Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danas

Post by danas »

List wrote:Ne vidim problem? Ako ljudi mogu imat ljubavnice što ne bi mogli bit legalno oženjeni sa više žena? :D :D
ma i ja kazem... :D :-)
samo jedno me zanima -- gdje da userijatim svoju cetvoricu haremlija? :-) 8)
mr2

Post by mr2 »

:P :P :P sto ko moze finansiski podnijet..... :P :P :P ja sam za :lol: :lol:
Jasho

Post by Jasho »

Sve one koji su za poligamiju treba javno spaliti na lomači!
danas

Post by danas »

Jasho wrote:Sve one koji su za poligamiju treba javno spaliti na lomači!
a nas :D :D koji smo za poliandriju :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Tebe kametu treba udjeliti :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:Tebe kametu treba udjeliti :D:D:D
neka :D :D imam ja halida :D :D :D
debela

Post by debela »

meni je ovo strasno tuzno. zamisljam te nesretne zene i djevojke, nepismene i neobrazovane, nikad nosom dalje od svoje avlije nisu provirile, nemaju izbora, nemaju snage ni hrabrosti, svejedno je. puste da ih drugi vode i upravljaju njihovim zivotima. suti, sjedi gdje si, imas hljeba i krov nad glavom, radjaj djecu, kuhaj, spremaj, ne progovaraj, tako treba biti...meni je ovo prava tragedija.
danas

Post by danas »

debela wrote:meni je ovo prava tragedija.
ma jos veca je tragedija sto neki pokusavaju prodati sve ovo kao normalno i cak sta vise -- "humano"...
zlata

Post by zlata »

mr2 wrote::P :P :P sto ko moze finansiski podnijet..... :P :P :P ja sam za :lol: :lol:
I ja! "Decki" ce mi sve rad'ti....a ja divan'ti. :lol: Ne moram prstom vise mrdnut...ni sudje...ni kuhanje...ni spremanje! Bit'cemo primjer harmonije, ljubavi i blagostanja. 8) :thumbup:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

debela wrote:meni je ovo strasno tuzno. zamisljam te nesretne zene i djevojke, nepismene i neobrazovane, nikad nosom dalje od svoje avlije nisu provirile, nemaju izbora, nemaju snage ni hrabrosti, svejedno je. puste da ih drugi vode i upravljaju njihovim zivotima. suti, sjedi gdje si, imas hljeba i krov nad glavom, radjaj djecu, kuhaj, spremaj, ne progovaraj, tako treba biti...meni je ovo prava tragedija.
i men j zao tih zena sto im muzevi proceradase sve sa kuravama sad sa ovim sad sa onim , njima nikad nisu ni lijepe rijeci rekli, a uvezenim kurvama iz rusije i ukrajine zvijezde bi s neba skinuli, a jedini poklon koji im kuci donesu jeste sifilis i jos sijaset spolno prenosivih bolesti!
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
debela wrote:meni je ovo strasno tuzno. zamisljam te nesretne zene i djevojke, nepismene i neobrazovane, nikad nosom dalje od svoje avlije nisu provirile, nemaju izbora, nemaju snage ni hrabrosti, svejedno je. puste da ih drugi vode i upravljaju njihovim zivotima. suti, sjedi gdje si, imas hljeba i krov nad glavom, radjaj djecu, kuhaj, spremaj, ne progovaraj, tako treba biti...meni je ovo prava tragedija.
i men j zao tih zena sto im muzevi proceradase sve sa kuravama sad sa ovim sad sa onim , njima nikad nisu ni lijepe rijeci rekli, a uvezenim kurvama iz rusije i ukrajine zvijezde bi s neba skinuli, a jedini poklon koji im kuci donesu jeste sifilis i jos sijaset spolno prenosivih bolesti!
i hoces da kazes -- sve bi se ovo rijesilo, samo da oni ne idu kod ruskinja vec da im se dozvoli da ozene jos tri komada... :roll:
pitt

Post by pitt »

Wahahahahahahaha
zanaci da su zene krive sto ih muzevi varaju sa kurvama i kao rjesenje treba uvesi poligamiju tako da njegova visost the husband nema potrebu ici za kurvama :-) :-) :-)
zlata

Post by zlata »

Po Serijatu....kad ukrades....ode sapa! Je'l' tako?

