Zeničani u Sarajevu

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

xape

Post by xape »

Prince wrote:Nemam ništa protiv bilo koga ko je čovjek.
Ipak mislim za mnoge Zeničane da nisu ok kad je Sarajevo u pitanju. Mnogi od njih sticaju znanje, iskustvo i mnogo toga u Sarajevu, a pljuju po njemu.
Na utakmicama se lijepo vidi ko koga mrzi, a ko koga žali. Ko god kaže da su to pojedinci, ili se pravi blesav, ili nema pojma o čemu je riječ. To je velika većina, a svaka čast svim normalnim ljudima, pa i Zeničanima.
Imao sam djevojku iz Zenice, i danas mislim da su Zeničanke super u tom pogledu :)
jebes utakmice
:)
nije valjda da po utakmicama gledas ko koga mrzi i ostalo,al hajd to je tvoje pravo
ja studiram u Sa vec cetiri godine i nemam nista protiv Sarajlija,naprotiv
sve najbolje
zenicanka

Post by zenicanka »

sta vam je ljudi jeste li vi toliki malogradjani i primitivci ili sta?mozete zakljucit sve po mom niku odakle sam .Pojavi se neki primitivac na forumu koji ne voli ne-sarajlije pa dize frku a nije vrijedan truda..sve to vuce konce od nogometa i rivalstva izmedju Chelika i Sarajeva.Ja iskreno nisam ljubitelj F.C Sarajevo ali to nije razlog da mrzim citavo Sarajevo

P.S. da vama Hitler nije neki rod pa zelite da samo vi postojite :x
Prince

Post by Prince »

xape wrote:
Prince wrote:Nemam ništa protiv bilo koga ko je čovjek.
Ipak mislim za mnoge Zeničane da nisu ok kad je Sarajevo u pitanju. Mnogi od njih sticaju znanje, iskustvo i mnogo toga u Sarajevu, a pljuju po njemu.
Na utakmicama se lijepo vidi ko koga mrzi, a ko koga žali. Ko god kaže da su to pojedinci, ili se pravi blesav, ili nema pojma o čemu je riječ. To je velika većina, a svaka čast svim normalnim ljudima, pa i Zeničanima.
Imao sam djevojku iz Zenice, i danas mislim da su Zeničanke super u tom pogledu :)
jebes utakmice
:)
nije valjda da po utakmicama gledas ko koga mrzi i ostalo,al hajd to je tvoje pravo
ja studiram u Sa vec cetiri godine i nemam nista protiv Sarajlija,naprotiv
sve najbolje
Uf... Nije baš tako, na Bilinom Polju je znalo doći 20.000 ljudi, nije to zanemarljivo.
xape

Post by xape »

Prince wrote: Uf... Nije baš tako, na Bilinom Polju je znalo doći 20.000 ljudi, nije to zanemarljivo.
20.000 :) malo si se preracunao
ja bih rekao oko 12.000 ako cemo cjepidlaciti :) ali eto neka je i 20.000 od njih je 5000 sa navijackim obiljezjima ,od tih 5000 recimo nek je cak i vecina 3000 koji istinski mrze Sarajevo,iz njima znanih razloga ,iako ima pravih navijaca puno je i nadrogirane i pijane bagre,nazalost te utakmice su kao neki generator neke netrepeljivosti.Ima tu dosta svega sa obe strane,daleko od toga da pravdam Robijase ili bilo koga....naprotiv ne volim neosnovanu mrznju sa bilo koje strane da dolazi,a mrziti nekoga zato sto dolazi iz Sarajeva ili Zenice je glupo.Opet ja to gledam kroz sebe i svoje neko drustvo koje me okruzuje,i sa svog stanovista mogu rec da mrznja ne postoji.Znaci Sarajlije dobrodosli :)
Prince

Post by Prince »

Ma bezveze ti je priča, nekad je moglo stati 20.000, i svi koji dođu na utakmicu su jako slični. To je specifičan grad, gdje skoro svi vole fudbal, i skoro svi se zanimaju za takve stvari. Ko je bio s rekvizitima, a ko ne, uopšte ovdje nije važno. Mene je baba s petog sprata gađala saksijama, a nije ni bila na utakmici.
xape

