Ušanoviću, dosta je!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Qler

Post by Qler »

kub lajkan wrote:Vidjeste li kako ga večeras nalijepi Senad u CD-u. Prešlo je granice dobrog ukusa...
gledao sam ja, oznojio se usanovic ko svinja!

neka ga je napao, nije mi ga zao sekunde! trebao je biti jos gori!
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

Noc prije Senadovog CD-a je bio na H.A.O.S.-u (sportska emisija na NTV Hayat) i kaze kreten ko isao je preko Beograda za CIrih jer mu je karta 300 eura jeftinija nego preko Zagraba, s tim sto je u Beogradu morao da ceka 8 sati na presjedanje u drugi avion ya Cirih, pa kaje otiso malo do ambasade ko eto slucajno tamo dgovorio sastanak sa generalnim sekretarom FSSCiG....
I na kraju se razmahao nekim papirom tj izvjestajem koji je dostavio FIFI i kaze svi se slozili sa tim izvjestajem od nasih novinara pa do fanaticosa, pa do nase g rpedsjednika fudbalskog saveza...
jutros gledam vijestii intervju sa nekim nasim novinarima kao i sa predsjednikom fudbalskog saveza i svi kazu da to nikad nisu vidjeli niti procitali....
Prenj

Post by Prenj »

Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.

Istovremeno, nije mi jasno zasto ste svi spremni da dizete bunu samo zbog fudbala?
Svjedoci smo besramne pljacke drzave - prodaje/poklona Energopetrola Hrvatskoj.
I svi sutite, hebe vas se za to.
Zbog takvog stava i jesu nas zajahali Usanovic i njemu slicni.
:x
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:Slazem se, Usanovica treba smijeniti i protjerati iz zemlje.

Istovremeno, nije mi jasno zasto ste svi spremni da dizete bunu samo zbog fudbala?

Ne idem ja zubaru da imam zube za jelo ;)
nego ili za paradu ;) ili da ne boli :D
Edin H.

Post by Edin H. »

U pravu si Prenj.
Od necega se treba krenuti ipak.
Neka oni koji drze odredjene funkcije vide da to sa sobom nosi i odgovornost.

Ova utakmica, ali i Energopetrol su primjeri da izgleda oni koji odlucuju mogu da rade sta im je volja.
hamza1

Post by hamza1 »

Da upravo tako od necega treba krenuti a prevar poput Energopetrola nisu dovoljno jasne za vecinu naroda. Fudbal je jednostavniji pa krenimo od toga!! :-D
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Prenj

Post by Prenj »

Fair Life wrote:

Image
Robova imamo na izvoz, ali Spartaka nidje na vidiku.
Fair Life

Post by Fair Life »

Na njega sam i mislio Prenj.
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
prva zrtva pticije gripe!!!
Saian

Post by Saian »

da pamtis wrote:Image
pogledah ovaj "intervju", pa ovaj chovjek je polupismen u najboljem sluchaju, mutav, jednostavno losh, on je generalni sekretar kako skontah :roll: , nista, sjest pa plakat :( , gdje god pogledash sve amateri hebote
Prenj

Post by Prenj »

Saian wrote:
da pamtis wrote:Image
pogledah ovaj "intervju", pa ovaj chovjek je polupismen u najboljem sluchaju, mutav, jednostavno losh, on je generalni sekretar kako skontah :roll: , nista, sjest pa plakat :( , gdje god pogledash sve amateri hebote
Ko je kriv za to?
Ko glasa za idiote?
Odgovor je nevidjeno jednostavan: MI :(
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote: Ko je kriv za to?
Ko glasa za idiote?
Odgovor je nevidjeno jednostavan: MI :(
daj ba prenj.. taman sam ja glaso da mi munib usanovic bude sekretar saveza..
pitt

Post by pitt »

nisi care za njega, al mozda jesi za one sto ga stite :roll:
car-x

Post by car-x »

pitt wrote:nisi care za njega, al mozda jesi za one sto ga stite :roll:
koliko ja znam, musanovic, pasalic, pusinu su promijenili nekoliko koalicija i stranaka na vlasti.. bili su tu i kad su vladali SDP-ovci.. bili su i prije SDP-ovaca, kad su vladali mali zeleni, a eto i sad, kad je nastupilo drugih deset najtezih godina, opet su tu..

