Skenda... Ostaje u našim srcima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lejlasa

Post by lejlasa »

Vele da je infarkt :(
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

:( :cry: bye bye Skenda...
Dirlija

Post by Dirlija »

Allah mu rahmetile. :sad:
morti

Post by morti »

Simpatičan čovjek...
Sad mi krivo što ga s vremena na vrijeme "odjebem" je nemam vremena za priču...
Zadnji put sam ga vidio prije par dana...Prođe i ništa ne reče...
Bilo mi čudno...

Baš mi žao!

:(
Kimur

Post by Kimur »

Evo uspjedoh pročitat sve dosadasnje komentare i iskreno nisam znao previše o njemu osim da je bio pravnik

hebiga zao mi je tog covjeka stvarno al' sam primjetio da nam je SVIMA ostao u dobrom sjecanju što ipak nije mala stvar

Allah mu rahmetile
Lace

Post by Lace »

a umro je sam...najtuznije sto moze zadesiti nekog covjeka da umre na ulici i sam...nadam se da nece biti zaboravljen :( :(
Prince

Post by Prince »

To je ono što je meni najviše krivo. Čovjek kojeg cijeli grad poznaje, koji je zaista bio pozitivan i dobar, umre u tako bezveze okruženju i situaciji. Obično tako i okončaju ljudi kao što je on, jer nemaju nikakvog nadzora.
Rahmet mu duši, u svakom slučaju.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Je li to onaj visoki, sto je uvijek hodao sa kapom na glavi :?
korto_malteze

Post by korto_malteze »

kako je to tuzno... zamislite samocu u kojoj je zivio, ophrvann mislima, briljantnnim a nekontrolisanim. samocu u kojoj je umro...

stvarno bi bilo super da se javi sto vise ljudi koji su imali susrete sa njim, da ga spomenemo. meni je jednom, onako nasred ferhadije, u hladno sarajevsko popodne, ja uvuukao glavu u ramena, kao zurim negdje, ispalio: "sta je razlika izmedju legaliteta i legitimiteta?" ja se zbunio, premecem neke otrcane definicije u glavi da mu odgovorim, da me ne uzme na foru, a on, vidjevsi da se mucim, iizdeklamova u pet recenica najbolje struktuirane defnicije koje sam cuo. i dok je pricao, pridje neki prosjak, onaj sto vazda za lijek trazi, a on meni kaze:"ne daj mu, on stvara strateske zalihe!"
rahmet mu dusi, zbog ljudi poput njega bi morao postojati zagrobni zivot, da zablista kao biser kakav je i bio.
MayaSA

Post by MayaSA »

Sta li bi rekao kad bi znao da se spominjao i za zivota i sad nakon smrti, i koliko je pecata ostavio na ljudima koji su ga poznavali.

Rahmet mu dusi.
La_Forge

Post by La_Forge »

jeli bila Dženaza ....?

i ja sam imao par susreta sa njim i nakon ovih pročitanih postova sad žalim što nisam i koji put više stao sa popričam sa njim ...

bio je i osto legenda ..!

Rahmet mu duši ...!
Lace

Post by Lace »

mama29 wrote:Je li to onaj visoki, sto je uvijek hodao sa kapom na glavi :?
nije...to je onaj sijedi covjek uvijek s cigarom
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Lace wrote:
nizi, debeljuskast...?
nikako ne mogu tacno da se sjetim lika :( Zao mi je, ko god da je :(

A kako se zove onaj sa kapom. Znam da nas je uvijek zaustavljao na ulici. Kazu da i on ima dva faxa.
Zox

Post by Zox »

Dovidjenja, legendo!
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

mama29 wrote:
Lace wrote:
nizi, debeljuskast...?
nikako ne mogu tacno da se sjetim lika :( Zao mi je, ko god da je :(

A kako se zove onaj sa kapom. Znam da nas je uvijek zaustavljao na ulici. Kazu da i on ima dva faxa.
Onog sa kapom mi zovemo već godinama Aladin. Kažu da je nekad bio inspektor i uvijek ima svoju sveščicu u koju zapisuje nazagonetnije stvari na svijetu.
Za vrijeme mojih gimnazijskih dana (a vjerovatno i sada) dolazio je na kafu u Ćumez, kod Mine i gotovo ga nikada nisam čuo da je nešto rekao.

