Posteno govoreci
-
Murisno1
I mene je matere mi iznenadio pozitivno. Stvarno je kolegama s istoka sukno diplomatski par puta sasvim smireno. Inace nisam ljubitelj one voditeljice, malo se fura na onu sto vodi slicnu emisiju na HRTu al seri je ne znam joj ime ni jednoj
,ali krivo mi bi kad ga pita na kraju za tu neku vilu sto je napravio il sta ja znam...sta ce joj to...al haj! U svakom slucaju svaka cast Bakire i treba onakvih jos nama. Odusevilo me zestoko ono kad je reko za titinog zatvorenika i sto je fakat tacno!! i vidi se da je naucio na babinim greskama o nekim stvarima i mnogo realnije gleda na situaciju! Sve najbolje mu zelim!
-
rei
Nista nisam znala o Bakiru, ono sinoc sto sam gledala u emisiji
posteno govoreci, mogu samo reci da odavno nisam slusala nekog naseg politicara da prica onako iskreno, jednostavno, argumentirano..... njegov nacin ophodjenja sa nadobudnim, provokativnim studentima je za svaku
pohvalu....
posteno govoreci, mogu samo reci da odavno nisam slusala nekog naseg politicara da prica onako iskreno, jednostavno, argumentirano..... njegov nacin ophodjenja sa nadobudnim, provokativnim studentima je za svaku
pohvalu....
- trinaesti
Bakiru svaka cast!
eto potvrdilo se da nisu samo divljaci i budale na stadionima, nego da ih ima i na fakultetima manjeg entiteta.
ja sam poludio kad sam cuo prva pitanja upucena od mladih istocnog sarajeva. ali sam se brzo smirio Bakirovim odgovorima, ali i Duskinim intervencijama, posebno kad se onaj moron poceo smijati na cinjenicu da su i srbi ginuli od granata u sarajevu.
ne znam za vas ali tesko bih se kontrolisao da sam se nasao u studiju za vrijeme snimanja emisije.
pitam se samo ima li lijeka za onakve likove?
eto potvrdilo se da nisu samo divljaci i budale na stadionima, nego da ih ima i na fakultetima manjeg entiteta.
ja sam poludio kad sam cuo prva pitanja upucena od mladih istocnog sarajeva. ali sam se brzo smirio Bakirovim odgovorima, ali i Duskinim intervencijama, posebno kad se onaj moron poceo smijati na cinjenicu da su i srbi ginuli od granata u sarajevu.
ne znam za vas ali tesko bih se kontrolisao da sam se nasao u studiju za vrijeme snimanja emisije.
pitam se samo ima li lijeka za onakve likove?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Imao je samo jedan kiks kada se pricalo o povratku Srba u sarajevo sto je preskocio tj. vjerovatno zaboravio da vecina Srba koji su se vratili u Sarajevo su dobili svoje nekretnine, prodali ih i razgulili te je to jedan od glavnih razloga sto ih nema u prijeratnom broju. Sve ostalo za cistu 10-ku.
-
da pamtis
fakat isti otac... http://www.danas.org/svjedoci/html/Alij ... govic.html evo i link ko ne vjeruje, samo madi......
-
Grozny
moram priznati da me je bakir prijatno iznenadio. Do sada sam imao osjecaj da u politici kulira i da čeka bolji trenutak pa da zaigra na kartu prezime "izbetbegovic".
Ali sam sada uvjeren u sasvim nesto drugo....
aliiii DUSKA....duska je jedno najgluplje stvorenje na tv-u. A jos k tomu vodi ovakvu ozbiljnu emisiju!
Svoju glupost je uspjela pokazati na jednoj od proslih emisija kada je gost bio Terzic i onaj majmun iz SDP-a (vazda li mu ime zaboravim).
Kad joj je terzic rekao "jeste vi prirodna plavusa ili ofarbana?" A zaradila je bila zestoko ovakvo nesto....
jao svaka čast
Bakiru i Terzicu....
aliiii DUSKA....duska je jedno najgluplje stvorenje na tv-u. A jos k tomu vodi ovakvu ozbiljnu emisiju!
Svoju glupost je uspjela pokazati na jednoj od proslih emisija kada je gost bio Terzic i onaj majmun iz SDP-a (vazda li mu ime zaboravim).
Kad joj je terzic rekao "jeste vi prirodna plavusa ili ofarbana?" A zaradila je bila zestoko ovakvo nesto....
jao svaka čast
Bakiru i Terzicu....