ne moze biti da ih svi stite i da sam ja za sve glaso.. toliko svestran nisam..
pitt

Post by pitt »

ma glaso jesi za jedne od njih (mozda) a ovi se ulizu (ili potplate) svaku garnituru koja je na vlasti....nista cudno za nas mentalitet :D:D
dugi

Post by dugi »

Dobra je bila Senadova zavrsnica CD i poredjenje cinovnika saveza sa navijacima, naravno uz izvinjenje navijacima.
" Oni su duhovne fukare i manijaci, prave hordezla, i doslo je vrijeme da budu robijasi :D "
car-x

Post by car-x »

pitt wrote:ma glaso jesi za jedne od njih (mozda) a ovi se ulizu (ili potplate) svaku garnituru koja je na vlasti....nista cudno za nas mentalitet :D:D
za jedne mozda jesam.. ali to onda avtomatski znaci da ovo vazi:"
daj ba prenj.. taman sam ja glaso da mi munib usanovic bude sekretar saveza.."

nevjerovatno je kako se kod nas sve veze za te izbore, a niko ziv ne izlazi na njih.. pa hajde da sljedeci put glasamo i za sekretara saveza, tako sto ce nas od 2 miliona sa pravom glase, na izbore izaci dva miliona i reci halo ba, dosta je, necemo munju, necemo pasu, hocemo vahu i osima i kodru i hibica, itd..

nego, kad dodje vrijeme da se glasa, svima je glavni izgovor, nemam ja za koga..

pa ni sva govna nisu ista (jes da je poredjenje malo groteskno.. ufff.. valjda se to tako zove, ali sluzi svrsi), ima nekih koja pravo smrde i ne mozes im prici, a ima onaj zeciji brabonjak, koji nit smrdi nit mirise.. tako i na ovoj nasoj poolitickoj sceni.. izmedju svih fekalija, naci ce se vec neki brabonjak.. pa kad brabonjak bude sekretar, manje ce da smrdi..

al zato se treba pokrenut.. i na tom mjestu vec ulazim u predizborne govore i kampanje a to mi na vako teskom i umornom danu nije cilj.. stoga.. vozdra.. :D
shin

Post by shin »

Nabijem citav NSBIH.
da pamtis

Post by da pamtis »

Noć dugih noževa
Izvor:Monitor

Imao sam prijatelja, možda i najtužniju dušu koju sam upoznao, koji je na svakom fudbalskom prvenstvu svijeta navijao za Brazil. "Zato što se Brazilci, a naročito Brazilke, najljepše raduju pobjedi", govorio je čovjek koji se tako rijetko radovao, te stoga znao vrijednost radosti.
Iz istih, takoreći estetskih razloga, čovjeku dođe da navija protiv nečeg što se zove Državna zajednica Srbija i Crna Gora, protiv timova iz zemlje u kojoj živi: zato što se naši sugrađani po pravilu šovinistički raduju, pa ako niste šoven, sve se u vama buni protiv te orgije mržnje. Jer šta se desi poslije velikih pobjeda reprezentacije Male Velike Srbije, kako bi se, ako bi ime odgovaralo sadržaju, morala zvati zajednička država Srbije i Crne Gore? Kada su zadnji put slavili pobjedu vaterpolista, umalo su linčovali ono malo preostalih Hrvata u Boki. Nakon pobjede fudbalera nad BiH, iako to naši mediji nisu zabilježili, na glavnom podgoričkom trgu grupe mladih patriota, već zadojenih mržnjom, prijetile su komšijama muslimanima i obećavale im nove pokolje. Iz njih su govorile frustracije njihovih očeva. Umjesto da ih nauče da nema novih ratova, očevi su im u amanet ostavili da završe ratove koje su oni vodili, a koje su im ostavili njihovi očevi. Tako se održava balkanski krug krvi.
Desi se utakmica, a onda se mržnja kao otpadne vode izlije na ulice i teroriše pristojan svijet, tako da čovjeku dođe da sa familijom napusti kuću i pobjegne u šumu, samo da ne čuje i ne vidi najanimalnije nacionalističko divljanje koje se može zamisliti. Ta scena u kojoj ima tek malo pretjerivanja: ljudi u šumama, u zbjegovima, dok rulja sa zastavama sa četiri S maršira ulicama koje je u svom besprizornom slavlju okupirala - ne podsjeća li to na rat? Naravno, jer "sport je ovdje tek nastavak rata drugim sredstvima". Ono što se propustilo u ratu, pokušaće se nadoknaditi u fudbalskoj utakmici.
Atmosfera u Beogradu ličila je na Noć dugih noževa, na istoriju koja se ponavlja... a ne bi smjela. Može li iko zamisliti da se na fudbalskoj utakmici između Izraela i Njemačke, u Minhenu recimo, pojavi transparent: "Biće opet Aušvic". Upravo to, prijetnja žrtvama genocida, desilo se u Beogradu. Zemlja čijem se predsjedniku u Hagu sudi za genocid nad Bošnjacima, na Marakani je obećala da će se genocid nastaviti: transparenti "Nož, žica, Srebrenica", "Ubij Turčina" i "Hvala ti Ratko" nisu drugo do zavjet koljača. Poruka koja je sa Marakane poslata Bosancima i Hercegovcima bila je jasna: pobjegli ste ispod Ratkovih i Radovanovih noževa, ali ćeraćemo se još. Navijači su jasno stavili do znanja: svi su oni Ratko. Mediji u Srbiji su, umjesto osude navijačkog divljanja, tvrdili da je to na Marakani bila prava Srbija. To i jeste najgore u svemu: čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Andrej NIKOLAIDIS
BECHO

