Festival krkanluka
- manijak1
- taxi_driver
ma ja kad odem u bosnu ,vidim da je i dole puno krkanluka.nema vise normalne diskoteke.sad je disko muzika razne cece,jace ,bubamare i slicni.bio sam na koncertu dubioze i ramba ljetos u jablanici i bilo je oko 200-300 ljudi.da je bila ceca,jaca ili neka turbo folk pjevacica bilo bi barem 2000 - 3000 ljudi.uzas!
pa u aqvi kad gostuje selma bajrami mrtvih da bude za karte i rezervacije.
da zakljucim nije samo dijaspora krkanska nego nam je i matica postala jos gora.
pa u aqvi kad gostuje selma bajrami mrtvih da bude za karte i rezervacije.
da zakljucim nije samo dijaspora krkanska nego nam je i matica postala jos gora.
- manijak1
Šta ti nije jasno ?
Krkani ili njihovi
organizatori ?
Krkani ili njihovi
- manijak1
Meni pare ?

- manijak1
- manijak1
-
Revolucionar
eko voli kahvu,neko poljubac,neko ovo,neko ono a gavrilo ranojutarnju svadju zacinjenu nacionalizmom,eh gavro,gavrogavrilo wrote:... pod uslovom da dignemo u vis tri prstaedu wrote:gavro..ima da se zagrlimo i zajedno otpjevamo..da te nije alija..![]()
..svako iz svojih pobuda..
![]()
![]()
-
Revolucionar
ma jasta djes ti prvi pocet.:)Drugarice uciteljice on je mene prvi udario:)gavrilo wrote:Revolucionar wrote:neko voli kahvu,neko poljubac,neko ovo,neko ono a gavrilo ranojutarnju svadju zacinjenu nacionalizmom,eh gavro,gavro![]()
![]()
on je prvi poceo![]()
-
Revolucionar
Ne dirajte Aliju onakvog covjeka Bosna nije dalagavrilo wrote:Revolucionar wrote:ma jasta djes ti prvi pocet.Drugarice uciteljice on je mene prvi udario
![]()
![]()
![]()
sto spominje aliju gdje mu nije mjesto
-
murti439
1. U jednom gradu na dalekom sjeveru Evrope ti jedno jutro nestane cigara i dok čekaš da platiš, onako smrznut, sanjiv i sjeban apstinencijom, sa ulaza u najredovniju moguću samoposlugu tog sjevera Evrope ti se smiješi - Enes Begović, Koke, ili neko od pripadnika mlade inteligencije okupljene oko njih, a sve sa šarolika plakata u prirodnoj veličini i (vrlo) živim bojama. Kontam da je dobro što barem na plakatima ne piše da su iz BiH, možda neko pomisli da dolaze nekoj drugoj useljeničkoj grupaciji.
2. Jaštaradi... Nakon par dana se ispostavi da ti prijatelj s fakulteta, domorodac, na istom tom koncertu radi kao redar - pa ti njemu onda objašnjavaj šta i koliko hoćeš. Džaba... ja se ibretim kad se susretnem s ovim fenomenom, a šta njemu prolazi kroz glavu - o tome ni misliti ne smijem.
3. Jaro koji se loži na Cecu (halo, u krajnjem slučaju - sve nekako, ali Ceca... hej!) te podjebava što si otiš'o na Maiden.
4. Pod nos ti dolaze i U2, i Stonesi, i Santana, i ovaj i onaj ali jok! Zašto davati tolike pare za gluposti, kad se za istu količinu love možeš do mile volje nagledati Cece, Brene, Seke, Šerifa, Šekija?!
Pa ako te još neko uslika usred kolceta i metne slikicu na IMternet, ima li kraja sreći?
Branimir bi rekao da "svijet se okrenuo naopačke", Balaševića zbog "Narodnjaka" počinjem proklinjati.
Valjda smo trebali znati da jednom mora doći i njihovih pet minuta, i, eto, "trevi se" da se to desi baš poslije, što bi u Srbiji rekli, "nemilih događanja na našim prostorima", ali, jebi ga... "A mi smo gurnuti u ilegalu..."
Ono što mi najviše smeta je što su toliko furseta uhvatili da se danas svaka pjevaljka osjeća pozvanom da po najbizarnijim medijima gudi i o čemu treba i o čemu ne treba (a ne treba o većini toga) i što ih čovjek više ne može razlikovati od normalnog naroda. Doduše, možda i može, sad su oni puno bolje obučeni od ostalih...
2. Jaštaradi... Nakon par dana se ispostavi da ti prijatelj s fakulteta, domorodac, na istom tom koncertu radi kao redar - pa ti njemu onda objašnjavaj šta i koliko hoćeš. Džaba... ja se ibretim kad se susretnem s ovim fenomenom, a šta njemu prolazi kroz glavu - o tome ni misliti ne smijem.
3. Jaro koji se loži na Cecu (halo, u krajnjem slučaju - sve nekako, ali Ceca... hej!) te podjebava što si otiš'o na Maiden.
4. Pod nos ti dolaze i U2, i Stonesi, i Santana, i ovaj i onaj ali jok! Zašto davati tolike pare za gluposti, kad se za istu količinu love možeš do mile volje nagledati Cece, Brene, Seke, Šerifa, Šekija?!
Pa ako te još neko uslika usred kolceta i metne slikicu na IMternet, ima li kraja sreći?
Branimir bi rekao da "svijet se okrenuo naopačke", Balaševića zbog "Narodnjaka" počinjem proklinjati.
Valjda smo trebali znati da jednom mora doći i njihovih pet minuta, i, eto, "trevi se" da se to desi baš poslije, što bi u Srbiji rekli, "nemilih događanja na našim prostorima", ali, jebi ga... "A mi smo gurnuti u ilegalu..."
