Dvije godine kako je Alija Izetbegovic preselio na ahiret

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

rajvosa wrote: ...
Suma sukarum ti si jedan u nizu Bosno- mrza...Alija ti je samo povod... Jel tako..
Slutim da je visestruki povratnik u pitanju.
Sljedeci post ce vjerovatno poceti sa "Najbolje da se podijelimo ..."
rajvosa

Post by rajvosa »

Savjet..
ne mrzi Bosnu...Ona ti nije kriva ...kriv si sam sebi
mostarac

Post by mostarac »

Aliji zamjeram mnogo mnogo stvari, ali on je bio predsjednik predsjednistva BiH kad to nije bilo lako biti. O njegovim dobrim i losim potezima necu ovdje. Mislim da kao predsjednik predsjednistva ove zemlje ipak zasluzuje odredjenu dozu postovanja, volio ga neko ili ne volio.
elle

Post by elle »

umro je mostar wrote:Aliji zamjeram mnogo mnogo stvari, ali on je bio predsjednik predsjednistva BiH kad to nije bilo lako biti. O njegovim dobrim i losim potezima necu ovdje. Mislim da kao predsjednik predsjednistva ove zemlje ipak zasluzuje odredjenu dozu postovanja, volio ga neko ili ne volio.
cudan smo mi narod zaista

ovo sto ti pises mi je takodze rekao jedan drag mi decko koji nema veze (osim mene) sa balkanom i poslije dugog razmisljanja mislim da imate pravo...
rajvosa

Post by rajvosa »

avicena wrote:
rajvosa wrote:
Ahamak wrote:A mogli bi nesto nazvati i po Caci, Alijinom sticeniku :)
Da ti nemas kokosiju gripu mozda :shock:
Da Bog sačuva! Teška neka! Šta kažu imal' još vakcina?
Bogami tesko, pored kokosije vidni su i simptomi gripe "radovanke"..
Tesko se to lijeci mladicu..
da pamtis

Post by da pamtis »

umro je mostar wrote:Aliji zamjeram mnogo mnogo stvari, ali on je bio predsjednik predsjednistva BiH kad to nije bilo lako biti. O njegovim dobrim i losim potezima necu ovdje. Mislim da kao predsjednik predsjednistva ove zemlje ipak zasluzuje odredjenu dozu postovanja, volio ga neko ili ne volio.
pocelo prikupljanje politickih poena......cijenim!!!boldirano...... :oops: znam te ptico kad si jaje bila :oops:
mostarac

Post by mostarac »

da pamtis wrote:
pocelo prikupljanje politickih poena......cijenim!!!boldirano...... :oops: znam te ptico kad si jaje bila :oops:
mislim da grijesis. Sve ono sto sam rekao o Aliji ja i sad mislim
Baghira

Post by Baghira »

Nek' mu je vjecni rahmet.
addem

Post by addem »

Nek mu je rahmet dusi!
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Neka je rahmet dusi NAJVECEM COVJEKU kojeg je ova zemlja imala.

NIKADA NECEMO POSTATI NICIJI ROBOVI.

ALIJA IZETBEGOVIC-NAJVECI BOSANSKI SIN
Maja17

Post by Maja17 »

avicena wrote:
fukara_tz wrote:Neka mu je vjecni rahmet
AMIN!
AMIN!
dado77

Post by dado77 »

VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA NIČIJI ROBOVI BITI NEČEMO

Ja zamišljam Dženetliju upravo kao aliju , 9 godina u zatvoru , a
mi pričamo o iskušenjima.
Mogao je svakog srbina i hrvata pobiti zbog dretelja,srebrenica, keraterna tuzle ,mostara, sarajeva itd. i niko mu nebi zamjerio.
On to nije učino , samo zato što je velik.

To su iskušenja.........

Halali nam Alija svaku ružnu riječ nas slabih ljudi ...
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Nek mu je vjecni rahmet
frensis ford popola

Post by frensis ford popola »

Shoba wrote:pustite ljudi Aliju na miru.

Nisam se nikada slagao sa njegovom politikom, mnogo puta je napravio mnogo vise stete neg koristi, ali ipak nije bio ni fasista ni kriminalac.
Bio je "samo" fundamentalista, nacionalista i sovinista, jer je prvi osnovao nacionalnu stranku u BiH. Zatim vlastoljubac, jer je poslije otete prve godine od Fikreta Abdica, kao predsjednik predsjednistva, tu jednu godinu produzio nekih 10-tak godina. Odveo zemlju putem rata, povlaceci potpis na Lisabonski sporazum itd itd
Prenj

Post by Prenj »

frensis ford popola wrote:
Shoba wrote:pustite ljudi Aliju na miru.

Nisam se nikada slagao sa njegovom politikom, mnogo puta je napravio mnogo vise stete neg koristi, ali ipak nije bio ni fasista ni kriminalac.
Bio je "samo" fundamentalista, nacionalista i sovinista, jer je prvi osnovao nacionalnu stranku u BiH. Zatim vlastoljubac, jer je poslije otete prve godine od Fikreta Abdica, kao predsjednik predsjednistva, tu jednu godinu produzio nekih 10-tak godina. Odveo zemlju putem rata, povlaceci potpis na Lisabonski sporazum itd itd
Rajvosa, evo jos jedan sa gripom "radovankom" ...
...opisanom u literaturi i kao 'divokozji sindrom' :D
frensis ford popola

Post by frensis ford popola »

Hoces da kazes da nije osnovao prvu nacionalnu stranku,
da nije svoj mandat sa jedne godine produzio na deset,
i da je BiH poveo putem mira :?

