A, te harambashe... :)
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Angela, nema ti u Sarajevu vise tog sindroma dvorista.Nema.Nema.
Pricali smo vec o ovome.
Pricali smo vec o ovome.
-
Glumica
hahhaha
ima simpaticnih stvari, a ima brate stvari da se zapitas sta rade roditelji sa tom djecom
moja mala rodica krenula u vrtic... i vraca se nakon par sedmica i kad joj kazes tata, ona odgovara, nije tata nego babo, uciteljica tako kaze... baku pocela svati nano...

ima simpaticnih stvari, a ima brate stvari da se zapitas sta rade roditelji sa tom djecom
moja mala rodica krenula u vrtic... i vraca se nakon par sedmica i kad joj kazes tata, ona odgovara, nije tata nego babo, uciteljica tako kaze... baku pocela svati nano...
-
kame
Glumo, nije da pariram....al moram rec.....
.....kad sam ja kreno u skolu.....isti sam problem imao.....samo obrnuto.....ja sam svoju nanu poceo zvati bako.....(tatu sam uvijek zvao tata)....i to nisam medju rajom pomislio da tako treba vec od uciteljice....
-
winetou
Nisu ove stvari ljudi nimalo bezazlene.
Najbolje se to vidi iz onoga kad mama vodi dijete u vrtić a mali kaže neću tamo svi su ludi.
Kad se sad sjetim svoga djetinjstva dobar dio djece je bio zreo za ludnice.
Koji su to psihopati bili
Najbolje se to vidi iz onoga kad mama vodi dijete u vrtić a mali kaže neću tamo svi su ludi.
Kad se sad sjetim svoga djetinjstva dobar dio djece je bio zreo za ludnice.
Koji su to psihopati bili
- manijak1
Zaključak
Genijalan
Ni djeca više nisu što su bila 
- Fair Life
Bravo Pool, ovom si temom ubo "Oscara". Dugo, dugo nisam se osjecao ovako mokar od suza. Idem sada serbez u krpice.
Dobra ti lokacija i itinirer. Ne mjenjaj to bogatstvo ni skim, jedino u slucaju da ti klinci ponude sarene staklene klikere. Ako imas jos ovih malih bisernica nadostukaj na pocetak.
__
Angela prava si!
Svi smo mi kao mali zeljeli biti (a poneko je i uspijevao postati barem medju sitnom rajom) i Tom Sojer i Huckleberry Finn u jednom. Ili pak little lady Rebecca ...
Djecu treba samo dati pod dobru kontrolu cika Mark Twaina i on ce najbolje znati kako da od njih napravi fakine koji ce odrasti sposobni da se uhvate u kostac sa izazovima svakodnevnice.
__
Ha, sta kazes - prvi dim u 8 - oj. Bravo !!
Dobra ti lokacija i itinirer. Ne mjenjaj to bogatstvo ni skim, jedino u slucaju da ti klinci ponude sarene staklene klikere. Ako imas jos ovih malih bisernica nadostukaj na pocetak.
__
Angela prava si!
Svi smo mi kao mali zeljeli biti (a poneko je i uspijevao postati barem medju sitnom rajom) i Tom Sojer i Huckleberry Finn u jednom. Ili pak little lady Rebecca ...
Djecu treba samo dati pod dobru kontrolu cika Mark Twaina i on ce najbolje znati kako da od njih napravi fakine koji ce odrasti sposobni da se uhvate u kostac sa izazovima svakodnevnice.
__
Ha, sta kazes - prvi dim u 8 - oj. Bravo !!
Last edited by Fair Life on 20/05/2004 19:02, edited 1 time in total.
-
JD
Hahaha to Pooll, super tema.
Slusajte ovo..
Prije 2 godine kad sam bio na moru preko prvog maja u Tucepima, bio je jedan malac iz Visokog, tad mu je bilo ja mislim 6 godina. Znam mu ja starijeg brata inace. I sad sjedili mi kraj bazena, dosta nas je bilo, i ovaj jedan jaran od mog rodjaka se nesto provalio, i kaze njemu taj malac: da ti damo digitron da se saberes? Haha mi popadali od smijeha.
Slusajte ovo..