A, Skenda je bio starčić, s bradicom i cigarom i govorio je najnevjerovatnije stvari na svijetu. Neka mu je rahmet duši.
valajbeg

Post by valajbeg »

eee jarane rastuži me pravo sada...

ma bilo je puno priče sa njim

sjećam se prije mejsec možda oko 12 tačno kod vječne vatre par nas stoji i ide on k nama i jaran ovaj jedan šaljivdžija govori mu kako je dobio 9 iz rimskog prava..
kažemu skenda ma nema šanse lažeš da si dobio devet ušao bi u istoriju. kaže on njemu ma jesam stvarno potplatio Lučića.. kaže on heh nemoš ti lučića potplatiti da si čarobnjak...

ili prošle godine jaran mi priča jedno jutro ga srelo nekoliko njih i pričaju sa njim đesi skenda šta ima.. kaže bio kod doktora primio inekciju.. pa ih pogleda sve i reče .. "Teška je ova moja bolest"....

Našto u zadnej vrijeme kako me sve više nerviraju ovi glupi GLUPI GLUPI stranci, pa govorim kako kodnas ni "mentalno labilan" čovjek nije GLUP kao oni.. kako bi ti glupavi stranci voljeli da im svaki bude kao skenda...

žao mi je fakat za tog čovjeka .. vala ga se nije ovaj grad radi čega imao postiditi...
jarane hoda priča svaka mu pametna samo treba vremena da nadođeš da jeste..

VOZDRA LEGENDO...
Innuendo

Post by Innuendo »

Covjek sa kapom se zove pukovnik Fahrudin Gazija.

TAKO,
U SMISLU,
PUKOVNIK
GAZIJA
FAHRUDIN

SVE

ZNAČI
TADA
POTOJ

Ovo su stihovi iz teke koju pukovnik Fahrudin Gazija svaki dan popunjava a mi smo je pronasli u Ferhadiji.PS.on je pukao od učenja!
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

drago mi je da sam imala vremena za njega...par puta sam, kao svako zensko, kasnila medi ...i nadjem ga u basti Crni Labud kako kafenise sa Skendom...u stvari, Skenda stoji, dimi onu drinu obicnu i prica sa medom...i onda, kad ja dodjem, pocne podjebavati kao DJE NADJE OVU MRSAVU KO GRANA :D i da me utjesi kaze NE BRINI UDEBLJACES SE TI DOK TE GODINE STIGNU...
sjecam se da je pricao o Bijedicu, Titu i nekim likovima cija imena mi zvuce poznato....
:roll:
ne znam zasto, ali sa fakat slaba na starce....i steta je sto se neka ljubav prema njima pokaze samo kada umru....
skenda je cesto znao progovorit koju sa onim dedom sto u prolazu za Stakleni grad prodaje priglavke....njemu cesto kupim cigare, priglavaka mi vise ne treba....
a sve su to mili ljudi...
Skenda, pokoj ti dusi i vidimo se :D
Belminator

Post by Belminator »

Allah mu rahmetile
Ma naravno, ko je makar jednom prosetao Ferhadijom imao je bliski susret sa Skendom. Ja se sjecam kada sam jedne prilike sa prijateljicom sjedio u Centralu, te je on naisao. Kako je ona imala nekakvu maskirnu majicu na sebi a ja maslinastu on nam priđe i upita dal smo mozda mi americki vojnici, mene licno da nisam kakav americki general. Iz zezanja onako kazem mu kako smo mi zapravo talijanski mirovnjaci a ne americki. On ce na to - opa Talijani pa da okupatori ste vazda bili. I tako se prica razvila, a on poce sa pitanjima kako se mi ovde podmirujemo sa zenama?... jel placamo ove bosanske ili pokazuje moju prijateljicu koja vec pocinje rumeniti u licu, ili se praznimo u ove nase talijanske zenske? U tom je izasao konobar iz Centrala i poceo ga tjerati i pored toga sto sam mu govorio da nam covjek sekunde ne smeta, a Skenda ga moli da ga pusti da prica sa nama sve dok konobar nije opsovao boga i gurnuo ga. E onda je Skenda naprosto pobjesnio. "Ne psuj tako zivotinjo jedna... ne psuj konju - nesto mu je i opsovao ( no nije bila nikakva licna psovka ), te pokazao na mene i rekao mu - Ne psuj pred Talijanom majmune jedan... Kasnije kad se je ovaj lik povukao unutar Centrala on je opet prisao nama i duboko se izvinuo objasnjavajuci kako bosanski narod nije tako nekulturan i glup kao taj decko...

