DRŽAVNA TAJNA!!! ???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

da li mislite da je na pomolu totalno razotkrivanje i senzacija?

da
6
38%
ne
7
44%
možda
3
19%

Total votes: 16

Lace

Post by Lace »

nesha wrote:[img]C:\Documents%20and%20Settings\name\Desktop\dani[img][/img]
nesho...slika mora biti na web prostoru :D
Lace

Post by Lace »

hajd ti meni kazi s koje strane si je skinuo..reklamu...na stranici dana nema
nesha

Post by nesha »

ma uzo dane i kuci skenirao
eto to ti je
Lace

Post by Lace »

e onda evo ti strana http://www.imageshack.us

uploaduj sliku / to je ovdje kod browse / host it i kada ti izbaci malu slicicu...onda kliknes na nju, properties i dalje znas :D
nesha

Post by nesha »

Image
nesha

Post by nesha »

ne vidi se bas najbolje ali to je to

vide se potpisi sa dokuemnata
naslovnica i misljenje o knjizi su dali pecanin senad
bakir hadziomerovic i kerim lucarevic
ipak mislim..
paznja!
Lace

Post by Lace »

nesha wrote:ne vidi se bas najbolje ali to je to

vide se potpisi sa dokuemnata
naslovnica i misljenje o knjizi su dali pecanin senad
bakir hadziomerovic i kerim lucarevic
ipak mislim..
paznja!
pa vidjet ce se cim me poslusas do kraja...kliknes na ovu malu slicicu..otvori se velika onda desni klik na veliku, properties i ovdje paste

ne kontam zasto ljudi ne citaju upute do kraja...ccc. ...i onda kazu da im niko ne zeli pomoci :D
nesha

Post by nesha »

Image
nesha

Post by nesha »

treba li komentar...
treba!

mislim....
Zlikavac

Post by Zlikavac »

Bakir Hadziomerovic...je li to momcic koji je u ratu bio...lud?

:D

komentar...suvisan
kekec

Post by kekec »

Zlikavac wrote:Bakir Hadziomerovic...je li to momcic koji je u ratu bio...lud?
:D
komentar...suvisan
Da se ti Zlikovac nisi malo prepao. :D
Ne odgovara ti objavljivanje, sto li ?

Treba sve objaviti, da se vidi koje su se
"pjesme pjevale"! :bih:
nesha

Post by nesha »

vidi,ovdje nije tema bakir hadziomerovic vec knjiga drzavna tajna semira halilovia i komentar na reklamu.
tvoj komentar onakakv kakav je suvisan je zaista.
slika bakira hadziomerovica kao vojnika rmije bih izasla je u slobodnoj bosni prije godinu dana.ko je vidio vidio je.
i on je ovdje u funkciji covjeka koji daje misljenje o knjizi koja je pred nama.
mislim da je KNJIGA i taterijal vrijedan paznje.
nudi nam se jako puno.
ko nece da se urazumi i nemora,nije to nista novo.
samo dajte normalne,relane komentare dobre ili lose ali bez gluposti i licnih zamjerki.
ovdje svako na svakoga ima po neku prituzbu.ok i treba ali hajmo argumentovano .
nemojte suplju i gradsku pricu ovuda prosipati.
i druga stvar,ova knjiga nam nudi dokumente,prisluskivane razgovore,novo svijetlo na imena dogadjaje i vazne stvari.
ovdje nije nicije ime bitno
radi se o nama,
ja podrazavam i projekat i emira,i sve ljude koji ovo podrzavaju jer se radi o argumentovanom projektu a takvi nam trebaju.
mahalastina ce otjerati sve sto valja odavde.
dajte malo...
nesha

Post by nesha »

kekec tako je

samo transparentno i otovoreno
treba momka podrazti.autora
ovo je otkrivanje totalno
ne zaboravite da su "nee sile" pucal ena ovoga istoga semira halilovica prije koji mjesec ako se sjecate!!!

sto li??!!!! :-D

DRŽAVNA TAJNA
Zlikavac

Post by Zlikavac »

auhh

djeco moja

ne talasajte :oops:

hvala
kekec

Post by kekec »

Toozla wrote:....prije svega da kazem da knjigu nisam procitao i ne mogu suditi o vjerodostojnosti prezentovanih informacija.....

