I ja sam patriot...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

avicena wrote: A koji izbor je imao? Ratovati do posljednjeg djeteta protiv njih dvojice ili krenuti diplomatskim putevima?
cijeg djeteta??? njegovog sigurno ne....

isti klinac je u americi.....od 539 senatora kongresmena cega li, samo je JEDAN poslao svog sina u Irak....
ostali im nasli "radnu obavezu"...
kako poznato....
dosta od mene...
avicena

Post by avicena »

Da li je rat Bosni nametnut ili ga je željela?
Toozla

Post by Toozla »

avicena wrote:
Toozla wrote: ....nije kriv za posljedice rata ali zato nikako ne moze izbjeci odgovornost za posljedice mira.....
Šta bi ti učinio u tom momentu? Kako rekoh, ratovao kao Palestinci, Čečeni.....
....on je bio politicar.....u politici kad neznas sta i kako dalje das ostavku.....ali, ali, ali....
....ka dozivis neuspjeh, a jos ti se ostaje na poziciji, onda od izgubljene bitke pravis pobjedu....
Last edited by Toozla on 19/10/2005 01:15, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

avicena wrote:Da li je rat Bosni nametnut ili ga je željela?
ne skreci s poente....
nijedna zemlja sebi ne zeli rat, tako nije ni Bosna...
ali obicni smrtnici su morali ici u rov, dok se Sin sepurio pod radnom obavezom....i kcerke....niko metle ni zavoja da se prihvati...
necemo o tome...
pustite AI da makar danas pociva u miru....
ako ga vec volite toliko koliko pricate.....
iako ga ne volim, postujem ga...
i dizem ruke...
za sad :D
no more discussion...
off
SD-6

Post by SD-6 »

...pitanje za generale iz hladovine dijaspore:po cemu ste vi patriote?
:oops:
(izuzimam one koji su potlje rata otisli)
fakat mi se gadi na koji nacin SDA manipulise rah.Alijom,ali jos mi se vise gadi hampa koja se digla oko svega toga,i to od onih koji su svaku ulicu iz svoje avlije zakitili spodobama iz njihovog fasistickog habitusa,koji su najcesce i drzavljani druge drzve,vjecito kolonizatorski raspolozene
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote: fakat mi se gadi na koji nacin SDA manipulise rah.Alijom,ali jos mi se vise gadi hampa koja se digla oko svega toga,i to od onih koji su svaku ulicu iz svoje avlije zakitili spodobama iz njihovog fasistickog habitusa,koji su najcesce i drzavljani druge drzve,vjecito kolonizatorski raspolozene
mislim da se oko ove izjave moze postici konsenzus na forumu. Ako je i od tebe, valja :D
SD-6

Post by SD-6 »

tobe jarabi :-) ...šnjeg će :oops:
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

avicena wrote:
Blahy wrote: Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio.
:thumbup:

potpisujem

:thumbup: :thumbup:
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

Biti prijedsednik drzave BIH tokom rata a znamo sta se zbivalo i odnos snaga.sta je to Alija mogao bolje uraditi.

Aliji se nema sta prigovoriti jedino nije imao hrabrosti da ocisti alijice oko sebe ove iste koji ga sad koriste na razne nacine.

Alija je potpisao dejton jer je morao ,a i mudra odluka Bosna je jaka koliko ima pravih bosanaca i hercegovaca u njoj.

Da nije potpisao dejton samo bi federacija bila veca koji procenat,izginulo bi hilhade i hiljade ljudi,i opet bi se raspravljalo o ukidanju entiteta i bla bla.

Ostala nam je medunarodno priznata drzava BIH poslije Alije.

Na nama je da je dovedemo u stanje kakva treba biti.

