Terorizam u Bosni ??

Post Reply
simster

Post by simster »

cyberneo wrote:ako se dokaze treba ih u corku sutnut, a sta ako je opet neka patkica kao slucaj sjekirica(napad u madridu)
onda treba ove sto to objavljuju objesit jer nam tako stvaraju negativan imidz u svijetu
jer se zna cim se kaze teror u glavama odma sjevne bijela brigada muslimana iz bosne
ali gdje su ti bijeli dzihad ratnici zasto cekaju
nema ih da budemo iskreni jer mi bosanci i hercegovci ipak volimo da se izvalimo i kazemo:haj ba ko ih je8e sto bi mi pucali za nekog dosta nam je nasih .ovana bilo,cuj da ja ginem.
a sto se tice terorapo meni je mogucnost da u eritreji se prije dogodi nego kod nas
toliko od mene
vozdra
to ce nam tek dati super imidz
sekiracija

Post by sekiracija »

umro je mostar wrote:ja sam rekao na ovoj zatvorenoj temi cini mi se da je pitanje dana kada ce se ta stoka pocet raznosit po tramvajima u Sarajevu. Izgleda da nesto slicno umalo nismo dozivili. I dok se citav muslimanski svijet upire svim silama da se ogradi od ovih idiota i zločinaca i manijaka i bolesnika na ovom forumu postoje "ljudi" koji to pokusavaju strpati u zavjeru protiv islama. Prvo ovi manijaci nisu muslimani, a drugo kakva je to zavejra gdje se neko ogrne eksplozivom i hoce da se raznese.
Ova zemlja bradatim momcima mora najavit skori obrachun gdje ce ih stavit pod strogi nadzor i gdje ce rjesit njihovo pitanje i incidentnu i neprirodnu pojavu medju bosnaskim muslimanima jednom i ZA SVA VREMENA. BiH je Evropa, bosanski muslimani su evropski muslimani i fanaticni oblici arapskog ucenja islama strani Bosni nema sta da traze ovde.
Opet kazem, sada nije uspjelo, ali je pitanje dana kada ce tim manijacima uspjet da se raznesu u Sarajevu ili nekom drugom gradu, ako se odmah i sad ne krene u obrachun sa bradama.
Da ova zemlja Bosna bi se doista morala obracunati sa bradonjama :D
Dok nam Bradonje sjede u parlamentu nema srece za Bosnu,a nezaboravi da za cetiri godine rata nije nista promijenjeno u svijesti tih jer imaju podrsku od stranog faktora u ovoj zemlji.To kad cujete da se neko raznio u Sarajevu jer mu je puna kapa okrenite na salu ili opet malo mudrujte. 8)
mostarac

Post by mostarac »

sekiracija wrote:
umro je mostar wrote:ja sam rekao na ovoj zatvorenoj temi cini mi se da je pitanje dana kada ce se ta stoka pocet raznosit po tramvajima u Sarajevu. Izgleda da nesto slicno umalo nismo dozivili. I dok se citav muslimanski svijet upire svim silama da se ogradi od ovih idiota i zločinaca i manijaka i bolesnika na ovom forumu postoje "ljudi" koji to pokusavaju strpati u zavjeru protiv islama. Prvo ovi manijaci nisu muslimani, a drugo kakva je to zavejra gdje se neko ogrne eksplozivom i hoce da se raznese.
Ova zemlja bradatim momcima mora najavit skori obrachun gdje ce ih stavit pod strogi nadzor i gdje ce rjesit njihovo pitanje i incidentnu i neprirodnu pojavu medju bosnaskim muslimanima jednom i ZA SVA VREMENA. BiH je Evropa, bosanski muslimani su evropski muslimani i fanaticni oblici arapskog ucenja islama strani Bosni nema sta da traze ovde.
Opet kazem, sada nije uspjelo, ali je pitanje dana kada ce tim manijacima uspjet da se raznesu u Sarajevu ili nekom drugom gradu, ako se odmah i sad ne krene u obrachun sa bradama.
Da ova zemlja Bosna bi se doista morala obracunati sa bradonjama :D
Dok nam Bradonje sjede u parlamentu nema srece za Bosnu,a nezaboravi da za cetiri godine rata nije nista promijenjeno u svijesti tih jer imaju podrsku od stranog faktora u ovoj zemlji.To kad cujete da se neko raznio u Sarajevu jer mu je puna kapa okrenite na salu ili opet malo mudrujte. 8)
bradonja je bradonja ma koje vjere ili vere bio :(
zzzzz