.....mimo toga, valjda je i slijepcu jasno da se do materijala tipa "drzavna tajna" ne dolazi normalnim metodama istrazivackog novinarstva.....prema tome, potrebno se zapitati ko i sa kojim ciljem prezentuje ovaj tip informacije u javnost......mozda je u pitanju slucajnost ali ipak je, "blago receno", malo sumnjivo da se izlazak knjige poklapa sa sve ucestalijim inicijativama za promjenu dejtonskog sporazuma.....nakon citanja knjige vjerovatno ce biti i puno jasnije cija pregovaracka pozicija se pokusava oslabiti, a cija podrzati.....

....nemojte me pogresno shvatiti......mozda se meni i dopadne tematika koju knjiga obradjuje ali ovo nije novinarstvo.....ovo su politicke igre ispod stola......dok ne skontam ko i zasto je iza knjige, ostajem suzdrzan....
Cudim se Toozla ovom tvom postu. Pitam se kako si previdio jednu, jako bitnu stvar, a to je da je pisac knjige (mozda je bolje reci: objavljivac dokumenata) sin Sefera Halilovica.
Zasto je ista objavljena, mogu da nagadjam, a mislim da necu pogrijesiti. Pretpostavljam da je ista objavljena iz:
1.osvete za sve ono sto je ucinjeno njegovoj familiji i njemu licno,
2.zelje, kad vec njegov otac odgovara pred haskim sudom, da se objavi i uloga ostalih u ratnih desavanjima, da javnost sazna, do sada nepoznate cinjenice.

Znaci, ova knjiga nije "novinarstvo", ona je samo jedan dokument, iz koga su vidljivi mnogi dokumente, koji su krojili kapu i narodu i drzavi. Ovo zakljucujem na osnovu onih potpisa i pecata na naslovnoj strani, a koji nisu sigurno beznacajni.

Postavlja se pitanja, odakle i kako je pisac do istih dokumenata dosao.
Sefer nije od "juce". Stari je to "vuk" i "lisac". Vec na pocetku rata on je uvidio da se nesto cudno desava. Skolovan i oprezan, vjerovatno je uspio sakupiti i sacuvati dovoljno "papira" koji mnogo znace, a jos vise govore.

Ovo je moj stav i misljenje. Procitati cemo knjigu i vidjeti cemo sta je u stvari. Ako sam pogrijesio u zakljucku, priznati cu gresku,
ali za sada mislim da ce ipak doci do malog potresa (veliki se ne mogu u Bosni desiti).

A i Mate Granic napisa neku knjigu!
Toozla

Post by Toozla »

....nisam u SA, a knjiga nije bila vijest na NBC night news..... :D ....ovo je bilo prvi put da cujem za istu.....procitao sam ime pisca ali to nisam uvezao sa Seferom.....
...sada, kad to znam, mozda i mogu razmisljati o knjizi kao produktu pojedinca u zelji za prezentovanjem vlastite strane price....
....u svakom slucaju i dalje mislim da se ovome tipu stiva treba prilaziti apsolutno ciste glave.....svi mi tragamo za istinom ali ipak smo samo ljudi.....vrlo je lako povjerovati u nesto u sta zelimo da vjerujemo......

....da ponovim....vjerovatno je da ce knjiga na vidjelo iznijeti neke malo drugacije poglede u odnosu na zvanicnu pricu o deset najtezih godina....neke poglede o kojima sam ja razmisljao i prije pominjanja knjige.....ja samo hocu da je procitam hladne glave jer se radi i o mojih deset najtezih godina.....
....o zakljuchcima...... kad je procitam....
pitt

Post by pitt »

Jebla vas politika i prepucavanja.......
pogledajte na sundance channel :( :(

http://www.sundancechannel.com/film/?ix ... 3c263c524d
Fair Life

Post by Fair Life »

Knjiga je jednostavno zbornik vec do sada pojedinacno objavljivanih istina... od raznih autora. Zbornik koji, s razlogom, kompromituje SDA... istu onu koja za sebe tvrdi da je pripremala odbranu, da je odbranila drzavu i narod... istu onu koja je plasirala nebuloznu krilaticu "U svojoj vjeri na svojoj zemlji".

Najinteresantnije ce biti citati o povezanosti pojedinaca iz aktualne vlasti sa Enverom Mujezinovicem.