Ono što mi najviše smeta je što su toliko furseta uhvatili da se danas svaka pjevaljka osjeća pozvanom da po najbizarnijim medijima gudi i o čemu treba i o čemu ne treba (a ne treba o većini toga) i što ih čovjek više ne može razlikovati od normalnog naroda. Doduše, možda i može, sad su oni puno bolje obučeni od ostalih...
- Vodenjak
murti439 wrote:1. U jednom gradu na dalekom sjeveru Evrope ti jedno jutro nestane cigara i dok čekaš da platiš, onako smrznut, sanjiv i sjeban apstinencijom, sa ulaza u najredovniju moguću samoposlugu tog sjevera Evrope ti se smiješi - Enes Begović, Koke, ili neko od pripadnika mlade inteligencije okupljene oko njih, a sve sa šarolika plakata u prirodnoj veličini i (vrlo) živim bojama. Kontam da je dobro što barem na plakatima ne piše da su iz BiH, možda neko pomisli da dolaze nekoj drugoj useljeničkoj grupaciji.
Ubode vala sve i jednu!
-
murti439
Vidi, brate, nigdje nisam napisao da je u domovini bolje, a ako i jeste nije puno, u svakom slučaju... No, to ne umanjuje količinu užasa... Naprotiv i nažalost...A wrote:Eeeee, tako ti je to u dijaspori....![]()
Docim u domovini njihovi vrsnjaci stoje u redovima pred pozoristima, na crnom trzistu cijene ulaznica na klasicne koncerte dostizu astronomske cifre ...
(Dijaspora strikes back)
-
buhtelj
Cujem u Beogradu, se gleda "Vila Marija"manijak1 wrote:.........ne buniš se što ti isti o kojima tako s ponižavanjem i potcjenjivanjem govoriš ........održavaju čistoću ulica i prazne kontejnere sofisticiranog slovenačkog smeća .........ali to nije tema ........tema su popevke ili već neko drugo sredstvo za dah domovine koji se dobro unovčibuhtelj wrote:Da zbilja je vecina rulje tvrda..u SLO 2% Bosanaca zna neku rijec slovenskog jezika i naravno imaju geta...sto ce sa skrtim Janezima...kada mogu u getu, da bacaju vrecicu kroz prozor![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
jedino ne kuzim zakaj svi je zovu Jastreb medju lujkama
A nasu lipu svaki dan za Evropu udaju,
a na svakoj zurci, ka da smo Turci, ajme, narodnjaci furaju.
-------------------------------------------------------------------
Nam je bilo v redu takrat in zdaj,
nam je vedno vredu,
Za novo leto pridemo v Beograd
gremo na sprehod v hišo cvetja,
popijemo kavico v Merkatorju
V vsem je kakor da smo pri nas doma...
Eeee, tovariš stari, bil si frajer in pol...
- Murat Sabanovic
ne seri decko......hadis wrote:E bolan raja pa sta to vi ocekujetu od ljudi u dijaspori???
Evo ja sam ovdje u AT sto i nije tako daleko od BiH i Bihaca, al ja sam jednostavno dosao iz nekog drugog fola i ne zanimaju mene razne srpske pevaljke i tako taj krkanluk!!!
Isto tako puno vas se mora sloziti sa mnom da JE RAJA U DIJASPORI dosta KRKANSKI NASTROJENA jer jednostavno to nije raja iz grada vec iz tamo nekih cuka al se na zapadu predstavljaju za eto npr. Sarajlije, Tuzlake, Biscane (iako su 30 km daleko od grada) Mostarce (a ko zna koliko su daleko od grada)!!!
CAST RAJI KOJA JE IZ BH CARSIJA brani nas mozda 20% i budite sigurni da mi ne idemo gledat KRKANSKE koncerte!!!
Isto tako ne idemo gledat ni Dinu Merlina jer je njegova ulaznica u prosjeku 20-ak EURA sto je ipak puno!!!Npr. za neki doobar koncert u AT treba platiti 30-50 eura AL TO JE KONCERT SVJETSKIH GRUPA!!!
Treba biti iskren pa reci i to DA SVI NASI MUZICARI KOJI GOSTUJU PO ZAPADU PJEVAJU U PROSJEKU 2 SATA I ZATO UZIMAJU STRASNO VELIKE NOVCE!!!
A da vas pitam ZAR SU ZASLUZILI TI PJEVACI TOLIKE PARE???NE NISU!!!
Pa sta misli DINO da ovdje ljudi BERU PARE S DRVETA???
Vjerovatno dosad najposteniji MUZICAR iz BiH koji je dolazio u AT je ZELE LIPOVACA I DIVLJE JAGODE jer njihova karta je ovdje 10 eura STO UOPCE NIJE PUNO PARA!!!Dakle ako je dole 10 maraka neka bude ovdje 10 eura i to je to!!!
E NAJZALOSNIJE JE TO STO TAKVI KONCERTI MOGU BITI SAMO U MINUSU JER OVDJE JAKO PUNO RAJE CAK NI NE ZNA KO JE ZELE I STA SU JAGODE!!!
Isto tako sam siguran da veze nemaju niti ko je DAMIR URBAN!
Vjerovatno je za njih i Psihomodo POP nepoznanica!!!
Siguran sam da ni TIFA nebi napunio nijednu dvoranu, a pola publike ovdje bi mu doslo samo zbog pjesme KISE JESENJE (naravno harmonika je u pitanju)!!!
Jednostavno receno U INOSTRANSTVO SU VECINOM OTISLI SAMO BOSANSKI SELJACI i STA ONI ZNAJU OD MUZIKE;PROVODA;ZIVOTA ITD???