" Skljoco , *ebase i mene ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ticoroman

#26 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by ticoroman »

Skljoco wrote: Hoces ozbiljnu diskusiju a nastupas sa ovim tekstom ?
Pa to vise ni rei nece napisati niz stajati iza toga !
Mozel sta bolje np. scim su se bavili , jel lovom, ribolovom itd. ?
Za svaku tvoju novu poruku sam sve vise ubjedjen da se (1) zajebajes ili da (2) da si totalno prolupao. Nadam se da je ovo pod broj 1, ali ni dvica me nebi iznenadila. Dakle, nista od ove diskusije jer nisi iznio ni jedan argumenat tako da uopste i nema nesto da se diskutuje.
Skljoco

#27 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by Skljoco »

ticoroman wrote:
Za svaku tvoju novu poruku sam sve vise ubjedjen da se (1) zajebajes ili da (2) da si totalno prolupao. Nadam se da je ovo pod broj 1, ali ni dvica me nebi iznenadila. Dakle, nista od ove diskusije jer nisi iznio ni jedan argumenat tako da uopste i nema nesto da se diskutuje.
------------
Pa ti meni nisi rekao osnovu tj. grunt postojanja "bosnjackog" identiteta .
Ja vec godinama trazim da mi neko objasni na osnovu cega bi mogao da postoji "bosnjacki" identitet i jos mi niko nije uspio objasniti .
Zbog toga taj identitet stavljam pod navodnike .
Tvoje je da ih srusis i ja ti zelim mnogo uspijeha pa izvoli ja sam spreman za saradnju .
Skljoco

#28 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by Skljoco »

rei wrote:
Skljoco wrote:
ticoroman wrote:Pa, dobro ako si ozbiljan onda napisi neki pametan argumenat za tvoje tvrdnje. Nije dovoljno samo galamiti, i ocrnjavati nekoga. To moze svak.

"Bosnjak" je naziv sa korijenima u starom nazivu "Bosnjani", kako su se u neko vrijeme nazivali stanovnici tadasnje Bosne. Nije direktno povezan sa muslimanima, ali posto danas ostali radije koriste komsijske nazive, onda...
----------------------
Hoces ozbiljnu diskusiju a nastupas sa ovim tekstom ?

hajde, Skljoci na spavanje, covjek trazi argumente, a ti ga
napadas , neozbiljan si... :-) :shock:
------------------------------
Draga moja , najbolje je da mu ti objasnis da mu je komentar supalj ko Pojata !
On nema argumenata da govori o "bosnjastvu" pa ni ja nemam potrebe da objasnjavam Kurdima i Juznim Slavenima ko je sta u BiH !
Skljoco

Post by Skljoco »

Ma znao sam,
Bjezanija je ono Zasta se "bosnjastvo" veze . Bjezanija od argumenata .
Eh ! :(
ticoroman

#30 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by ticoroman »

Skljoco wrote:
ticoroman wrote:
------------
Pa ti meni nisi rekao osnovu tj. grunt postojanja "bosnjackog" identiteta .
Ja vec godinama trazim da mi neko objasni na osnovu cega bi mogao da postoji "bosnjacki" identitet i jos mi niko nije uspio objasniti .
Tvoje je da ih srusis i ja ti zelim mnogo uspijeha pa izvoli ja sam spreman za saradnju .
Ima ona dobra izreka "pametniji prvi popusta", koju sam pokusao da slijedim. Medjutim sjetio sam se druge izreke koja se ostvarila: "ne moze pametan popustiti - koliko budala moze zategnuti".

Naziv i pojam Bosnjanin nije osporen, jer se pominje u raznim istorijskim dokumentima, u kojim ih koriste i (mozda i najvise) nemuslimani.

