Koje veca licnost Dino Merlin vs Mirza Delibasic??
- manijak1
#27 Re: Koje veca licnost Dino Merlin vs Mirza Delibasic??
A ko kaže da se neke veličine mogu uspoređivatiJaskor wrote:Za vas ko je veca licnost Dino Merlin vs Mirza Delibasic i zbog cega??
-
List
Ne da mi se da odgovaram. Odgovor može biti prilično dug i zamoran.Harrys wrote:Gdje ba iskopa Dinu medju toliko insana i sto bas njega.
Siguran sam da odgovor na ovo pitanje nije potreban onima koji ga znaju unaprijed. A siguran sam da nas ima mnogo koji znamo odgovor.
-
airman1
Ma Dino je OK, al' da se poredi sa Kindjetom? Ma to je neka zajebancija jel'de?
Ima Kindje ulicu, tamo gdje se i rodio. Neka je na obraz Sarajevskim vlastima sto je nema tamo i gdje je slavu zaradio. Svaka cast Sarajlijama na podrsci.
Jedan je Kindje ba, kakv Dino (mislim svaka cast Hadziji
)
Ima Kindje ulicu, tamo gdje se i rodio. Neka je na obraz Sarajevskim vlastima sto je nema tamo i gdje je slavu zaradio. Svaka cast Sarajlijama na podrsci.
Jedan je Kindje ba, kakv Dino (mislim svaka cast Hadziji
- dizZaster
U Skenderiji sportska dvorana "Mirza Delibašić"airman1 wrote:Ma Dino je OK, al' da se poredi sa Kindjetom? Ma to je neka zajebancija jel'de?
Jedan je Kindje ba, kakv Dino (mislim svaka cast Hadziji)
-
fadil schtil
pitanje ti je ko fol tendenciozno i pomalo retoricko. a retoricko pitanje ti je ono u kojem se krije odgovor. jesil znao ovo drugo?
stvar je tvog neukusa i porediti mrtvog covjeka sa zivim insanom. bas ti je to bezeze!
a i pitanje; ko je veca licnost? sta si mislio? centimetri - pa to je jasno rahmetli mirza. ili mozda ko je veci, bolji kao javna licnost, kao covjek? mirzina dostignuca znamo - dinine i ne znamo.
ali pitanje ti smrdi, i to od glave, na ono, ko je bolji SDP il SDA, ko su bolji 'gradjani' ili 'tradicionalci'? jelde da ti je to namjera? i naravno na tvoju udicu su se pofatali oni koji koji se u slicne mreze i zaplicu, oni koji ne prastaju dininu 'tobu' i tradicionalne vrijednosti kao i oni koji kindjtu ne prastaju kompleks muslimanstva nize vrijednosti
zasto nisi stavio merlin vs. brega, kemo, osim, ili kindje vs. hase.
evo recimo u vaganju kindje/hase, iako se neke stvari ne mogu nekad ni izvagat, ipak bod za haseta
stvar je tvog neukusa i porediti mrtvog covjeka sa zivim insanom. bas ti je to bezeze!
a i pitanje; ko je veca licnost? sta si mislio? centimetri - pa to je jasno rahmetli mirza. ili mozda ko je veci, bolji kao javna licnost, kao covjek? mirzina dostignuca znamo - dinine i ne znamo.
ali pitanje ti smrdi, i to od glave, na ono, ko je bolji SDP il SDA, ko su bolji 'gradjani' ili 'tradicionalci'? jelde da ti je to namjera? i naravno na tvoju udicu su se pofatali oni koji koji se u slicne mreze i zaplicu, oni koji ne prastaju dininu 'tobu' i tradicionalne vrijednosti kao i oni koji kindjtu ne prastaju kompleks muslimanstva nize vrijednosti
zasto nisi stavio merlin vs. brega, kemo, osim, ili kindje vs. hase.
evo recimo u vaganju kindje/hase, iako se neke stvari ne mogu nekad ni izvagat, ipak bod za haseta
-
airman1
Tacno, i to je proslo na guzove, jer je, Boze, Vakufska zemlja, pa da se efendijce ne uvrijede. E bas se mi znamo posrat na neke od istinskih velikana nase zemlje. Davorinova zena ili neko drugi, su odmah zatvorili kafic Davorin i napravili od njega klub Slovenaca. Nista protiv Slovenaca ali to je Grad trebao da otkupi i pretvori u nekakvu vrstu spomen prostora ili kluba ili necega slicnog. Milsim, zaboravice se sve to, jebiga.dizZaster wrote:U Skenderiji sportska dvorana "Mirza Delibašić"airman1 wrote:Ma Dino je OK, al' da se poredi sa Kindjetom? Ma to je neka zajebancija jel'de?
Jedan je Kindje ba, kakv Dino (mislim svaka cast Hadziji)
-
MBA
Sramotno je porediti jednog plagijat-kvazi-umjetnika sa takvom legendom poput Kindjeta. Oni koji su mu isli na utakmice (ja sam jedan od sretnika) ce se sloziti sa konstatacijom. Kindje je bio fantastican sportista i Sarajlija (mada je dosao iz Tuzle); Kindje je bio nas vanzemaljac.
-
murti439
O, jebem te živote... Je li autor ove teme kanio ispasti duhovit, šta je u pitanju?emmiirr wrote:Tema je bas bezveze u pravom smislu te rijeci.Obojica su velike legende ovog grada i svaki od njih ima dobrih i losih strana...
Dino Merlin je, sine, veći od svih, samo ti mirno spavaj, njemu u Sarajevu trebaju i još tri ulice pored Titove, i spomenik, i aerodrom i komplet od četiri Zlatna ljiljana, i Sarajevo u Merlinovo. Jer ne može svak' nosit' narandžaste naočale, snimiti duete s najvećim balkanskim turbo folkašem i najistrošenijom hrvatskom pjevaljčicom, platiti nekome da mu kopira tuđu muziku i kenjati na CD-ovima i sličnim emisijima i o čemu treba i o čemu ne treba, i o čemu može i o čemu ne može. Kakvo osvajanje SP-a i klupskog EP-a u košarci, kakav talenat koji se jednom ili nijednom u istoriji jedne zemlje desi ili ne desi.
I onda se pitamo zašto sve u ovoj zemlji ide u materine matere materinu?