I Hrvatska sudjelovala u ratu u BiH
- manijak1
- manijak1
-
BECHO
u lijepu nasu, nebesku, bozanstvenu i pravednu!Toozla wrote:....u jedinstvenu, cjelovitu, samostalnu, ekonomski ne zavisnu.......BECHO wrote:Ugrozeni svih zemalja, ujedinite se!SiSaJuMe wrote:Prvo svi ugrozeni pa svi ratovali pa sad opet ugrozeni.
Sta slijedi?
-
Toozla
....haj'mo sad mirno i dostojanstveno izvrsiti etnicko ciscenje "ostalih"....BECHO wrote:u lijepu nasu, nebesku, bozanstvenu i pravednu!Toozla wrote:....u jedinstvenu, cjelovitu, samostalnu, ekonomski ne zavisnu.......BECHO wrote: Ugrozeni svih zemalja, ujedinite se!
-
da pamtis
- JBT
Ovo priznanje jeste bitno za BiH.
Polako se primicemo istini. Jednoj i jedinoj. Onoj koja ce pisati u sluzbenim obrazovnim knjigama iz kojih ce nam djeca istoriju uciti.
A istine ne mogu biti tri.
Drugo, ovim se dokazuje agresija Hrvatske na BiH. Tad i sa tim rukovodstvom.
Trece, to ce ipak malo olaksati odnose medju stanovnicima BiH. Covjek lakse oprosti ako zna da je pocinioc zlodjela pocinio zlodjelo kao marioneta. Izmanipulisan.
Polako se primicemo istini. Jednoj i jedinoj. Onoj koja ce pisati u sluzbenim obrazovnim knjigama iz kojih ce nam djeca istoriju uciti.
A istine ne mogu biti tri.
Drugo, ovim se dokazuje agresija Hrvatske na BiH. Tad i sa tim rukovodstvom.
Trece, to ce ipak malo olaksati odnose medju stanovnicima BiH. Covjek lakse oprosti ako zna da je pocinioc zlodjela pocinio zlodjelo kao marioneta. Izmanipulisan.
-
rajvosa4ever
#40 Re: I Hrvatska sudjelovala u ratu u BiH
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=289381japaja wrote:RATNI zapovjednik HVO-a u Kiseljaku Ivica Rajić, koji je u srijedu pred Haškim sudom priznao krivnju za teške povrede Ženevskih konvencija počinjene tijekom hrvatskobošnjačkog sukoba 1993., u činjeničnoj osnovi sporazuma s Tužiteljstvom je potvrdio da je "Hrvatska sudjelovala u međunarodnom oružanom sukobu na teritoriju BiH".
U dokumentu stoji kako se Ivica Rajić slaže da bi dokaznim materijalom Tužiteljstvo dokazalo izvan svake razumne sumnje sljedeće:
Sve vrijeme na koje se odnosi izmijenjena optužnica (1. listopada 30. prosinca 19993.), u BiH je postojalo stanje međunarodnog oružanog sukoba u kojem je učestvovala Republika Hrvatska kao nezavisna država i njezina vlada, oružane snage i predstavnici u oružanom sukobu protiv bosanskih Muslimana, na teritoriju BiH kao nezavisne države, navodi se u činjeničnoj osnovi. Dodaje kao su zločini počinjeni su tom kontekstu i u vezi s tim konfliktom.
Ekskluzivno ... za one koji nisu znali
HM... Nista novo, pa domaci izdajnici bez vanjske pomoci nebi izdrzali ni 24 sata.
Dovoljno je bilo procitati slobodnu dalmaciju iz 1996 i iz citulja saznati o junackoj pogibiji bojovnika raznih hrvatskih brigada na teritoriji nase nam najdraze domovine (i jedine naravno).
Ljudi moji pa protiv koga sve se nismo borili, ipak mislim dobro smo prosli (citaj Izdrzali)
- stickitout
Evo sam se usro do za vrat i tresem se ko prut sve frca po sobi sa mene od tvojih prijetnji!!Treceas wrote:stickitout wrote:Treceas wrote:...
Bio sam u Banja Luci ljetos, 14 zena po muskarcu.....bolan zeni se i djecu pravi nemoj ovde drkat k....