To je moj argumenat. A ja tebe ne mogu ubijediti, jer vjerovatno svakako neces povjerovati. Medjutim to nije moj problem. Problem je tvoj. Ja sam sam ziguran za svoj identitet i zbog toga ne osjetim potrebu da se pravdam pred tobom. A sta si ti sine?
manijak1

Post by manijak1 »

Sta li se zbilja desava na teritoriji drzave BiH koju kontrolisu "Bosnjaci " ?
Dodži :D :D pa ćeš vidjeti i naučiti da jedan primjer nije isto što i milion drugih :oops: .........helem Škljoco ti ponekad nemaš limita u iznošenju sudova a da prethodno nemaš dovoljno zaključaka :oops: :D
hananah

Post by hananah »

Skljoco: Ozbiljan komentar pa evo i ozbuiljnog odgovora ,
" Sto vise islama to manje Bosne i Hercegovine" i to "Bosnjaci" koriste i sprovode do "balceka" .
Oni zloupotrebljavaju i koriste islam da bi unistili drzavu Bosnu i Hercegovinu .
E ovim si mi komentarom zaista postao simpa nakon teskih godina provedenih na forumu i teske borbe s tobom :) No, ovim komentarom si mi uljepsao dan a i moje misljenje o tebi :)
a ti tiroman ili-kako-li- vec dokaz za ovu Skljocinu tvrdnju, hm - okreni se oko sebe pod uvjetom da si u Bosni, dokaza na tisuce, na zalost :( Samo nemoj kao Vranac da ne gledas ni lijevo ni desno, gledaj svugdje okolo ne samo pravo kako mi se cini da gledas :(

A neko pomenu da ima mjesto u haremu i da se traze velike sise. Evo se prijavljujem i moram da naglasim da u mene sisa ima za dvije te tako trazim i dva mjesta u haremu, duple poklone, dupli dan D (ono kad je moj red za dzizi midzi) pa sve duplo uglavnom to bi bilo to :D
nesvrstan

#33 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by nesvrstan »

Skljoco wrote:
ticoroman wrote:
Skljoco wrote: Pa ti meni nisi rekao osnovu tj. grunt postojanja "bosnjackog" identiteta .
Skljoco ti nemas blage veze sa bosnjastvom i njegovim identitetom. Covjek ti je fino objasnio - radi se o nasim zajednickim precima Bosnjanjima, prastanovnicima ove zemlje prije pojave Hrvata, Srba i Turaka.
Kada su navalili Katolici i Pravoslavci oni su zamolili Turke da hitno intervenisu i da "im donesu njihovu vjeru".

Ti Bosnjani su imali svoj identitet - na donjoj slici se vidi prvi dokumentovani trag tog identiteta - zuti ljiljan na ZELENOJ podlozi.
Ustvari ovo je pretpostavka, jer se jedini trag ovog identiteta nalazi na ovom kombinovanom grbu. Strucnjaci su na temelju raspoznavanja poznatih elementa, zakljucili da jedino preostaje da je ovaj neidentifikovani ljiljan na zelenoj podlozi zaista identitet Bosnjanja odnosno Bosnjaka.

Je li ti sad jasno ?

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma ovo je najveca glupost SDA vrhuske, unakazili grb sa ljiljanima da bi ga mi ko lakse prihvatili zbog zelene podloge.

Ne znaju da razdvoje vjerska od nacionalnih osjecaja, pa poceli i simbole da skrnave kako na stetu bosnjastva tako i na stetu vjere. DILETANTI
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Skljoco, dobra tema, tacnije receno tabu tema za vecinu u BiH.

Klasicna zloupotreba trenutnog vladajuceg politickog oblika islama.

-------
Samo ima neodgovarajuci naslov
Last edited by The_Fluid on 31/10/2005 00:14, edited 1 time in total.
stickitout

#36 Re: " Skljoco , jebase i mene ...

Post by stickitout »

Kada su navalili Katolici i Pravoslavci oni su zamolili Turke da hitno intervenisu i da "im donesu njihovu vjeru".

Image[/quote]

A joj svasta :shock: :-) :D :D :D :D
zlata

Post by zlata »

Meni je nesto nejasno o danasnjim "Bosnjanima". Ljiljani im nisu vise plavi. Pozelenili su! :-) Ako nisu isti ljiljani....jesu'l' isti "Bosnjani"?
ticoroman

Post by ticoroman »

zzzzz wrote:Ma ovo je najveca glupost SDA vrhuske, unakazili grb sa ljiljanima da bi ga mi ko lakse prihvatili zbog zelene podloge.