Post by zzzzz »

A kako si ti dosao do zakljucka da ""ljudi" koji to pokusavaju strpati u zavjeru protiv islama" nisu medju onima koji se bore i zaziru protiv ovakvih fanatika.
Taj tvoj izraz "ogradjuju" mi se bas ne svidja pa ne bi da ga ponavljam. Ko to ima obavezu da se ogradjuje od njih, pa valjda nas demokratska Evropa u Hagu uci da je krivnja individualna i nemoze biti kolektivna....ili to pravilo mozda vrijedi kako kad i kako za koga.

Da bi se mogao boriti protiv bilo kakvog zla moras znati uzrok a ne baviti se samo posljedicama
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
A kako si ti dosao do zakljucka da ""ljudi" koji to pokusavaju strpati u zavjeru protiv islama" nisu medju onima koji se bore i zaziru protiv ovakvih fanatika.
Taj tvoj izraz "ogradjuju" mi se bas ne svidja pa ne bi da ga ponavljam. Ko to ima obavezu da se ogradjuje od njih, pa valjda nas demokratska Evropa u Hagu uci da je krivnja individualna i nemoze biti kolektivna....ili to pravilo mozda vrijedi kako kad i kako za koga.

Da bi se mogao boriti protiv bilo kakvog zla moras znati uzrok a ne baviti se samo posljedicama
da, ali mi ako se ne ogradimo od njih onda ih podrzavamo, jer oni govore da to rade u ime islama i muslimana.
Ja licno nisam vjernik, niti sam to ikad bio, dakle prema onoj definiciji nisam musliman, ali imam muslimansko ime i znas vec i oni sve to rade u ime svih nas i tih se itekako treba ogradit i reci NOT IN MY NAME.
sekiracija

Post by sekiracija »

To o bradonjama i nemora biti tacno,jer je poznato da imaju tri vrste brada :D
BRADA ZVANJA
BRADA ZNANJA
BRADA SRANJA
No vi biste to sve u isti kos :roll: malo je reci glupo za vase namjere,to je drskost :)
digger

Post by digger »

zzzzz wrote:Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali cinjenica da je jedini avion koji je poletio iz Njujorka 11. septembra, nakon teroristickih napada, je avion koji je clanove Bin Ladinove familije vratio u Saudiju. Meni je to cudno kao i pritisci koje je u ratu vrsila vlada SAD-a da pojacamo kontakte sa vehabijskim dijelom islamskog svijeta na ustrb dobrih odnosa sa Iranom.

Ne znam ima li smisla objasnjavati ovo nekom ko Izrael zove demokratskom zemljom
Z-z-z-z-z-z :zzzz:
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja samo znam da to nisu cista posla kao i cijeli ovaj period nakon pada "celicne zavjese", period uspostavljanja novog svjetskog poretka.
Toozla

Post by Toozla »

....terorizam je realnost danasnjeg svijeta.....egzistira svuda......od Pakistana i Iraka do Amerike i Francuske....i tako dalje......... cak i da nismo imali nase lokalno sranje, bili bi smo suoceni sa problemom.......stvarni problem je namjerno zatvaranje ociju spram globalnog problema radi, nasih, lokalnih zajebancija.......
zzzzz

Post by zzzzz »

digger wrote:
zzzzz wrote:Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali cinjenica da je jedini avion koji je poletio iz Njujorka 11. septembra, nakon teroristickih napada, je avion koji je clanove Bin Ladinove familije vratio u Saudiju. Meni je to cudno kao i pritisci koje je u ratu vrsila vlada SAD-a da pojacamo kontakte sa vehabijskim dijelom islamskog svijeta na ustrb dobrih odnosa sa Iranom.

Ne znam ima li smisla objasnjavati ovo nekom ko Izrael zove demokratskom zemljom
Z-z-z-z-z-z :zzzz:
Postoje ljudi sa kojima ne dijelis isto misljenje ali mozes voditi dijalog i razmjenjivati misljenja.

