Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
car-x
sta god da si, ne moze te niko osudjivati zbog tvog nekog zivotnog stava.. ako ti se svidja da si ti takav, i uzivas u tome, zasto to mijenjati? i zasto te nazivati glupim ili dosljednim zbog tog? zivis svoj zivot, a valjda svako od nas tezi da zivi onako kako misli da je najbolje za njega..horns&drums wrote:Joooj ljudi, pa toliko ima tvrdoglavih ljudi koji nece jednostavno da prihvate nesto jer su odlucili drukcije "dosljedni svojim principima"... Ja to zovem glupi.
Ja sam kao djecarac, ma sve do poslije rata maltene redovno varao cure, izmisljao i smisljao opravdanja, krio se... Odjednom prestalo sve, odraslo se ba.
E sad da se vratim na prvi pasus, jesam li ja dosljedan ili glup?
Odgovorite mi, ja ne znam doista
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
E Ina, ljetos me je moja bivsa tako lijepo nalijepila da se nisam znao okrenuti od soka. Kao "sve ona zna", "vidjela je".
Vidjela si ti kurac, rekoh joj kao u sali. No medjutim, stvarno bio kurac ali s njene strane. Pa nije znala kako raskrstiti sa mnom, a ovo joj najlakse ispalo. Jos mi govori na jednom od tih zadnjih "sastanaka" : Hajde priznaj da imas neku sa strane i spasi nas... povraca mi se kad se sad sjetim...
I ja joj odgovorim da cu radije ici pred porotu nego priznati nesto sto nije tocno. Da bi se kasnije ispostavilo da je zapravo bilo nesto drugo gore upisano.
E sada, da sam ja htjeo "spasiti nas" i lagao gdje bi me dovelo?
Izbjegavam laz kad god mogu, pogotovo kada sam u vezi isla mi u koris ili ne.
Heheh, hajde kad si ti expert za plemenito laganje dedera nam ti otvori temu
:D
Vidjela si ti kurac, rekoh joj kao u sali. No medjutim, stvarno bio kurac ali s njene strane. Pa nije znala kako raskrstiti sa mnom, a ovo joj najlakse ispalo. Jos mi govori na jednom od tih zadnjih "sastanaka" : Hajde priznaj da imas neku sa strane i spasi nas... povraca mi se kad se sad sjetim...
I ja joj odgovorim da cu radije ici pred porotu nego priznati nesto sto nije tocno. Da bi se kasnije ispostavilo da je zapravo bilo nesto drugo gore upisano.
Heheh, hajde kad si ti expert za plemenito laganje dedera nam ti otvori temu
-
sanaman
U cijeloj prici je najgore ... kada se prije toga uvuce sumnja da se mozda nesto desava i to cak covjek i ne primjeti sam...nego neko u tzv. krugu prijatelja upita nju ili njega...zar ti nije malo cudno sto on..ili...ona ovo uradi...a to nema veze sa eventualnom prevarom ili slicnooo...nego kada se pojavi taj crv sumnje u iskrenost...ode sve u PM ... i kao sto rekoh tog crva ubaci uvijek neko ta trane ... pa covjek lagao ili ne...isto mu se pise, cupaj se 
-
FortunaBela
Sve je to relativno, svi imaju neku svoju istinu, i drze se nje...horns&drums wrote:Joooj ljudi, pa toliko ima tvrdoglavih ljudi koji nece jednostavno da prihvate nesto jer su odlucili drukcije "dosljedni svojim principima"... Ja to zovem glupi.
Zalosno je to da, svoje greske ne vide i prebacuju na drugu stranu. Nema osjecaj za neku drugu stranu i njegove/njene osjecaje...Da li su to principi ili glupost ne znam...
-
Ina
FortunaBela Upisano: 11. nov. 2005. 16:28 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
horns&drums (citat):
Joooj ljudi, pa toliko ima tvrdoglavih ljudi koji nece jednostavno da prihvate nesto jer su odlucili drukcije "dosljedni svojim principima"... Ja to zovem glupi.