Eh....pa onda bi slijedeci tu serijatsku logiku....bilo....prevaris zenu, ode kita....a prvi put...bar jedno jajce! :lol: Eto...je'l' nisam merhametli!

Dapace...u Islamu ga jos nagrade. More uzet'jos tri zene! :x
mr2

Post by mr2 »

zlata wrote:
mr2 wrote::P :P :P sto ko moze finansiski podnijet..... :P :P :P ja sam za :lol: :lol:
I ja! "Decki" ce mi sve rad'ti....a ja divan'ti. :lol: Ne moram prstom vise mrdnut...ni sudje...ni kuhanje...ni spremanje! Bit'cemo primjer harmonije, ljubavi i blagostanja. 8) :thumbup:

stvarno mi dijasporci bi na taj nacin pomogli bosnu :P :P :P :P svako 3 zene i eto para za bosnu :lol: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

de onda uzmi i moje tri....halal ti :D
Qwert

Post by Qwert »

Koja glupost. :-?

Umjesto jedne treba trpjet tri. :-)
digger

Post by digger »

zlata wrote:...Dapace...u Islamu ga jos nagrade. More uzet'jos tri zene! :x
A ne daj boze tvoje sharije: neka mu odsjeku pola cune i ozene ga sa tri zene. :)
zlata

Post by zlata »

Pa ne mere tako! Bile bi dva put kaznjene. Najprije...moraju se redati. A i kad im dodje red...on ko evnuh! :angry: Nepravda golema! Jedino ako je bogat...pa mogu nesto dulje izvuc! Eh...to da...vaaaaaazi.... :run: dok se ne snadju! :-)
danas

Post by danas »

zlata wrote:Najprije...moraju se redati.
ma nije ni to tako lose -- cekaju da im dodje red, jednom u mjesec dana... :roll: umjesto da trpi tog krkana da se pentra po njojzi :-) svaki dan... :-)

ovako :D sestrinski :D :D :D razgode :D... da im je lakse podnijet :-)
zlata

Post by zlata »

Ah "sestrinski"...da...k'o u sultanskim haremima... :kiss: :P :kiss: Dok docekaju red...one to "sestrinski".. :lol:
Last edited by zlata on 27/10/2005 23:08, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Sija Hasani, nastavnica islamskog vjeronauka u osnovnoj školi "Alija Nametak".
"Ja ne bih nikada pristala na takav brak. Poznato mi je da je u prošlosti toga bilo, posebno u Bosanskoj krajini. U našim uvjetima poligamiju smatram nepoželjnom... Ako netko ima uvjete, novac i ostalo što šerijat propisuje, neka onda izvoli."

Nesto kao: ja bih dala, ali da mi ne udje! :-)
Svakako je treba hebati.
danas

Post by danas »

zlata wrote: Dok docekaju red...on to "sestrinski".. :lol:
mislis... :D :D :D one to sestrinski :D :D :D

pa eto, kad mu po tvom planu capnu muda, on moze :D :D :D sjedit i gledat :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:pa eto, kad mu po tvom planu capnu muda, on moze :D :D :D sjedit i gledat :lol: :lol: :lol:
Ima muda hadzija i za sitnu raju...
avicena

Post by avicena »

Normalniji je brak između dva homoseksualca (trend u USA i EU), nego između muškarca i dvije žene. :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

avicena wrote:Normalniji je brak između dva homoseksualca (trend u USA i EU), nego između muškarca i dvije žene. :roll:
Nije rijec o normali... vec o postovanju vazeceg zakona. Kad se usvoji serijatski zakon, onda OK, ali ce se znati da smo 'islamska zemlja' i opet OK.

A ne... "sekularna" drzava a prakticna primjena serijata.
Zajebi avicena... pa da si mi brat.

PS__Vas nekolicina bi sudeci po vasim komentarima BiH najradije vidjeli u drustvu zemalja clanica islamske konferencije....
Nogama okrenuti prema Zapadu, a vratove istezete prema Istoku.
Ili, ili...
Last edited by Fair Life on 28/10/2005 00:28, edited 1 time in total.
Post Reply