Post by xape »

Prince wrote:Ma bezveze ti je priča, nekad je moglo stati 20.000, i svi koji dođu na utakmicu su jako slični. To je specifičan grad, gdje skoro svi vole fudbal, i skoro svi se zanimaju za takve stvari. Ko je bio s rekvizitima, a ko ne, uopšte ovdje nije važno. Mene je baba s petog sprata gađala saksijama, a nije ni bila na utakmici.
naravno da je bezze,pogotovo to sa brojkama i glupostima :) pa zar vidis da sam "ofrlje" bacao brojke :) vjerovao ili ne bilo je namjerno.
Ne kazem covjece da nema neke netrepeljivosti i da vise ljudi nego bi ja to volio ne voli Sarajevo iz njima znanih razloga,ali ja svakako necu sjediti sa imbecilom i bilmezom u kafani pa bio on iz Sa ili Ze.Nadam se da neces ni ti.
Hocu reci,ne valja generalizovati,a to mi tako volimo raditi.....
Ja sam par puta u Sarajevu dozivio ,da kazem potcjenjivanje,samo zato sto sam Zenicanin,bez ikakvog razloga,znaci cista predrasuda.......opet o Sarajevu imam najbolje moguce misljenje...
uzdravlje
xape

Post by xape »

Prince wrote: To je specifičan grad, gdje skoro svi vole fudbal, i skoro svi se zanimaju za takve stvari.
oprosti ali mislim da ipak malo bolje poznajem svoj grade i ljude u njemu od tebe :)
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

emmiirr wrote:Ma kontam ja to....

Sarajevu olimpijada, a NEKOME cimburijada :lol:
NEKOM CIMBURIJADA a nekom GAY PARADA :P
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

emmiirr wrote:Ma vala kad bih i ja znao gdje cu se vratiti ako ne budem ucio imo bi sve desteke na faxu :lol:
Ljudi se danas u Sarajevu dijele na raju, papke i zenicane, fakat ste papci na kvadrat, ne znam bil vas zalio il bi vam se smijo...

NEMATE NJIVE, TE PRERSEKTIVE,
ARMIRAN BETON, ZOVE VAS SAD,
A SNOVI LEBDE, IZMEDJU NEGDE,
NA POLA PUTA, SELO-GRAD!

NASTUPA ERA AMATERA,
IZ SVOJE KOZE, MOZE SE SAD,
RAPIDNO STASA HIBRIDNA KLASA,
NA POLA PUTA SELO-GRAD....
mojaiskustva pokazase da je zenica ako nista, ima bolju zajebanciju nego sa... pa eto sada. doduse nisam ni ja bas iz sarajeva :D
Svemirski_Jebach

emmiirr wrote:Ma vala kad bih i ja znao gdje cu se vratiti ako ne budem ucio imo bi sve desteke na faxu :lol:
Ljudi se danas u Sarajevu dijele na raju, papke i zenicane, fakat ste papci na kvadrat, ne znam bil vas zalio il bi vam se smijo...

NA POLA PUTA, SELO-GRAD!

NASTUPA ERA AMATERA,
mojaiskustva pokazase da je zenica ako nista, ima bolju zajebanciju nego sa... pa eto sada. doduse nisam ni ja bas iz sarajeva :D
Svemirski_Jebach

NA POLA PUTA, SELO-GRAD!

NASTUPA ERA AMATERA,
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

Znam nekoliko Zeničana koji žive u Zenici i u njihovoj priči uvijek se osjeti određeni animozitet prema Sarajevu i Sarajlijama a velika većina njih čeka prvu priliku da se dosele u Sarajevo a mnogi su to već i učinili.

Donekle i shvaćam kad ljudi iz malih mjesta i provincija koje im apsolutno ništa ne nude dolaze u Sarajevo. Ali ZAŠTO dolaze oni iz Zenice?? Neka ih vala tamo.

I da...grozno je čuti ono kad razvlače dok pričaju, ne znaju razliku između č i ć. :D
PR80.