Koliko mi se cini jasno ce se vidjeti koliko je Fahro Radoncic upleten u agenturu KOS-a... i ne samo on.

Vidjece se, pretpostavljam, u kolikoj je mjeri SDA bio saucesnik drugim dvjema nacionalistickim strankama SDS-u i HDZ-u u razgradnji Bosne i Hercegovine.

Bilo sta da je razlogom pisanja knjige... knjiga je dobrodosla.

Pisali su knjige... i otac mu Sefer "Lukavu strategiju"... pisao je i Munja "Bosnu u kandzama KOS-a", ali je bio slab odjek na istinu. SDA je bez problema amortizovala reakciju... u praznim glavama svojih glasaca.
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
18. 07. 2005.
Halilovićev advokat sumnja u poštene namjere policije
SARAJEVO - Sarajevski policajci provjeravaju navode o navodnom pokušaju ubistva Semira Halilovića, sina bivšeg komandanta ARBiH i haškog optuženika Sefera, koji se desio u petak kasno naveče u Ulici Derviša Numića, saopšteno je iz MUP-a kantona.

"Postoje određeni tragovi koje smo pronašli na licu mjesta, koji kazuju da bi prijava Semira Halilovića mogla biti tačna . Sve konstrukcije oštećenog i njegovog advokata o kalibru oružja i navodnom prigušivaču iz kojeg je pucano apsolutno su njihova priča i policija te detalje ne može potvrditi", kazao je Dragan Mioković, glasnogovornik sarajevske policije.

Dodao je da ovaj slučaj shvataju ozbiljno, ali ne žele spekulirati bez valjanih argumenata.

Nezvanično iz MUP-a saznajemo da je na mjestu navodnog napada pronađena samo jedna čahura. Policajci s velikom sumnjom prihvataju priču Semira Halilovića, prema kojoj ga je neko želio ubiti.

"Ta čahura možda tu stoji već duže vrijeme. Provjeravamo priču oštećenog, ali do završetka vještačenja pronađenih tragova ništa se ne može sa sigurnošću tvrditi", rekao je sagovornik "Nezavisnih" iz sarajevske policije.

Kadrija Kolić, advokat Halilovićevih, smatra da se radi o očiglednom pokušaju ubistva i da policija krivim kvalifikacijama krivičnog djela utiče na istragu.

"Sramno je to da policajci ovo djelo kvalifikuju kao ugrožavanje sigurnosti. Radi se o očiglednom ubistvu u pokušaju. U procesu protiv Sefera Halilovića isplivavaju mnoge stvari i imena koja nisu po želji domaćim moćnicima. Mislim da je ovo bio klasični pokušaj zastrašivanja koji se ne dešava prvi put. Policija ima dovoljno dokaza, ali iskreno sumnjam da će išta uraditi", izjavio je Kolić.

Prema tvrdnjama Semira Halilovića, u petak naveče, oko pola sata prije ponoći, nepoznata osoba je u Ulici Derviša Numića, gdje obitava porodica Halilović, na njega ispalila tri metka.

Semir tvrdi da je nepoznati muškarac prije nego što će pucati na njega kazao "Haliloviću, hoćeš li da budeš predsjednik", i nakon toga zapucao. Semir je pobjegao s lica mjesta i taksijem se odvezao u policiju, gdje je prijavio slučaj. NN
..........veze s vezom??????
...........izjednacavanje :-) :? svi su podjednako krivi, a mi to ne znamo :? ..... ocekujem da Biljana P. napise novu knjigu posto je u "prvoj" nmogo spominjala(citirala) Halilovica, Mate Granic opisuje kako je A.I. nudio podjelu Franji (ispade Franjo spasio BiH ??)itd itd.....narod popusio i dalje pusi, dokle e to ne znamo :? :oops:

Image Image
MASTURBIRATI JE LJUDSKI, JEBATI BOŽANSKI

-Tuli Kapferberg-

I kažem: cilj revolucije je

Iskorenjivanje drkanja.

I kažem: *ebanje je sveto.

I kažem: revolucija je sveta,

i kažem: familija koja spava zajedno

zauvek ostaje zajedno.

I kažem: bog & *ebanje su jedno. "(tobe jarabi)"

I kažem: bolesne duše bez seksa

uzrokuju ratove.