Ljudi koji su npr. u stanju pisati parole Noz-Zica, oni koji opravdavaju ili negiraju holokaust, podrzavaju aparthejd su vecinom beznadezni slucajevi i diskusija sa njima ne vodi nicemu.....a ti spadas u te digger.

Trudim se da imam isti odnos prema svim zrtvama represivnih rezima, svih umobolnih zlocinaca pa tako pokusavam drzati istu distancu prema onima koji traze opravdanje i glorificiraju te zlocine.
Nije zlocin samo ubistvo, nekad je zlocin useliti se u tudju kucu, valjda smo mi najbolje iskusili kako to zna da boli.

Nista personalno, radi se samo o principu
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zzzzz wrote:
digger wrote:
E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama.

Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija...[/b]
Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali (...)
A da je neko ovdje napisao isto to sa zamjenom subjekta i objekta, pa da rečenica glasi:

Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog islamskog rata protiv kršćanstva

da li bi tada rekao

"Pa možda je stvarno tako"

ili bi to bila samo

"provokacija na mubarek dane"

:?
zzzzz

Post by zzzzz »

kub lajkan wrote:
zzzzz wrote:
digger wrote: Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali (...)
A da je neko ovdje napisao isto to sa zamjenom subjekta i objekta, pa da rečenica glasi:

Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog islamskog rata protiv kršćanstva

da li bi tada rekao

ili bi to bila samo

Sasvim nebitno, ti postavljas pitanje kao da ih neko ovdje opravdava.

Ono sto sam ja zelio reci ne pobija cinjenicu da su oni "muslimani", da su radikalni i da su kao takvi podobni da nesvjesno postanu orudje u rukama onih koji zagovaraju neminovnost "sukoba civilizacija". Korist od ove neprirodne koalicije imaju i jedni i drugi a gubitnici smo mi.

Borba samo protiv njih tesko da ce biti djelotvorna jer im je mentor prejak za nas obicne smrtnike.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zzzzz wrote:
kub lajkan wrote:
zzzzz wrote: Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali (...)

da li bi tada rekao

ili bi to bila samo

Sasvim nebitno, ti postavljas pitanje kao da ih neko ovdje opravdava.
Nije riječ o (ne)opravdavanju, nego o tome koje ti teorije zavjere prihvataš. U startu je diskutabilno prihvatati te teorije, ako nemaš debeeeeele argumente. U suprotnom, izbaci ono "želim samo biti objektivan". Nema tu objektivnosti. Ako nešto prihvataš bez dobrih argumenata, onda se tvoja razmišljanja svode na tvoja ubjeđenja, a ne na realne činjenice.
dr.

Post by dr. »

Teroristi iz Gornje Maoče:

Ko ne želi povratak Hrvata u Posavinu?

Piše:Marko DIVKOVIĆ, Slobodna Evropa

Priča objavljena u zagrebačkom “Večernjem listu” kako maočanske vehabije predstavljaju navodnu prijetnju Hrvatima uznemirila je tamošnje stanovništvo, ali i podsjetila na tekst, također objavljen u jednom zagrebačkom dnevniku, da su navodno Srbi na mjesnom groblju u Tramošnici kod Gradačca na Dan mrtvih 1996. godine ubili devet Hrvata. Izmišljeni tekst imao je poguban učinak na povratak Hrvata u Posavinu.

Vehabijska zajednica u Gornjoj Maoči kod Brčkog broji desetak članova koji žive po strogim pravilima šerijatskog prava. Kemal Puljić zvani Fahro, jedan od rijetkih koji kontaktira s novinarima, kaže da je tekst u zagrebačkom “Večernjem listu” politički naručen, dijelom izmišljen, a da iza svega možda stoji osoba što je nedavno kratko boravila u Gornjoj Maoči, za koju kaže da je šija:

“Šija je jedna sekta koja posebno nas ne može, iz Irana, tako sam ja čuo, tako da su probubali tu i što jest i što nije. Recimo, za tog jednog našeg brata da je dao izjavu za neke Hrvate, da se mi trebamo u Rimu naći. Gdje se mi možemo naći u Rimu? Možemo kao patrioti. Ja direktno ne mogu jer nemam te ovlasti. A šta ću ja u Rimu? Ljudi žive normalno svoje. Pa nas je ovdje desetak, ne možemo sad mi ratovati protiv svijeta.”

