jel ilidza sarajevo? ...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ivi

Post by ivi »

Ivy wrote:
_MaYa_ wrote:ivi jel to jos nisi zaspala ili...

ja evo umirem imala rostilj danas i toliko sam se nazderala da jesdnostavno ne mogu da disem i nema spavanja...ubise :roll:
Kriva Ivy

Ivi je Ivi

:D :D :D e da je meni rostilj u Hameriku....auuuu dje bi mi kraj bio!
opet krivo ja sam ivi (malim slovima) ...

8)
flora.sa

Post by flora.sa »

po meni je Grad sve što spada u A zonu GRAS-a, sami tim i Ilidža do crkve na Plandištu...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

nije ilidza predgradje sarajeva,vec je sarajevo predgradje ilidje :lol:
thEnd

Post by thEnd »

sarajevo ti je ono selo odmah do ilidze
perke

Post by perke »

Murat Sabanovic wrote:nije ilidza predgradje sarajeva,vec je sarajevo predgradje ilidje :lol:
:D :D normalno :D gdje je bilo sarajevo( :D :D malim :D )
kad su RIMLJANI ( :D :D velikim ) cugali po Ilidzi :D :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

perke wrote:
Murat Sabanovic wrote:nije ilidza predgradje sarajeva,vec je sarajevo predgradje ilidje :lol:
:D :D normalno :D gdje je bilo sarajevo( :D :D malim :D )
kad su RIMLJANI ( :D :D velikim ) cugali po Ilidzi :D :D
ilidza je prije naziv dobila nego sarajevo
ilidza =vrelo,izvor
saraji =dvori
u sarajevu nista nije bilo dok turci nisu dosli i naprvili
dok je voda izvirala od samog pocetka planete zemlje

8-)
sure_alma

Post by sure_alma »

cujte nesto, ilidza jeste lijepa sto se tice zelenila i mirnoce...eh sad kakva rulja dole zivi to je drugo...dosta raje iz "centra" sarajeva voli ilidzu i voli dole otici....jedino sto ja zamjeram kad neko kaze da je ilidza dio sarajeva je to da ilidza kao mjesto jeste dio sarajeva, a vecina ljudi sto zivi na ilidzi nije ni S od sarajeva...
sto dovodi do zakljucka da je ilidza dio sarajeva i jeste sarajevo...i prave sarajlije su ponosne da imaju takav dio grada kao sarajevo...
samo prave sarajlije danas su ogorcene dosljama i papcima koji nisu samo na ilidzi nego u cijelome gradu.. :D
pozdrav svima
bpsang

Post by bpsang »

flora.sa wrote:po meni je Grad sve što spada u A zonu GRAS-a, sami tim i Ilidža do crkve na Plandištu...
:? :? :?

Po GRAS-u bi onda svi trebali biti Sandjaklije... :D :D :D
Da li znate da nova zgrada AVAZ-a pripada opstini Ilidza :shock:
Panasonic

Post by Panasonic »

Prije je Ilidza bila grad za sebe, a kako se Sarajevo sirilo Ilidza je je postala dio Sarajeva. Tako sam cuo :roll:
Stitch__

Post by Stitch__ »

privremeni wrote:Nekada pripadala Gradu Sarajevu, kao i Vogosca, a sam grad se sastojao od 6 opcina (danas 4). Funkcionalno je to ipak jedna cjelina.
grad se sastojao od 10 opcina, ziv bio

danas je 4 - sto znaci da tehnicki i administrativno ilidza nije sarajevo. a geografski jeste :)
Zadig

Post by Zadig »

... znam da je opstina u sarajevskom kantonu ... kad kazes da si iz sarajeva, sa ilidze svi kazu pa nije to sarajevo ... pa sta je onda? ...

Cool

Na vrh
Vrlo cudan komplex kod svih nasih ljudi.
Kada kazes da si iz BG, iil SA, ili ZG, odma pitaju, jel BAS IZ SA/BG/ZG ili...???

To mi nikada nije bilo jasno, svudje u svijetu je jos bolje ako si sto dalja od centra, u nekom predgradju (nikada me niko nije pitao, jesi ti iz otawe bas, ili ....???), samo kod nas nedo bog da si sa gorice ili sa ilidze, ili iz zemuna, odma to nije sa, nije bg vec nesto trece
:roll:

svasta, to samo kod nas ima,.
hebo nas komplex grada, sela, ili sta li je vec u pitanju
:D
Stitch__

Post by Stitch__ »

Teuta wrote:Ilidza JEST Sarajevo, bila je prije rata i danas je. Uostalom, GRADSKI prevoz ide i tamo. To je dakle, naselje. Vogosca je prigradsko mjesto, kao i recimo Blazuj, ali i to je dio Sarajeva na neki nacin, jer su blizu. To nisu cijeli gradovi, nisu ni sela, pa onda moraju spadati pod nesto. biti dio grada, predgradje, suburbija.
Dakle, svi sa Ilidze, Vogosce i sl. su ravnopravne Sarajlije. Svi veliki gradovi imaju predgradja.
ovo ti nista ne znaci jer gradski prevoz ide i do VUKOVICA a to ti je selendra haman na Ivanu, i definitivno nije Sarajevo.
lejlasa

Post by lejlasa »

ovo ti nista ne znaci jer gradski prevoz ide i do VUKOVICA a to ti je selendra haman na Ivanu, i definitivno nije Sarajevo.
Ali i VUKOVICI su u Kantonu Sarajevo, samo ti do tog divnog naselja :D koje se nalazi otprilike 300 metara prije tunela Ivan, treba kupon za C zonu.

