Šta činiti...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

bez wrote:bez uvrede, ali ja u to stvarno ne vjerujem. a hodža u sarajevu koliko hoćeš. a hajd vi meni recite: zbog čega ste vi zadovoljni i kako to postižete? šta vas čini sretnim?
:) Zadovoljan i sretan sam, jer sam prezivio pakao Sarajeva. Zadovoljan i sretan sam, jer sam zdrav. Zadovoljan i sretan sam, jer radim. Zadovoljan i sretan sam, jer volim.
Sretnim me cine druzenja sa prijateljima, ... sretnim me cine inventivne i mastovite zene. Sretnim me cine sve one male stvari koje mnogi ne primjecuju, jer su "male". Sretnim me cini zayebanciya.
sorge_sa

Post by sorge_sa »

pape
sretnim me cine inventivne i mastovite zene

makaranke? :D :P 8-) :razz: :lol: :oops: 8) hannah? :oops: :P 8) :D :-D
pape

Post by pape »

sorge_sa wrote:pape
sretnim me cine inventivne i mastovite zene
makaranke? :D :P 8-) :razz: :lol: :oops: 8) :oops: :P 8) :D :-D
:lol: :P :wink:
danas

Post by danas »

pape wrote:
bez wrote:bez uvrede, ali ja u to stvarno ne vjerujem. a hodža u sarajevu koliko hoćeš. a hajd vi meni recite: zbog čega ste vi zadovoljni i kako to postižete? šta vas čini sretnim?
:) Zadovoljan i sretan sam, jer sam prezivio pakao Sarajeva. Zadovoljan i sretan sam, jer sam zdrav. Zadovoljan i sretan sam, jer radim. Zadovoljan i sretan sam, jer volim.
Sretnim me cine druzenja sa prijateljima, ... sretnim me cine inventivne i mastovite zene. Sretnim me cine sve one male stvari koje mnogi ne primjecuju, jer su "male". Sretnim me cini zayebanciya.
vidi papeta :) filozofa :)
PR80.

#30 Re: Šta činiti...

Post by PR80. »

bez wrote:u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
Gledam samo ovdje u Norveskoj koliko ljudi padaju u depresiju tokom zimskog perioda. Najvaznije je priustiti dovoljno vremena za stvari koje te cine sretnom. Evo ja vec npr sad planiram kako cu iskoristiti vrijeme na najbolji nacin preko zime, jer zatvoriti se samo u kucu ne pomaze.
Ako imas nekog dobrog prijatelja/prijateljicu ispricaj sta je u pitanju, vjerujem da ce te i tvoj momak saslusati po tom pitanju.
Najveci problem je sto ljudi zatvaraju takve stvari u sebe a najbolji lijek od svega toga je: biti otvoren i pricati otvoreno o problemima.
Nemoj razmisljati o anti - depresivnim medikamentima, ne vjerujem da je dotle doslo. :)

Sto vise obaveza imas sigurno ces imati manje vremena za razmisljanje o takvim stvarima. Zato bavi se sportom, nadji neki hobi, ispricaj svojim najblizima kako se osjecas... to je bolje terapija od svih anti - depresivnih sigurno.
Sretno! :-) :-)
hananah

Post by hananah »

Bez ne slusaj Ednu ni slucajno, kavke sihre kakvi bakraci, ono sto mene upravo cini depresivnom jeste nasilno islamiziranje :( pogled na izgubljenje ljude, na mladost bez normalnih mjesta za izaci, cini me depresivnom kad vidim kako se nase lijepe cure umotaju radi 300 km mjesecno :( razumijem to jer je tesko naci posao pa mnoge nemaju izbora, cini me depresivnom besparica, svakodnevna poskupljenja, ljudi bez osnovne gradjanske kulture, cini me depresivnom smrad neokupanih ljudi u autobusu, djeca koja nemaju vise ni djecijih igralista :( to me cini depresivnom, zivoti tudji koji cine jedan kolektivni zivot ovog grada :(
Sta radim? Meditiram, mislim pozitivno, druzim se sa ljudima koji imaju slicne stavove i misljenja kao ja, idem po planinama, putujem na more kad god mi se pruzi prilika za to, pijem kafu sa dragim ljudima i pricam s njima o laganini stvarima ne o politici, religiji i ostalom sto polako ubija ovaj grad i ovu zemlju :(
Psihijatar ili psiholog ti ne trebaju, treba ti odlazak na npr. Skakavac i onda fino vrisni na sav glas, i 100 puta ako treba, na taj nacin ces osloboditi negativnu energiju i na taj nacin ces vratiti emocije :)
To je samo mali dio onoga sto ja mislim i sto cinim. Biti sretan je umjetnost pogotovo u ovoj hebenoj zemlji zvanoj Bosna :( no, ne dati "odredjenima" da nam dohakaju i da ubiju sve sto je oduvijek cinilo nasu srecu nego se svim sredstvima boriti a najbolja borba je ne padati u depresiju i imati osmjeh na licu :)
Takodjer pomaze mantra, a mantra je ponavljanje neke recenice, i jako je autosugestivna, npr. reci sebi svako jutro 100 x dok se spremas "ja sam danas sretna" vidjet ces kako ce to djelovati na tebe :)
I ne vjeruj ni hodzama ni ostalim prevarantima, vjeruj sebi i vjeruj u sebe, to je najveca i jedina vjera koja je covjeku potrebna :)
pape