Fra Božo Krešo, župnik iz Zovika, 17. prošlog mjeseca je kroz Maoču proveo župljane u procesiji i nije čuo nijednu ružnu riječ. A išli su i preko tuđih njiva i bašta:

“Taj isti dan sam u Večernjaku pročitao jedan članak koji je uistinu uznemirio svakog čovjeka - da ovdje postoji jedna grupa ljudi koji imaju nekakve zle namjere, da treba križare, kako tamo nazivaju, poništiti, da će ići na Vatikan, na papu itd.”

Zbog tog teksta me zvao i brat koji živi u Rovinju, uznemiren, jer je u Maoči nešto ranije boravio sa prijateljem Hrvatom, kaže Kemal Puljić. Dodaje kako je mogući cilj teksta brza slava autora:

“Sad se najlaške proslaviti kroz nas, izgleda. To je po svijetu tako. Ako se neki bradonja uhapsi ili bradonja neki problem napravio, sad se najlakše izgleda proslave kroz nas. Ali to su žive dezinformacije, jer to što oni pišu, trebalo bi doći tu kod nas da se uvjere direktno.”

Vehabije u Gornoj Maoči žive u kućama kupljenim od Srba koji se ne vraćaju. Bave se poljoprivredom, stočarstvom i zanatstvom. Naš sagovornik izrađuje kose, prodaje ih na pijacama. Ima dvije žene, s njima po dvoje djece. Kaže kako zajednica vodi prirodan život.

Fra Božo Krešo, župnik iz susjednog Zovika, kaže kako u životu ove vehabijske zajednice ne vidi ništa posebno, jer vode svoj život, kao i u ostalim bosanskim selima:

“Ne osjećam neku prijeteću atmosferu. Sad, zašto se oko digla prašina? Možda upravo zbog tog “Večernjeg lista”. Ja osobno nisam ni od ljudi čuo neke prijetnje, ni neke zastrašujuće stvari, s komšijama, susjedima koji u neposrednoj blizini žive i rade.”

Priča kako maočanske vehabije predstavljaju navodnu prijetnju Hrvatima mnoge je podsjetila je na tekst, također objavljen u jednom zagrebačkom dnevniku, da su navodno Srbi na mjesnom groblju u Tramošnici kod Gradačca na Dan mrtvih 1996. godine ubili devet Hrvata. Izmišljeni tekst imao je poguban učinak na povratak Hrvata u Posavinu. Priču o navodnim prijetanjama vehabija neki zato tumače kao start kampanje uoči još neobjavljenih izbora.
Qwert

Post by Qwert »

Muslimani su fakat ugrozena 'vrsta' danas. Medjutim to sve govori o vodjama. IZ ce kad-tad morati preuzeti nesto, ne zato sto izvodim zakljukce iz dosada ne zvanicnih informacija u vezi 3 uhapsena vec uopste, dosadila vise ova halabuka koja je sve cesca.
zzzzz

Post by zzzzz »

kub lajkan wrote: Nije riječ o (ne)opravdavanju, nego o tome koje ti teorije zavjere prihvataš. U startu je diskutabilno prihvatati te teorije, ako nemaš debeeeeele argumente. U suprotnom, izbaci ono "želim samo biti objektivan". Nema tu objektivnosti. Ako nešto prihvataš bez dobrih argumenata, onda se tvoja razmišljanja svode na tvoja ubjeđenja, a ne na realne činjenice.
Michael Moore se proslavio na tu temu a sad bi ja trebao trositi sate na argumentovanje.
Ja cu eto navesti samo njihovu dobru saradnju u Afganistanu i niko me nemoze ubjediti da najveca svjetska sila nije znala s kim ima posla. Kad ovo spominjem ne mislim na period dok su Rusi tu bili prisutni kao prijetnja, vec na period sukoba frakcija u Afganistanu gdje su Talibani uspjeli preuzeti kontrolu nad zemljom uz pomoc i blagoslov danasnjeg "smrtnog neprijatelja".
manijak1

Post by manijak1 »