-
rei
Grozny wrote:moram priznati da me je bakir prijatno iznenadio. Do sada sam imao osjecaj da u politici kulira i da čeka bolji trenutak pa da zaigra na kartu prezime "izbetbegovic".
jao svaka čast
Bakiru i Terzicu....
nisam gledala tu emisiju sa Terzicem ali Duski se nema sta spocitati uvijek
profesionalna, bar je do sada bila
-
mostarac
Bakir je sinoc bio odlican i govorio je kao pripadnik lijeve politicke opcije, ali to njemu nije prvi put i imao je on jos dosta odlicnih nastupa i u federalnom parlamentu. Sa mnom je problem sto mu ja malo toga vjerujem iz razloga sto je na terenu praksa mnogo drugacija, a "posteno govoreci" on je stvarni predsjednik SDA i moze uticati na te stvari. Dakle sve ono sto je on rekao ja podrzavam 100%, ali bi bio sretan da tako i misli u sto sumnjam. Medjutim ono sto gledamo svaki dan na nasim ulicama i u stvarnosti pokazuje da on i nije bas onog razmisljanja kakvo nam je sinoc prezentovao u emisiji Duske Jurisic. Bakir je vrlo inteligentan, sinoc je ispao gospodin covjek, nemam stav o njemu kao o negativnoj licnosti, za razliku od njegovog oca, jer jednostavno nije se nigdje mnogo eksponirao kao vlastodrzac, mada je on siva eminencija SDA. Bakir ima priliku da nam dokaze da stvarno misli ono sto govori, medjutim njegova stranka radi suprotno, a on je najuticajniji covjek stranke. Znaci ja mu malo toga vjerujem, mada bi bio sretan da misli ono sto govori. Sinoc je prodao dobru folusku narodu i na tome mu svaka cast.
-
Prenj
Terzic i Salko Obhodzas ocito pripadaju istom mentalnom sklopu, unutar koga je potpuno dozvoljeno vrijedjati novinarke.Grozny wrote:moram priznati da me je bakir prijatno iznenadio. Do sada sam imao osjecaj da u politici kulira i da čeka bolji trenutak pa da zaigra na kartu prezime "izbetbegovic".
jao svaka čast
Bakiru i Terzicu....
Mogli bi ga nazvati sindrom 'vode u plicaku'.
Duski svaka cast na tome kako je vodila obadvije emisije.
Hrabro i profesionalno!
-
davis.ba
Meni je najbolje bilo kad je rekao onim studentima kao otac sinovima, ovako nešto:" Momci, ovo je vaša zemlja, vi one ljude tamo ne poznajete a valja nam živjeti ovdje. Trebate da volite ovu zemlju i da navijate za njenu reprezentaciju..."
Na to se onaj kretenčić iz publike kojem je govorio pokušao ono nasmijati kao šta ovaj govori, ali brzo se zacrvenio jer je Bakir u njega konkretno gledao čini mi se, i pravo se unezgodio bio.
Svaka čast Bakiru, stvarno bih volio kada bi ljudi imali više prilika da čuju ovako neke stvari iz rata, jer kod nas se tako brzo zaboravljaju stvari i tako lako vade stvari iz konteksta.
Na to se onaj kretenčić iz publike kojem je govorio pokušao ono nasmijati kao šta ovaj govori, ali brzo se zacrvenio jer je Bakir u njega konkretno gledao čini mi se, i pravo se unezgodio bio.
Svaka čast Bakiru, stvarno bih volio kada bi ljudi imali više prilika da čuju ovako neke stvari iz rata, jer kod nas se tako brzo zaboravljaju stvari i tako lako vade stvari iz konteksta.