Sve je to relativno, svi imaju neku svoju istinu, i drze se nje...
Zalosno je to da, svoje greske ne vide i prebacuju na drugu stranu. Nema osjecaj za neku drugu stranu i njegove/njene osjecaje...Da li su to principi ili glupost ne znam...
Mozda je u pitanju nezrelost ?!?
--------------------------------------------------------------------------------
horns&drums (citat):
Joooj ljudi, pa toliko ima tvrdoglavih ljudi koji nece jednostavno da prihvate nesto jer su odlucili drukcije "dosljedni svojim principima"... Ja to zovem glupi.
-
sanaman
Meni sef jedno rece na poslu kada smo radili na jednom projektu da je bolje u startu razjasniti ko se drzi cega i kojih principa, da kasnije nebi imali problema jer smo odustali od nasih principa...hocu reci da se ne slazem da ako se covjek drzi svojih principa ispada glup...cak sta vise mislim da je bolje odmah stati iza svog stava i pricipa nego li prihvatiti neki "truhli" kompromis...kao da se malo popusti pa se samo zavaravati u vezi...jer kad tad to opet ispliva na povrsinu...pa zato princip je princip...pa ko voli neka izvoli...barem je sve iskreno i sve se zna...Joooj ljudi, pa toliko ima tvrdoglavih ljudi koji nece jednostavno da prihvate nesto jer su odlucili drukcije "dosljedni svojim principima"... Ja to zovem glupi.
- manijak1
P.S . I da varam
Hvala na pitanju ........mi smo uvijek dobro
- stella_k
Halo ba, Manijak1, ispade da je cijeli ljudski rod nista drugo do obicni kurvarluk.....pusti statistike, nisu relevantne uopste.....manijak1 wrote:Ne znam jel' rade ili ne rade ........sudeći po statistikama cijeli svijet je nezreo
sankcije za posljedicu takvog čina su na liniji (GRAS tramvaj br.2
) od individualnog do zakonskog
![]()
( neko nekog vazda odere .......materijalno uz pomoć fiškala pa tek onda i duhovno
) ..........što se mene tiče
ne smatram da sam zreo ali ..........
![]()
već pune četiri godine
ne krijem nevjeru ( jer nemam šta sakriti
![]()
![]()
Brazzo ........dešaje se
![]()
![]()
![]()
) i ne branim se ( jer u ovom filmu
ili blago rečeno pozorišno kazališnoj drami
) nemam od čega da se branim ) i da se pohvalim
![]()
da imam rogove
![]()
ali to me nešto ne brine jer nemam ubjedljive dokaze za iste
![]()
pa vazda sebi kažem ..........bumerang
može da spuca onog koji ga baci ako prethodno nije vježbao na frizbiju
bacanje istog .
P.S . I da varamne bih nikada priznao ..........ne vjerujte filmovima
đe se to dešava a bude veselja do neba .........
![]()
posljedice su uvijek suprotne od očekivanih
.
Hvala na pitanju ........mi smo uvijek dobro![]()
za mahalu
![]()
A filmovi, hahaha, pa to su samo izmisljene pricice (uglavnom), samo mislim da je onaj koji je sazreo i nasao nekog ko mu odgovara apsolvirao da kurvarluk samo nevolje donosi....
A onaj ko vara...pa ne vara onog "prevarenog" nego sebe samo, sto ce reci da omalovazava vlastiti izbor....toliko o nevjeri bracnoj, prije svega a onda i o nevjeri u ljubavnoj vezi.....Elem, pamet u glavu, motiku u ruku pa pazi gdje ces i sta kopati, i sta ces iskopati nakon svega...[img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/sleep.gif[/img]
- manijak1
Ne slažem se .........prvo što su skupepusti statistike, nisu relevantne uopste....
- stella_k
Ma daaaj svega ti, ako se pravi ta anketa u Bosni, kojeg god muskica pitaju svaki ce reci da vara zna se, jer za Boga milog, ispast ce supaq i mlakonja ako prizna da voli i da je vjeran....Balkane moj...manijak1 wrote:Ne slažem se .........prvo što su skupepusti statistike, nisu relevantne uopste....drugo ipak je to metoda ankete
slučajnog ispitanika
drugo sve ih rade i čine ljudi ...........