Post by PR80. »

Nisam zenicanka, nisam sarajka... i svugdje sam dobrodosla. :D :D

Obuzeti ste bagatelnim stvarima, ako je neko iz Zenice odlucio da mu je bolje u Sarajevu npr zbog posla pa zasto da ne? Ne vidim razlog za diskusiju.
Treba gledati kakva je osoba kao covjek bez obzira odakle je i gdje je rodjena. Toliko od mene a vi se sad ceputajte ako hocete. :D
xape

Post by xape »

vaginalna_manipulacija wrote:Znam nekoliko Zeničana koji žive u Zenici i u njihovoj priči uvijek se osjeti određeni animozitet prema Sarajevu i Sarajlijama a velika većina njih čeka prvu priliku da se dosele u Sarajevo a mnogi su to već i učinili.

Donekle i shvaćam kad ljudi iz malih mjesta i provincija koje im apsolutno ništa ne nude dolaze u Sarajevo. Ali ZAŠTO dolaze oni iz Zenice?? Neka ih vala tamo.

I da...grozno je čuti ono kad razvlače dok pričaju, ne znaju razliku između č i ć. :D
malih mjesta i provincija :) hahahaha
ajd...evo ocigledan primjer papanluka,procitaj svoj i emirrov post....pa bio on sarajevski ili zenicki.....
xape

Post by xape »

PR80. wrote:Nisam zenicanka, nisam sarajka... i svugdje sam dobrodosla. :D :D

Obuzeti ste bagatelnim stvarima, ako je neko iz Zenice odlucio da mu je bolje u Sarajevu npr zbog posla pa zasto da ne? Ne vidim razlog za diskusiju.
Treba gledati kakva je osoba kao covjek bez obzira odakle je i gdje je rodjena. Toliko od mene a vi se sad ceputajte ako hocete. :D
ma tema je bila Zenicani u Sarajevu,znaci kako to izgleda iz perspektive tih ljudi,taj navodni animozitet....
e sad uvjek ce se javiti kakav kompleksas koji nema svojih kvaliteta,a pritom je i razmazenko i mamin sin da pljuje po "ostalima" jer se sam ne zna izboriti za svoje mjesto,pa mu prvo nije dobar Zenicanin,pa onda onaj ko je sa Ilidze pa onaj ko je sa Alipasinog (jer carsija je samo do Marin dvora) kao da je to sto je mozda rodjen negdje u centru daje za pravo da pljuje na sve ostalo sa visine....bljak...
emmiirr

Post by emmiirr »

Subotnja utakmica na najbolji nacin govori ko su Sarajlije i kakva su njihova osjecanja prema Zenici i Zenicanima.
Zivi bili pa vidjeli kako ce biti u Zenici na proljece..
xape

Post by xape »

emmiirr wrote:Subotnja utakmica na najbolji nacin govori ko su Sarajlije i kakva su njihova osjecanja prema Zenici i Zenicanima.
Zivi bili pa vidjeli kako ce biti u Zenici na proljece..
jebale vas utakmice,
nadjite se na poljani,potucite se,ispraznite tu svoju prokletu mrznju,ostavite normalan svijet na miru....

ne kontam zasto neki ljudi uzivaju u tome da stvaraju tenzije izmedju nekoga ili necega........hajd vozdra
dosta od mene za ovu temu,ja uzivam u blagodetima zivota u dva grada...
Qler

Post by Qler »

nineac wrote:Ma ja. Ja nekontam mircerka ove tipove. Dojahali sa planina gdje kondor leti s bocom kisika i odmah veci gradjani od svih nas zajedno!

samo da kazem da sam OPLAKO' :D:D:D:D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zenicanka

Post by zenicanka »

vaginalna_manipulacija wrote:Znam nekoliko Zeničana koji žive u Zenici i u njihovoj priči uvijek se osjeti određeni animozitet prema Sarajevu i Sarajlijama a velika većina njih čeka prvu priliku da se dosele u Sarajevo a mnogi su to već i učinili.

izvini molim te mislim da je :run: :run: vas naglasak čudan ne samo zenicanima nego i mnogim drugim,osim toga zasto se nerviras oko toga ako smatraš da smo nevažni. svugdje u svijetu ljudi sa željom da nesto postignu idu u vece gradove,problem je u tome što je BiH mala zemlja pa skoro samo Sarajevo pruža mogučnost uspjeha i u tome nema ništa loše

jedino mi smeta kad se kaže Sarajevo i BiHpa vi mislite da vam to daje za pravo da se stavljate iznad drugih ljudi...
Zox