-
Revolucionar
Dobro Bakir barata cinjenicama,nazalost (zato sto su bolne) ali kako shvatiti onoliko nacionalizma u glavama mladih srpskih studenata.SDS se bas pobrinuo za podmladak.Mije mi jasno odakle taj nacionalizam i imal i9kakvog Coperfilda koji moze izlijeciti te ljude od tih morbidnih ideja.Pa ovi nam stranci umiru od smijeha zar za opravdanje za zlocin U Srebrenici moze biti razlika u vjerovanju U Boga ili pak Allaha,zar je tako tesko shvatiti da ovdje ima mjesta za sve i da ova manipulacija nacionalistickih stranaka vodfi ovu drzavu u ambis.Zar nas ta dugogodisnja bolna istorija ne treba uciti upravo suprotno od ovoga sto ovi nasi izabranici na celu drzave zagovaraju.Zar ako nas istorija uci proslosti vise nebi trebali shvatiti i izvuci pouke za buducnost.Odakle dolazi ta tolika mrznja koja muti razum,i navodi na onako brutalne stvari.Nije mi jasno i ne mogu se pomiriti sa tim.Zar niej ocigledno da sto prije shvatimo da je ovo drzava za sve narode koji zive u njoj konacno mozemo normalno zivjeti.(mada sam vecinu svog zivota proveo u ovim enormalnim okolnostima).Nije moguce da smo toliko glupi,da to ne mozemo sagledati.Zar je atko tesko biti prvo BOSANAC pa tek onda srbin,hrvat,bosnjak.Tesko je biti pametan,ali treba donijeti zakon o nacionalizmu na nivou drzave sa rigoroznim kaznama za one koji ga podsticu jer se kroz vrijeme pokazalo da je upravo to nas najveci neprijatelj.Ili mozda da reinkarniramo Titu,.EEEEEEEEJ pa sta je taj nacionalizam vise halo.Mozda je lijek da nam dodju tamo neki stranac i pale nam samare da se probudimo,osvjestimo.Ljudi pa svi smo mi od krvi i mesa,svi ma nam je u interesu da bolje zivimo,ovi promoviraju toleranciju,pa hajd da se ne tolerisemo i kao sto Brena akze hajde da se volimo.:)Ne mozemo dopustiti da ovi gore u ime naroda ubijaju narod.Ne mogu vise fakat ali treba nesto poduzimati,praviti neke pokreta pa i revoluciju ako treba.Ne znam odakle te blokade u nasim mozgovima,nemogucnost sagledavanja realnosti.Ja sam za organizovanje nekih mirnih protesta,npr,pokret pomirenja i suzivota ljubavi u svim gradovima BiH.Znam tesko je tek tako izljubiti se,i reci mir mir mir,Slobo je kriv.Kako taj srpski narod ne moze shvatiti da su izmanipulirani od strane par nacionalista i da ta ideja ne moze zaziviti.Treba razbijatu tu blokadu u mozgovima i shvatiti da je zajednistvo jedini,i najbolji izlaz iz ove situacije,Dajte da od ove drzave napravimo uzor drugima,kome podjele idu u prilog,pa ljudi nije to vrijedno jedne suze djeteta,a ne tolikih zrtava.Nece ni Bog ni Allah sici i carobnim stapicem urediti ove nase stvari ako mi to ne uradimo,a ocito je da ovako svi zajedno srljamo u ambis.Stranci nam se smiju samo radi te proklete blokade,a vjerujem da smo pametniji,bolji,solidarniji od svih njih samo da ukinemo tu prokletu prepreku u nasim glavama koja ja uzrok ovog naseg balkanskog prokletsva.Uhhh ja se malo zanio.Kome ja ovo pisem?:) 
-
Revolucionar
oprostite zbog greskica,mogu ja to i bolje!Vec sam plaho osjetljiv na ovaj prokleti nacionalizam,a tako malo ili nista.Koliko samo malo treba, da ova nasa drzava zazivi i da se svi budimo sa osmjehom.Kad bi ljudi samo bili ljudi. 
-
Revolucionar
hehe,i ostavit cemo ih da tako razmisljaju?
-
Bosanac u bosni
Bakir je pravi covjek!!!
A onim mladim SNSD-ovcima treba skinuti skalp, a onoj mladoj SDP-ovki koja se uhvatila pod ruki sa SNSD-ovcima sa Pala!!
A onim mladim SNSD-ovcima treba skinuti skalp, a onoj mladoj SDP-ovki koja se uhvatila pod ruki sa SNSD-ovcima sa Pala!!
-
No_Comment
Sve su to cisti SDS-ovci...samo su se kamuflirali u druge dresove...Bosanac u bosni wrote:Bakir je pravi covjek!!!
