pitt wrote:to su domaci izdajnici sto nisu vidjeli prednosti jednoumlja:D:D
dobar
nije tacno -- ataturk nikada nije bio ateista. da jeste, bio bi se slizao sa staljinom u ta doba i vjerovatno bi podrzavao komunisticke ideje toga doba. ali nije.zlajaBHF wrote:Narode sto pisete o temi, o kojoj nemate pojma ??????
Duh sa sjekirom je upravu, ataturk je bio ateista i zabranio je sve sto je bilo islamsko!
NAROD JE VECI OD ALLAHA !danas wrote:nije tacno -- ataturk nikada nije bio ateista. da jeste, bio bi se slizao sa staljinom u ta doba i vjerovatno bi podrzavao komunisticke ideje toga doba. ali nije.zlajaBHF wrote:Narode sto pisete o temi, o kojoj nemate pojma ??????
Duh sa sjekirom je upravu, ataturk je bio ateista i zabranio je sve sto je bilo islamsko!
ataturk je bio veliki nacionalista i musliman vjernik -- nijedna biografija ga ne oslikava kao ateistu, jer to ni po kojoj definiciji nije bio. to sto je razdvojio dzamiju od drzave u legalno-izvrsnom smislu ne znaci da je bio ateista.
pa vidim da se sekularizam kod tebe ne pika...bolje_grob_nego_rob wrote:
NAROD JE VECI OD ALLAHA !
Ovo je izjava kemala Ataturka, sad ne znam kako ti to rezonujes, ali po tome je on po islamu , ako ne ateista, a ono nevjernik !
I by the way, u islamu nema razdvajanja drzave i vjere !
Sekularizam se ne pika !
A ta se njegova izjva moze naci......Duh bez sjekire wrote:Htio bih upitati 'bracu i sestre' muslimanke sta misle o izjavi jednog od najvecih vojskovodza modernog doba oca i tvorca muslimanske velesile Tuske Kemal-Pase-Ataturka;
Da je islam;bolesna religija,jednog pohotnog cobana.
zlajaBHF wrote:Narode sto pisete o temi, o kojoj nemate pojma ??????
Za nevjernike je on dobar, dok je za nas vjernike najgore sto se desilo muslimanskom svijetu u zadnjih 100 godina, DEFINITIVNO !
Medjutim turski narod ispoljava sve vece i vece nezadovoljstvo sa danasnjom vojnom vlasti, i ako bog da i tim nevjernicima koji prate politiku ovog tiranina, ce doci kraj!
Zadnji izbori u turskoj su pokazali sta turci misle, ubjedljiva pobjeda islamske stranke, samo sto kod njih politicari neodlucuju puno, bas kao kod nas, samo sto su oni pod protektoratom VOJNIKA..., a sa takvom strukturom vlasti nece NIKAD, NIKAD uci u EU !!!
Nemoze se kemale nista na silu....
Lijepo - Allahov poslanik s.a.w.s je bio drzavnik i imam, Halife su bili i drzavnici i imami !margo wrote:Brate, kako mislis da nema razdvajanja vjere od drzave u islamu?
Iskren, tvoje misljenje da li je nesto realno ili ne me bas ne fascinira ni u kom pogledu !danas wrote:pa vidim da se sekularizam kod tebe ne pika...bolje_grob_nego_rob wrote:
NAROD JE VECI OD ALLAHA !
Ovo je izjava kemala Ataturka, sad ne znam kako ti to rezonujes, ali po tome je on po islamu , ako ne ateista, a ono nevjernik !
I by the way, u islamu nema razdvajanja drzave i vjere !
Sekularizam se ne pika !
a glede izjave koju citiras -- pa malo realizma ne bi bilo nikome na odmet ovih dana, kad narod nema hljeba da jede...
dao bog da su se sve vodje tako brinule o svome narodu...
Sve OK !margo wrote:Selam... imamo primjer ideala, i to islam zalaze, jesi li tako mislio zlaja? Molim dragog Allaha da me sacuva od laznog govora... samo me je malo zbunilo, nisam razmisljala dok sam citala post od brata"roba"
istoj toj saadet p. i m.g je trebalo samo pet minuta za pralamentarnom govornicom i da shebe sve sto su muslimani bastinli i cuvali 80 godina, da se zbog njih hidzab cak zabrani i na ulici, da se pozatvaraju dzamije i zabrani ezan, trebalo im je svega pet minuta! al neka sad kad su usrali motku nek je i lizu!Zlikavac wrote:zlajaBHF wrote:Narode sto pisete o temi, o kojoj nemate pojma ??????
Za nevjernike je on dobar, dok je za nas vjernike najgore sto se desilo muslimanskom svijetu u zadnjih 100 godina, DEFINITIVNO !
