vjerujem ti
mobiteli i lijepo ponašanje:)
Moderator: anex
-
farky
prema domoviniQler wrote:ma mi to sve iz ljubavi
haj da me ne banuju u startu zbog zachatavanja da se i ja prihvatim teme
gasim zvono na mobu, u kinu, pozoristu, na sastanku... a nocu ga ostavljam upaljenog iz jednog razloga.. kad ujutro svoni budjenje, nemas opciju snooze ako je mob ugasen, nego samo ako je upaljen
znate ono, kad odgodite zvono na 10 minuta
-
Annela
Zao mi je ali imam staru nokiu nemam k 500iKukuruz_Barbe-q wrote:Annela wrote:Imam prijatelja koji nece samnom da ide u kino jer kad smo prosli put bili u kinu pisala sam sms za vrijeme filmaAli sta cu stvarno sam morala
![]()
U zadnje vrijeme kazu da sam se popravila s koristenjem mobitela da nisam vise tako ne kulturna
Mene nerviraju oni balavci sto lafo imaju para,pa cijelo vrijeme u kinu ili pozoristu barkaju i ciftaju po mobitelu kao da vide jeli ih ko zvao i da ostali vide kako oni imaju k500i![]()
-
Kukuruz_Barbe-q
Hehe Noki je za glupe,vidis da ima Wayfinder to da se ne izgube

- Chopper_Horrace
HEHE KAKO OVAJ TELEFON ZVONI U POZORISHTU

I na sav moj peh bio je u mene u dzepu, zaboravio ga papak ja ugasiti prije predstvae ..
Umalo su me izbacili koliko je jako zvono...
Ustvari ja hocu da se pohvalim kako dobar telefon imam

I na sav moj peh bio je u mene u dzepu, zaboravio ga papak ja ugasiti prije predstvae ..
Umalo su me izbacili koliko je jako zvono...
Ustvari ja hocu da se pohvalim kako dobar telefon imam
- bug
situacija
direktor jedne velike
drzavne firme na sastanku za uposlene jednog cijelog
odjeljenja zvrc jednom
od(a)bij kaze on
tom pozivu, zvrc drugi put on opet
isto 
mobitel neka zvjerka
pitam se u sebi zasto ga
ne ugasi je l' hoce da nas
zadivi frekvencijom
poziva, zvrc treci put pa peti pa sedmi
izvinjava se prisutnima, javlja se - ne mogu sad na sastanku sam. Nastavlja dalje ali zvrc
po dvan'esti put na sto jedan prisutni u publici
vristi dajte ga meni ja cu ga ugasit!!! 
mobitel neka zvjerka
- anais_nin
meni je najsmjesnije kad me neko nazove kad sam na busu
onda pricam sapatom, jer mi crnjak imati toliku publiku kakav god da je poziv u pitanju
jer imam osjecaj da svi odmah nacule usi, da cuje hoce li biti nesto socno....
a najmocnije mi je bilo jednom na vozu iz SA za mo....pun kupe....i mrtva tisina....vani snijeg pada....zima.....mrak....a liku preko puta svako 5 minuta mob zvoni....zena...."da, draga, utoplio sam se, jesam obukao sam dzemper" ili "ma ne znam skuhaj ti sta ti hoces....ma moze grah nismo odavno"
o tako tokom cijele voznje....nije bilo uopste potrebno cuti njenu stranu konverzcije, dovoljno smo se ukidali njegovoj 
a najmocnije mi je bilo jednom na vozu iz SA za mo....pun kupe....i mrtva tisina....vani snijeg pada....zima.....mrak....a liku preko puta svako 5 minuta mob zvoni....zena...."da, draga, utoplio sam se, jesam obukao sam dzemper" ili "ma ne znam skuhaj ti sta ti hoces....ma moze grah nismo odavno"
-
PR80.
Nedavno se vracam kuci s` posla. Metro pun raje. Sjedne neki momak pored mene i mob stalno zvoni. Javi se on i podje pricati nas jezik. Raspricao se on, konta valjda niko ga ne razumije.
Istraca se momak o nekim ljudima preko mob, cak je rekao za koga ce glasati taj dan
. Njegova odluka glasanja mi se nije nikako svidjela, zato sam zacepila i ni jedne progovorila.

Istraca se momak o nekim ljudima preko mob, cak je rekao za koga ce glasati taj dan
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
tema stara sto godina, a naletjeh na nju trazeci jedan recept 
i bas me kopka, koliko su se stvari od prije dvije godine promijenile, meni se cini da su ljudi samo jos vise vezani za svoje mobilne, sad je na njemu i internet i kamera, i diktafon i videozapis...
i nisu nimalo pristojniji, ne postoji projekcija filma ili pozorisna predstava na kojo najmanje jednom nekom ne zazvoni mobitel, uprkos svim upozorenjima. to je uzasno nepristojno, a ljudi kojima zazvoni (sto je jos cudnije) najcesce ne izgledaju ko papci nego ko kulturan svijet
obicno mladi. valjalo bi im malo bontona procitati.
i jos jedna stvar u vezi sa pristojnoscu i mob
je li nepristojno ne odgovoriti na poruku?
pogotovo ako sadrzi pitanje
bila je jedna emisija o tome na televiziji, ali sam propustila... i ako imas propusten poziv i ne odgovoris na njega, je li to nepristojno? ukoliko, naravno, nemas izgovor tipa - nisam u drzavi, na moru sam, na odmoru, spavam... to me je uvijek zanimalo 
ja se trudim odgovoriti na poruke vecini ljudi, uvijek kad stignem, ali nekad moram priznati da mi je mrsko ne znam ni sama zasto
a znam ljudi koji bas nikada ne odgovaraju na poruke
pa ih pocinjem polako razumjeti 
i bas me kopka, koliko su se stvari od prije dvije godine promijenile, meni se cini da su ljudi samo jos vise vezani za svoje mobilne, sad je na njemu i internet i kamera, i diktafon i videozapis...
i nisu nimalo pristojniji, ne postoji projekcija filma ili pozorisna predstava na kojo najmanje jednom nekom ne zazvoni mobitel, uprkos svim upozorenjima. to je uzasno nepristojno, a ljudi kojima zazvoni (sto je jos cudnije) najcesce ne izgledaju ko papci nego ko kulturan svijet
i jos jedna stvar u vezi sa pristojnoscu i mob
ja se trudim odgovoriti na poruke vecini ljudi, uvijek kad stignem, ali nekad moram priznati da mi je mrsko ne znam ni sama zasto
Last edited by Bea_Trix on 14/08/2007 14:20, edited 1 time in total.