Pokazuimo da smo pametniji i bolji od Alije ,rahmetli Alija se nece ljutiti ako to i ostvarimo.
elviss83

Post by elviss83 »

danas wrote:
Blahy wrote: Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio.
jel' ove politike? :roll:

Image
BOLJE NEPRAVEDAN MIR, NEGO BILO KAKAV RAT!!!
dinash

Post by dinash »

osjecam se umorno i gladno ... zar je vec pola tri ujutru ...
SD-6

Post by SD-6 »

jel se to sehur čeka :? :D ?
dinash

Post by dinash »

ne. radi se. skoro punom parom ...
SD-6

Post by SD-6 »

elviss83 wrote:
danas wrote:
jel' ove politike? :roll:

Image
BOLJE NEPRAVEDAN MIR, NEGO BILO KAKAV RAT!!!
stipu je ba...sigurno nije njena njiva oslobodjena :oops:pa bi komandovala iz fotelje ...i to iz ju-es-ej-a
SD-6

Post by SD-6 »

dinash wrote:ne. radi se. skoro punom parom ...
u ova doba :roll:
Blahy

Post by Blahy »

mIRCerka wrote:btw, Tihic moze pricati sta hoce, ali dok ne bude imao mooda da nesto ucini, ovu zemlju ce voditi paddy, petrich i ostali...
slazem se

FYI, Tito je ipak zadrzao svoju ulicu... :)
promjenit ce se i to
kako se mjenja historija, kako pada sistem koji je drzao pola svjetske populacije 50 godina, kako vrijeme prolazi a neke nove generacije dolaze
:)

btw ne vidim smisao da se ti radujes titovoj uz fakat da je isti vec otputovao ka vjecnim lovistima u trenutcima dok si ti po prvi put gledala obrise ovog dunjaluka

apsurdno, priznat ces, da se ti radujes :)

kekec wrote:Zvati Tita diktatorom, moze samo teski nacionalista ili neko ko je vrlo mlad. A kaze se: "Mladost- ludost" :D
ne samo diktator vec i demagog i idol nivoa africkih plemenskih vođa

u protivnom kada ovo ne bi bio historijski fakat mi ne bi govorili o montiranim procesima, golom otoku, smrti 18ogodisnjeg omera stupca jer je citao vjersku knjizicu i brojnih mladih muslimana koji platise glavom recimo jednu recenicu protiv svenarodne pljacke komunisticke bagre kroz tzv. "nacionalizaciju" i brojne dr. primjere

Kada dodje to "kad- tad", AI ce biti zaboravljen jer zivot danas fura vrlo brzo. Ono sto je bilo juce vec je zaboravljeno, a tek ono od prije 15-tak i vise godina... :)
zaborav je bosnje vec previse kostao

da ne bi opet placali, vjeruj nece se zaboravljati ;)
danas wrote: jel' ove politike? :roll:

Image
jeste politike koja je spasila ovu zemlju i sacuvala njen kontinuitet postojanja

inace bi danas ovo bila granica hr. neobanovine i serbskog kraljevstva od tokija do sarajeva ;)

mIRCerka wrote:ne skreci s poente....
ali obicni smrtnici su morali ici u rov, dok se Sin sepurio pod radnom obavezom....i kcerke....niko metle ni zavoja da se prihvati...
necemo o tome...
dozvoli da formulisemo ovako pitanje:

gdje je bila tvoja mama u ratu?

a gdje tata u toku trajanja vojne obaveze :-)
dinash

Post by dinash »

SD-6 wrote:
jashta radi. nema odmora dok traje obnova.

a i deadline mi je ujutru ...
SD-6

Post by SD-6 »

Blahy wrote:
mIRCerka wrote:btw, Tihic moze pricati sta hoce, ali dok ne bude imao mooda da nesto ucini, ovu zemlju ce voditi paddy, petrich i ostali...
slazem se