Prije 2 godine kad sam bio na moru preko prvog maja u Tucepima, bio je jedan malac iz Visokog, tad mu je bilo ja mislim 6 godina. Znam mu ja starijeg brata inace. I sad sjedili mi kraj bazena, dosta nas je bilo, i ovaj jedan jaran od mog rodjaka se nesto provalio, i kaze njemu taj malac: da ti damo digitron da se saberes? Haha mi popadali od smijeha.
-
Seit
komi wrote:čujte ovo
malom umro stari i dobio poklona i ždere palačinak na cesti
prolazi drugo dijete kaže daj mi pola
a ovaj će ne dam
a drugo dijete: NEKA NEKA I MENI ĆE UMRIJETI OTAC
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je umro stari kad sam klinac bio i znam da sam se najeo slatkisa da su mi presjeli
Neko vrijeme nakon smrti starog, igram s nekim od klinaca iz komsiluka "lopte", i razvalim ga dvije tri partije
Na kraju, stoji on onako sav u suzama, i gleda me sa bijesom u ocima i kaze mi: Neka, jebote lopta... ja zato imam oca a ti nemaaaaaaaasss, i podje mi se rugat...
Stvarno se djeci covjek moze nasmijat od srca...
Ja uvijek rado promatram djecu dok se igraju, slusam njihove bisere i smijem se do suza
-
pametnica
jedan od mojih bisera,ne iz vrtica,vec sam bila malcice starija
kad bih gedala tv i cula neku rijec koju ne poznajem,tata se obavezno pita
i sad naki gosti kod nas(puna kuca) i ide neki film na tv,..pominje se rijec homic
i sad ja "tata,tata sta znaci homic"?
on ne odgovara
ja ponovo "tat a sta je to homic"
on nist
ja po treci put
on ce na to "pederrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"
uf ne znam koga je bilo vise sramota,mene il njega
sta cu kad mi je tata tako tradicionalan
kad bih gedala tv i cula neku rijec koju ne poznajem,tata se obavezno pita
i sad naki gosti kod nas(puna kuca) i ide neki film na tv,..pominje se rijec homic
i sad ja "tata,tata sta znaci homic"?
on ne odgovara
ja ponovo "tat a sta je to homic"
on nist
ja po treci put
on ce na to "pederrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"
uf ne znam koga je bilo vise sramota,mene il njega
sta cu kad mi je tata tako tradicionalan
- Babsy
U vrtic - obdaniste sam krenula sa 3 ili 4 godine [a prvi vrtic mi je bio ispod sadasnjeg Vatikanskog veleposlanstva il kako se vec zove,... a onda sam isla do 6te godine u vrtic obdaniste gdje je sada ambasada Francuske, a kada je to obdaniste izgorilo mak smo isli dok se nije sredilo u Bosko Buha vrtic gdje je sada Njemacka ambasada... sta je ovo vraga mu sva obdanista vrtici sada su ambasade...:s],... do tada sam imala dadilju koja je nastavila cuvati mog brata jer samnom nije mogla izaci na kraj

Kada mi je majka umrla... preselili ssmo se s Carsije... vamo na Dzidjikovac pa je i buraz krenuo samnom u vrtic (vrtic mi je krace od obdaniste...) i tako... imali smo par avatura tamo...naravno a kakvih drugih no bjezanja iz vrtica jer smo zivjeli 100m od tog vrtica...
Uvijek sam mrzila vrtic jer su nas tjerali da jedemo odvratnu hranu i tjerali su nas da spavamo vise ne sjecam se u koje vrijeme.
Sjeca li se ko onih drvenih kreveta - kao one pvc lezaljke za plazu - pa se preko njih nabaci kao neki tanji dusek i dobijes dekicu da se pokrijes,... a svi su u vrecicama nekim nosili pidzame da se presvuku... elem ja sam mrzila to spavanje vise no ista drugo... vise od rasprave s ostalim curkama iz grupe oko toga kako je glupo igrati se s barbikama i ostalim lutkicama, jer je toboze zanimljivije slagati kockice...

Kasnije je pola te ekipe iz vrtica zavrsilo u mojom osnovnjaku "Miljenko Cvitkovic"... a neki od njih i u Drugoj gimnaziji...
