... a to Sandzo bi trebalo da bude uvredljivo, ili .... ?Sandzo,ne pali raju....
Promena vere ( vjere )
-
KrademPoItaliji
Hvala sestro.

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
KrademPoItaliji wrote:Evo ga i Pape, ista prica.Ispravka pogresnog navoda!
Selam bratu kradljivcu iz Italije.
Da mi je nick " yebo sam ti kevu " , verovatno bi ispravljao onog sto ti je " yebo kevu " ili ne bi?![]()
Interesantno, ali ista stvar kao i u Bg. Hriscani se samo pozivaju na toleranciju i glume je, a ja sam osetio tu toleranciju na svojoj kozi.
Samo se hvataju nicka, nista drugo ne znaju.
Keva je u Bosni uvijek bio naziv za kamen, .... kojim nekome razbijesh prozor ili glavu kad te zajebaje. Jebo ti svoju kevu.
-
Dexx
Samo kako si iz Beograda zavrsio u Sarajevu, mislim kako si u opste uspio dobiti bosanske papire? Nego hajde ti ovdje Srbima reci sad koliko su u zabludi sto se tice ortodoksije. UYglavnom u Islamu ako ubijes nekog nema oprosta i nema skrivanja zlocinaca po dzamija kao sto to radi ortodoksna crkva.KrademPoItaliji wrote:Hvala brate BGNR. Sellami i za Tebe. Neka Te Allah dz. sh. nagradi za ove Tvoje reci dobrodoslice.
A sto si presao u Sarajevo? Da si blize izvoru auta koje trebas ukrasti u Sarajevu pa ih prebaciti u SiCG ili je u pitanju to da ti je Italija bliza da ides krasti tamo?![]()
Da mi je nick " Tito " verovatno bi me pitao jesam li bio bravar.
Last edited by Dexx on 07/11/2005 23:08, edited 1 time in total.
-
KrademPoItaliji
Oho - ho, poceli smo sa vredjanjima.
Nista novo, vredjanje, omalovazavanje, ali onako demokratski i tolerantno, po hriscanskim principima.
Na to sam se navikao, i to od svojih najrodjenijih, pa me vi i ne cudite.
Nista novo, vredjanje, omalovazavanje, ali onako demokratski i tolerantno, po hriscanskim principima.
Na to sam se navikao, i to od svojih najrodjenijih, pa me vi i ne cudite.
A ti to verovatno najbolje znas. Siguran sam da znas bolje od mene.a uz to opasno laze...
-
KrademPoItaliji
Pazi kad postoje putevi i autobusi... zamisli ti to moj Dejane.Samo kako si iz Beograda zavrsio u Sarajevu
Da si pazljivije citao, video bi da ih nisam ni dobio.mislim kako si u opste uspio dobiti bosanske papire?
-
KrademPoItaliji
Hvala Saro. Ne sekiram se uopste, niti se dvoumim. Davno sam ja to prelomio. Dugo se to kuvalo. Nije doslo preko noci.
Bosanac rece nesto u kontekstu da je to zasluga beogradskog muftije Jusufspahica.
Nije. Nikada me drugi ne bi nagovorio.
Bosanac rece nesto u kontekstu da je to zasluga beogradskog muftije Jusufspahica.
Nije. Nikada me drugi ne bi nagovorio.
-
KrademPoItaliji
Razloga je mnogo. Bas mnogo, ali kada bih krenuo da pisem ispalo bi da omalovazavam pravoslavlje a uzdizem islam.
Izmedju ostalog fascinirao me Kur'an Casni. Postoji mnogo ajeta u Kur'anu koji daju odgovore na ono sto u trenutku Njegove Objave, niko nije imao sanse da zna, a kamoli poslednji Bozji poslanik Muhamed s. a. v. s. Postojalo je mnogo Objava i mnogo Poslanika, ali su vremenom te Objave izgubile verodostojnost ubacivanjem ljudskih reci, a Kur'an je ostao netaknut do dan danas.
Izmedju ostalog fascinirao me Kur'an Casni. Postoji mnogo ajeta u Kur'anu koji daju odgovore na ono sto u trenutku Njegove Objave, niko nije imao sanse da zna, a kamoli poslednji Bozji poslanik Muhamed s. a. v. s. Postojalo je mnogo Objava i mnogo Poslanika, ali su vremenom te Objave izgubile verodostojnost ubacivanjem ljudskih reci, a Kur'an je ostao netaknut do dan danas.
-
KrademPoItaliji
Jos jedan u nizu " tolerantnih ".vjerovatno onaj isti ko i za sve sektashe
-
KrademPoItaliji
Valjda si provalila da je nick zezanje.
O Kur'anu -u sve najbolje, ali ako povedemo razgovor o tome, daleko cemo otici. Vidis da se i ovako bune i provociraju.