Post by BECHO »

Ma Usljo bi prodo i mater svoju, samo da mu neko udijeli sadake:

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Svi naši četnici

Ahmed Burić, novinar sarajevskih Dana, ekskluzivno za Monitor prenosi svoje utiske sa Marakane

U kafani Avala, preko puta zapadne tribine Marakane, u srijedu 12. oktobra na dan utakmice decenije, one između SiCG i BiH, stotinjak u dresove i šajkače s kokardom obučenih spodoba grmilo je - "jebem nanu, jebem nanu svakom muslimanu/a Turčinu, a Turčinu/pičku materinu". Tako je počelo.
Većina dijaloga koje sam tog dana čuo na (lažnoj) Marakani odvijali su se na ijekavici, ili na usiljenoj ekavici, koja odaje nesretne Prečane, koji u Beogradu pokušavaju naći mjesto pod suncem. Uglavnom su to frustrirani bivši ratnici, djeca izbjeglica iz Knina, Kostajnice, Trebinja ili Zenice. Pred stadionom je švercer kartama (opet lažnom ekavicom) ponudio ulaz bez karte za 500 dinara (oko 5,5 eura), "samo da dođe kolega, sad je odveo jednu grupu." Sve može, jer radi se o utakmici "u kojoj je pobeda nacionalni interes", kako su ustvrdili beogradski mediji.
"Nacionalni interes" Srbije uključio je i bosanske Srbe. Milorad Dodik, i njegov SNSD-a, kojeg se u Federaciji doživljava kao jedinu alternativu profašističkom SDS-u, iz Bijeljine su poslali 18 autobusa navijača iz države u kojoj se bori za vlast, i to da navijaju protiv te iste države. I još nešto, možda i najstrašnije. Duh propagandne mašine se oko "nacionalnog" interesa nije mnogo promijenio u odnosu na najcrnje dane Miloševićevog režima. Oni koji su gledali tv-prenos mi se kunu da nisu vidjeli ni transparent "Nož - žica - Srebrenica", niti dim od "topovskih udara" kojima su (uspio sam izbrojati 12, a kažu da ih je bilo 16) bosanski navijači sistematski gađani. Ako prelistate beogradsku štampu, nećete naći ništa od onoga što se na stadionu, zaista, događalo, pa je jasno da je oko "nacionalnog interesa" postojao konsenzus. Ono što boli je to jedinstvo u laži, ta svijest u mimikriji koja je ista i kod nekakvog imbecila iz sela kod Dervente, i kod reditelja tv-prenosa i urednika glavnih dnevnih listova u Beogradu.
Sve dok kokarda bude izraz nacionalne svijesti, a ne simbol prošlosti, mi ostali, kojima kokarda prijeti, ne trebamo i ne možemo igrati ovakve utakmice. Jer, ne mogu postojati "naši" i "tuđi" četnici, a upravo to nam je nametnuto. Mi iz Sarajeva imamo svoje komšije s Pala, oni iz Beograda imaju i njih i one "prave" iz Šumadije, vi u Crnoj Gori imate svoje, a najprosperitetnija Hrvatska je sve "svoje" četnike jednostavno - protjerala! Najvažnije je da zbog ove utakmice nije pala nijedna glava.
I na kraju, nešto sasvim lično: odmah po izlazu sa stadiona, u šumi kokardi, vidim usamljenog navijača, koji na leđima, kao plašt, nosi trobojnu zastavu na kojoj piše Montenegro. E, moja budalo!