Glavna mi je burazova provala,... mali je uvijek volio pojesti mada nije neki buco,... covjek bi rekao da ima rupu u trbuhu... ok, mozda zato sto sam ja uvijek bila pekava sto se pogotovu hrane tice.
Uglavnom... moj brat je i kao klinac obozavao "sač",... sto se kod nas u porodici pravi kada smo na vikendici,... Emir i njegove epizode... elem,... stara uzme da mu opere hlacice,... i kako ih potopi tako grasak ispliva iz njegovih dzepova... i kaze ona ono drugarici u vrticu da pripazi sta on radi za ruckom... (i da, uvijek mi je bilo smijesno zvati vaspitacicu drugaricom... :s
) i uhvati njega drugarica vaspitacica - ne sjecam im se imena vise - Emira kako gura grasak u dzepove i kao zasto to radi,... on mrtav hladan jer kao ne voli... a sta to ti mali klinac sta to volis,... on iz prve "sač" i naravno da recept kako se pravi---mal krompira, mesa, povrca finog-ma sta to bilo- u dvije tepsije gore i dole i onda zarom obloziti....
A sto se onog vica tice... kao ratni sta li ono bijase...
Sjede dva klinca u podrumu dok se cuju detonacije granata koje sijevaju po kvartu...
Jedan jede cokoladu a drugom voda lije iz usta i ociju...
Ovaj drugi govori prvom... aj daj mi red cokolade...
Prvi - ne dam!
Drugi- pa eto,... samo kocku?
Prvi - Ne dam!
Drugi,... - Neka, Neka,... poginut ce i moj stari,...
A ima nest i za Etiopiju,... isti fazon samo kao,... cekaj i ti da ti stara umre pa joj glodji kosti...
Kada mi je majka umrla... preselili ssmo se s Carsije... vamo na Dzidjikovac pa je i buraz krenuo samnom u vrtic (vrtic mi je krace od obdaniste...) i tako... imali smo par avatura tamo...naravno a kakvih drugih no bjezanja iz vrtica jer smo zivjeli 100m od tog vrtica...
Uvijek sam mrzila vrtic jer su nas tjerali da jedemo odvratnu hranu i tjerali su nas da spavamo vise ne sjecam se u koje vrijeme.
Sjeca li se ko onih drvenih kreveta - kao one pvc lezaljke za plazu - pa se preko njih nabaci kao neki tanji dusek i dobijes dekicu da se pokrijes,... a svi su u vrecicama nekim nosili pidzame da se presvuku... elem ja sam mrzila to spavanje vise no ista drugo... vise od rasprave s ostalim curkama iz grupe oko toga kako je glupo igrati se s barbikama i ostalim lutkicama, jer je toboze zanimljivije slagati kockice...
Kasnije je pola te ekipe iz vrtica zavrsilo u mojom osnovnjaku "Miljenko Cvitkovic"... a neki od njih i u Drugoj gimnaziji...
Glavna mi je burazova provala,... mali je uvijek volio pojesti mada nije neki buco,... covjek bi rekao da ima rupu u trbuhu... ok, mozda zato sto sam ja uvijek bila pekava sto se pogotovu hrane tice.
Uglavnom... moj brat je i kao klinac obozavao "sač",... sto se kod nas u porodici pravi kada smo na vikendici,... Emir i njegove epizode... elem,... stara uzme da mu opere hlacice,... i kako ih potopi tako grasak ispliva iz njegovih dzepova... i kaze ona ono drugarici u vrticu da pripazi sta on radi za ruckom... (i da, uvijek mi je bilo smijesno zvati vaspitacicu drugaricom... :s
A sto se onog vica tice... kao ratni sta li ono bijase...
Sjede dva klinca u podrumu dok se cuju detonacije granata koje sijevaju po kvartu...
Jedan jede cokoladu a drugom voda lije iz usta i ociju...
Ovaj drugi govori prvom... aj daj mi red cokolade...
Prvi - ne dam!
Drugi- pa eto,... samo kocku?
Prvi - Ne dam!