Ne znaju da razdvoje vjerska od nacionalnih osjecaja, pa poceli i simbole da skrnave kako na stetu bosnjastva tako i na stetu vjere. DILETANTI
Kakve veze ima ljiljan sa vjerom? Mjesec i zvijezda imaju veze sa Islamom, ali njih nema na grbu. Ljiljan je znak svih Bosnjana, koji istorijski gledano nisu samo muslimani. Medjutim, kao sto sam vec rekao, danas se nemuslimani koriste drugim nazivina. Njihov izbor.

Mislim da ste zaista pomalo cudni. Nisam ocekivao ovakve komentare na ovom forumu, al eto...
gandhi

Post by gandhi »

A ko ste vi da nekome zabranite da bude pripadnik bilo koje vjere?! :x
Na osnovu čega mislite da možete da se poigravate sa osnovnim ljudskim pravima?! To što neko posti, klanja ili radi šta već, to je njegova privatna stvar i da se skupite svi vi ovdje koji ste protiv toga, ne možete to nekome zabraniti. Ja još nisam čuo ni doživio da je neko nekoga natjerao da posti, da klanja i slično. Samo da znate u islamu nema prisile, nikoga se ne može natjerati da vjeruje, a kamoli da posti i obavlja druge stvari. Tako da znate, ako neko već nekoga tjera na takvo nešto to nije musliman, bez obzira ako se on tako izjašnjava, zato ne uzimajte odmah islam u usta. To bi bilo kao da se ja sada odem ubijem čovjeka i da kažem da mi je to Buda naredio, a onda neko optuži budizam zbog toga što sam uradio, samo zato što sam se ja pozvao na Budu. Znam da banalizujem, ali nekima ovdje treba dugo da skontaju, čak i da im se nacrta. :oops:
gandhi

Post by gandhi »

ticoroman wrote:
zzzzz wrote:Ma ovo je najveca glupost SDA vrhuske, unakazili grb sa ljiljanima da bi ga mi ko lakse prihvatili zbog zelene podloge.

Kakve veze ima ljiljan sa vjerom? Mjesec i zvijezda imaju veze sa Islamom, ali njih nema na grbu. Ljiljan je znak svih Bosnjana, koji istorijski gledano nisu samo muslimani. Medjutim, kao sto sam vec rekao, danas se nemuslimani koriste drugim nazivina. Njihov izbor.

Mislim da ste zaista pomalo cudni. Nisam ocekivao ovakve komentare na ovom forumu, al eto...
Ima veze utoliko što je ljiljan danas simbol Bošnjaka, a prije par dana na temi 'Nacija Bosanac' pomenuo sam da u knjizi 'Ko je ko u Bošnjaka' koju je izdalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca stoji da su Bošnjaci narod sa prostora bivše Jugoslavije koji pripada islamskoj vjeroispovijesti, i koji se u bivšoj Jugoslaviji nazivao Muslimani. Po tome se dakle Bošnjacima smatraju pripadnici jedne religije i to sa područja cijele bivše Jugoslavije, tako da ovaj pojam nema puno veze sa historijskim Bošnjani.
ticoroman

Post by ticoroman »

gandhi wrote:
ticoroman wrote:

Ima veze utoliko što je ljiljan danas simbol Bošnjaka, a prije par dana na temi 'Nacija Bosanac' pomenuo sam da u knjizi 'Ko je ko u Bošnjaka' koju je izdalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca stoji da su Bošnjaci narod sa prostora bivše Jugoslavije koji pripada islamskoj vjeroispovijesti, i koji se u bivšoj Jugoslaviji nazivao Muslimani. Po tome se dakle Bošnjacima smatraju pripadnici jedne religije i to sa područja cijele bivše Jugoslavije, tako da ovaj pojam nema puno veze sa historijskim Bošnjani.
Samo zato sto je stampano u knjigi ne mora znaciti da to pokazuje cijelu istinu. Bosnjaci danas jesu samo muslimani, jer smo se vratili svojim starim nazivom, a ti da si procitao ranije komentare skontao bi zasto.

