki ili ruski generali u II svjetskom bili cvjecke ali se njih istorija samo prisjeca po vojnim uspjesima. Ne interesuje ih previse jesu li bili kurvari, manijaci, lopovi ili diktatori. Danas ih se samo sjecaju kao pobjednika
-----------------------------------
Hm ... definicija sjecanja americkih generala nije tacna ali hajd neJa veze ... nego sta ti zelis rec ?
Da "oslobodioci" mogu i pljackati "oslobodjeno" ?
Pa , jebi ga , kakva je onda razlika izmedju srpskog i vaseg "oslobadjanja" ?
Pokusaj objasniti pa da vidimo !
zzzzz

Post by zzzzz »

Skljoco wrote:
zzzzz wrote: Dzabe pricas u vjetar Pospanko, mi smo dva svijeta i nikad im ne mozes predociti taj Vlasic ili Igman 93'. To se ipak mora dozivjeti da bi mogao cijeniti.

Hm ... definicija sjecanja americkih generala nije tacna ali hajd neJa veze ... nego sta ti zelis rec ?
Ne znam zasto i odgovaram na ovakve nebuloze ali eto da ti kazem da mi je draze da me "pljackaju" Alagici nego vasa sorta koja je izmilila iz svojih rupa nakon zavrsetka rata. Takvih je nazalost puno vise
Skljoco

Post by Skljoco »

zzzzz wrote:
Skljoco wrote:

Ne znam zasto i odgovaram na ovakve nebuloze ali eto da ti kazem da mi je draze da me "pljackaju" Alagici nego vasa sorta koja je izmilila iz svojih rupa nakon zavrsetka rata. Takvih je nazalost puno vise
-------------------------------
Znaci ... haj jebi ga , "Nasi smo" !
Znaci ... navalite "Bosnjaci" pljackati "Bosnjake" , nas ostavite na miru .
I nismo mi izmilili vec omaskom prezivili sto je tebi veoma krivo .
E jebi ga ,
Opet olovke u ruke i pisite bosanskohercegovacke Extreme pa spiskove Srbima , da vi "neprljate" ruke !
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pa ljudi(zlata i oni) sta je sa vama. Ovako u jednom intervju-u sa bosnjackog-fronta sa Stjepanom Siberom(clan generalstaba Armije RBiH) o kakve su vojnike htjeli pri stvaranju oslobodilacke armije on je rekao da su htjeli patriote, iskrene heroje, snazne borce ili jednostavno kako je sam rekao ljude iz bajke, i onda su uvidjeli da svako ko se zna borit i zeli branit Bosnu je dobar dok neradi zlocine. Alagic ne samo da je bio takav nego cak izveo ratne zasluge o kojima se mogu filmovi snimat i knjige pisat. A sta vi radite? Nazivate ga lopovom i neznam sta. Srbi i Hrvati svoje fasiste, agresore i zlocince slave dok vi nasim herojima trazite ako su nekad cokoladicu ukrali. Stvarno vise, covjek je heroj i gotovo a kao svi ostali nije bio perfektan.
Fair Life

Post by Fair Life »

Skljoco wrote:(...)
Opet olovke u ruke i pisite bosanskohercegovacke Extreme pa spiskove Srbima , da vi "neprljate" ruke !
Samo da kapu skinem Skljoco !!
Fair Life

Post by Fair Life »

Skljoco wrote:(...)
(...)
Moj rahmetli dide je uvijek govorio "Sacuvaj me boze okupacije, ali i oslobodjenja."
Pospanko

Post by Pospanko »

Jadni su oni koji ne vide dalje od svog kucnog praga. Takvih je na zalost najvise i zbog takvih je General Alagic sada rahmetli.

P.S."predhodni komentar koji je izbrisan, nije vrijedao nikoga i nije sadrzavao psovke"
Fair Life

Post by Fair Life »

Pospanko wrote:Jadni su oni koji ne vide dalje od svog kucnog praga. Takvih je na zalost najvise i zbog takvih je General Alagic sada rahmetli.

P.S."predhodni komentar koji je izbrisan, nije vrijedao nikoga i nije sadrzavao psovke"
Od svog kucnog praga sam daleko najmanje 15.000 km... tako da vidim mnogo vise nego ti.

Bebica si ti pospanko jos uvijek...
[size=142]KOMANDANT[/size] wrote:Arhiva - Reportaza 1.

Arhiva - Reportaza 2.
Post Reply