Post by pape »

danas wrote:
pape wrote:
vidi papeta :) filozofa :)
:) Mozda, ... mozda to i mozes nazvati filozofijom. :oops: Ali evo, ... ponovo i na malo drugaciji nacin.
:) Stotine hiljada granata, metaka i svakojakih sranja me, Bogu hvala, mimoislo. Dobro se osjecam, ne zalim se na zdravlje. Rekli su da zdravi imaju hiljade zelja, a bolesni samo jednu - da budu zdravi. Naravno, imam i ja puno zelja, ali pokusavam da budem skroman.
Imam posao, radim i bavim se kreativnim poslom koji uistinu volim. Zar to nije nesto sto se samo pozeljeti moze?
Vjerujem u ljubav prema covjeku, prijateljima ... :) ... malo vise prema zenama. :oops: Volim svoje cvijece, slike, .... cd-ove, knjige i shtampu.
:D I yebiga, ... volim podyebavati forumashe. :oops: :zzzz:
danas

Post by danas »

sve si to vrlo lijepo rekao pape :)
sorge_sa

Post by sorge_sa »

pape kako lokomotive?....boga ti.... :P :oops: :lol: 8)
manijak1

Post by manijak1 »

I yebiga, ... volim podyebavati forumashe
:oops: :D ali ........... :D :D jedno je voljeti a drugo znati :oops: :D :D :D :D .
sorge_sa

Post by sorge_sa »

manijak......bojim se da si u pravu :D :D :P :oops:
pape

Post by pape »

manijak1 wrote:
I yebiga, ... volim podyebavati forumashe
:oops: :D ali ........... :D :D jedno je voljeti a drugo znati :oops: :D :D :D :D .
:lol:
sorge_sa

Post by sorge_sa »

manijak

a ko je u pravu........uvale mu . . . . :D :oops: :P :P
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Đelu Zubana :oops: Kajtaza :oops: ........ :? :? :? :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

komi wrote:prestani razmišljati
..neki ljudi nemaju ovakvih problema :D :D :D
Belminator

Post by Belminator »

Ebi ga Danger ti mene zacas proglasi ludim :-) ... Nije sest mjeseci, mart ne brojim jer se obicno sjebem od rođendana a to je krajem mejseca a u augustu sam vec mashala, dakle;april, may, juli, juni... Malo si me prebukvalno shvatio/shvatila nije sad rijec o ludilu ala Kurt Kobein, ne zatvaram se u sobu i govorim svima da me ostave, ne priviđaju mi se vampiri, ne bjezim u piđami iz ludnice i ne cuvam sacmaru ispod kreveta za jednog dana... Niti sam citava cetiri mjeseca odsutan iz raje jednostavno to su momenti koji nalete i prođu u jednom danu i po vise puta, a nekad me zaobiđu i po par dana, kada mi mnogo toga smeta i tada cu i kad me najbolji haver bez kojeg inace ne mogu ni minute, nazove staroj reci; reci mu da me nema doma, ne prica mi se nesto ili ako sam vec u raji jednostavno zasmeta li mi nesto sto bi mi u nekim drugim prilikama bilo sasvim nevazno odvojit cu se, izmisliti neki razlog mahnuti im i otici doma citati knjigu, pisati kakvu pricu, izolovati se u neki svoj svijet. Prije bi rekao da je to ovaj problem koji Hana spominje... ja zaista zudim za promjenama i ovde u ovakvom drustvu se osjecam kao ribica u akvariju i zaista se bojim da ce me ovde u ovom kavezu od drzave vrijeme pregaziti... Bjezanje samom sebi znam da nece mnogo toga promjeniti, kazem mnogo toga a ne nista jer obicno u tom trenutku ja sebi predocim u glavi svijet kakav zelim ili analiziram ovaj koji mi smeta i sve to izbacujem na papir, i eto ti stvaralastva.. nesto od toga se i objavilo, cak i naplatilo dakle ako nista rijec je o koliko toliko pozitivnom ludilu, kad me vec takvim smatras... Mada ja bi samo rekao da sam u tom periodu suvise razdrazljiv nego da imam neki ozbiljan problem, a takvih perioda manje vise svi imamo, samo svako na svoj nacin.
Last edited by Belminator on 24/10/2005 02:27, edited 2 times in total.
davis.ba

#42 Re: Šta činiti...

Post by davis.ba »

bez wrote:u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
Ubij se. Odnosno pokušaj samoubistvo. Ako uspiješ onda ćeš znat da si bila u pravoj depresiji, ako ne uspiješ dignuti ruku na sebe ne mora značiti da nisi depresivna ali da ipak još jasno razmišljaš i da ćeš se zato izvući iz toga. Kad tad.
Post Reply