I sta ako je liljan simbol samo Bosnjaka (jer ga drugi ne priznaju, mada je i njihov)? Kada Hrvati imaju sahovnicu zasto ne bi mi mogli ljiljana?

Vidim da je sada diskusija presla u "sta je Bosnjak, bla bla". Izgleda da niko nije uspio da napise neki pametan argumenat za ranije komentare. Lahko je pljuvati po necemu, ali mnogo teze to obrazloziti.
hananah

Post by hananah »

ghadhni u Islamu nema prisile ali ima zato duznosti da se opominje, meni je to zbilja isto :(
A sto se tice tvoga primjera :lol: :lol: :lol: :lol: pa ako ista znas o Budizmu onda je to da je Budizam totalno protiv ubijanja cak i zivotinja a kamoli ljudi, tako da Buda takvo nesto tesko da moze "narediti", Buda poziva na pozitivne stvari ljubav, suosjecanje, dobrotu itd. a Budisti prakticiraju da u njima nema negativnih osjecanja kao sto je strah(opostovanje), mrznja, osveta, nametanje, opomena itd. :)
gandhi

Post by gandhi »

ticoroman wrote:
gandhi wrote:
ticoroman wrote:Kakve veze ima ljiljan sa vjerom? Mjesec i zvijezda imaju veze sa Islamom, ali njih nema na grbu. Ljiljan je znak svih Bosnjana, koji istorijski gledano nisu samo muslimani. Medjutim, kao sto sam vec rekao, danas se nemuslimani koriste drugim nazivina. Njihov izbor.

Samo zato sto je stampano u knjigi ne mora znaciti da to pokazuje cijelu istinu. Bosnjaci danas jesu samo muslimani, jer smo se vratili svojim starim nazivom, a ti da si procitao ranije komentare skontao bi zasto.

I sta ako je liljan simbol samo Bosnjaka (jer ga drugi ne priznaju, mada je i njihov)? Kada Hrvati imaju sahovnicu zasto ne bi mi mogli ljiljana?

Vidim da je sada diskusija presla u "sta je Bosnjak, bla bla". Izgleda da niko nije uspio da napise neki pametan argumenat za ranije komentare. Lahko je pljuvati po necemu, ali mnogo teze to obrazloziti.
Nije u 'knjigi', ali jeste u knjizi. I ako knjiga o Bošnjacima koju je izdalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca nije relevantna, onda šta jeste?!
Moj prethodni komentar je vezan za temu, ali nisam mogao da ne repliciram na ovo.
hananah

Post by hananah »

gadhni haj spavati valja sutra na fakultet i valja se cici probuditi a valja se i nasminkati, pa ti si uvijek dotjerana :( sta je sad gdje je zapelo ne kontam cicika jesi li bosnjak ili bosnjakinja odluci se vec jednom :D
gandhi

Post by gandhi »

hananah wrote:ghadhni u Islamu nema prisile ali ima zato duznosti da se opominje, meni je to zbilja isto :(
A sto se tice tvoga primjera :lol: :lol: :lol: :lol: pa ako ista znas o Budizmu onda je to da je Budizam totalno protiv ubijanja cak i zivotinja a kamoli ljudi, tako da Buda takvo nesto tesko da moze "narediti", Buda poziva na pozitivne stvari ljubav, suosjecanje, dobrotu itd. a Budisti prakticiraju da u njima nema negativnih osjecanja kao sto je strah(opostovanje), mrznja, osveta, nametanje, opomena itd. :)
E vidiš, znao sam da će neki, i pored moje napomene poređenje shvatiti bukvalno. Hananah, kao što sam pomenuo Budu i budizam, isto tako sam mogao pomenuti i islam, i kršćanstvo, i taoizam i šintoizam i raelijance... Stvar je u tome da, kao što si i sama gore navela, ja mogu tvrditi šta hoću, ali ako je to u suprotnosti sa principima neke religije, onda se ne mogu pozvati na istu, ili mogu ali to nije relevantno. A zaista je smiješno da opominjanje smatraš istim kao prisilu, pa ne kontam te fakat?! Znači ako ja nekome kažem nemoj pušiti cigare, ili ako ga natjeram da prestane, otmem mu cigaru ili slično, to dvoje je isto?!