Post by Zox »

Slika iz zenice koju necu zaboraviti: prolazimo autobusom kroz grad a na nekakvom zidicu stoji lola i pokazuje kitu autima koja prolaze.
Ocean

Post by Ocean »

Zox Upisano: 05. nov. 2005. 01:19

--------------------------------------------------------------------------------

Slika iz zenice koju necu zaboraviti: prolazimo autobusom kroz grad a na nekakvom zidicu stoji lola i pokazuje kitu autima koja prolaze.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne mogu vjerovat'!! Samo JEDAN stoji i pokazuje??!!

:lol:
Panta Rei

Post by Panta Rei »

zenicanka wrote:

izvini molim te mislim da je :run: :run: vas naglasak čudan ne samo zenicanima nego i mnogim drugim,osim toga zasto se nerviras oko toga ako smatraš da smo nevažni. svugdje u svijetu ljudi sa željom da nesto postignu idu u vece gradove,problem je u tome što je BiH mala zemlja pa skoro samo Sarajevo pruža mogučnost uspjeha i u tome nema ništa loše

jedino mi smeta kad se kaže Sarajevo i BiHpa vi mislite da vam to daje za pravo da se stavljate iznad drugih ljudi...
Pa najveći problem u Sarajevu, odnosno Sarajlijama, i jeste što misle da su pupak svijeta. Upravo taj njihov mentalitet "Ja-Pa-Ja", a svi drugi su manje vrijedni.
Inače, naravno da je logično da ljudi idu u veće gradove i traže sebi nafaku. I sam sam tako otišao. Da mi je Zenica pružila više, ostao bih. I dan danas pokušavam sebi naći nešto bolje u svom rodnom gradu, ali ne ide. Šta mogu...
:-)
bengazi

Post by bengazi »

Da, vjecna tema Sarajevo - Zenica.
Valjda ce prestat kad se ovaj autoput napravi i svi shvatimo da se radi o jednom gradu, malo razvucenom !

U medjuvremenu desava se fenomen Viteza. Imam osjecaj da samo FIS zaposljava i zaradjuje vise nego cijela Zenica.
Zenicani ce reci - lopovi. Uvjek je neko drugi kriv za nas jad i cemer!

A najbolji odgovor na ovo stanje jeste dogadjaj od prije nekoliko godina za kojeg sam negdje cuo a radi se otprilike o sljedecem: Na jednom sastanku sa predstavnicima viteske opstine, predstavnici Svjetske banke su pohvalili razvoj viteske regije. Tad je neko od njih dobacio otprilike ovo: "Mi ganjamo biznis a ne univerzitet ko ovi u Zenici".

I svi su prasnuli u smijeh !
nineac

Post by nineac »

Ma Vitez ide naprijed. Mozda jesu lopovi, ali ko nasi privrednici u zenici pucaju od postenja. Jebote,Dzananovic, pa to je olicje postenja!
nama vazda neko kriv pa ga jebi!
compaq

Post by compaq »

Moze se neko univerzitetu smijati, vidjecemo se za 5 godina...
Pa i majmuni znaju da je obrazovanje kljuc izlaska iz siromastva, a konkurentnost se gradi inovacijama, a ne prvenstveno niskim cijenama. ono za sto ja skidam kapu ljudima u Vitezu je POSLOVNOST, ljudi zele da te usluze, da ti izadju u susret i da ti prodaju robu. Ali ima jedan problem. Zenica sa nalazi na glavnoj magistrali, proci ce tom linijom i auto-put. znaci, veliki protok ljudi, automobila. A samo je pitanje dana kada ce se otvoriti veci i bolji trgovacki centri u Zenici, pa cemo da vidimo ko ce imati zivaca ici tamo u neki Vitez. Ponovo, skidam ljudima kapu, ali MI pravimo univerzitet, pa cemo vidjeti za pet godina ko je GLUP, i ko ce se sladje smijati. Neke se stvari rade na dugi rok..
Locked