Istovremeno, nisam nigdje procitao da hapsenje ove trojice ima veze sa Andanom.
Ima veze sa prošlim i eventualno budućim istupima Andanovim ( ministar četniteta MUP-a Matijašević apsolutno nije bio upoznat niti je pretpostavio da njegov podređeni :D ( fiktivno :D jer ga nosa i uzdiže ratno učešće - kod vezista :D i kod raje kad je sve čisto i odrađeno onda se on po hijerarhiji pojavi da pokupi sve lovorike :D posla koji su drugi uradili helem očito ni ti nisi bio uz ratu pa ne znaš o čemu pričam :D ) Andan može sazvati konferenciju za štampu da bi kazao za inicijalne kapsule i detonatore za bombice koji su kao izrađivani u BiH za potrebe "španskih kamikaza" a prije i poslije toga sve te aktivnosti su okarakterizirane kao operativna saznanja :D :D :lol: :lol: :D :D ničim potkrijepljena ili barem operativno praćena jer da jesu onda bi uslijedila i hapšenja i privođenja ( EUFOR+SIPA +FMUP+MUPČR :D ) a kako to nije uslijedilo znači sve je bila jedna obična i brzo skrojena politička laž poduprijeta analizom situacije i predloženog djelovanja iz Beograda :oops: :D a možda čak i iz Moskve :D :D helem .........mala smo mi raja zato nas i zakače ............bombe :D :D .
Zaključak je da je FMUP zatvorio usta svim onima koji bi da djeluju kao Andan a ne daj :D :D razvoju događaja da je bilo drugačije ...........ne bi se moglo živjeti ni prozboriti od četničkih podastiranja vidovitosti .........koja bi bila vjerovatno pojačana dokumentima operativnih aktivnosti iz Srbije i iz drage nam Moskve :D .
Dakle ..............nismo ni svjesni šta se se ovdje desilo :D ali zato oni jesu :D ( četnici :D )..........eto :oops:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zzzzz wrote:
kub lajkan wrote: Nije riječ o (ne)opravdavanju, nego o tome koje ti teorije zavjere prihvataš. U startu je diskutabilno prihvatati te teorije, ako nemaš debeeeeele argumente. U suprotnom, izbaci ono "želim samo biti objektivan". Nema tu objektivnosti. Ako nešto prihvataš bez dobrih argumenata, onda se tvoja razmišljanja svode na tvoja ubjeđenja, a ne na realne činjenice.
Michael Moore se proslavio na tu temu a sad bi ja trebao trositi sate na argumentovanje.
Ja cu eto navesti samo njihovu dobru saradnju u Afganistanu i niko me nemoze ubjediti da najveca svjetska sila nije znala s kim ima posla. Kad ovo spominjem ne mislim na period dok su Rusi tu bili prisutni kao prijetnja, vec na period sukoba frakcija u Afganistanu gdje su Talibani uspjeli preuzeti kontrolu nad zemljom uz pomoc i blagoslov danasnjeg "smrtnog neprijatelja".
Ja o kruškama a ti o jabukama...
dizZaster

Post by dizZaster »

sekiracija wrote:To o bradonjama i nemora biti tacno,jer je poznato da imaju tri vrste brada :D
BRADA ZVANJA
BRADA ZNANJA
BRADA SRANJA
No vi biste to sve u isti kos :roll: malo je reci glupo za vase namjere,to je drskost :)
Potpisujem :thumbup: :D
bošnjo A

Post by bošnjo A »

To što E. Jaganjac piše jest lucidno,ali teško dokazati.U početku rata
kao da ima istine (Miteran),kanadski bataljon,R. Owen i dr manijaci.Međutim sjajni B.Clinton,pošten i hrabvar čovjek-spas za Bosnu.
Danas u Bosni korupcija,bezobrazluk,nesposobni "političari"-to nas upropaštava. :x
MBA

Post by MBA »

E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama. Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija.

Zasto njima treba "terorizam"? Iz istih razloga iz kojih je Milosevicu trebao izdajnicki SDA. Da radikalizuju i indioktriniraju mase, kreiraju neprijatelja, kako bi imali "moralno opravdanje" za rat, genocid, pljacku.