O Kur'anu -u sve najbolje, ali ako povedemo razgovor o tome, daleko cemo otici. Vidis da se i ovako bune i provociraju.
-
\/\/\/
Selam "kradempoitaliji"
Zaista mi je drago kad sam procitao da si se vratio svojoj vjeri u kojoj si rođen. Allah, dž.š.zaista upucuje one kojima se On smiluje. Zelim ti sve najbolje, da te Uzviseni jos vise ucvrsti na putu istine,da oprosti tvoje prijasnje grijehe, da se lahko izboris sa svim iskusenjima sa kojima Gospodar provjerava svoje robove.
-
kub lajkan
#45 Re: Promena vere ( vjere )
KrademPoItaliji wrote:Pozdrav svima. Sta milite o promeni veroispovesti?
Ja sam do pre nekih godinu dana bio pravoslavac i izjasnjavao sam se kao Srbin, ali sam presao na islam.
U Beogradu, gde sam rodjen i odrastao, imao sam dosta problema i nerazumevanja. Prvo od strane mojih roditelja, a Bogami i od okoline.
Ta provociranja su krenula nakon moje zelje da promenim ime.
Pre nekih godinu dana sam iz Beograda preselio u Sarajevo i hvala dragom Allahu, sve je ok. Ime nisam promenio, jer nemam bosansko drzavljanstvo, ali cu to uraditi uprkos nedozvoljavanju moje porodice.
Islam mi je najcistija i najlepsa vera.
Zanima me kako vi gledate na to.... ?
Molim bez vredjanja.
Ubjedljiv si. Praaaaaaaaavo... K'o Ismet Horo...
Nego, da li su te kao malog zlostavljali?
-
KrademPoItaliji
Ovde sam dosao iz zezanja, a ne da glumim nekog super mega vernika, ili borca za pravu stvar.pa naravno da pretpostavljam da je zezancija ali mi ne prilici jednom vjerniku
Razmisljas kao i vecina ljudi koji imaju predrasude o muslimanskim vernicima. Po tebi jedan musliman ne bi smeo da se zeza, pa stoga i tvoje pitanje otkud u nicku " kradem".
... i sta si ocekivala? Da ti ustanem iza sna i istresem pola Kur'an-a, ili da ti kazem da sam Hafiz. Nisam. Misljenje o Kur'anu-u ? Trebao bi da ti elaboriram pola islamske filozofije, ili da ti u najmanju ruku postujem citat od 5 strana pa da budes zadovoljna. Ima takvih mnogo.Tako ne govori jedan vjernik... pored toga sto svaki vjernik iza sna bi znao niz svojih misljenja o Kur'anu... otprilike
A po pravilu dugacke citate i ne citam.
Za pomenutog g-dina nisam cuo, ali pretpostavljam da je u rangu Shake Polumentola, Dare Prdare, Hakale i slicnih doajena.Ubjedljiv si. Praaaaaaaaavo... K'o Ismet Horo...
-
see ya
Ovde sam dosao iz zezanja, a ne da glumim nekog super mega vernika, ili borca za pravu stvar.KrademPoItaliji wrote:pa naravno da pretpostavljam da je zezancija ali mi ne prilici jednom vjerniku
Razmisljas kao i vecina ljudi koji imaju predrasude o muslimanskim vernicima. Po tebi jedan musliman ne bi smeo da se zeza, pa stoga i tvoje pitanje otkud u nicku " kradem".
Talijan, bas si uporan s tim negativnim stavom!! te provokacije, te da te mrze, te vako te nako..sad evo i predrasude..halo ba kako ti znas kako ja razmisljam?? i zasto ja postavljam pitanje..
I gdje sam ja to rekla da se ne smije zezati?? Nego saneru dragi poenta ovog mog pitanja je u tome sto ljudi koji su istinski vjernici i prakticiraju istu ne bi bas u prvu ruku odabrali takav nick bez obzira iz koga razloga su na forumu.. vec iz nekih drugih razloga, cisto sto su im (ako su istinski vjernici) lopovluk i italija nisu stvari koje su im puno bliske..psihologija, kontas?
-
KrademPoItaliji
Dakle, ti nisi nigde videla provokacije?... 'alal vera. Kako ono ide? Drugom vidim dlaku u jajetu, a sebi ne vidim panj u oku. Tako nekako.Talijan, bas si uporan s tim negativnim stavom!! te provokacije, te da te mrze, te vako te nako..
Negativan nisam, naprotiv.
Vidim da si se i ti kao i tvoji prethodnici uhvatila nicka. I to sa psiholoske strane. Izvini, bez namere da te uvredim, ali mislim da se u psihologiju razumes ko Marica u onu krivu stvar.
P.S. - Verovatno ne bi smeo da postujem ni u podforumu " sex" ... zbog psiholoske strane.