Image

http://www.monitor.cg.yu/broj/str_07.html
rei

Post by rei »

i policija samo gleda doki ispred njih stoji fasisticki transparent "noz, zica, Srebrenica"

:x :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

Bosanka Senija i Beograđanka Dunja krštene u Turkinje
MINHEN - Većina navijača koji su u Beograd otišli kako bi sportski bodrili reprezentaciju Bosne i Hercegovine još je u šoku od “gostoprimstva” na “Marakani” od koga je mnogima trebala pomoć ljekara. Pojedini članovi BH Fanaticosa i drugih navijačkih grupa iz BiH još posjećuju ljekare. Iz razgovora sa njima, utisak je, emocije na doživljeno još nisu splasnule, ali zdrav razum i navijačka strast preovladavaju kod većine - mržnja, nacionalizam i fašizam, moraju iz sporta. I života.

Ultras navijači

Na pitanje, šta je dobio, a šta izgubio odlaskom na “Marakanu” i da li je uopšte trebalo ići, Edin Tarić, član BH Fanaticosa iz Minhena, kaže:

“U Beogradu sam osjetio, vidio tu mržnju. To koliko nas mrze. Međutim, to neće promijeniti moj odnos prema ljudima. Za mene postoji samo čovjek. Nikada mi nije bilo važno da li je neko Ivan, Jozo, Jovan, Dragan ili Muhamed, Murat... Važno mi je da je neko čovjek. I dalje ću ih dijeliti, ne po imenima, nego na ljude i neljude. Nimalo se ne kajem što sam bio u Beogradu. Osim kamena koji sam dobio u glavu i u desnu nogu, u meni se povećao patriotizam. Sad sam još više ponosan što sam Bosanac. Još više sam ponosan što sam član navijačke grupe BH Fanaticosi. Ponosan sam što nas je bilo 1000 u Beogradu, što smo tako dobro navijali i što smo se odbranili. Mislim da ne stoje priče da nismo trebali ni ići u Beograd. Morali smo tamo biti. Kad su nam predlagali da ne idemo jedan momak je predlagao da napravimo transparent “Mi imamo muda, mi idemo svuda”. Znači, nema te rupe u koju mi nećemo otići ako tu igra reprezentacija BiH. Neki momci su išli čak u Iran. Nikad nismo bili nacionalisti. Nemamo niti jedne nacionalističke pjesme. Naš moto je sportski i navijački. Mi smo vatreni, ultras navijači. Idemo na utakmice, pjevamo naše pjesme, nosimo naše zastave, pravimo koreografije. Tako će biti i u budućnosti”.

Dunja i Senija

Među bosanskim navijačima koji su bili u Beogradu bilo je i djevojaka. O utiscima sa “Marakane” razgovarali smo sa dvadesetjednogodišnjom Senijom Zahirović, Bosankom iz Bratunca koja živi i radi u Minhenu i koja ne propušta ni jednu utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Još kao djevojčica, kada sam kao izbjeglica došla u Njemačku zavoljela sam fudbal” - priča Senija Zahirović.