FYI, Tito je ipak zadrzao svoju ulicu... :)
promjenit ce se i to
kako se mjenja historija, kako pada sistem koji je drzao pola svjetske populacije 50 godina, kako vrijeme prolazi a neke nove generacije dolaze
:)

btw ne vidim smisao da se ti radujes titovoj uz fakat da je isti vec otputovao ka vjecnim lovistima u trenutcima dok si ti po prvi put gledala obrise ovog dunjaluka

apsurdno, priznat ces, da se ti radujes :)

kekec wrote:Zvati Tita diktatorom, moze samo teski nacionalista ili neko ko je vrlo mlad. A kaze se: "Mladost- ludost" :D
ne samo diktator vec i demagog i idol nivoa africkih plemenskih vođa

u protivnom kada ovo ne bi bio historijski fakat mi ne bi govorili o montiranim procesima, golom otoku, smrti 18ogodisnjeg omera stupca jer je citao vjersku knjizicu i brojnih mladih muslimana koji platise glavom recimo jednu recenicu protiv svenarodne pljacke komunisticke bagre kroz tzv. "nacionalizaciju" i brojne dr. primjere

Kada dodje to "kad- tad", AI ce biti zaboravljen jer zivot danas fura vrlo brzo. Ono sto je bilo juce vec je zaboravljeno, a tek ono od prije 15-tak i vise godina... :)
zaborav je bosnje vec previse kostao

da ne bi opet placali, vjeruj nece se zaboravljati ;)
danas wrote: jel' ove politike? :roll:

Image
jeste politike koja je spasila ovu zemlju i sacuvala njen kontinuitet postojanja

inace bi danas ovo bila granica hr. neobanovine i serbskog kraljevstva od tokija do sarajeva ;)

mIRCerka wrote:ne skreci s poente....
necemo o tome...
dozvoli da formulisemo ovako pitanje:

gdje je bila tvoja mama u ratu?

a gdje tata u toku trajanja vojne obaveze :-)
:D
fakat...
SD-6

Post by SD-6 »

dinash wrote:
SD-6 wrote:

sto bi Ajo reko:velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"... primjenjivo cak i na danasnju ekon. situaciju :-)
dinash

Post by dinash »

SD-6 wrote:
dinash wrote:
SD-6 wrote: u ova doba :roll:

sto bi Ajo reko:velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"... primjenjivo cak i na danasnju ekon. situaciju :-)
errr ...

:D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Kao patriota ove zemlje i poštivaoc nekih misli gosp,ALIJE IZETBEGOVICA DRAGO MI JE ŠTO AERODROM U SA NE NOSI NAZIV ALIJA IZETBEGOVIC , ovo je čisti marketniški trik stranke koja je i najvIše ljage bacila na lik ALIJE DIDA , ako već hoće da odaju dužnu poštu DIDU onda nek utemelje nekakvu fondaciju ALIJA IZETBEGOVIC , KOJA CE stipendirat nadarene sportase , studente , profesore , ili nek otvore kakvu obrazovnu instituciju ..
Nešto slično što je učinio i najveći od bošnjaka po meni ADIL ZULFIKARPAŠIĆ.
nebi

Post by nebi »

Ko ono rece "bolje nepravedan mir nego bilo kakav rat"?
Pa zasto ne prihvatismo nepravedan mir 1992,prije 200.000 mrtvih i milion protjeranih?Sttooo?Aaaaaaa.....nije bilo odbodeno nase :shock:
haris303

Post by haris303 »

cccc...kada vidim da 2005 god. nakurčeni "generali" iz dijaspore daju svoje dubokoumne savjete i kritike vezane za to šta jeste ili šta nije trebalo uraditi od 92g. pa na ovamo, lijepo mi žao dođe što nije Caco živ (ne zbog Kazana već zbog krampi i lopata) :D ..... "svakog čeka njegov metar" :oops: ....a ove sa avlije koji su uhranjeni demokratskim proviđenjima čekaju po dva metra ..... i mogu komotno bit brigadiri .... da vode radnu brigadu :D .... fakat je lako tuđim k..... gloginje mlatit ....
Fair Life

Post by Fair Life »

Eh nebi... ne moze nepravedan mir prije pravednog zapisavanja. Trebaju geometri... zapishano katastarski uknjiziti 1/3, a poslije...
Fair Life

Post by Fair Life »

__
Last edited by Fair Life on 19/10/2005 08:44, edited 1 time in total.
Post Reply