A Ilidza je prelijepa opcina, bez obzira ko sve u njoj danas zivi :sad:
I naravno da je dio Sarajeva
bpsang

Post by bpsang »

Zadig wrote:
... znam da je opstina u sarajevskom kantonu ... kad kazes da si iz sarajeva, sa ilidze svi kazu pa nije to sarajevo ... pa sta je onda? ...

Cool

Na vrh
Vrlo cudan komplex kod svih nasih ljudi.
Kada kazes da si iz BG, iil SA, ili ZG, odma pitaju, jel BAS IZ SA/BG/ZG ili...???

To mi nikada nije bilo jasno, svudje u svijetu je jos bolje ako si sto dalja od centra, u nekom predgradju (nikada me niko nije pitao, jesi ti iz otawe bas, ili ....???), samo kod nas nedo bog da si sa gorice ili sa ilidze, ili iz zemuna, odma to nije sa, nije bg vec nesto trece
:roll:

svasta, to samo kod nas ima,.
hebo nas komplex grada, sela, ili sta li je vec u pitanju

E pa vidis stari ( uzrecica )
uvijek se prepoznavao tramvaj koji dolazi sa Ilidze jer je sav tuknuo na nekakav seljacki VONJ,dok udjes u dvojku stari to mirise pravo... :D
Evo neka to potvrde raja sa CVILE :D :D
Jel tako raja (pa i koke sa CVILE SU MRAK :-D :-D
Zadig

Post by Zadig »

pa onda je citavo sarajevo jedno koncentrisano selo, koje se sastoji od vise malih zaseoka koji se medjusobno plemenski ne podnose
flora.sa

Post by flora.sa »

uh, u tom slučaju, nadam se da se nećeš sresti sa mnom u trojci...
bojim se da ti malo ne tuknem... :(

malo glupo globaliziranje, ali eto... :roll: :roll:

istina je tu negdje....
Stitch__

Post by Stitch__ »

E, pozdravi mi Mersu s cvile od tuknutog s Ilidze majke ti :D
whow

Post by whow »

U pravu ste kolegice.
whow

Post by whow »

Ja sam eto cuo da je u Sarajevu pravo activna "Gay Scena" da li je moguce. Imajuci u vidu ovakvo stanje postavlja se pitanje da li je i Ilidza takoder postaje Oaza alternitivnih zivotnih stilova te ako je ovo tacno kako i dali se tome oduprijeti/ odupirati. :D :D
FortunaBela

#45 Re: jel ilidza sarajevo? ...

Post by FortunaBela »

ivi wrote:... znam da je opstina u sarajevskom kantonu ... kad kazes da si iz sarajeva, sa ilidze svi kazu pa nije to sarajevo ... pa sta je onda? ...

8)
Šta papci znaju šta je Sarajevo, a šta nije....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne sekirli se :D samo im cire :D nek' naprave Krug Trojkom :D :D po mogućnosti da ne uzmu kartu :D :D i dožive vansarajevsku avanturu :D .
By the Way teme to kažu ljudi koji Sarajevo koncentrišu na Baščaršiju :D :D a možda su čuli i za Marijin Dvor :D a ima i Halid svoj dvor blizu Marijinog :D :D .........zadah provincijalizma :D je uvijek zaudarao :D ..........helem tek sada vidjeh da je Zadig bio blizu ispravnog odgovora oko te dileme :D :D .
Tera_

#47 Re: jel ilidza sarajevo? ...

Post by Tera_ »

ivi wrote:... znam da je opstina u sarajevskom kantonu ... kad kazes da si iz sarajeva, sa ilidze svi kazu pa nije to sarajevo ... pa sta je onda? ...

8)
Kako veli stara pjesma Ilidža je pokraj Sarajeva,što će reći da Ilidža nije Sarajevo. :D

...na Ilidži naneee,na Ilidži nanee,pookraaaj Sarajevaaa... :D
meatoverhere

#48 Re: jel ilidza sarajevo? ...

Post by meatoverhere »

Tera_ wrote:

8)
Kako veli stara pjesma Ilidža je pokraj Sarajeva,što će reći da Ilidža nije Sarajevo. :D

...na Ilidži naneee,na Ilidži nanee,pookraaaj Sarajevaaa... :D
Pjesma potice iz vremena kad do Ilidze nije bilo nikakvog prevoza, a Sarajevo imalo zanemarljiv broj stanovnika. Danas je Ilidza, zeljeli vi to ili ne, dio grada.
Daisy

Post by Daisy »

Pitam se kako cemo se mi jednog dana rasiriti ko jedan veliek metropolis...
Santos

Post by Santos »

Nevolim Ilidzu od ubistva na koncertu Azre.Mozda bi ubistvo bilo i u Domu mladih al eto nesto je ne gotivim.Ima puno lokalaca.Bio sam na novo otvorenom bazenu.Lokalnih pun kurac.Znase nasta mislim ipak jest u Sarajevu a fakticki nije.
Post Reply