Bolesna religija, jednog pohotnog cobana.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gavrilo

Post by gavrilo »

pitt wrote:to su domaci izdajnici sto nisu vidjeli prednosti jednoumlja :D:D:D
:lol: :lol: :lol:

dobar :wink:
danas

Post by danas »

zlajaBHF wrote:Narode sto pisete o temi, o kojoj nemate pojma ??????

Duh sa sjekirom je upravu, ataturk je bio ateista i zabranio je sve sto je bilo islamsko!
nije tacno -- ataturk nikada nije bio ateista. da jeste, bio bi se slizao sa staljinom u ta doba i vjerovatno bi podrzavao komunisticke ideje toga doba. ali nije.
ataturk je bio veliki nacionalista i musliman vjernik -- nijedna biografija ga ne oslikava kao ateistu, jer to ni po kojoj definiciji nije bio. to sto je razdvojio dzamiju od drzave u legalno-izvrsnom smislu ne znaci da je bio ateista.
bolje_grob_nego_rob

Post by bolje_grob_nego_rob »

danas wrote:

Duh sa sjekirom je upravu, ataturk je bio ateista i zabranio je sve sto je bilo islamsko!
nije tacno -- ataturk nikada nije bio ateista. da jeste, bio bi se slizao sa staljinom u ta doba i vjerovatno bi podrzavao komunisticke ideje toga doba. ali nije.
ataturk je bio veliki nacionalista i musliman vjernik -- nijedna biografija ga ne oslikava kao ateistu, jer to ni po kojoj definiciji nije bio. to sto je razdvojio dzamiju od drzave u legalno-izvrsnom smislu ne znaci da je bio ateista.
NAROD JE VECI OD ALLAHA !

Ovo je izjava kemala Ataturka, sad ne znam kako ti to rezonujes, ali po tome je on po islamu , ako ne ateista, a ono nevjernik !

I by the way, u islamu nema razdvajanja drzave i vjere !
Sekularizam se ne pika ! :x
danas

Post by danas »

bolje_grob_nego_rob wrote:

Ovo je izjava kemala Ataturka, sad ne znam kako ti to rezonujes, ali po tome je on po islamu , ako ne ateista, a ono nevjernik !

pa vidim da se sekularizam kod tebe ne pika...

a glede izjave koju citiras -- pa malo realizma ne bi bilo nikome na odmet ovih dana, kad narod nema hljeba da jede...
dao bog da su se sve vodje tako brinule o svome narodu...
margo

Post by margo »

Brate, kako mislis da nema razdvajanja vjere od drzave u islamu?
Bosanac sa dna kace

#31 Re: Bolesna religija, jednog pohotnog cobana.

Post by Bosanac sa dna kace »

Duh bez sjekire wrote:Htio bih upitati 'bracu i sestre' muslimanke sta misle o izjavi jednog od najvecih vojskovodza modernog doba oca i tvorca muslimanske velesile Tuske Kemal-Pase-Ataturka;
Da je islam;bolesna religija,jednog pohotnog cobana.
A ta se njegova izjva moze naci...... :? gdje?
Zlikavac

Post by Zlikavac »

Za nevjernike je on dobar, dok je za nas vjernike najgore sto se desilo muslimanskom svijetu u zadnjih 100 godina, DEFINITIVNO !

Medjutim turski narod ispoljava sve vece i vece nezadovoljstvo sa danasnjom vojnom vlasti, i ako bog da i tim nevjernicima koji prate politiku ovog tiranina, ce doci kraj!

Zadnji izbori u turskoj su pokazali sta turci misle, ubjedljiva pobjeda islamske stranke, samo sto kod njih politicari neodlucuju puno, bas kao kod nas, samo sto su oni pod protektoratom VOJNIKA... :-) , a sa takvom strukturom vlasti nece NIKAD, NIKAD uci u EU !!!

Nemoze se kemale nista na silu....

trebalo je 80 godina da se formiraju stranke poput sadaat ili m.g.

trebalo je 80 godina da dode vlada u kojoj su muslimani vjernici

;)
mashallah
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Covjek je mrtav, tako da ga nemozemo pitati dali je bio ateista ili ne, ali zato mozemo pogledati na njegova djela i govore i po tome zakljuciti kojoj je " vrsti" ljudi pripadao... ....

Pa covjek je umro od posljedica alkohola, zar ne????

U Islamu ne sekularizacije! Allah swt nam je dao zakone u Kuranu casnom i u hadisima....
bolje_grob_nego_rob

margo wrote:Brate, kako mislis da nema razdvajanja vjere od drzave u islamu?
Lijepo - Allahov poslanik s.a.w.s je bio drzavnik i imam, Halife su bili i drzavnici i imami !

