gledao sam ja, oznojio se usanovic ko svinja!kub lajkan wrote:Vidjeste li kako ga večeras nalijepi Senad u CD-u. Prešlo je granice dobrog ukusa...
neka ga je napao, nije mi ga zao sekunde! trebao je biti jos gori!
Prenj wrote:Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.
Istovremeno, nije mi jasno zasto ste svi spremni da dizete bunu samo zbog fudbala?
Svjedoci smo besramne pljacke drzave - prodaje/poklona Energopetrola Hrvatskoj.
I svi sutite, hebe vas se za to.
Zbog takvog stava i jesu nas zajahali Usanovic i njemu slicni.
U pravu si Prenj.Prenj wrote:Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.
Istovremeno, nije mi jasno zasto ste svi spremni da dizete bunu samo zbog fudbala?
Prenj wrote:Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.

Robova imamo na izvoz, ali Spartaka nidje na vidiku.Fair Life wrote:Prenj wrote:Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.
Ko je kriv za to?Saian wrote:pogledah ovaj "intervju", pa ovaj chovjek je polupismen u najboljem sluchaju, mutav, jednostavno losh, on je generalni sekretar kako skontahda pamtis wrote:
prva zrtva pticije gripe!!!, nista, sjest pa plakat
, gdje god pogledash sve amateri hebote
koliko ja znam, musanovic, pasalic, pusinu su promijenili nekoliko koalicija i stranaka na vlasti.. bili su tu i kad su vladali SDP-ovci.. bili su i prije SDP-ovaca, kad su vladali mali zeleni, a eto i sad, kad je nastupilo drugih deset najtezih godina, opet su tu..pitt wrote:nisi care za njega, al mozda jesi za one sto ga stite
za jedne mozda jesam.. ali to onda avtomatski znaci da ovo vazi:"pitt wrote:ma glaso jesi za jedne od njih (mozda) a ovi se ulizu (ili potplate) svaku garnituru koja je na vlasti....nista cudno za nas mentalitet:D
Noć dugih noževa
Izvor:Monitor
Imao sam prijatelja, možda i najtužniju dušu koju sam upoznao, koji je na svakom fudbalskom prvenstvu svijeta navijao za Brazil. "Zato što se Brazilci, a naročito Brazilke, najljepše raduju pobjedi", govorio je čovjek koji se tako rijetko radovao, te stoga znao vrijednost radosti.
Iz istih, takoreći estetskih razloga, čovjeku dođe da navija protiv nečeg što se zove Državna zajednica Srbija i Crna Gora, protiv timova iz zemlje u kojoj živi: zato što se naši sugrađani po pravilu šovinistički raduju, pa ako niste šoven, sve se u vama buni protiv te orgije mržnje. Jer šta se desi poslije velikih pobjeda reprezentacije Male Velike Srbije, kako bi se, ako bi ime odgovaralo sadržaju, morala zvati zajednička država Srbije i Crne Gore? Kada su zadnji put slavili pobjedu vaterpolista, umalo su linčovali ono malo preostalih Hrvata u Boki. Nakon pobjede fudbalera nad BiH, iako to naši mediji nisu zabilježili, na glavnom podgoričkom trgu grupe mladih patriota, već zadojenih mržnjom, prijetile su komšijama muslimanima i obećavale im nove pokolje. Iz njih su govorile frustracije njihovih očeva. Umjesto da ih nauče da nema novih ratova, očevi su im u amanet ostavili da završe ratove koje su oni vodili, a koje su im ostavili njihovi očevi. Tako se održava balkanski krug krvi.
Desi se utakmica, a onda se mržnja kao otpadne vode izlije na ulice i teroriše pristojan svijet, tako da čovjeku dođe da sa familijom napusti kuću i pobjegne u šumu, samo da ne čuje i ne vidi najanimalnije nacionalističko divljanje koje se može zamisliti. Ta scena u kojoj ima tek malo pretjerivanja: ljudi u šumama, u zbjegovima, dok rulja sa zastavama sa četiri S maršira ulicama koje je u svom besprizornom slavlju okupirala - ne podsjeća li to na rat? Naravno, jer "sport je ovdje tek nastavak rata drugim sredstvima". Ono što se propustilo u ratu, pokušaće se nadoknaditi u fudbalskoj utakmici.