-
SD-6
nije bakir siva eminencija,niti vuce poteze iz drugog plana kao sto je to opste misljenje u krugovima SDP-a...valjda je poznato da se on i tihiceva struja nimalo ne mirisu a ovi tihicevi su sad glavni...rijesi se predrasuda,to sto pojedini mediji serviraju takvu sliku u njemu ne znaci da je to istina(sta bi od visemjesecne kampanje protiv Fazlica,Cengica,Mehmedovica?svi listom oslobodjeni od svih optuzbi,ali to neces cuti na 60min,cuces samo kas se podigne optuznica)...to je(ovaj stereotip) uglavnom lancana reakcija,jerbo ni njegovog oca nisu bas simpatisali iako je neke(tipa avdica i njegovog lista)bukvalno podigo na noge(avdic je prizno da mu je aliaj dao pare iz tajnih fondova SDA)...ali to nije smetalo moralnim hijenama da pljunu u siniju iz koje su se podgojili.. .cim ih je uprego selimovicev ratnoprofiterski i u osnovi kvislinski lobi zaboravili su i ko su i sta su, ne zanima ih ni istina ni argumenti,oni zbog svoje nezajezljive pohlepe vise ne razlikuju dobro od zla(kome je u interesu da se u svijetu odasalje slika da je BiH leglo Al-qaide?i time se nanese nepopravljiva steta ,dzabe je sad glancati,to mogu samo placenici bez skrupula)umro je mostar wrote:Bakir je sinoc bio odlican i govorio je kao pripadnik lijeve politicke opcije, ali to njemu nije prvi put i imao je on jos dosta odlicnih nastupa i u federalnom parlamentu. Sa mnom je problem sto mu ja malo toga vjerujem iz razloga sto je na terenu praksa mnogo drugacija, a "posteno govoreci" on je stvarni predsjednik SDA i moze uticati na te stvari. Dakle sve ono sto je on rekao ja podrzavam 100%, ali bi bio sretan da tako i misli u sto sumnjam. Medjutim ono sto gledamo svaki dan na nasim ulicama i u stvarnosti pokazuje da on i nije bas onog razmisljanja kakvo nam je sinoc prezentovao u emisiji Duske Jurisic. Bakir je vrlo inteligentan, sinoc je ispao gospodin covjek, nemam stav o njemu kao o negativnoj licnosti, za razliku od njegovog oca, jer jednostavno nije se nigdje mnogo eksponirao kao vlastodrzac, mada je on siva eminencija SDA. Bakir ima priliku da nam dokaze da stvarno misli ono sto govori, medjutim njegova stranka radi suprotno, a on je najuticajniji covjek stranke. Znaci ja mu malo toga vjerujem, mada bi bio sretan da misli ono sto govori. Sinoc je prodao dobru folusku narodu i na tome mu svaka cast.
...o Bakirovoj inteligenciji meni najvise govori fakat da se nije ni kandidovo za predsjednika stranke,iako bi po svim pokazateljima rastocio tihica...covjek je klikeras,zna da su mu suzene mogucnosti djelovanja za eventualni sveopsti napredak i da su mu vezane ruke i to iz objektivnih razloga... covjek je shavtio da se za sada ne moze boriti protiv daytona,prekomplikovanog birokratijskog aparata , protiv dva konstitutivna naroda ciji izabrani prestavnici 24h rade na podjeli Bosne,i ne zele ni pomisliti na suzivot i da shvate cinjenicu da je Bosna njihova domovina...ne moze on (niti bilo ko) sastavljat koliko sile razdora vuku na svoju stranu,i na kraju ne moze protiv instaliranih predstavnika MZ-e bez cijeg AMINA se ne rijesava nijedna bitnija stvar,a njih zanima samo dayton tj njegovo ocuvanje,ne briga ih pravda ,niti boljitak niti ih zanima ko je zrtva a ko dzelat,a ustvari mozda je njihovo djelovanje ustvari mnogo "veca politika" tj njena izvorna pozadina..
svaki sljedeci visoki predstavnik(valjda jos jedan) prije svega MORA dobro-dobro poznavati historiju ovog podneblja da bi mogao razumjeti ovu zamrsenu pricu i njen pocetak i uzrok i posljedice i ostale trice i kucine...ne moze neko biti VP a da ne zna sta pise u najvaznijem srpskom djelu,o korijenima svih zala(ja imam posebnu teoriju )...ne moze biti onaj ko ne zna tsa je uzrok belaja na marakani i sta znaci odnosno cemu onakva atmosfera,rekviziti i ikonografija...mora znati gdje su granice,odnosno sta je korijen i sta je nadjubravaljo taj korijen za ideologiju "konacnih rjesenja"