Medjutim turski narod ispoljava sve vece i vece nezadovoljstvo sa danasnjom vojnom vlasti, i ako bog da i tim nevjernicima koji prate politiku ovog tiranina, ce doci kraj!
Zadnji izbori u turskoj su pokazali sta turci misle, ubjedljiva pobjeda islamske stranke, samo sto kod njih politicari neodlucuju puno, bas kao kod nas, samo sto su oni pod protektoratom VOJNIKA..., a sa takvom strukturom vlasti nece NIKAD, NIKAD uci u EU !!!
Nemoze se kemale nista na silu....
trebalo je 80 godina da se formiraju stranke poput sadaat ili m.g.
trebalo je 80 godina da dode vlada u kojoj su muslimani vjernici
mashallah
ta stranka uspjela se domoc vlasti i njihov vodja umjesto da nastavi da radi sto mu je poso da vodi drazavu kao premijer, ufatio lupetat gluposti tipa porusicemo mi spomenike sekularizma a ako ih ne proousimo gradit cemo dzamije uz njih, izgradicemo mi jos 70 000 dzamija, napravio iftar za nekakve mule i sejhove u pralamentu, i nravno narod se sasro evo ga Homeini No.2, i to je to kolaps sistema, sad cure ne mogu ni da primirsu faksu u hidzabu...sad mgou da presareju sta hoce nema ih pralamentu ni 2%!zlajaBHF wrote:Bosanac sa dna kace....
Izvini, ali te nisam skontao??? Ko, sta kako????
pa iskreno grobe -- ni mene tvoje misljanje ne fascinira previse, a to ponajvise rezultat proste cinjenice da ti i nemas svojeg misljenja...bolje_grob_nego_rob wrote: Iskren, tvoje misljenje da li je nesto realno ili ne me bas ne fascinira ni u kom pogledu !
Ja svoja misljenja iznosim sa perspektive svoje vjere
PS: siguran sam da ti se svidjaju vodje poput ataturka, a zamisli znam i zasto, a znas i ti !
GARANT
zlajaBHF wrote:Covjek je mrtav, tako da ga nemozemo pitati dali je bio ateista ili ne, ali zato mozemo pogledati na njegova djela i govore i po tome zakljuciti kojoj je " vrsti" ljudi pripadao... ....
Pa covjek je umro od posljedica alkohola, zar ne????
U Islamu ne sekularizacije! Allah swt nam je dao zakone u Kuranu casnom i u hadisima....
Valjda da ne trose na otapanje spomenika u Zenickoj zeljezari ?!?!kub lajkan wrote:zlajaBHF wrote:Covjek je mrtav, tako da ga nemozemo pitati dali je bio ateista ili ne, ali zato mozemo pogledati na njegova djela i govore i po tome zakljuciti kojoj je " vrsti" ljudi pripadao... ....
Pa covjek je umro od posljedica alkohola, zar ne????
U Islamu ne sekularizacije! Allah swt nam je dao zakone u Kuranu casnom i u hadisima....
Otidji malo u Tursku, pa pogledaj koliko Ataturka ima, recimo u Antaliji. I kad vidis koliko ima njegovih slika i spomenika, mozda ces se zapitati sto ga nisu bacili na istorijski otpad cim je oteg'o papke...
oberon, pravda, proljece...bolje_grob_nego_rob wrote:Ma vidis svi sve znamo, ali ja ipak znam jos vise !
Zasto, znas ti to dobro !![]()
Moj je cijeli zivot posvecen vjeri, jer moja vjera i jeste kompletan zivot.
i tu nema alternative, sve ti je to jedna perspektiva![]()
![]()
Otisao sam malo vise puta u Tursku i vidio sam koliko"ataturaka" ima...samo neznam sta hoces da kazes sa ovim??? Pa covjece danas su u Turskoj na vlasti generali, kao sto je i ata bio, koji podrzavaju njegovu politiku, zasto bi ga oni bacali na Historijski otpad????kub lajkan wrote:
Otidji malo u Tursku, pa pogledaj koliko Ataturka ima, recimo u Antaliji. I kad vidis koliko ima njegovih slika i spomenika, mozda ces se zapitati sto ga nisu bacili na istorijski otpad cim je oteg'o papke...
Covjek je mrtav preko 60 godina. Da im nije valjao vec bi davno ishlapio u svakom obliku...zlajaBHF wrote:Otisao sam malo vise puta u Tursku i vidio sam koliko"ataturaka" ima...samo neznam sta hoces da kazes sa ovim??? Pa covjece danas su u Turskoj na vlasti generali, kao sto je i ata bio, koji podrzavaju njegovu politiku, zasto bi ga oni bacali na Historijski otpad????kub lajkan wrote:
samo sto se narod poceo buditi i buniti, jer turska policija nesmije da koristi metode koje je nekad koristila, a to je likvidiranje protivnika! Ljudi hoce u EU....a drzavom vladaju majori!