Moras se odreci kokardedzampin dzek fles wrote:Sta je potrebno za kandidaturu![]()
Da se lagano pripremam
jednoglava azdaja :D
-
Ina
Cisto sumnjam u ovu revolucionarnu izmjenu i jednog jedinog mocnog predsjednika na celu drzave...barem ne u neko dogledno vrijeme.
Ponovo se zavaravamo i nanovo smaramo slicno kao sa nasim stremljenjima punim samopouzdanja za ulazak u poodicu odabranih / EU...
Koncenzus ?!? Pa, kako i kada cemo, molim lijepo uspjeti da se usaglasimo oko ovako bitne institucionalne izmjene drazvnog rukovodstva kada se i za najobicnije stvari trvemo k'o rogovi u vreci ?!?
Prethodno je neophodno pripremiti teren ( izmjena zbornog zakona BiH, Ustava BiH, unijeti izmjene u pitanja nadleznosti i ovlasti funkcije Predsjednika BiH i sl. ), te na taj nacin svim BiH gradjanima uliti povjerenje i sigurnost u lik i rad buduceg predsjednika bez obzira na njegovu pripadnost odredjenoj ( nama srodnoj ili ne ) etnickoj skupini, a koji ce raditi u najboljem interesu svih naroda BiH...
Pomalo mi djeluje idealisticno
Ponovo se zavaravamo i nanovo smaramo slicno kao sa nasim stremljenjima punim samopouzdanja za ulazak u poodicu odabranih / EU...
Koncenzus ?!? Pa, kako i kada cemo, molim lijepo uspjeti da se usaglasimo oko ovako bitne institucionalne izmjene drazvnog rukovodstva kada se i za najobicnije stvari trvemo k'o rogovi u vreci ?!?
Prethodno je neophodno pripremiti teren ( izmjena zbornog zakona BiH, Ustava BiH, unijeti izmjene u pitanja nadleznosti i ovlasti funkcije Predsjednika BiH i sl. ), te na taj nacin svim BiH gradjanima uliti povjerenje i sigurnost u lik i rad buduceg predsjednika bez obzira na njegovu pripadnost odredjenoj ( nama srodnoj ili ne ) etnickoj skupini, a koji ce raditi u najboljem interesu svih naroda BiH...
-
Revolucionar
Mudro zboris.Kad se oslobodimo posasti zvane nacionalizam.Mesa veli ."zlo je privlacno i blize je ljudskoj prirodi.za dobro i ljubav treba izrasti treba se pomuciti...".Kako to da mi nakon stoljecima duge tradicije ne mozemi izrasti,davno smo trebali apsolvirati.Mozda je i moguce izvesti ali i to ce biti nesto na silu,(mada tesko,tesko).To ce biti korisno samo onda kad ja kao Bosnjak prepoznam nekog Srbina iz Banjaluke i onjemu budem sudio po njegovim karakternim osobinama,kad ga prepoznam kao covjeka koji zeli dobrobit ovoj drzavi,kao covjeka koji ima snage,volje i mudrosti da stane u kraj bolesti zvanoj nacionalizam.Drugim rjecima kad se rodi jedan novi Josip Broz Tito.Kad svi budemo glasali za osobu ne zbog njegove etnicke pripadnosti,kad nam to ne bude jedini kriterij.Kad postanemo svjesni i savjesni radi dobrobiti kako nas tako i buducih generacija koje dolaze da nas ubija i razdvaja mrznja i da ce nas odrzati samo ljubav, i vjera da je itekako izvodljivo da svi budemo jedna sretna porodica.Znam mnogi ce se pozivati na rat koji ja iza nas,ali sto prije shvatimo da jedino skupa mozemo od ove nase drzavice napraviti mjesto u kojem bise napokon moglo normalno zivjeti.O kakve nas gluposti razdvajaju,ni sami vise ne znamo zasto jedni druge mrzimo ali mi smo ustrajni u toj mrznji.Kamo srece da smo bar upola tako ustrajni u izgradnji nase lijepe multikulturalnosti.Sve dok ideja zajednistva (ne tolerancije) ne zazivi u svakom djelu lijepe nase i jedine BIH ici cemo jednim smjerom,smjerom koji vodi u ambis,bit cemo crna rupa Evrope.Tek kad razum i ljubav pobjede mrznju.Stvaramo samo jazove umjesto da gradimo mostove.Kad u nasu djecu budemo usadjivali ljubav i zajednistvo a ne ih djelili jos u osnovnoj skoli kad sticu prve spoznaje.Ne znam koji je glupi konj mogao donijeti takvu odluku i tako ih usuditi na vjecitu netrepeljivost.Ne mogu da vjerujem da smo tako slijepi.Kad cemo se probuditi iz kosmara i shvatiti da smo svi ljudi od krvi i mesa.Ne znam ponavljam se cesto tu na forumu.Ali u svakoj temi koja se postavi provlaci se ta odvratna nit,nekog straha,mrznje prouzrokovana etnickom netrepeljivosti.Sve je to posljedica te bolesne posasti zvane nacionalizam,pa kad cemo napokon odluciti se da otklonimo uzrok?!!!Mogao bih se ja kandidovati a?Ina wrote:Cisto sumnjam u ovu revolucionarnu izmjenu i jednog jedinog mocnog predsjednika na celu drzave...barem ne u neko dogledno vrijeme.
-
Revolucionar
Opet pojedoh more zareza. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Evo,
pa kome bude smetalo nek se slobodno posluzi.
-
Revolucionar
haha.E nek si mi reko.upsss Rekao.A kako to da oznacim da se ova svjetina posluzi?---------------------------------------------A OVU SU RAZMACI.
Morel?
-
dzampin dzek fles
Cetiri mi ocila, ako me narod ne bi izglasopitt wrote:Moras se odreci kokardedzampin dzek fles wrote:Sta je potrebno za kandidaturu![]()
Da se lagano pripremam