“Prvo sam gledala utakmice “Bayerna”, a kasnije sam počela pratiti sve utakmice reprezentacije BiH. Volim atmosferu koja vlada na utakmicama i volim svoju zemlju. Zbog toga utakmicu u Beogradu nisam željela propustiti. U Beograd sam došla direktno iz Minhena, u utorak navečer, sa Dunjom Šijan, rođenom Beograđankom, najboljom prijateljicom sa kojom stanujem u Minhenu. Zajedno smo bile i u San Marinu kada je igrala BiH. Cijeli dan pred utakmicu provele smo u gradu. Bio je pun policije i srpskih navijača. Već u 17 sati Dunja i ja bile smo pred “Marakanom”. Čekale smo navijače BiH. Tu sam se već počela ježiti od njihovih navijačkih pjesama. Imale smo karte za “Zapad”, ali smo nekako ušle na tribine gdje su se nalazili navijači BiH jer sam to jako željela. U Beograd sam došla da bih bila s njima. Na ulazu su nam oduzeli sve: karmine, kreone, upaljače. Kad smo ušle dočekala nas je kiša kamenja koja je padala po bosanskim navijačima. I njihova pjesma Volim te Bosno! Kad je Dunja vidjela kakva je situacija počela je plakati. Od tuge i straha. Govorila mi je da ne razumije i ne shvata zašto nas Srbi toliko mrze. Ostale smo do kraja. Prepoznali su nas prijatelji iz BH Fanaticosa i Belaj Boysa sa utakmice u San Marinu. Oni su nas pokušavali zaštititi i tješiti. Posebno Dunju koja je cijelo vrijeme plakala. Bilo je grozno. Dok smo tražile poznanike pogodila su me tri kamena. Cijelo vrijeme smo bili izloženi napadima i uvredama svake vrste. Još uvijek osjećam strah. Kroz glavu mi je prolazilo, mi nećemo ostati živi u tom paklu. Najviše sam se bojala za Dunju. Zamolila sam policajce da je puste na dio zaštićene tribine na kojoj su se nalazili invalidi. I pustili su je, a ja sam ostala sa našim navijačima. U jednom momentu vidjela sam da su policajci pustili srpske navijače s naše lijeve strane prema nama. Svi smo bili šokirani. Dvadesetak minuta prije kraja utakmice prešla sam kod Dunje. Kad sam se okrenula i pogledala u naše navijače vidjela sam stravičnu sliku. Većina njih bila je uz rešetke kaveza s desne strane sklanjajući se od nadolazećih navijača SCG. Mnogi povrijeđeni sa zavojima rukama su se držali za te rešetke. Bili su nemoćni. Skamenila sam se. Prvi put u životu sam se bojala za svoj život. Pred očima mi se ukazala slika koju sam kao djevojčica ponijela iz BiH. To je slika čovjeka, skoro kostura koji stoji iza rešetaka, u logoru, koju sam vidjela na televiziji. I sad vidim tu sliku. Osjećaj koji sam tad imala ne mogu opisati nikom na ovom svijetu. Tada se nešto promijenilo u meni. Nešto veliko. Jako. Još vidim tu sliku. Molila sam Boga da ne pobijedimo”.

“Kad sam sa Dunjom izašla sa tribina, neko iz mase je zavikao: “Eno Turkinja”. Valjda su nas vidjeli na tribinama sa bosanskim navijačima. Bilo je grozno i apsurdno. Dunja rođena Beograđanka, ja Bosanka - a Turkinje! Mada sam bila planirala sa Dunjom još dva dana ostati u Beogradu, istog trenutka sam željela što prije napustiti taj grad. Ja sam u Beogradu bila gost srpske porodice. Oni su rođeni Beograđani. Kod njih nisam ništa ružno osjetila. Super su me dočekali. Dunja je divna djevojka. U Minhenu imam srpskih i hrvatskih prijatelja. Ali, mržnja koju su iskazivali navijači na tribinama u Beogradu prema nama je nerazumljiva.

Zašto mrze?

Jednostavno, ne razumijem te ljude koji nas toliko mrze. Vjerujem da ni oni sami ne znaju zašto mrze. Kad bi ih pitali zašto mrzite Bosance, muslimane, vjerujem da njih 90 posto ne bi imali odgovor. Mnogi od njih koji su tamo bili veoma su mladi i nemaju pojma šta se u BiH dešavalo.

Ja sam iz okoline Srebrenice i na svojoj koži sam osjetila rat. Osjetila ga je cijela moja porodica. I mnogi drugi. Pa opet ne mrzimo. Mržnja nije rješenje. Ljudi trebaju graditi prijateljstva. Posebno mladi. Kao Dunja i ja. Kao svi bh. navijači koji su bili u Beogradu i koji prate utakmice reprezentacije BiH. Mene događaji u Beogradu neće spriječiti da i dalje idem na utakmice i navijam za BiH. Zato pozivam sve bh. navijače, razne grupacije da budu složni i ujedinjeni, da među njima preovladavaju samo sportski motivi.

Posebno pozivam djevojke da se više uključe u naše navijačke grupe. Biti sa bh. navijačima je specifičan doživljaj. Pozdravljam sve momke i prijatelje iz Belaj Boysa iz Beča, BH Fanaticosa, navijače iz Srebrenika i sve druge koji su bili u Beogradu”.