Atmosfera u Beogradu ličila je na Noć dugih noževa, na istoriju koja se ponavlja... a ne bi smjela. Može li iko zamisliti da se na fudbalskoj utakmici između Izraela i Njemačke, u Minhenu recimo, pojavi transparent: "Biće opet Aušvic". Upravo to, prijetnja žrtvama genocida, desilo se u Beogradu. Zemlja čijem se predsjedniku u Hagu sudi za genocid nad Bošnjacima, na Marakani je obećala da će se genocid nastaviti: transparenti "Nož, žica, Srebrenica", "Ubij Turčina" i "Hvala ti Ratko" nisu drugo do zavjet koljača. Poruka koja je sa Marakane poslata Bosancima i Hercegovcima bila je jasna: pobjegli ste ispod Ratkovih i Radovanovih noževa, ali ćeraćemo se još. Navijači su jasno stavili do znanja: svi su oni Ratko. Mediji u Srbiji su, umjesto osude navijačkog divljanja, tvrdili da je to na Marakani bila prava Srbija. To i jeste najgore u svemu: čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Andrej NIKOLAIDIS

E. Jaganjac wrote:Prije Ciriha generalni sekretar N/FS BiH otputovao u Beograd
SPORT
Piše: Jasmin LIGATA
22/10/05
Ko koga laže za nacionalističke parole?
Sramotno je koliko generalni sekretar N/FS BiH Munib Ušanović blati državu u kojoj je rođen. Na televiziji je izjavio, odmah nakon utakmice i nereda na Marakani, da su i jedni i drugi navijači isti, stavljajući tako navijače iz BiH u rang sa četničkim hordama koje su divljale po Marakani, a potom je otputovao u Beograd kako bi se “izvinjavao” FS SCG što su njihovi navijači gađali naše navijače i što su njihovi navijači iz RS izvikivali nacionalističke parole i prijetili linčom.
----------------------------------------------------------
Munib Usanovic je samo potrcko, pijun mafije koja upravlja NS. Mafija mu je dala nalog da ode u Beograd i spasi NS CiG od kazne FIFA. Historija se ponavlja. Ista banda je na celu Republike Bih od 91 do danas. Kako su onda spasavali cetnike i davali im propusnicu da cine genocid po Republici Bih tako i danas prodaju i ovo malo duse i ponosa.
Nema nam spasa. Mafija se ucvrstila na vlasti, obogatila, ucvrstila koaliciju sa cetnicima, ustasama i medjunarodnom globalnom mafijom. Novi genocid nece ici nozem vec plajckom do istrebljenja. Ne mozemo se spasiti jer su izdajnici, mafijasi bili i ostali tu medju nama. Sami smo krivi sto ih NIKADA NISMO HTJELI DA PREPOZNAMO.
Nek nam je dragi Bog na pomoci.
Novi_Nick wrote:Ja sam ipak optimista.
MI Bosanci i Hercegovci moramo naci nacine kako da pometemo te izdajnike BiH koji su ubaceni preko Srbije i KOS-a i podmenuti kao tzv. Bosnjacki politicari i stranke. Njih je lako "provaliti" ne treba ih slusati sta pricaju. Treba samo gledati sta rade i kakav je rezultat njihovog rada u tzv odbrani cjelovite drzave BiH na svim planovima. Bosnaskohercegovacka pravda jest da stize sporo ali stize sigurno.
bošnjo A wrote:Gospodo :E.Jaganjac i Novi_Nick OK.
Ušanović je gnjida!
List wrote:Trebali bi biti svjesni jedne bolne činjenice (iako je ovo što ću reći za mnoge neprihvatljivo...i sve će okrenuti na priču o Dejtonu i Aliji).
Naime, u bilo kojem susretu, između BiH i SCG ili BiH i Hrvatske nije realno očekivati žalbu BiH bilo kome za bilo šta.
Srbi i Hrvati će svaki pokušaj bilo kakve tužbe/žalbe blokirati.
Ponavljam, isticanje ove činjenice mnogi će negirati...sve će okrenuti na poznatu priču. Ali Bože moj....šta se može.![]()
Ovako je bilo i dosad. Svaki incident za koji je trebao biti kažnjen neki Srbin ili Hrvat ostao je nekažnjen. Ili je bio neadekvatno kažnjen.
Monya wrote:N
N
S!!