PS Nadam se da ovo poređenje sa cigarama nećeš shvatiti bukvalno kao prethodno sa Budom. :)
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Hajmo malo cas historije i cinjenica da se naucite nesta :

1. Podrucje Balkana naseljavaju Slaveni Iliri i plemena sa Kavkaza
Bih naseljavaju 90 % Slaveni ostalo Iliri
Hr 80 % Slaveni 20 Iliri
SiCG 35 % Slaveni 65 % plemena sa Kavkaza (hanibali)

2. Srednjevjekovna Bosna se prostirala od Zadra do Sandjaka , 80 % su cinili Bogumili PRIPADNICI BOSANSKE CRKVE (asocijacija STECHCI) , 20 % katolici , u srbiji preovladava ortodoksna crkva dok na podrucju hrvatske Vatikan.
3.Turci osvajaju BALKAN , ono sto je bilo katolika ostaje ne prima Islam , bogumili uglavnom primaju Islam (danasnji Bosnjaci) ortodoksni ni na mapi (srbi) , Turci su kasnije dovukli srbe kao kmetove u Bosnu da im budu robovi i da im j.e.b.u. zene prvu bracnu noc
4.Turci bogumile - dansasnje Bosnjake ne diraju daju im djelomicnu autonomiju jer su primili Islam i bore se za Otomansko carstvo postaju Begovi i Age i oni dovode srbe da im budu robovi i g.u.z.e srpkinje pa POGLEDAJ GENETIKU VISE STE VI CRNI I IMATE AZISKE KRVI , PROCENTUALNO PRIRODNIH PLAVUSA (SLAVENA) IMA BOSNJAKINJA I DAN DANAS POGLEDAJ VASE FACE POGLEDAJ NASE , PA VI I DAN DANAS IMATE VISE TURCIZAMA U RIJECNIKU NEGO MI

NIJE MALO 500 GODINA I PRVA BRACNA NOC

5.Odlaskom Austrougarske dolazi do stvaranja kraljevine SHS i dolazi do otimacine Begovsk ezemlje u Bosni , oni najbogatiji Bosnjaci odlaze u Tursku (danasnji aziski dio Istambula) KMETOVI POSTAJU GAZDE I SEBI SVOJATAJU , BJEDA SE DOCEPALA VLASTI

6. G.e.n.o.ci.d i otimacina BOsnjacke zemlje se nastavlja i dalje tako da srbi kmetovi do pocetka 92 imaju oko 60 % zemlje one koja je bila privatna (sve je to bila Begovska zemlja) mislim 60 % od 50 % privatne , drugih 50 % je bilo drzavno tj. Titina zemlja koja je isto vecinom oteteta od Bosnjaka

zakljucak srbi bili kmetovi 500 godina ih g.u.z.i.l.i. TURCI imaju vise aziske krvi nego slavneske plus ostali geni od plemena sa KAVKAZA zakljucak POLU COVJEKOLIK NAROD - DIVLJACI
ovo sam napisao poslije utakmice BiH - SiCG malo izrevoltiran srpskim nacionalizmom

eh sta tebe skljoco interesuje odkud Bosnjaci , pa eto kako bih ti zvao narod koji je vjekovima zivio u Bosni a primio Islam ? a Bosna je bila drzva recimo u odnosnu na Hr koja je samo 30 god bila samostalno , vjecito je bila pod okupacijom za razliku od Srbije i Bosne.
muslimani su opcenit naziv za ljude koji prakticiraju Islam , isto kao npr. katolici su ljidi koji upraznjavaju "vatikansko" Hriscanstvo...
nisu svi Bosnjaci muslimani , niti su svi hrvati Katolici i sta mjesas kruske i jabuke

kakve veze imaju Bosnjaci i Islam ??

a sta to tebi smeta sto ljudi upraznjavaju Islam , pa ako ti smeta isle se , pa ako nesmeta englezu ili svabi sto bi tebi smetalo ?