I kažem: jebi ili umri.

I kažem: katolička crkva je antijeb

& jevrejska crkva

& Crkva.

I kažem: sve vlade su protiv jebanja

jer su starci protiv jebanja.

I kažem: svako kome se gadi ova pesma

ljubomoran je na jebače.

I kažem: jabežljivi, jebežljivi, ujedinite se.

I kažem: jebati je lepota.

Kažem: *ebanje je bog. ("tobe jarabi")

"Fuck you!", iz americke underground poezije
TareSA

Post by TareSA »

A ne znam zasto rasprave uvijek o tome ko je sta i kako uradio,daj ba ljudi pokusajte razmisljati u buducnosti kako cemo prezivjeti a ne ko je sta htio od Bosne i Hercegovine da uradi.Ali narod je ovca ko i obicno prati slijepo ove majmune(izvinite pravi majmuni) na vlasti i vjeruje im slijepo i samo se glozemo izmedju sebe a oni opet piju kafe zajedno i boli ih briga za nas,oni se vole a nas tjeraju da se mrzimo,politika je to ljudi.A nasi mediji ko i obicno ne znaju sta ce od sebe nego necije prljave gace uvijek u javnosti tresu,pitam se kad ce poceti s normalnim temama koje, znam sad ce neko reci cim prestanu ovi nasi krasti,ma da vam ja kazem oni ce krasti znali mi to ili ne tako da ne vidim puno koristi od toga al eto.
Fair Life

Post by Fair Life »

Toliko je ljudi spremnih bezrezervno povjerovati u najnevjerojatnije teorije zavjere... paklene strategije Svjetskih Centara Moci, Sionskih mudraca, Slobodnih zidara, Trilateralnih komisija, Globalnih Nadvlada i raznih djavoljih korporacija – dok su istodobno u stanju kao vjesticu spaliti svakoga tko se usudi reci da su, na primjer, Izetbegovic i SDA izdali BiH kroz svoju besramno vodjenu politiku u toku i poslije rata? Spremni su vam se u svoju djecu zaklinjati da su Protokoli Sionskih mudraca kljucni dokaz judeo-masonske zavjere protiv slobodnog svijeta, a istovremeno do pucanja vratnih zila objasnjavati kako su Seferova "Lukava strategija", Munjina "Bosna u kandzama KOS-a"... sad i ova najnovija knjiga Seferovog sina... podmukla podvala neprijateljskih obavjestajnih službi, bez obzira na gomilu prilozenih kompromitirajucih faksimila sa potpisom koji dokazuju autenticnost tvrdnji o izdaji "i drzave i naroda".
nesha

Post by nesha »

sto se Zlikavca tice vidi ovako.
mislim da je jako neozbiljno gledati tako kako ti gledas stvari.
ipak iz reklame se kako rekoh vide autenticni potpisi sto ukazuje na autenticnost materijala.
uz najavljenu knjigu ide i cd sa uzivo prisluskivanim razgovorima i dokumentima.
mislim da se radi o vrijednoj stvari koju treba procitati odnosno pogledati na cd-u.
ipak ljudi ako se nudi orginalna dokumentacija i razgovori i ta prica koju neznamo kakva mislim da je to posteno i fer do kraja.
dajte da vidimo sta je i kako je.
sefer pisac knjige??
cisto sumnjam.sin mu je dovoljno odrastao,pametna i prosao toliko toga u zivotu da zna to uraditi i sam.
pustite se stereotipa o tatinim sinovima kojima semir halilovic svakako ne priapada.
prezivio je pokusaj ubistva prije par mjeseci.
ubli su mu majku u ratu i mislim da se radi o veoma postenim namjerama.

no opet kazem hajmo sacekati da vidimo st aje to unutra.
evo propraticemo dalje reklamu da vidimo sta ce biti i kako ce biti pa da vidimo.
ipak sve ukazuje na autenticnu pricu i materijal halilovica maldjeg.