-
fadil schtil
sasvim je jasno da je hrvatska u jednom periodu od ca. 10 mjeseci direktno vrsila agresiju na BIH.a i vecina ljudi i u hrvatskoj je svjesna toga. politicka je odluka rahmetli alije bila, da se i pored jacih dokaza o prisustvu jedinica HV-a u srednjoj bosni i hercegovini nego o milosevicevim falangama, ne dize tuzba protiv RH.
osim prtakticnih razloga, postoje i druge bitne ralike izmedju ZG/BG rezima.
ali stavljati u istu ravan nama prijateljsku RH sa cetnikistanom koji je to i sa samo malo manjom zestinom i u suptilnijem obliku i poslije Velikog transporta pozarevackog vozda u DEN H. - cista je glupost.
sam tudzman, koji je u relativno kratkom periodu evoluirao u islamofoba srednje klase, do 1900 kubni(je)h centimetara, ne moze se porediti sa svojim, prekodrinskim, ekvivalentima, ljudima-skotovima kojima je mrznja prema islamu vec genetski kodirana.
ja znam da se mnogi nece sa mnom sloziti, ali gotovo sam siguran, da cemo u buducnosti biti svjedoci i dokaza da su za tudzmanovsko-suskovsko izoblicenje, osim sna o 'debljoj' hrvatskoj u momentu kad su prepoznali za to povjesnu priliku, SVOJU ULOGU IMALI I UDBASKO KOSOVSKI ELEMENTI INFILTRIRANI U TADASNJOJ HRVATSKOJ OLIGARHIJI. a pogotovo ako se zna da je pokojni susak sa muslimansko-ustaskom emigracijom dijelio i zlo i dobro.
i jos jedna bitna razlika je da za razliku od milosevicevog VOLKA, tudzman u svome, a posebno u akademsko-intelektualnom, nikad nije imao vecinsku podrsku za svoje ekspanzionisticke ciljeve ako zanemarimo vec tradicinalnu mrznju vecine dalmatinaca prema muslimanima. to nikad nije bio slucaj u slavoniji, seher-zagrebu a pogotovo ne u istri.
prema tome ja i nisam za to se i pocesto klimavi odnosi sa RH dodatno komplikuju potenciranjem pitanja agresije.
prvo: upuceni smo na RH
drugo: hrvatski narod to nije zasluzio ma kakvih god okota u svojoj avliji imao
osim prtakticnih razloga, postoje i druge bitne ralike izmedju ZG/BG rezima.
ali stavljati u istu ravan nama prijateljsku RH sa cetnikistanom koji je to i sa samo malo manjom zestinom i u suptilnijem obliku i poslije Velikog transporta pozarevackog vozda u DEN H. - cista je glupost.
sam tudzman, koji je u relativno kratkom periodu evoluirao u islamofoba srednje klase, do 1900 kubni(je)h centimetara, ne moze se porediti sa svojim, prekodrinskim, ekvivalentima, ljudima-skotovima kojima je mrznja prema islamu vec genetski kodirana.
ja znam da se mnogi nece sa mnom sloziti, ali gotovo sam siguran, da cemo u buducnosti biti svjedoci i dokaza da su za tudzmanovsko-suskovsko izoblicenje, osim sna o 'debljoj' hrvatskoj u momentu kad su prepoznali za to povjesnu priliku, SVOJU ULOGU IMALI I UDBASKO KOSOVSKI ELEMENTI INFILTRIRANI U TADASNJOJ HRVATSKOJ OLIGARHIJI. a pogotovo ako se zna da je pokojni susak sa muslimansko-ustaskom emigracijom dijelio i zlo i dobro.
i jos jedna bitna razlika je da za razliku od milosevicevog VOLKA, tudzman u svome, a posebno u akademsko-intelektualnom, nikad nije imao vecinsku podrsku za svoje ekspanzionisticke ciljeve ako zanemarimo vec tradicinalnu mrznju vecine dalmatinaca prema muslimanima. to nikad nije bio slucaj u slavoniji, seher-zagrebu a pogotovo ne u istri.
prema tome ja i nisam za to se i pocesto klimavi odnosi sa RH dodatno komplikuju potenciranjem pitanja agresije.
prvo: upuceni smo na RH
drugo: hrvatski narod to nije zasluzio ma kakvih god okota u svojoj avliji imao
- Murat Sabanovic
od koga smo vise stradali ?od beograda koji naj je silovo,ubijo protjero
ili zagreba koji nas je prvo prizno kao drzavu a poslije radio isto kao njegov brat beograd ,samo u manjoj kolicini.......
da li je gora smrt kad ti neko neocekivano noz u ledja zabije
ili direktno u srce... ili je to mozda isto....
bilo kako bilo ,obje drzave su izvrsile agresiju na nas ..........
ili zagreba koji nas je prvo prizno kao drzavu a poslije radio isto kao njegov brat beograd ,samo u manjoj kolicini.......
da li je gora smrt kad ti neko neocekivano noz u ledja zabije
ili direktno u srce... ili je to mozda isto....
bilo kako bilo ,obje drzave su izvrsile agresiju na nas ..........
- Fair Life
Ocisceno...Toozla wrote:....haj'mo sad mirno i dostojanstveno izvrsiti etnicko ciscenje "ostalih"....BECHO wrote:u lijepu nasu, nebesku, bozanstvenu i pravednu!Toozla wrote:....u jedinstvenu, cjelovitu, samostalnu, ekonomski ne zavisnu.......
A sta sa ovim?