Drugi,... - Neka, Neka,... poginut ce i moj stari,...
A ima nest i za Etiopiju,... isti fazon samo kao,... cekaj i ti da ti stara umre pa joj glodji kosti...
-
Engram
Glumica wrote:hahhaha![]()
ima simpaticnih stvari, a ima brate stvari da se zapitas sta rade roditelji sa tom djecom![]()
moja mala rodica krenula u vrtic... i vraca se nakon par sedmica i kad joj kazes tata, ona odgovara, nije tata nego babo, uciteljica tako kaze... baku pocela svati nano...![]()
jaooo strasnooo
- JBT
-Zelio bih imati jednog pacova ali svaki put kad to kazem baka pocne povracati. (djecak 6 god.)
-Dedo je supeeeer! Kad nas on cuva ne moramo spavati jer on to zaboravi. Onda on zaspe umjesto nas i kad se probudi niceg se ne sjeca. (djecak 6 god)
-Djeca ce naslijediti Zemlju. Ali ja cu jos naslijediti od bake jedno srebrno srce sa tatinim zubima. (curica 5 god)
- Sjecanja iz djetinstva su ono sto covjek mora nositi citav zivot. (d. 6 g.)
- Mnogi u mojoj familiji su mrtvi i vise na zidovima. (d. 6 g)
- Sad se djeca ne moraju radjati od istog tate kao prije i tate mogu cak djecu hraniti sa praznom flasicom. (c. 6 g)
- Stari ljudi puno vole djecu. Posebno kad djeca nista ne govore. (c. 6 g)
- Ako covjek nece da vrijeme prolazi onda treba otici u salon ljepote. (c. 7 g)
-Djeca se plase bajki ali odrasli i dalje pricaju i pricaju i pricaju..... (d.6 g)
- Ako roditelji postanu jako ljuti, onda moras malo raditi kako oni kazu. (c. 6 g.)
- Moj tata kaze da sam ja najbolji, mama kakze da je moj brat najbolji a ja mislim da je nasa maca najbolja jer ona ubija samo miseve. (d. 7 g.)
-Moja mama nikad ne grijesi. Osim kad nas je zaustavila policija i kad je pocela plakati i kad je rekla da jako zurimo jer moramo na djeciju kliniku jer sam ja bolestan, mada smo mi krenuli u prodavnicu kupiti sok. (d. 8 g.)
-Tate su zadovoljni sa jako malo, samo ako je dovoljno veliko. (d. 5 g)
-Dedo je supeeeer! Kad nas on cuva ne moramo spavati jer on to zaboravi. Onda on zaspe umjesto nas i kad se probudi niceg se ne sjeca. (djecak 6 god)
-Djeca ce naslijediti Zemlju. Ali ja cu jos naslijediti od bake jedno srebrno srce sa tatinim zubima. (curica 5 god)
- Sjecanja iz djetinstva su ono sto covjek mora nositi citav zivot. (d. 6 g.)
- Mnogi u mojoj familiji su mrtvi i vise na zidovima. (d. 6 g)
- Sad se djeca ne moraju radjati od istog tate kao prije i tate mogu cak djecu hraniti sa praznom flasicom. (c. 6 g)
- Stari ljudi puno vole djecu. Posebno kad djeca nista ne govore. (c. 6 g)
- Ako covjek nece da vrijeme prolazi onda treba otici u salon ljepote. (c. 7 g)
-Djeca se plase bajki ali odrasli i dalje pricaju i pricaju i pricaju..... (d.6 g)
- Ako roditelji postanu jako ljuti, onda moras malo raditi kako oni kazu. (c. 6 g.)
- Moj tata kaze da sam ja najbolji, mama kakze da je moj brat najbolji a ja mislim da je nasa maca najbolja jer ona ubija samo miseve. (d. 7 g.)
-Moja mama nikad ne grijesi. Osim kad nas je zaustavila policija i kad je pocela plakati i kad je rekla da jako zurimo jer moramo na djeciju kliniku jer sam ja bolestan, mada smo mi krenuli u prodavnicu kupiti sok. (d. 8 g.)
-Tate su zadovoljni sa jako malo, samo ako je dovoljno veliko. (d. 5 g)