Da nema tih "terorista" rat u Iraku nebi bio moguc, Izrael bi bio primoran da sa nagodi sa Palestincimai td,

Za to vrijeme stvarni teroristi setaju slobodno i po Republici BiH i po svijetu. Spisak od 20000 zlocinaca, ukljucujuci i zvjeri poput Karadzica i Mladica, koji su pocinili najstravicniji genocid poslije drugog svjetskog rata je samo mrtvo slovo na papiru. TI STVARNI TERORISTI nikada nece zaprave odgovarati za svoj terorizam. Neki od njih ce dobiti 5-6 godina u nekom hotelu kurve Evrope i to je sve.

Civilizacija se vraca na pocetak, teska vremena su pred nama.

Ti si IDIOT!
MBA

Post by MBA »

E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama. Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija.

Zasto njima treba "terorizam"? Iz istih razloga iz kojih je Milosevicu trebao izdajnicki SDA. Da radikalizuju i indioktriniraju mase, kreiraju neprijatelja, kako bi imali "moralno opravdanje" za rat, genocid, pljacku.

Da nema tih "terorista" rat u Iraku nebi bio moguc, Izrael bi bio primoran da sa nagodi sa Palestincimai td,

Za to vrijeme stvarni teroristi setaju slobodno i po Republici BiH i po svijetu. Spisak od 20000 zlocinaca, ukljucujuci i zvjeri poput Karadzica i Mladica, koji su pocinili najstravicniji genocid poslije drugog svjetskog rata je samo mrtvo slovo na papiru. TI STVARNI TERORISTI nikada nece zaprave odgovarati za svoj terorizam. Neki od njih ce dobiti 5-6 godina u nekom hotelu kurve Evrope i to je sve.

Civilizacija se vraca na pocetak, teska vremena su pred nama.

Ti si IDIOT!
MBA

Post by MBA »

Teroristi-samoubice su, u mom misljenju, ljudi koji--ili vjeruju u svoju stvar i da ce im Bog oprostiti--ili kreteni bez izbora.

Postoje dobri i losi ljudi. Slazemo li se?

Ubijanje drugih nije dobro. Zar ne? Ako je odgovor da, onda si stvarno bolestan!

Teroristi (u BiH), makar bili muslimani, bi, vjerovatno, ubili i muslimane za svoje ciljeve. Pitanje--Da li je to uredu???
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Evo TERORISTA koji imaju i svoju internet stranicu
http://www.rcp-brcko.com
Tako su nam blizu
Ima ih jako puno i niko ne prica o njima!!??
A imaju krvi na svojim rukama jako, jako puno
A ova trojica sto su uhapsena u Sarajevu samo oni su bitni
Gdje je tu LOGIKA!
Fair Life

Post by Fair Life »

gandhi wrote:Ja bogme ovdje vidim samo 'Nezavisne'. :roll:
Jel' ovo opet 'obavještajac' Andan 'pronašao' teroriste?! :roll:
Prenj wrote:Objavio je i BBC:
BBC wrote:http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4370260.stm

Suicide bombers' held in Bosnia
By Nick Hawton
BBC News, Sarajevo

Security has been stepped up at embassies and foreign agencies in Bosnia following the arrest of two men accused of planning a suicide attack.

The two individuals, who have been detained under anti-terrorism laws, are being held in Sarajevo.

One of them is said to have recorded a video reciting Islamic prayers which may have been intended to be found following his death.

They were arrested last week but details are only now emerging.

'Capable partner'

The two men hold Swedish and Turkish citizenship but are believed to have originally come from the former Yugoslavia.

According to sources close to the investigation, they were carrying explosives at the time.

Weapons and other military equipment were found at premises linked to the men.

There is no indication as to what the target of any attack would have been.

There are 7,000 European Union peacekeepers stationed in Bosnia as well as several international aid agencies.

The two men are being held in prison in Sarajevo while the investigation continues.

A third man, a Bosnian, was also arrested under anti-terrorism laws but is being held at separate facilities.

The chief international envoy to Bosnia, Lord Ashdown, described the matter as serious but said the arrests showed that Bosnia was a capable partner in the international fight against terrorism.

In the past there have been suspicions that Islamic extremists may have used Bosnia as a base, but such suspicions have never been confirmed.
Post Reply