Sarajevo-da se ne ponovi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zzzzz

Post by zzzzz »

Sjecam se da sam nakon one februarske prosao tuda, mozda sat vremena nakon sto je pala. Posao sam na kafu u "Raguzu", nisam imao pojma sta se desilo.

Nakon one druge koja je pala ispred ulaza u trznicu, zadesio sam se ispred ortopedije :( ne vjerujem da cu ikad zaboraviti onaj prizor.

Bas danas sam se sjetio onih granata sto smo ih zvali "bojler", bacali su ih zadnje godine rata. Mislim da su one najbolji pokazatelj kakve su nam bolesne ubice bili dojucerasnji sugradjani.

To su bile avionske granate koje su prepravljene za ispaljivanje sa zemlje, nisu imale nikakvu preciznost i bile su namjenjene samo za bjesomucno ubijanje civila.
Kad su letile cuo bi se neki cudan zvuk, nesto slicno helikopteru, kao da se "kotrljaju kroz vazduh". Nisu mogle letiti pravolinijski ali su sluzile namjeni...pobi sto vise mozes.
Jedna takva je pogodila onaj neboder u C fazi.

Volio bih znati ko je odgovoran za one granate i da li su se haski istrazitelji ikad bavili ovim pitanjem.
Last edited by zzzzz on 25/10/2005 01:55, edited 1 time in total.
ChungaLunga

Post by ChungaLunga »

zzzzz wrote:Sjecam se da sam nakon one februarske prosao tuda, mozda sat vremena nakon sto je pala. Posao sam na kafu u "Raguzu", nisam imao pojma sta se desilo.

Nakon one druge koja je pala ispred ulaza u trznicu, zadesio sam se ispred ortopedije :( ne vjerujem da cu ikad zaboraviti onaj prizor.

Bas danas sam se sjetio onih granata sto smo ih zvali "bojler", bacali su ih zadnje godine rata. Mislim da su one najbolji pokazatelj kakve su nam bolesne ubice bili dojucerasnji sugradjani.

To su bile avionske granate koje su prepravljene za ispaljivanje sa zemlje, nisu imale nikakvu preciznost i bile su namjenjene samo za bjesomucno ubijanje civila.
Kad su letile cuo bi se neki cudni zvuk, nesto slicno helikopteru, kao da se "kotrljaju kroz vazduh". Nisu mogle letiti pravolinijski ali su sluzile namjeni...pobi sto vise mozes.
Jedna takva je pogodila onaj neboder u C fazi.

Volio bih znati ko je odgovoran za one granate i da li su se haski istrazitelji ikad bavili ovim pitanjem.
Sjećam se tog dana, kad je udarila 'avionska' gore u Klare Cetkina, tj. danas Bosanska, otprilike u isto vrijeme udarila je nešto manja u ulaz do mog, nedaleko od ove 'avionske'. Svi smo kontali da je i to avionska. Sjećam se da je od mog starog prijatelj poginuo u C-fazi, zgnječila ga ploča. Ali nemoj da skrećemo s teme.
Usput, pošto sam naveo samo ove datume, oni koji znaju datume drugih masakara, na Bistriku, Dobrinji, Alipašinom i dr., neka stave da se i to spomene.
List

Post by List »

zzzzz wrote:Nakon one druge koja je pala ispred ulaza u trznicu, zadesio sam se ispred ortopedije :( ne vjerujem da cu ikad zaboraviti onaj prizor.
Na ortopediji je uvijek tragično. Na svakom odjeljenju. Negdje manje negdje više.

A vidiš, mediji ne govore o tome onako kako bi trebali. Kad bi govorili o tome......možda bi bilo malo manje tragedija. Možda. Ali vrijedi pokušati.
Jedno je sigurno. Bilo bi manje posla za specijaliste ortopedske hirurgije. Manje neprospavanih noći za njih.

Jedina emisija koju sam gledao o tragedijama sa ortopedije snimljena je sada već daleke 1986. godine.

A tragedije se i dalje dešavaju. Oba puta kad sam ležao gore bilo je kataklizmično svuda oko mene. Da ti se kosa digne na glavi. Ili još gore, da osijediš. :D

Sve je više onih koji odozgo ne uspiju izaći na sve četiri....u vertikalnom položaju....sposobnih da se sami pomjeraju.....makar na štakama.....

Kad ležiš gore malo duže......imaš osjećaj da je ratno stanje. :D

Ja sam među sretnicima koji su odozgo izašli na sve četiri. Doduše, na štakama....al kasnije sam ih bacio. :D
Santos

Post by Santos »

To su bile krmace burazeru.Ja bio u A fazi kad je heknula kod opstine.Kazu ne explodira odma malo se vrti.Sto rece onaj neponovilo se.
Mahalac

Post by Mahalac »

Zivjeti Slobodno by Mr. Balasevic:
...Davno ti je vrag dosao na prag zemljo srbijo
Niko ziv se ne seca toliko nesreca sve za jednog vezira
Oko tebe komsije podizu bedeme sve od jeda i prezira
E tog jos nije bilo, ludama je milo, a ostale je stid...
Post Reply