Ako moze konkretan odgovor :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

frensis ford popola wrote:Hoces da kazes da nije osnovao prvu nacionalnu stranku,

Kako se usudjujes da pokreces pitanje datuma osnivanja SDA stranke, nakon sto je Milosevic sa svojim jogurt-revolucijama godinama prije toga pripremao ratove na podrucju bivse Juge i kad je Tudjman, nakon sto je aktivirao sve ustasko i proustasko diljem svijeta debelo ostrio zube nad Bosnom?

Kolumbo, bas si puko...
Popola!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

avicena wrote:
fukara_tz wrote:Neka mu je vjecni rahmet
AMIN!
AMIN!
...
Prenj

Post by Prenj »

frensis ford popola wrote:Hoces da kazes da nije osnovao prvu nacionalnu stranku,

Ako lijeci pticju, lijeci i ''radovanku' .... Tamifluuuuu Image
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Neka je rahmet dusi ovom velikom Bosanskom covjeku.

.....leti bijela golubice i ponosno svima kazi,
BOSNA nece milost svijeta,
Bosna samo PRAVDU trazi.......
joker

Post by joker »

Rahmet mu dusi...
trinaesti

Post by trinaesti »

Respect!
KapFaz

Post by KapFaz »

Nek mu je vjecni rahmet!!
Kako se usudjujes da pokreces pitanje datuma osnivanja SDA stranke, nakon sto je Milosevic sa svojim jogurt-revolucijama godinama prije toga pripremao ratove na podrucju bivse Juge i kad je Tudjman, nakon sto je aktivirao sve ustasko i proustasko diljem svijeta debelo ostrio zube nad Bosnom?
X2
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Zelim biti sasvim iskren...sad, mozda ja nisam dovoljno informisan, mozda sam grdno prevaren, ali mislim da A. Izetbegovic, sve u svemu, nije imao lose namjere, te da nije bio seljacina, prostak, tek jos jedan gedza iz provincije...dalje mislim da je radio kako je najbolje znao i umio, i kako se, realno, u onim okolnostima moglo...da li je znao i umio dovoljno, odnosno da li se moglo bolje, pokazace vrijeme...

...da nije potpisao dejton i da je nastavio rat, danas bi ga opet isti likovi pljuvali, ovaj put zato sto bi jos vise ljudi izginulo...danas mnogi kazu, "trebalo se ici dalje, mogao je peti korpus osloboditi banjaluku, alija je kriv sto se stalo"...medjutim, nekako mi se cini da ga najvise osudjuju oni koji se sklonili u inostranstvo i cija djeca nisu gladovala i smrzavala se po rovovima, pa su ocekivali da im alija sa svojih sedamdeset i nesto uzme tandzaru i oslobodi zemlju...

...takodje mi smeta sto ga mnogi blate i povezuju kradje i malverzacije sa njegovim imenom, a izbjegavaju da konkretno navedu o kojim se vrijednostima, uslugama, novcima, nekretninama radi, kada, gdje...ne moze se to tako lako sakriti...cini mi se da je doticni u bolnicu a zatim na ahiret otisao iz svog skromnog, dvosobnog stana kojeg je imao i prije rata, dalje ne sjecam se da je nekad otkriven racun na njegovo ime sa basnoslovnim sumama (ne sakriva se ni to bas tako lako), kao sto mi nije poznato ni to da se njegova djeca pretrgose putujuci po svijetu i gradeci vile i fabrike...

...dalje, ima ih koji se razbacuju njegovim izjavama, cesto izvucenim iz koneksta, a za oko su mi zapale dvije:
1. "mirno spavajte, rata biti nece"...i? da li je, stvarno, kvocijent inteligencije prosjecnog bosanca toliko nizak, da mu neko drugi treba reci ono sto svojim ocima i sam vidi?? da je, kojim slucajem, rekao suprotno "spremajte se, bice rata", pa kako bi ga tek onda danas optuzivali da je prvi pozivao na ubijanje, na rat?
2. "do podne mislim jedno, od podne drugo"...da li bi iko iole inteligentan, za sebe samoga u novinama, javno izjavio takvo nesto?????(a takva budala, bas i nije bio)...stvarno me cudi da i mnogi pametni ljudi potezu taj lapsus kao ozbiljan argument...pa takva izjava se ne bi otela ni najzescem kretenu, prije mislim da je htio za sebe reci da je neodlucan, da ne moze da se rijesi sta da poduzme...ali to je samo licno misljenje, ne znam...kao sto rekoh, lako je moguce da su me mediji podobro izigrali, no dosada nisam vidio konkretnog argumenta da mi promijeni misljenje...
KapFaz

Post by KapFaz »

Kurte SVAKA CAST ZA POST!
Post Reply