A mislim da je on bio pravnik jednom prilikom presreo je moju prijateljicu koja je studentica prava, dok je setala sa prijateljicama i pitao ih cime se bave sta studiraju. Kada mu je ova odgovorila kako studira pravo, on se je uhvatio za glavu i rekao - ajjojjj nemoj pravo! Ispisi se sa toga, hoces li da poludis ??!!!

Nedostajat ce nam dobri stari Skenda.
Innuendo

Post by Innuendo »

Skender (zvani Skenda) Derović je diplomirani pravnik.Živio je iznad velikog parka.Pravni fakultet je kako je sam govorio završio jedva.Inače je doktor rimskog prava zajedno sa Zdravkom Lučićem i Imamovićem(njih trojica su jedini u državi sa tim zvanjem).Doktorirao je na temu latinske izreke u rimskom pravu.A na prvoj godini je iz rimskog prava kako je sam govorio dobio jedva šesticu.Interesantno je da je,kako je sam govorio, studirao punih osam godina ponavljavši pri tome svaku godinu po jedan put.
Sve ovo smo saznali iz brojnih veceri provedenih sa njim u kratkim ali nadasve poučnim diskusijama.
I u najtmurnijim danima predstavljao je uvijek svijetlu i veselu tačku i niko poput njega nije mogao čovjeku popraviti raspoloženje serijom duhovitih opaski.Ne znam za vas ali iza njega ostaje jedva velika praznina jer i kada ste sakriveni i posvađani sa cijelim svijetom, on nije birao način, niti je štedio rijeci da dopre do vas.Kada bi se na njegovu opasku odgovorilo sa nečim dužim od običnog da, ne sumnjam da ga je to činilo beskrajno sretnim što mu je na kraju krajeva davalo pozitivan veo.Takav je bio i do zadnjeg dana.On.Čovjek.Skender Derović.Doktor nauka,čovjek koji je zajebao crnogorce
:) šta god to značilo iz jedne od njegovih izreka.
DRUŽE SKENDERE ZDRAVO!

Tekst napisali: Miki Jondžić i Gabrijel Hloverka
thumb

Post by thumb »

Jedne prilike je meni rekao: " Ljubav ti je k`o sjena, nikad je ne mozes stici, ali uvijek ide za tobom ".
I naravno sve zacinio pricom o svojoj djevojci koja se udala za drugog i pitanjima " Zar ne da bi joj ja bio bolji?", " Al` nazvala me je ipak, zar ne?"

Rahmet mu dusi
zzzzz

Post by zzzzz »

Covjek kojeg je poznavao ovliki broj ljudi nije uzalud zivio.

Vidim vecina od vas ga se sjeca iz ovog poratnog perioda iz Ferhadije. Moji susreti s njim su bili uglavnom u ratno doba, kada Ferhadija nije bila bas sigurna, pa je Skenda "dezurao" u Raguzi.

Nasmija me stella_sa kad spomenu onu njegovu foru namijenjenu mladjim djevojkama "mogu li te poljubiti jednom, tebi nista a meni za uhar" :thumbup:.

Pozdrav Skenda, zalim sto nemadoh prilike popiti s tobom i koju mirnodopsku kafu, ratnih smo se naispijali bezbroj
samo_ja

Post by samo_ja »

Eh ljudi, stvarno me rastuzila ova vijest o skendinoj smrti. nekako mi je pravo neobicno da zamislim da ga vise necu sresti. Taj me je covjek uvijek znao nasmijati. KOmpliment, ponekad cestitke mom momku na izboru djevojke, upozorenja da bude ljubazan i slicno.
Onom proslom je rekao da nije za mene - i nije bio.

Eh sta ti je covjek - kao plamen svijece - tek kad se ugasi shvatimo da ta mala svijetlost ipak nije bila tako beznacajna!
Anell

Post by Anell »

Zao mi ga pravo! Dobar cova, onako drag mi bio!
Post Reply