Sekularizam je nepoznat u uredjenju islamske drzave , iz razloga sto je ustav islamske drzave Serijat, a samim tim su vjera i drzava jedno
bolje_grob_nego_rob

danas wrote:
bolje_grob_nego_rob wrote:

pa vidim da se sekularizam kod tebe ne pika...

a glede izjave koju citiras -- pa malo realizma ne bi bilo nikome na odmet ovih dana, kad narod nema hljeba da jede...
dao bog da su se sve vodje tako brinule o svome narodu...
Iskren, tvoje misljenje da li je nesto realno ili ne me bas ne fascinira ni u kom pogledu !

Ja svoja misljenja iznosim sa perspektive svoje vjere

PS: siguran sam da ti se svidjaju vodje poput ataturka, a zamisli znam i zasto, a znas i ti !
GARANT
margo

Post by margo »

Selam... imamo primjer ideala, i to islam zalaze, jesi li tako mislio zlaja? Molim dragog Allaha da me sacuva od laznog govora... samo me je malo zbunilo, nisam razmisljala dok sam citala post od brata :) "roba" :)
margo

Post by margo »

U redu brate, oprosti!
bolje_grob_nego_rob

margo wrote:Selam... imamo primjer ideala, i to islam zalaze, jesi li tako mislio zlaja? Molim dragog Allaha da me sacuva od laznog govora... samo me je malo zbunilo, nisam razmisljala dok sam citala post od brata :) "roba" :)
Sve OK !
Last edited by bolje_grob_nego_rob on 08/11/2005 00:40, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

Zlikavac wrote:

Za nevjernike je on dobar, dok je za nas vjernike najgore sto se desilo muslimanskom svijetu u zadnjih 100 godina, DEFINITIVNO !

Medjutim turski narod ispoljava sve vece i vece nezadovoljstvo sa danasnjom vojnom vlasti, i ako bog da i tim nevjernicima koji prate politiku ovog tiranina, ce doci kraj!

Zadnji izbori u turskoj su pokazali sta turci misle, ubjedljiva pobjeda islamske stranke, samo sto kod njih politicari neodlucuju puno, bas kao kod nas, samo sto su oni pod protektoratom VOJNIKA... :-) , a sa takvom strukturom vlasti nece NIKAD, NIKAD uci u EU !!!

Nemoze se kemale nista na silu....

trebalo je 80 godina da se formiraju stranke poput sadaat ili m.g.

trebalo je 80 godina da dode vlada u kojoj su muslimani vjernici

;)
mashallah
istoj toj saadet p. i m.g je trebalo samo pet minuta za pralamentarnom govornicom i da shebe sve sto su muslimani bastinli i cuvali 80 godina, da se zbog njih hidzab cak zabrani i na ulici, da se pozatvaraju dzamije i zabrani ezan, trebalo im je svega pet minuta! al neka sad kad su usrali motku nek je i lizu!
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Bosanac sa dna kace....

Izvini, ali te nisam skontao??? Ko, sta kako????
Bosanac sa dna kace

zlajaBHF wrote:Bosanac sa dna kace....

Izvini, ali te nisam skontao??? Ko, sta kako????
ta stranka uspjela se domoc vlasti i njihov vodja umjesto da nastavi da radi sto mu je poso da vodi drazavu kao premijer, ufatio lupetat gluposti tipa porusicemo mi spomenike sekularizma a ako ih ne proousimo gradit cemo dzamije uz njih, izgradicemo mi jos 70 000 dzamija, napravio iftar za nekakve mule i sejhove u pralamentu, i nravno narod se sasro evo ga Homeini No.2, i to je to kolaps sistema, sad cure ne mogu ni da primirsu faksu u hidzabu...sad mgou da presareju sta hoce nema ih pralamentu ni 2%!
cijenim ono sto su uradili na pocetku, poceli su ulgat u privredu, otvarat skole za siromasnu djecu, razvoj siromasnih cetvrti, na tome su i dobili popularnost, a sto jendostavno nisu nastavili, sta su morali tako izlijetat! I kao slag svemu tome dodje jedna Merve Kavakçı i ugura se u parlament u hidzabu ,a nase sestre se mogu danas pusit na fakultetim sa svojim hidzabima, gospoja je zdimila za Ameriku!
danas

Post by danas »

bolje_grob_nego_rob wrote: Iskren, tvoje misljenje da li je nesto realno ili ne me bas ne fascinira ni u kom pogledu !