“Naša srca će i dalje kucati za domovinu, a reprezentaciju BiH pratićemo i bodriti je gdje god bude igrala. Još bolje i jedinstvenije. Politika, nacionalizam, fašizam i mržnja moraju biti protjerani iz sporta, sa sportskih terena i tribina, smatra Senija Zahirović.

I svi pravi sportisti i navijači.

Poziv na jedinstvo

“Beograd je velika škola i nauk za sve naše navijače - smatra Davor Ademović Bengal.

“Ako ikad iko više od naših navijača, navijača Čelika, Želje, Sarajeva, Slobode, krene jedan na drugog ili nedo Bog spominje vrijeđanja što je bilo slučajeva u Zenici, Sarajevu, Tuzli, ne trebaju nam dati više da idemo niti na jednu utakmicu. Između naših navijačkih grupa mora postojati mir i sloga. Svi moramo biti kao jedan. Posebno u akcijama kao što su organizovan odlazak navijača u Beograd”.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Postovi prebacheni sa trece po redu otvorene teme :D
E. Jaganjac wrote:Prije Ciriha generalni sekretar N/FS BiH otputovao u Beograd
SPORT
Piše: Jasmin LIGATA
22/10/05

Ko koga laže za nacionalističke parole?

Sramotno je koliko generalni sekretar N/FS BiH Munib Ušanović blati državu u kojoj je rođen. Na televiziji je izjavio, odmah nakon utakmice i nereda na Marakani, da su i jedni i drugi navijači isti, stavljajući tako navijače iz BiH u rang sa četničkim hordama koje su divljale po Marakani, a potom je otputovao u Beograd kako bi se “izvinjavao” FS SCG što su njihovi navijači gađali naše navijače i što su njihovi navijači iz RS izvikivali nacionalističke parole i prijetili linčom.

----------------------------------------------------------

Munib Usanovic je samo potrcko, pijun mafije koja upravlja NS. Mafija mu je dala nalog da ode u Beograd i spasi NS CiG od kazne FIFA. Historija se ponavlja. Ista banda je na celu Republike Bih od 91 do danas. Kako su onda spasavali cetnike i davali im propusnicu da cine genocid po Republici Bih tako i danas prodaju i ovo malo duse i ponosa.

Nema nam spasa. Mafija se ucvrstila na vlasti, obogatila, ucvrstila koaliciju sa cetnicima, ustasama i medjunarodnom globalnom mafijom. Novi genocid nece ici nozem vec plajckom do istrebljenja. Ne mozemo se spasiti jer su izdajnici, mafijasi bili i ostali tu medju nama. Sami smo krivi sto ih NIKADA NISMO HTJELI DA PREPOZNAMO.

Nek nam je dragi Bog na pomoci.
Novi_Nick wrote:Ja sam ipak optimista.
MI Bosanci i Hercegovci moramo naci nacine kako da pometemo te izdajnike BiH koji su ubaceni preko Srbije i KOS-a i podmenuti kao tzv. Bosnjacki politicari i stranke. Njih je lako "provaliti" ne treba ih slusati sta pricaju. Treba samo gledati sta rade i kakav je rezultat njihovog rada u tzv odbrani cjelovite drzave BiH na svim planovima. Bosnaskohercegovacka pravda jest da stize sporo ali stize sigurno.

Image
bošnjo A wrote:Gospodo :E.Jaganjac i Novi_Nick OK.
Ušanović je gnjida!
List wrote:Trebali bi biti svjesni jedne bolne činjenice (iako je ovo što ću reći za mnoge neprihvatljivo...i sve će okrenuti na priču o Dejtonu i Aliji :D ).

Naime, u bilo kojem susretu, između BiH i SCG ili BiH i Hrvatske nije realno očekivati žalbu BiH bilo kome za bilo šta.

Srbi i Hrvati će svaki pokušaj bilo kakve tužbe/žalbe blokirati.

Ponavljam, isticanje ove činjenice mnogi će negirati...sve će okrenuti na poznatu priču. Ali Bože moj....šta se može. :D

Ovako je bilo i dosad. Svaki incident za koji je trebao biti kažnjen neki Srbin ili Hrvat ostao je nekažnjen. Ili je bio neadekvatno kažnjen.
Monya wrote:N
N
S!!
Post Reply