A drugo jako je malo to zastupljeno na tv , u ratu i poslije rata je bilo vise opet se ide kao treba se stidit vjere , pa i nije cudo sto nam se desavaju genocidi svakih 30-50 god od doba odlaska turaka sa ovoh podrucja. :roll:
ticoroman

Post by ticoroman »

gandhi wrote:
ticoroman wrote:
gandhi wrote: Ima veze utoliko što je ljiljan danas simbol Bošnjaka, a prije par dana na temi 'Nacija Bosanac' pomenuo sam da u knjizi 'Ko je ko u Bošnjaka' koju je izdalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca stoji da su Bošnjaci narod sa prostora bivše Jugoslavije koji pripada islamskoj vjeroispovijesti, i koji se u bivšoj Jugoslaviji nazivao Muslimani. Po tome se dakle Bošnjacima smatraju pripadnici jedne religije i to sa područja cijele bivše Jugoslavije, tako da ovaj pojam nema puno veze sa historijskim Bošnjani.

Nije u 'knjigi', ali jeste u knjizi. I ako knjiga o Bošnjacima koju je izdalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca nije relevantna, onda šta jeste?!
Moj prethodni komentar je vezan za temu, ali nisam mogao da ne repliciram na ovo.
Izvini, nisam znao da diskutujemo i o pravopisu. A vjerovatno se tako podbada i sitnicari, kada nemas nesto pametnije napisati. Za mene je ova diskusija zavrsena jer ne diskutujem sa neozbiljnim osobama, koje se vade na eto cak i pravopis.

Za tebe bih preporucio da proucis istoriju Bosne. Moze se svasta nesto nauciti, sto objasnjava danasnje simbole i nazive. Nemoj zauvijek ostati neznalica, i mjesati pojmove (kao naprimjer da je ljiljan muslimanski znak, te se trzati na boju podloge). Nije sramota ne znati. Sramota je ne htjeti nauciti.
Last edited by ticoroman on 31/10/2005 01:22, edited 1 time in total.
hananah

Post by hananah »

gadnhi cico draga, pa sto nisi uzela Islam ili Kriscanstvo za primjer :D Cini mi se namjerno :D
A prisila jeste ako ti nekome govoris sto da radi, svatko ima pravo da radi sto zeli ako pri tome ne ugrozava druge, ako neko pusi ali ne u tvom prisustvu ne vidim sta se to tebe tice, isto tako ako neko nije musliman ne vidim sta se to tice onih koji jesu pa stalno moraju da "opominju" halo ba, ko su? Dostupne su knjige svakome i nek izvoli ne trebaju mu opominjaci, svatko ima zdrav razum i vi sa svojim "opomenama" mozete samo odbiti covjeka od Islama sto je jako cest slucaj
gandhi

Post by gandhi »

hananah wrote:gadnhi cico draga, pa sto nisi uzela Islam ili Kriscanstvo za primjer :D Cini mi se namjerno :D
A prisila jeste ako ti nekome govoris sto da radi, svatko ima pravo da radi sto zeli ako pri tome ne ugrozava druge, ako neko pusi ali ne u tvom prisustvu ne vidim sta se to tebe tice, isto tako ako neko nije musliman ne vidim sta se to tice onih koji jesu pa stalno moraju da "opominju" halo ba, ko su? Dostupne su knjige svakome i nek izvoli ne trebaju mu opominjaci, svatko ima zdrav razum i vi sa svojim "opomenama" mozete samo odbiti covjeka od Islama sto je jako cest slucaj
Što se tiče tog 'cico', ako je to neko tepanje, bogati nemoj mi tepati. :-)
A što se tiče izjednačavanja opominjanja i prisile, džaba, ja te opet ne shvatam. Pa jesi li ti ikada upozorila nekoga u životu da je nešto loše, ili nekome dala neki savjet?! I sad taj neko tebe treba optužiti da ga na nešto prisiljavaš ili da tjeraš?! :?
hananah

Post by hananah »

Nisam, niti dajem savjete niti ih primam i slusam, upozorenja jos manje :) kad budem imala svoju djecu to cu za njih sacuvati ali samo savjete u biti nesto vise kao misljenje :) Ja ljude prihvatam onakvima kakvi jesu i ne volim ih mijenjati niti nijansu sa savjetima ili opomenama :)
Post Reply