sto se tice budicnosti neko rece da se ostavimo ovoga.
da,moze,tj vazi,ali decko dragi nisu li nam oni ukrali buducnost negdje u proslosti???
kako je moguce nastaviti dalje dok gledamo te iste ljude u vilama,autima skupim,odijelima,kako imdjeca hodaju po svijetiu i kako svaki dan kupuje NASE fabrike i nase Firme dok narod sve vise i vise pati i propada.
ja sam za istinu a ona se krije od 1991 godine.
rekao sam vam.mislim da kao omladina,kao ljudi,ako se za knjigu ispostavi da je vrijedan porjekat na sta ukazuje trebamo stati iza momka.
pustite vi i sefere i alije i ove i one.
iza ovoga stoji mlad covjek koji je ocigledno imao muda kada je nakon svega napisao ovakvu stvar!!!
TareSA

Post by TareSA »

nesha wrote:sto se Zlikavca tice vidi ovako.
mislim da je jako neozbiljno gledati tako kako ti gledas stvari.
ipak iz reklame se kako rekoh vide autenticni potpisi sto ukazuje na autenticnost materijala.
uz najavljenu knjigu ide i cd sa uzivo prisluskivanim razgovorima i dokumentima.
mislim da se radi o vrijednoj stvari koju treba procitati odnosno pogledati na cd-u.
ipak ljudi ako se nudi orginalna dokumentacija i razgovori i ta prica koju neznamo kakva mislim da je to posteno i fer do kraja.
dajte da vidimo sta je i kako je.
sefer pisac knjige??
cisto sumnjam.sin mu je dovoljno odrastao,pametna i prosao toliko toga u zivotu da zna to uraditi i sam.
pustite se stereotipa o tatinim sinovima kojima semir halilovic svakako ne priapada.
prezivio je pokusaj ubistva prije par mjeseci.
ubli su mu majku u ratu i mislim da se radi o veoma postenim namjerama.

no opet kazem hajmo sacekati da vidimo st aje to unutra.
evo propraticemo dalje reklamu da vidimo sta ce biti i kako ce biti pa da vidimo.
ipak sve ukazuje na autenticnu pricu i materijal halilovica maldjeg.

sto se tice budicnosti neko rece da se ostavimo ovoga.
da,moze,tj vazi,ali decko dragi nisu li nam oni ukrali buducnost negdje u proslosti???
kako je moguce nastaviti dalje dok gledamo te iste ljude u vilama,autima skupim,odijelima,kako imdjeca hodaju po svijetiu i kako svaki dan kupuje NASE fabrike i nase Firme dok narod sve vise i vise pati i propada.
ja sam za istinu a ona se krije od 1991 godine.
rekao sam vam.mislim da kao omladina,kao ljudi,ako se za knjigu ispostavi da je vrijedan porjekat na sta ukazuje trebamo stati iza momka.
pustite vi i sefere i alije i ove i one.
iza ovoga stoji mlad covjek koji je ocigledno imao muda kada je nakon svega napisao ovakvu stvar!!!

Moj prijatelju ne radi ovdje niko nista zbog muda ili zbog toga sto ga je briga za nesto.Covjek se brine kako ce zaraditi a danas se na skandalu najbolje zaradjuje.Ovo se definitvno svrstava pod rubriku skandali a kad je jos u pitanju politika tu smo najbolji, jer neki mudrac rece ako se ne bavis politikom ona ce se baviti tobom,bljak,bljak :x :?
Ne mogu tvrditi da su cinjenice ili ti razgovori istiniti ili ne, ali stvarno mislim da se sve u biti vrti oko novca.
profko

Post by profko »

tacno je da se sve vrti oko para.

ali kakva korist od para ako radi objavljivanja ovoga materiala mozes izgubiti glavu???
pucali su na covjeka onako a tad nije bilo pomena o ovoj knjizi ili mi to nismo znali a oni koji jesu su i reagovali "na vrijeme"

neznam.
treba sacekati knjigu
izgleda orginalno
nesha

Post by nesha »

Eto cekat cemo dalju reklamu,dalju pricu i dalji razvoj,
ali opet i opet poavljam da sve ukazuje na orginalni meaterijal.

a priznat ce te da ljudi koji su dali na reklami mišljenje o knjizi nisu nimalo za baciti!!!
kerim lucarevic je dokazani obrac za bih.
bakir i senad su najjaci novinari u drzavi i sire.
ipak..mislim da semira trebamo podrzati i moralno i realno raspraviti o tematici i sadrzaju kada izadje.
za sada samo prica oko reklame nam rasplinjuje mastu ..
cekamo dalje..
Post Reply