![]()
pa ti vidi
gdje je tu istina.
A ako je skupo ne znaci i da je tacno, cijena nije pokazatelj vjernosti...bjezi ba...ko voli sebe da pljuje, bujrum, iako je moje (skromno) misljenje da je ljubav (osim covjeka) jedino sto je iz raja izaslo.
- manijak1
..........svašta .........kojeg god muskica pitaju svaki ce reci da vara zna se, jer za Boga milog, ispast ce supaq i mlakonja ako prizna da voli i da je vjeran....Balkane moj...
- stella_k
List wrote:Stella, bio bi sevap da ti neko sruši iluzije.![]()
Hahahaha, cim zivis normalno, odmah ti prikrpe kojekakve iluzije...
Pa kad razmisljas "pravom glavom" ako si muskarac ispadne da na svijetu ima toliko lijepih stvari koje se ne zovu sex...samo je zivotinjama dato da je sex jedina opustajuca zanimacija....
A ako si zena onda ti dodje normalno da si sa onim kojem te srce vuce, tako da prevare nema, jer onaj je vec bivsi....
Zadovoljstvo medju nogama nije jedino poznato covjeku, ima tu i drugih stvari, samo treba okrenuti se oko sebe.
Odgovornost i ozbiljnost je jako vazna stvar u braku/vezi, pa ko moze, nek izvoli....
A ko ne moze, pa nek ucestvuje u anketama

- stella_k
Hihihi, pa pitanje je da li on to uopste cini.....manijak1 wrote:..........svašta .........kojeg god muskica pitaju svaki ce reci da vara zna se, jer za Boga milog, ispast ce supaq i mlakonja ako prizna da voli i da je vjeran....Balkane moj...![]()
po tebi ispada da se to čini zbog drugih , a ne zbog vlastitih neobuzdanih strasti
![]()
.......jer za ovu igru je stvarno potrebno dvoje
![]()
.......a možda su pitali i žene
![]()
u anketama a po usudu Balkana
onda je ona kurva a to niko ne voli biti
![]()
osim ako takav i nije .......kako kažu u duši
![]()

- manijak1
.............pod uslovom da zna stanje prije gore navedene radnjeA ako si zena onda ti dodje normalno da si sa onim kojem te srce vuce, tako da prevare nema, jer onaj je vec bivsi....
.......i daje istinite odgovoreA ko ne moze, pa nek ucestvuje u anketama
-
FortunaBela
Nešto jeste, ali kad su u pitanju osjećaji, ništa više nije opravdanje...Ina wrote:FortunaBela Upisano: 11. nov. 2005. 16:28 Naslov poruke:
horns&drums (citat):
Polazim od činjenice da su svi različiti, i vraćam se opet na ono staro, ne radi ništo što ne želiš da ti urade....
- manijak1
..........ponekad se omaknene radi ništo što ne želiš da ti urade....
Brazzo branim ti temu
-
sanaman
vjerovatno mi necete zamjeriti ako se izrazim malo ... poslije j..... nema kajanja, to svi znaju ... nema izvinjavanja nisam htio / htjela ... razlaz ili prelaz preko toga...naravno za one koji mogu oprostiti ... a imao sam prilike kod drugih vidjeti ... da ljudi i preko toga predju ... iako licno kazem da nikada nebi presao preko toga...bojim se samo da mi se ne desi pa da to nekom oprostim ... pa to ispadne neki princip u zivotu, da se to ne prasta...al neko gore rece da su ljudi sa prinicipima malo poglupi ... 
- bpsang
a sta je sa 44 godinehorns&drums wrote:E Ina, ljetos me je moja bivsa tako lijepo nalijepila da se nisam znao okrenuti od soka. Kao "sve ona zna", "vidjela je".
Heheh, hajde kad si ti expert za plemenito laganje dedera nam ti otvori temu:D