Ja svoja misljenja iznosim sa perspektive svoje vjere

PS: siguran sam da ti se svidjaju vodje poput ataturka, a zamisli znam i zasto, a znas i ti !
GARANT
pa iskreno grobe -- ni mene tvoje misljanje ne fascinira previse, a to ponajvise rezultat proste cinjenice da ti i nemas svojeg misljenja... :D jer -- gle cuda -- znam tacno kako ce da izgleda svaki tvoj post, pisan "iz perspektive tvoje vjere", a i dalje cekam da prestanes citirati i da nam jednu svoju kazes (pa iz bilo koje druge perspektive, ako uopste imas drugu perspektivu :wink: ). sta vise, i ja znam zasto se tebi ne dopadaju vodje poput ataturka... to je zaista vrlo komplikovano za zakljuciti... :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zlajaBHF wrote:Covjek je mrtav, tako da ga nemozemo pitati dali je bio ateista ili ne, ali zato mozemo pogledati na njegova djela i govore i po tome zakljuciti kojoj je " vrsti" ljudi pripadao... ....

U Islamu ne sekularizacije! Allah swt nam je dao zakone u Kuranu casnom i u hadisima....

Otidji malo u Tursku, pa pogledaj koliko Ataturka ima, recimo u Antaliji. I kad vidis koliko ima njegovih slika i spomenika, mozda ces se zapitati sto ga nisu bacili na istorijski otpad cim je oteg'o papke...
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Aha, sad kontam o cemu pricas...

Pa reci mi ko je kriv za to stanje danas??? Muslimani koji su rekli svoje misljenje u parlamentu ili nevjernici koji nepostuju ljudska prava! Neznam detalje u vezi desavanja u njihovom parlamentu ali mogu zakljuciti da su ataturkovi boljsevici krivci u ovom slucaju.
bolje_grob_nego_rob

Ma vidis svi sve znamo, ali ja ipak znam jos vise !

Zasto, znas ti to dobro ! :lol:

Moj je cijeli zivot posvecen vjeri, jer moja vjera i jeste kompletan zivot.

i tu nema alternative, sve ti je to jedna perspektiva :lol: :lol: :lol:
bolje_grob_nego_rob

kub lajkan wrote:
zlajaBHF wrote:Covjek je mrtav, tako da ga nemozemo pitati dali je bio ateista ili ne, ali zato mozemo pogledati na njegova djela i govore i po tome zakljuciti kojoj je " vrsti" ljudi pripadao... ....

Otidji malo u Tursku, pa pogledaj koliko Ataturka ima, recimo u Antaliji. I kad vidis koliko ima njegovih slika i spomenika, mozda ces se zapitati sto ga nisu bacili na istorijski otpad cim je oteg'o papke...
Valjda da ne trose na otapanje spomenika u Zenickoj zeljezari ?!?!
danas

Post by danas »

bolje_grob_nego_rob wrote:Ma vidis svi sve znamo, ali ja ipak znam jos vise !

Zasto, znas ti to dobro ! :lol:

Moj je cijeli zivot posvecen vjeri, jer moja vjera i jeste kompletan zivot.

i tu nema alternative, sve ti je to jedna perspektiva :lol: :lol: :lol:
oberon, pravda, proljece... :-) :-) :-) dosadan si, svega mi...
lijepo je sto si ti nasao svoj put, i eto nek ti bude -- ti sve znas, ma najpametniji si... :D
a de sad malo odmori od nas koji imamo drugih alternativa i drugacijih perspektiva u zivotu... :roll: jel' moze? :-)
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

kub lajkan wrote:

Otisao sam malo vise puta u Tursku i vidio sam koliko"ataturaka" ima...samo neznam sta hoces da kazes sa ovim??? Pa covjece danas su u Turskoj na vlasti generali, kao sto je i ata bio, koji podrzavaju njegovu politiku, zasto bi ga oni bacali na Historijski otpad????

samo sto se narod poceo buditi i buniti, jer turska policija nesmije da koristi metode koje je nekad koristila, a to je likvidiranje protivnika! Ljudi hoce u EU....a drzavom vladaju majori!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zlajaBHF wrote:
kub lajkan wrote:

Otisao sam malo vise puta u Tursku i vidio sam koliko"ataturaka" ima...samo neznam sta hoces da kazes sa ovim??? Pa covjece danas su u Turskoj na vlasti generali, kao sto je i ata bio, koji podrzavaju njegovu politiku, zasto bi ga oni bacali na Historijski otpad????

samo sto se narod poceo buditi i buniti, jer turska policija nesmije da koristi metode koje je nekad koristila, a to je likvidiranje protivnika! Ljudi hoce u EU....a drzavom vladaju majori!
Covjek je mrtav preko 60 godina. Da im nije valjao vec bi davno ishlapio u svakom obliku...
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

E, dobar ti je argument... :-)
Locked